Taidan olla sitä mieltä, että tein yhden parhaimmista lohiruuistani tähän asti. Lauri sanoi että yksi parhain kaikista ruuistani. Eikä se edes tykännyt ennen lohesta. Jes, käännyttämisessä onnistuminen on parasta. Vielä on ne sienet jäljellä.
Annos oli aika simppeli ja helppo, mutta myös sen verran hyvää, että aion tehdä tätä nyt kaikissa illanistujaisissa, synttäreillä, jouluaattona ja huomenna. Ihan varmasti aion.
 

Australian masterchefistä jälleen lainasin ideoita. Tällä kertaa porkkanapyreeseen ja keitettyihin kasviksiin. Olisin halunnut tehdä söpöjä pikku vihanneksia niinkuin kokit tekivät telkkarissa, mutta citymarketin valikoima oli kanssani erimieltä. Sieltä löytyi vain vastaavanlaisia retiisejä ja luumutomaatteja, loput rehut valikoin sillä perusteella mitkä näyttivät edes jotenkin kivoilta.

Loppujenlopuksi lautaselle päätyi valkoviinissä haudutettua lohta, porkkanapyrettä, maidossa kypsennettyjä valkosipulinkynsiä ja niitä vihanneksia; retiisejä, lehtiselleriä, sokeriherneitä ja miniluumutomaatteja.

 Lohi:
-lohta

-2dl valkoviiniä
-4dl kalalientä
-muutama timjaminoksa
-1 valkosipulinkynsi
-suolaa, pippuria, valkopippuria
Laita valkoviini, kalaliemi, valkosipuli ja timjaminoksat pannulle. Kun liemi poreilee nosta kalat mukaan kypsymään. Hauduta hiljaisella lämmöllä n.12 min.
Lisää mausteet.

Porkkanapyre:
Raasta porkkanat (n.3 porkkanaa riittää kahdelle ihmiselle).

Sulata 3rkl voita kattilassa ja lisää joukkoon raaste ja hieman suolaa.
Lämmitä miedolla lämmöllä kannen alla kypsäksi ja soseuta. Aika yksinkertaista, mutta niin hyvää.

Kasvikset:
Pese ja siisti kasvikset. mm. Retiisiin voi jättää muutaman lehden koristeeksi, mutta muista raaputtaa veitsellä varren juuresta lika pois ja siistiä vartta.

Kaada pannulle vettä ja lisää joukkoon hieman voita. Laita vettä vain sen verran että kasvikset eivät peity kokonaan. Lisää poreilevaan veteen kasvikset kypsennysjärjestyksessä. Retiisit, lehtisellerit ja lopuksi sokeriherneet ja tomaatit. Kaada mukaan tilkka oliiviöljyä.

Valkosipulinkysniä kypsennetään 2dl maitoa miedolla lämmöllä n. 5min ja annetaan niiden jäähtyä kattilassa maidossa ennen kuin nostetaan pois.

Kommentit (24)

marika

Hei julia!tuo ruoka on varmasti todella hyvää ja taidan kokeilla reseptiäsi heti! Mutta millä tavalla teet tuon kalaliemen..?

Noora

Ellei taho alusta asti keitellä ite kalanperkeistä lientä, ni sama kai se on pistää vettä kattilaan ja kala-/kana-/liha-/kasvisliemikuutio sinne lillumaan.

Lauraa

Mä tuun koht teille syömää! :D kiva kattoo tälläsii kuvia nälkäsenä yli 7 tunnin koulupäivän jälkeen.. Enkä ees tykkää retiiseistä.

Minna

Oi nam kun kuulosti hyvältä!! täytyy kokeilla tehoisko tuo ruoka myös mun mieheen, joka ei kyllä lohesta ole koskaan piitannut ;)

Sandra

Mä oon ainakin risotossa korvannut valkoviinin kuivalla siiderillä (esim. crowmoorella). Ja hyvää on tullut!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Voi en tiedä :( Ei ole kokemusta siideristä, enkä ole koskaan yrittännyt korvata viiniä millään. Tykkään hirveästi käyttää valkoviiniä ruuanlaitossa :)

Anna

nam miten herkullisen näköiseltä näyttääkään! vaikutat kyllä ihan huippukokilta kun katsoo näitä annoskuvia mitä tänne blogiin jaat! :-D

Annina

Oot kyllä niin taitava!! Tekisi mieli saada tuo annos heti itselleni, vaikka juuri söin, heh..

julia

mitä ihmettä, jaksat vääntää kotonakin tollaisia ruokia jotka ovat kuin suoraan a lá cartesta? parasta vaimoainesta!

--

sulla on niin upeita noi tatuoinnit ! Mitä tossa sun kädessä lukee ja mitä sun jaloissa lukee ? :)

Isa

Vitsi mikä sattuma! Käytiin muutama viikko takaperin tyttöjen kanssa porvoossa ja syötiin siellä ihan prikulleen samanlainen annos ja koska se oli aivan älyttömän hyvää niin voin vaan kuvitella kuinka hyvää tuo on! :) Näyttää nimittäin aivan taivaalliselta

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram