Jes, rakastan sitä fiilistä kun keittiössä onnistuu. Sitä kun jokin uusi kokeilu on niin hyvää, että kulhon pohjalta kaavitaan viimeisimmätkin rippeet. Sitä kun saa jälleen yhden helpon ja kivan vakkarireseptin siihen reseptikirjaan mihin päätyy vain ne parhaat. Tämä kaikessa yksinkertaisuudessaan sai nyt paikkansa sieltä. Raikas salaattilisuke, mikä sopii melkein minkä kanssa tahansa.

 

 

 

 

Fenkolisalaatti:

 

Fenkoli
1-2 appelsiinia
Puolikas iso punasipuli
1 limen mehu
Paahdettuja pinjansiemeniä
3rkl oliiviöljyä
2tl hunajaa

 

suolaa
pippuria

 

 

 

Kuori appelsiinit, poista kalvo ja leikkaa paloiksi. Suikaloi fenkoli ja punasipuli mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. (Poista fenkolin kova kanta ja säästä ulommat kuoret halutessasi tarjoilukuoriksi). Sekoita öljy, limen mehu, hunaja ja mausteet. Yhdistä kulhossa appelsiinit, fenkoli, punasipuli ja kääntele joukkoon kastike. Anna tekeytyä hetki.

 

Paahda pinjansiemenet kuivalla kuumalla pannulla ja lisää salaattiin.

 

 

 

 


Muistan muuten kun ensimmäistä kertaa käsittelin fenkolia. Olin ihan pihalla ja leikkelin sitä miten sattuu. Sen kummallisen hakkeluksen jälkeen tajusin fiksusti aina uusien tuttavuuksien kohdalla mennä suoraan vain nettiin ja antaa jonkun kokeneemman näyttää oikea tapa videolta. Kyllä siinä välillä tuli hieman hölmö olo, kun kirjoitteli Youtubeen kaikkea fenkolinkäsittelystä ”how to open a coconut” lauseisiin, mutta hei – nytpähän osaan.

 

Tässäpä siis fenkolineitsyille linkki miten käsitellä Fenkolia –videoon.

 

 

 

 


Vaikka olisin varmasti voinut syödä tämän salaatin ihan jo sellaisenaankin loppuun, tein sille kaveriksi vielä lohta, hieman teriyakikastiketta ja japanilaista riisiä. Lohen paistoin normaalisti pannulla ja riisi tuli itsekseen riisinkeittimessä (Lauri halusi sellaisen välttämättä). Teriyakikastikkeen kiahautin nopeasti kattilassa:

 

Teriyaki-kastike:

 

0,5dl soijaa
0,5dl vettä
0,25dl miriniä
2rkl sokeria
vähän raastettua tuoretta inkivääriä

 

 

 

Sen mitä fenkolisalaatistani oli enää jäljellä asettelin päällimmäisiin fenkolikuoriin. Ihan vain siksi että ne näytti mielestäni söpöiltä. Riisikekokin on aina tietysti pakollinen. Se onnistuu kun kastelet hieman vaikka teekuppia, painelet riisin sinne tasaisen tiiviisti ja kumautat lautaselle. Teriyakikastiketta lorautin lopulta hieman riisin sekä lohen päälle, miettien meneekö se yhtään fenkolisalaatin kanssa, mutta lopulta koko komeus maistui onneksi ihan mielettömän hyvältä. 

Kommentit (7)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Näyttää ja kuulostaa ihan mielettömän hyvältä! Pitääpä kokkailla heti huomenna :) Kiitos tästä!

tiia

TODELLA kaunis annos! resepti tuli hyvään aikaan, sillä omassa jääkaapissa odottelee lohi huomista kokkailua;)

Johanna

Resepti kuulostaa mahtavalta! Toivoisin postausta siitä miten olet päätynyt syömään terveellisesti? Mikä sai sinut muuttamaan ruokavaliota vai oletko kenties pienestä pitäen syönyt monipuolisesti ja terveellisesti?

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Se voisi olla mielenkiintoinen postaus kyllä :) (Vaikka enhän minä toki aina terveellisesti syökään - rakastan myös herkkuja). Postausta ruokatottumuksista kuitenkin voisin harkita.

Anni

Millaista ruokaa syötte arkisin Laurin kanssa kun molemmilla on kiire? Olisi kiinnostavaa tietää sun ruokavaliosta hieman enemmän. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram