Tämä taitaa olla ensimmäinen hotelliton lomani. Ei uima-altaita, hotelliaamiaisia ja huonepalvelua. Luulin, että kermaperseeni olisi kaipaillut näitä, mutta päinvastoin. Täälläpä ystäväni Saaran ja hänen avomiehensä Ryanin asunnossa on enemmän kuin hyvä olla. Täyspalvelu pelaa ja tylsää ei ole.
Meillä on oma huone isolla kylpyhuoneella ja parvekkeellakin. Asunnossa on vielä toinenkin iso parveke, sekä olohuoneen ja keittiön lisäksi yläkerrassa oleskelutila, toinen makuuhuone ja kylpuhuone.
Pidän tästä paljon.

Pidän koko alueesta paljon. Yritän selittää teille, mutta tämä saattaa kuulostaa oudolta, minusta tämä kaikki on vieläkin outoa.
Asunnot ovat ostoskeskuksen yhteydessä, rannalla ja vartioidulla alueella. Muutaman metrin harppauksella pääset vaateliikkeisiin, ruokakauppaan, postiin, apteekkiin, hammaslääkäriin, kahviloihin, ravintoloihin, rannalle ja ties minne. Voit mennä minne tahansa myös ilman kenkiä.

Paikka on Cape Townin keskustasta n.15 minuutin ajomatkan päässä, riippuen liikenteestä.
Täällä jos asuisin, niin tulisin maailman laiskimmaksi ihmiseksi, ei tarvitsisi liikkua minnekkään. Täällä ei tarvitse edes huolehtia avaimien mukana kantamisesta, ei. Ovet avautuvat sormitunnistimella, kuten myös autotallin puomit sun muut. Niin kummallista.

Ja palatakseni vielä tuohon vartiointiin. Täällä on jopa oma pieni poliisiasemakin, ihmiset jättävän asuntonsa ovet auki ja tuntevat ilmeisesti olonsa turvalliseksi. Minä joka en luota edes leppäkerttuun silti piilottelin rahojani ja tietokonetta vaikka asunnossa lojui tusinan verran iphoneja pöydillä ja kasa läppäreitä siinä vieressä.

Puhuimme juuri alueen turvallisuudesta kun seuraavana päivänä- jouluaattona alakerran iso ravintola ryöstettiin ja kolmea työntekijää puukotettiin. Minä ja Lauri olimme juuri tuntia ennen poistuneet ravintolasta.
Hassua.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (17)

Anonymous

Vaikuttaa aika mielettömältä paikalta! Olet todella kaunis ja olette Laurin kanssa ihana pari. :) Hyvää jatkoa teille!

Julia

Anonyymi,Ei ole. Olen kyllä yrittänyt saada sen aloittamaan. Ehkä joku päivä :)Tiia,Niin on, ei kyllä tekisi mieli lähteä :(Anonyymi,Kiitos paljon :)

Julia

Kiitos :)Ja anonyymi,haha, kyllä minusta on kuoriutunut hieman mukavuudenhaluinen. myönnän.

Anonymous

Aivan liian ihanan kuuloinen ja näköinen paikka ollaksen totta! :D voi kun joskus osuisi mahdollisuus muuttaa lämpimään. Etelä-Afrikka ei vaikuta ollenkaan huonolta vaihtoehdolta!

Anonymous

Wau, näyttää kyllä ihan liian hyvältä! Kelpais mullekki, voisin muuttaa heti tästä suorilta..Saako udella mitä tää sun ystävätär tai hänen puolisonsa tekee työkseen tuolla tai miten on päätynyt tuonne? vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta paikalta..

Anonymous

Upen näköistä kyllä! Itse hieman suomalaisena kummeksun noita vartioituja asuinalueita, ymmärrän kyllä miksi sellaisia esimerkiksi tuolla on mutta minusta on ihanaa että Suomi on ollut ja on ainakin toistaiseksi ja toivottavasti on jatkossa myös riittävän tasa-arvoinen hyvinvointivaltio/yhteiskunta että täällä ei eriarvoisuus ole/tule koskaan olemaan niin suurta että tuollaisiin joudutaan turvautumaan.

Anonymous

Itse en voisi lomailla Afrikassa noin. Olen ollut vapaaehtoistyössä Keniassa, missä ihmisillä ei ole sähköjä, ruokaa... Orpoja siellä täällä, sairautta, kurjuttaa. Miten voi lomailla luksuspuitteissa, kun heti vieressä kärsitään nälkää ja voidaan pahoin? :(

Anonymous

Heip!Harvemmin kommentoin ikinä kenellekään mihinkään, mutta nyt on pakko. Itsekin valokuvauksen harrastajana vihaan blogeja, joissa on otettu kuvat pikapikaa jollain kännykällä tai muuten vaan ei osata käyttää sitä järkkäriä. KIITOS sulle kuvista, nää on ihan m-a-h-t-a-v-i-a. Tämmösiä blogeja jaksaa lukea/katsella, kun on kaunista katseltavaa. Noissa vanhemmissakin postauksissa yksi Ugg-kuva oli aivan mieletön (siitä tulikin tää into kommentoida tänne :D). Joten kiitos sulle, jatkan blogisi lukemista tästäkin eteenpäin :)T: Juliana

Anonymous

Kuules hei Anonyymi, ethän sä voi noin ajatella? No miten ne ihmiset jotka asuu vaikkapa Cape Townissa ja elää omaa luxus elämää? Niin nekö siellä sit elää ahneesti ja ajattelemattomasti? Ja mistä sinä tiiät, voihan Julia vaikka joka kk auttaa köyhiä pienellä summalla rahaa!!Jokainen elää ihan omalla tyylillään.Sit on taas sunlaisia ihmisiä jotka tekee sitä lähetystyötä ja auttaa köyhiä.- Kiitos sulle siitä.

Julia

Anonyymi,Olihan ne vartioidut alueet hassuja minullekkin. CapeTownissa niitä oli vielä suht hillitysti. Johannesburgissa kuulemma jokaisen hienomman talon edessä oli oma portti ja portinvartia.Anonyymi,Sinulta taisi mennä tämän loman pointti ohi. Olin tapaamassa parasta ystävääni, joka muutti CapeTowniin. Cape Towniin missä ei sitä köyhyyttä paljoa näe- päinvastoin. Enemmän köyhyyttä olen nähnyt mm. Thaimaassa ja Indonesiassa lomaillessani ja tietysti se tuntuu pahalta, mutta olen myös auttanut köyhiä omalla tavallani. Juliana,Olen täysin samaa mieltä. Kauniit kuvat tekevät blogille paljon. Kiitos :)Anonyymi,Aivan. CapeTown yllätti minut puhtaudellaan ja hyväkuntosilla rakennuksillaan. En nähnyt edes yhtään orpoa. Ymmärrän toki, että niitä on ja köyhät alueet voivat pahoin, mutta olin siellä ystäväni vuoksi tälläkertaa.

YANNA

Ihana toi farkkumekko! Mulla on ikävä sua, kun oot takas niin saat tasan pari päivää kotilomaa ja sit me nähään! Piste! <3 Ja ihania kuvia.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram