Mielenkiintoista. Minusta ei lähde pihaustakaan ääntä. Jos oikein yritän, saan jotain mörinää aikaiseksi, mutta tiedän ettei kannata yrittää tai ainakaan kuiskailla – se vain pahentaa asiaa.
Kurkunpääntulehdus, mykkä, flunssa. Hei Inkiväärijuoma, höyryhengitys, sohva ja telkkari.  

 

Viileämmät säät tulivat kuin tilauksesta ja poikaystävä lähti Berliiniin. Olen siis ihan oikeasti hiljaa itsekseni kotona pari päivää. Se ei haittaa, koska rakastan olla yksin ja ei edes ole kova paikka, jos en voi hetkeen seinillekään puhua.
 

 

Laitoin äsken ikkunan kiinni, ettei mölinä kadulta kuuluisi sisään ja telkkarikin on äänettömällä, puhelin myös. Ihan kun haluaisin koko asunnon olevan yhtä hiljainen kuin minäkin.

 
Tavallaan rentouttavaa, mutta toivoisin silti kovasti ettei tätä kestäisi kauan. Olen kuullut kauhutarinoita miten ääni voi lähteä useiksi viikoiksi ja minunkin pitäisi malttaa olla puhekiellossa ainakin tämän viikon. 

 

 

Jakku - GinaTricot
Jumpsuit - Mango
Laukku - Prada
Kengät - BikBok by Angelica Blick 
Aurinkolasit - RayBan
Kynsilakka - Essie fashion playground 


Kuvat: Mona Salminen

Kommentit (20)

Milli

Joo liian tuttua! :) mulla lähtee noin pari kertaa vuodessa ääni flunssan yhteydessä. Maybe too many drinks and some karaoke..

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Tämä on minulle taas ensimmäinen kerta :D Ja tuli ihan normaalin flunssan ja kurkkikivun jälkeen yllättäen :/

hapsu

Mul oli äsken just sama ja ei oo ääni vieläkään kunnolla palautunu. Ääni lähtee jos esim rupeen laulamaan tai kannustamaan! :/

inamaria

Mulla oli viime viikolla sama juttu. Pari ekaa päivää oli kurkkukivun osalta järkyttäviä, sitten vasta lähti ääni. Olin päivän puhumatta juuri lainkaan ja seuraavana päivänä ääni alkoi jo palautua :) nyt enää väähn flunssan rippeitä jäljellä!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Minulla myös ensin kurkku kipeä ja sitten kun se oli parantunut niin ääni meni :/ Toivottavasti minullakin paranee yhtä nopeasti!

hiljaa hyvä tulee

suosittelen lämpimästi mykkäkoulua! :D on nimittäim ihan kamalaa olla hiljaa, varsinkin kun on tälläinen hölösuu kuin minä! Sain vähän aikaa sitten flunssan jälkeen kurkunpääntulehduksen ja aikani pihistyäni vietinkin kokonaiset kymmenen päivää täysin puhekiellossa, (jolloin kommunikoin niinkin koomisesti kuin post-it lappujen avulla :D) eikä ääneni ole vieläkään ennallaan! Ei auttanut muu kuin nautiskella hiljaisuudesta, mikäs sen ihanampaa ;)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

ouh! Kymmenen päivää! Pakko se on kai vain kestää, nimittäin ei täälläkään suunnassa paranemisen merkkejä näy vielä yhtään! :(

Miauslife

Voi ei, tylsää kuulla et sun ääni on poissa! :( Voimia! Mut hitsi miten ihana Jumpsuit! Testasin HM:llä vähän aikaa sitten vastaavaa, mut näytin siin ihan poliisilta... :D Pakko päästä testaamaan tota Mangonki versiota. :) www.blogbook.fi/miauslife

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

hahah, poliisilta :D Tuskimpa nyt sentään, mutta ymmärrän kyllä, että välillä (tai aika useinkin) jumpsuitit ei vaan istu! Pitää löytää juuri se oikea! :)

Elina

Miulla oli kanssa kuukausi sitten kuumeinen flunssa ja kurkunpää tulehdus. Olin 3 päivää puhekiellossa ja neljäntenä päivänä ääni alkoi jo palautumaan. Viikko taisi mennä, että ääni toimi taas aivan normaalisti. Paranemisia siulle! :)

Jenna

Pikaista paranemista! Saisikohan sitä sun herkullisen näköisen Tom yamin reseptiä? :)

shhh

Suosittelen todella noudattamaan puhekieltoa niin hyvin kuin pystyy. Itse kärsin vuosi sitten 3-4 viikkoa kurkunpääntulehduksesta. Tietenkin yritin olla töissä, koska muita flunssan oireita ei ollut ja olin tätä ennen jo sairastanut pitkään ja ollut paljon pois töistä. En noudattanut siis puhekieltoa täysin. Vasta tokalla viikolla lääkäri määräsi saikkua. Homma eskaloitui sitten niin isoksi, että jouduin puheterapiaan opettelemaan puhumaan uudestaan. Ilmeisesti äänihuulet ja niitä ympäröivät lihakset olivat alkaneet toimia väärin, eli olin oppinut väärän tavan puhua. Sen takia ääni lähti vähän väliä ja ei kestänyt yhtään huutamista. Se oli sinänsä ikävää, että puhuin asiakaspalveluammatissa päivät pitkät. Nyt homma on kuitenkin ok!:)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Voi ei! :( Onneksi kaikki nyt ok! Juuri näiden tapauksien vuoksi (ja ihanaa että kerroit oman tarinasi) olen ollut visusti puhumatta ja nyt alkaa näyttää jo vähän paremmalta. Ennen tätä äänen lähtöä en edes tiennyt sellaisesta kuin puhekielto :D nyt viisaampi ja heti mykäksi jos alkaa oireilla uudestaan :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram