Olen tainnut täällä joskus jo kertoakin kuinka paljon pidän jauhelihakeitosta. Siitä ihan simppelistä versiosta, mitä olen tehnyt vuosia ja mikä on säilynyt yhtenä niistä perus arkiruokasuosikeista tässä taloudessa.

Se tuntuu jotenkin kotoisalta, tiedättekö? Tehdä iso kattilallinen lempikeittoa ja syödä sitä kulhosta sohvalla katsellen telkkaria. Useita päiviä vaikka :D


Tuota fiilistä yritin hakea myös viime viikolla, mutta maustamisvaiheessa otin cayennepippurin sijaan kanelia ja teinkin meille vahingossa jotain omaa jouluversiota tästä keitosta.

Tiedän, että jotkut maustavat ihan tahalleenkin jauhelihansa kanelilla ja olisin minäkin voinut syödä sitä vaikka kardemumman kanssa, mutta valitettavasti tuo mies ei ollut ihan yhtä kokeilunhaluinen, joten pakko oli koittaa korjailla.

Sitkeä kaneli. Laitoin sitä vielä vain ihan ripauksen, mutta se maistui läpi pitkään, kunnes lisäsin keittoon tomaattipyreetä ja ison ruokalusikallisen smetanaa.


Smetana-kaneli-jauhelihakeitto. Uskokaa pois, mutta se oli lopulta aika hyvää!

 

 

Niin simppeli keitto, että tuskin edes tarvitsisi reseptiä, mutta laitan nyt silti :)


Jauhelihakeitto:

Jauhelihaa
Perunaa
Porkkanaa
Lanttua
Puolikas purjo
Sipuli
Valkosipulinkynsi
Persiljaa
Lihaliemikuutio
Suolaa
Pippuria
Jauhelihamaustetta
Cayennepippuria

 

Kuumenna vesi kattilassa ja liuota siihen lihaliemikuutio. Kuori ja paloittele perunat, lanttu ja porkkanat ja lisää ne kiehuvaan lihaliemiveteen.

Kuullota pannulla tilkassa öljyä valkosipuli ja silputtu sipuli. Lisää joukkoon jauheliha ja ruskista. Mausta jauheliha suolalla, pippurilla, jauhelihamausteella ja ripauksella cayennepippuria.

Pese ja paloittele purjo ja lisää ne jauhelihan kanssa kattilaan kun keittojuurekset ovat kypsiä. Anna keiton hautua kannen alla vielä hetki.

 

Ja toki jos erikoisversion haluaa tehdä, niin se onnistuu lisäämällä sen hippusillisen kanelia jauhelihaan maustamisvaiheessa ja keittojuureksien joukkoon n. 2 rkl tomaattipyreettä.
Lopuksi hautumisvaiheessa vielä iso ruokalusikallinen smetanaa. ;)

 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram