Eikö meitä kaikkia edes vähän kiehdo hylätyt paikat?
Kiehdo ja pelota. Tai ainakin minua. Muistan kun joskus parisen vuotta sitten seikkailtiin hylätyssä sairaalassa ja joka ikinen narina ja varjo oli minulle ”okei nyt kuolen –hetki”.
Olen tosin niin säikky, että hyvä kun en ala kiljumaan keskellä katua jos ohikulkeva yllättäen sanoo vaikka, moi.

 

No, joka tapauksessa. Laurista on kuoriutunut yksi hylättyjen paikkojen harrastaja, ja viime reissullaan Berliinissä pojat pääsivätkin vähän leikkimään, kun päättivät kiivetä aidan yli hylättyyn huvipuistoon.

 

Myönnän – tässä vaiheessa minäkin olin jo kateellinen, kuka nyt ei haluaisi nähdä hylättyä huvipuistoa?
En keksi ehkä mitään siistimpää hylättyä kuin huvipuisto. (Päiväsaikaan tosin kiitos). Ja vielä sellainen missä on vuoristoradat, maailmanpyörät ja kaikki!

Onneksi Lauri otti puhelimellaan kuvia, niin pääsin reissuun virtuaalisesti mukaan ja ajattelinkin nyt, että ehkä tekin haluaisitte kurkistaa miltä näyttää jo 12 vuotta hylättynä ollut Spreepark.

 

 

Välillä Spreepark avataan tosin myös yleisön pällisteltäväksi (tai joitain sunnuntaikierroksia siellä tehdään) ja elokuviakin joskus, mm. Hanna.

Nämä tietysti laskevat hieman paikan jännittävyyttä, mutta löydä nyt täysin koskematon huvipuisto sitten jostain.
 

 

Lauri kertoi että maailmanpyörä pyöri tuulen mukana ja he miettivät kavereineen uskaltaisivatko nousta kyytiin ja antaa tuulen pyörittää kierros.

 

Jep, kunnon maailmanpyörä antiikkimatka tuulen voimalla – kuulostaapa kivalta! Mitäpä sitten kun ruostunut putki pojan painosta katkeaa, tai tuuli ei enää puhalla ja istut siellä kopissa keinuen kuin kaiken kokenut konsanaan.
Minustahan voisi tulla maailmanpyöräleski!

 

Ei kiitos.

 

 


 


 

Oli se sitten huvipuisto tai sairaala, niin Berliinistä taitaa löytyä kaikkea! Viimeksihän me seikkailimme hylätyssä tehtaassa ja eriskummallisessa robottikellarissa – Teksti löytyy täältä.

 

Metrotunnelit vain vielä odottavat!

 

Kommentit (33)

Tiia

vouuuu! rakastan hylättyjä paikkoja ja tää on kyllä upee, pääsispä joskus itsekkin tonne :)

Marikki

Huiiii!! Tuskin keksin mitään karmivampaa kuin hylätty huvipuisto... Kylmät väreet menee selkäpiissä kun noita kuvia kattoo. Lauri on muuten tosi hyvä kuvaaja. :)

Riikka

Näyttää ihan mielettömän upealta paikalta! En kyllä tiedä uskaltaisinko mennä tuonne ;)

annuska

Hyi! Todella karmiva paikka. Kylmiä väreitä meni koko ajan pitkin selkää ku nuita kuvia katteli.

Anna

Jos hylätyt paikat kiehtoo, hieno kohde olisi Tsernobylin alue. Kuulemma karmivan upea paikka.

Satu

Olipa mielenkiintoinen postaus, hylätyt paikat ovat kiehtovia. Kiitos Julia todella mainiosta blogistasi, aina jotain erilaista. :) Hyvää kesää!!

sirpa

Hyrr.. vaikka haluaisinkin käydä moisissa paikoissa! Kauhuleffatkin ovat IHANIA. tosin niiden jälkeen en koskaan nuku ainakaan viikkoon. :D

p.marie

Niin hieno! Ensimmäisestä kuvasta tunnistinkin paikan, Hanna-elokuvan katsoneena näytti heti tutulta :)

Jenna Juliet

Aivan loistavia kuvia, mä olen aina halunnut päästä tuollaiseen paikkaan!:D Siistiä!

tarantella

Ajatella jos joku on kokeillu sitä maailmanpyöräkierrosta ja on nyt siellä ylhäällä jossain. Tai ollut jo pidemmän aikaa mikä ei ehkä oo niin hauskaa enää...yök!

nanette

Munkkivuoren ostarin allahan on hylätyt metrotunnelit/metroasema, jota ei koskaan otettu käyttöön asti.

hanna

ooi ihana , rakastuin. aivan ihanan näkönen, mukavan karmiva ja sopiva paikka kummitustarinalle, tostahan vois kehitellä ties mitä ;)

Anniina

Aika jännä että noi laitteet on vaan jätetty tonne, miksei oo vaan viety kaatikselle, puretty ym? Mutta toisaalta, ihan kiva että on jätetty, mää täälä jo melkein buukkaan matkaa "kohteeseen"! :D

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Berliinissä on jätetty vähän kaikkea paikoilleen. Muistan kun ajelimme vähän keskustan ulkopuolella ja joka paikassa hylättyjä taloja, tehtaita, kaikkea!
Jotenkin karmivaa.

Veera E.

Hui miten karmivaa! Olen itse nuorempana ollut myös vastaavanlainen seikkailija, mutta en enää. Olen tullut mukavuudenhaluiseksi ja vältän vaaroja. ;D

sanna

wau. veti ihan sanattomaksi nää kuvat, pääsispä itsekin käymään tollaisessa paikassa!

Chenille

Ihan huikeita kuvia! Hiukan nousi karvat pystyy tuosta herrasmiesnaamavaunusta, hhrrr...

Piilamaria

Tänä keväänä ilmestyneessä Nokkosvallankumous-nimisessä kirjassa muuten seikkaillaan hylätyssä huvipuistossa! Hih!

Maria

Onpa ihanan karuja kuvia! Noista tykkään itse tosi paljon! Kävin itse vähän yli 10 vuotta sitten Virossa kuvaamassa vanhoja neuvostoaikaisia tehtaita ja muitakin rakennuksia.Laurilta ei varmaan ole mennyt sitten ohi Pripyat?Jos tykkää autioista ja hylätyistä tiloista,samaten lehdessä oli vanhat hylätyt olymppiastadionit.

Pihli

Ihan sairaan siistiä! Mekin meinattiin kaverin kanssa, kun tarkotus ois lähtee reilaamaan 2016 touko-kesäkuussa niin käyä Berliinissä ja käyä tsekkaa tuo hylätty huvipuisto! :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat