Kysyin Laurilta haluaako se illalliseksi cheddarkanaa bbq-kastikkeella ja lohkoperunoita remoulade dipillä.
Tietenkin se halusi, koska kuulostihan tuo nyt paremmalta kuin useammat illallisehdotukseni, mitkä sisältävät enemmänkin sanoja fenkoli, ruusukaali, sokeriherne ja ties mitä vihreää versoa.

No, kuulosti se Laurin korviin kuinka hyvältä tahansa, niin minuun korviini se kuulosti vielä paremmalta, nimittäin Picnicin kana-bbq –patongilta! Muistatte varmaan kun kerroin tykästyneeni tuohon pieneen patonkiin?

Tykästyin niin paljon, että päätin tehdä siitä illallisversion.

 

Periaatteessa lautaselle tuli siis kaikki samat ainekset mitä patongissakin oli, mutta ei patonkia. Patongin korvasi peruna. Ajattelin että peruna olisi tässä versiossa parempi. Ajattelin myös että olen vähän pimahtanut. Kuka ylipäätänsä inspiroituu patongista.


Idea osoittautui lopulta kuitenkin erittäin hyväksi! Bbq-kastikkeesta tuli hyvää ja lohkoperunat sopivat hyvin remouladen kanssa. Kana ja cheddarkin kävelivät käsi kädessä kovin sievästi.   
Lauri oli iloinen ja minä kai nyt askeleen kauempana picnicin kanta-asiakkuuttani.

 


Resepti rikottuun Picnic patonkiin:
broilerinfileitä
pala cheddarjuustoa
suolaa, pippuria

4-6 keskikokoista perunaa
oliiviöljyä
valkosipulinkynsi
suolaa, pippuria, chilimaustetta ym

Salaattia (ja mitä siihen nyt tykkää lisätä)

Remouladekastiketta
(en jaksanut tehdä kahta kastiketta itse, joten lintsasin remouladen kohdalla ja ostin sen valmiina kaikkien E-koodiensa kanssa. Hui).

Bbq-kastike:
4rkl ketsuppia
4rkl cocacolaa (ei light versiota)
3 rkl muscovadosokeria
1rkl tomaattipyrettä
3tl Tabasco chipotle kastikettaPesin perunat hyvin (en kuorinut) ja leikkasin lohkoiksi. Lohkot laitoin kannelliseen astiaan ja lisäilin (maun mukaan) öljyä, valkosipulia, suolaa, chilimaustetta, grillausmaustetta ym. Kansi kiinni ja ravistelu, niin että mausteet sekoittuvat tasaisesti perunoihin.

Lohkot pellille ja uuniin n.225 astetta 20-30min

Kananfileet käytin nopeasti pannulla, ripottelin päälle hieman suolaa ja pippuria ja nostin uunivuokaan. Kanojen päälle raastin cheddarjuustoa ja laitoin vuoan uunin alimmalle tasolle n.15 min? (ehkä enemmän. En siis katsonut ilmeisesti kelloa) siksi aikaa kuitenkin, että juusto suli pinnalle ja kanat kypsyivät, mutta eivät kuivahtaneet.

Tällä välin salaatin teko ja ehkä sen remouladenkin jos jaksaa. Minä tein vain helpon bbq kastikkeen sekoittamalla yllänäkyvät ainekset keskenään pienessä kattilassa ja keittämällä niitä miedolla lämmöllä hieman kokoon.

Kun kaikki olivat kypsiä, keräsin ne lautaselle, bbq-kastiketta kunnolla kanan päälle ja periaatteessa patonkini oli siinä.
Tämä oli kivaa.

Kommentit (11)

Henna

Täälläkin yksi niihin picnicin kanaBBQ-patonkeihin hurahtanut... Tätä vois kyl kans kokeilla!!

Vierailija

Nam! Tulipa nälkä tästä postauksesta! :D Tuo kuulostaa hyvältä viikonloppureseptiltä jota voisin itsekin kokeilla näin viikonlopun kynnyksellä. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram