Tein tätä ensimmäisen kerran kotona yöllä pienimuotoisen juhlaillan jälkeen. Lauri oli jo laittamassa uuniin pakastepizzaa, kun minä tulen siihen väliin heristämään sormeani. Ei, ei minä teen meille ruokaa, hoituu ihan tuossa kädenkääteessä. Odota vain kaksikymmentä minuuttia.

No, reilun puolentunnin, sievän sekamelskan ja hukkuneiden parsakaalien jälkeen ateria oli vihdoin valmis.
Olin koonnut yhteen kaikkea mitä nyt kaapistamme löysin. Yhdistänyt lihaan yleensä käyttämääni kastiketta kanaan ja lisäillyt vähän sitä sun tätä. Loppupelissä Se oli ihan mielttömän hyvää ja parsakaalitkin löytyivät aamulla mikroaaltouunista.

Eilen kokeilin uusintakierrosta ja sen verran hyvää oli edelleenkin, että tässä selostus miten annos syntyi ja mitä siihen tarvitsin.:
-Broilerin maustamattomia filee ohut leikkeitä
-mausteita (suolaa, pippuria, grillausmaustetta)
-öljyä
-sokeriherneitä
-porkkanaa
-bataattia
-valkosipulia
-perunakuorrute maustetta
-parsakaalia
-salaattia, rucolaa
-yrttibalsamicoa

Kastike:
-soijaa
-miriniä
-sakea
-sokeria
-hunajaa
-valkosipulia

Leikkasin bataatista sopivia lohkoja ja marinoin ne öljyssä, puserretussa valkosipulissa, suolassa ja Meiran tulinen paprika perunakuorrute- mausteessa. Asettelin lohkot pellille ja jätin ne kypsentymään 225- asteiseen uuniin n. 20 minuutiksi.
Seuraavaksi kuorin porkkanat ja leikkasin ne pitkiksi suikaleiksi. Yhden säästin raastetta varten.
Porkkanoita keitin suolatussa vedessä hetken aikaa ja lisäsin mukaan parsakaalit. En keittänyt täysin kypsäksi, koska lisäsin ne myöhemmin pannulle ruskistuneiden sokeriherneiden jukkoon. Lopuksi sirottelin sokeriherneiden, porkkanoiden ja parsakaalien päälle hieman sormisuolaa.

Kastikkeen valmistin pienessä kattilassa, minne lorautin tilkan öljyä ja puserretun valkosipulinkynnen. Soijaa, sakea sekä miriniä lisäsin kaikkia hieman alle desin. Sokeria ja hunajaa ruokalusikalliset. Sekoitin ja kiehautin miedolla lämmöllä.

Kananfileet ruskistin kuumalla pannulla ja maustoin ne suolalla, pippurilla ja grillausmausteella.

Kaiken ollessa valmista ja kypsää asettelin kananfileet lautaselle kasvisten päälle ja porkkanaraaste kanan päälle. Kastiketta lusikalla tasaisesti kanalle ja kasviksille. Lisäksi salaattia ja siihen hieman yrttibalsamicoa.
 

 

 

 

 

 

 

 

Ponttina tässä on kai tuo kastike ja miten hyvin se sopii myös kanalle. Kastike on super helppo tehdä ja kasviksetkin voi korvata halutessaan vaikka ranskalaisilla, mutta suosittelen kokeilemaan jokatapauksessa.

 

Kommentit (8)

Essi

oi miten sä jaksatkaan asetella ruuat aina nuin hienosti lautasille ja laittaa vielä kaiken maialman lisukkeita sen pääruan lisäks!:D

Anonymous

Kuullostaa ihanalta! Onko tuolla saken merkillä väliä, käykö siis mikä vaan sake ja suositko itse jotain tiettyä?

Anonymous

sitten ku susta tulee mummo nii sun lapsenlapset ei ikinä haluu lähtee teiltä pois kun teet niin hyvää ruokaa:)

Julia

Anonyymi,Itse suosin sitä halvinta :D Eli alkosta n.4 eurolla saatavaa Sakea. Muukin käy.Kiitos kaikille kommenteista. :)

Anonymous

Pienoinen alemmuuskompleksi tulee, kun katselee sinun ruoanlaittoasi. Mun laittamat ruoat on aina niin epäesteettisesti lätkästy lautaselle, ettei niitä tee välillä mieli katsoakaan. Pitää vaan syödä äkkiä :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram