Minä ja tosi hurmaava hiuspehkoni olemme mukana Indiedaysin ja Pantenen kampanjassa. (Mahtavassa sellaisessa, jos saan vähän kehuskella). Luvassa on nimittäin kaikennäköistä kivaa tuotteista stailauksiin. Toisaalta kaikki mikä liittyy hiusjuttuihin on minulle erikoiskivaa. Tiedättehän, minä, tukka ja ne pakkomielteet.
Mutta näistä kaikista lisää vielä myöhemmin.

Kampanjan kunniaksi minä, joka vietän tätä laatuaikaa hiusteni kanssa vähän liiankin paljon kirjoitin teille ylös muutamia niitä ihan perusjuttuja, millä olen saanut oman pehkoni pysymään päässäni ja ehkä vielä ihan ok näköisenäkin kovan rasituksen alla näinkin pitkään.

- Ravinto ja vitamiinit. Muistan vielä erään kaukaisen elämänvaiheen kun vitamiinit oli vieras käsite ja suuhun meni pelkkää roskaa. Hiukset ne sanoivat nopeasti heihei, ponnari oheni ja hiusraja pakeni.
Yhtä nopeasti kun hiuksetkin lähtivät piti laittaa ruokavalio uusiksi ja vitamiinit vielä siihen kaveriksi. Suosittelen huolehtimaan ainakin vitamiinien B, A, C, sekä biotiinin ja sinkin saannista.

- Oikeat tuotteet. Ylläriylläri. Oma pääni kokee aikamoista kulutusta, on lämpörullia, fööniä, suoristusrataa ja aivan liian usein käytetty tupeerauskampakin vielä. Kaikenlisäksi päänahkani on aina ollut oikkuilevaa laatua, joten yritän olla mahdollisimman tarkka shampoiden kanssa, käyttää hyvää hoitoainetta, upottaa hiukseni säännöllisesti hiusnaamioihin, helliä latvoja öljyllä ja käyttää paljon lämpösuojaa.

- Lepopäivä. Aina kun menot sen sallivat. Ei fööniä, ei lakkaa, eikä mitään kuumaa rautaa lähelläkään niitä kutreja.

- Pesuväli. Hiuksia ei ehkä tarvitse pestä ihan joka päivä. Jos on rasvoittuva päänahka, kannattaa hiukset pestä rasvoittuvalle päänahalle tarkoitetulla shampoolla. Kampaukset pysyvät paremmin pesemättömässä tukassa. Ainakin minun pesemättömässä tukassani. Oma pesuvälini on n.3 päivää.

- Liukuvärjäys. Toisin sanoen värjätty juurikasvu. Pidentää minulla värjäysväliä paljon Olen mennyt tällä hiusvärityylillä jo vuosia. Täydellinen yhdistelmä tummaa ja vaaleaa ihmiselle joka ei tunne oloaan kotoisaksi sitten kokonaan tummassa tai pelkästään vaaleassa tukassa.
Tumma tyvi kehystää kasvoja kivemmin ja loput kutrit saavat liehua sitten vapaasi kullan vaaleina ilman että näyttää koko pää aivan heinäpaalulta.
Eikä haittaa vaikka ei tosiaan näkisi kampaajaa kuukausiin.

- Kevyt tupeeraus (ja vielä oikein tehtynä) antaa mielettömästi volyymiä mille tahansa kampaukselle. Edellisen päivän tupeeraus toimii hyvin seuraavanakin päivänä, jos harjaa hiuksia vain kevyesti pehmeällä harjalla. (Hienosti ensin kehoitan huolehtimaan hiuksista hellästi ja sitten viimeisenä tupeeraamaan. Oikein hyvä).

Joskus kuitenkin yllämainitut asiat voivat olla yhtä tyhjän kanssa. Ihan sama vaikka mitä mahtavaa ravintoa on syönyt vuosia, käynyt hyvällä kampaajalla ja lotrannut oikeilla tuotteilla. Jos on huono hiuspäivä, niin silloin vain on huono hiuspäivä. Silloin minä teen letin ja teen sen näin:

- Harjaan takkuisen tukkani ylös korkealle ponnarille.

- Käytän letin seassa silkkinauhaa. Oikeasti se ei ole silkkiä, vaan jokin alennussuikale Vilasta. Nauha voi olla millaista tahansa. Omani on hieman yli metrin pituinen ja melko leveä.

- Taitan nauhan keskeltä ja asetan keskiosan ponnarin päälle niin että molemmille puolille jää roikkumaan samanpituinen suikale.

- Vedän  nauhanpitä alaspäin ponnarin alta ristiin  ja takaisin ylös ristiin niin että nauhanpäät roikkuvat taas ponnarin päältä toinen toisella ja toinen toisella puolella.
- Jaan hiukset kolmeen osaan. Vasemmalla ja oikealla puolella oleviin hiustupsuihin otan nauhat mukaan ja keskimmäisen jätän ilman nauhaa.
-Aloitan letittämään alakautta ja letitän sinne asti minne hiukset riittävät. Sidon letin kiinni ponnarilla, tai kuminauhalla siitä kohtaa mihin hiukset loppuivat ja annan lopun silkkinauhan roikkua vapaana.

Viimeistelen lakalla (jos sitäkään).
Oikeasti tämän letin teko on yli yksinkertaista puuhaa, tämä oli nyt vain kautta aikojen huonoiten selitetty kampausopas. Jos joku sai selvää niin isot propsit sinne.

Ja nyt äkkiä nopeasti kaikki te -jotka jaksoitte lukea loppuun asti :D- ja hiustuotteita kaipailevat. TÄNNE sivulle nopeiten rekisteröityneet saavat Pantenen tuotepaketin. Jaettavien pakettejen määrä oli alkujaan 6000 ja nyt niitä on jäljellä enää 322. Nopeasti menee purnukat sanoisinko. Samainen sivusto muuttuu syyskuussa laajaksi hiustenhoitoportaaliksi, jonne voi mm. syöttää omiin hiuksiin liittyviä tietoja ja saada tietojen perusteella omille hiuksille sopivia vinkkejä ja kaikkea muuta hiuskivaa.

Kommentit (40)

Elina

Mä uskoisin saaneeni selvää tästä ohjeistuksesta :D näyttää hienolta lettikampaukselta, harmi vaan että oon aika surkee letittäjä.. Kai sitä tarvis vaan jaksaa harjotella :)

linskuu

onhan toi sivusto virallinen? toivottavasti on kun sinne nyt osoitteeni laitoin yms:D

Sanna

Heippa, sullahan varmaan on tekoripset niin minkä pituista ja paksuista ripseä sulla on? :-)

meow

Piti ehkä kolmesti lukea tuo lettiohje, mutta tajusinpas lopulta (väsynyt?)! Kiitos hyvästä ideasta :) Mistähän sitä saisi tuollaisia kauniita nauhoja...

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

hahha, voi eei :D (en kylläkään usko, että se johtuu väsymyksestäsi).

Niitä on kyllä harvinaisen vaikea löytää! Itse haluaisin ruskean vastaavan nauhan, mutta eipä ole kyllä kävellyt vastaan.

Anna

Kangaskaupoista löytyy varmasti jotain vastaavaa ja muissakin ihanissa väreissä! :)

Annika

Mulle on jotenkin ylitsepääsemättömän vaikeeta tehdä siisti korkee ponnari, kun mulla on vasemmalla puolella niskassa ihan jäätävä pyörre, enkä osaa tasottaa sitä mitenkään, help?! :D Mutta tää on kyllä helppo tapa saada tavalliseen lettiin vähän ilmettä, nauhat on aina kivoja hiuksissa :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Voi ei :( Minulla ei tietääkseni ole sen pahempia pyörteitä, joten valitattavasti en tiedä mitään hyviä kikkoja niihin. Höh.

Kampaajapa vaan

Heippa vaan!

Sen verran vinkkiä sinne, että juuri Suomessa hiusten huonoon kuntoon (ja kynsien tietty) yleensä auttaa kalkkilisä. Mitkään tupeeraukset/värjäykset/edes lämpökäsittely ei oikeasti tee hallaa tukalle, edes huonokuntoiselle (permanenttikin on ihan sallittu :). Hius on lopultakin tosi kestävää kamaa :) Ainoa, mitä pitäis välttää on tietty fööni (paitti jos on kylmäfööni tai kunnon lämpösuojatuotteet käytössä) ja hiuslakka (koska huokoset, joista hius kasvaa ovat isommat kuin vaikkapa kasvojen ihohuokoset ja lakka tukkii ne, minkä johdosta päänahkaan jää jumiin erimoisia ilmansaasteita ja muuta kuraa,- ja kaikkihan tietää: terve päänahka tarkottaa tervettä tukkaa!). Kaikki geelit, vahat, muotoiluvaahdot ym. on oikein hyviä tuotteita.
Sitte muistetaan hoitoaineen tärkeys! Kaikkien, joilla on hiuksia, pitäisi käyttää myös hoitoainetta. Tukalle on hyvä tehdä (pesuvälistä riippuen) silloin tällöin syväpuhdistus, jotta sieltä huokosista saa kaiken moskan pois ja iho pääsee taas hengittää. Tukka olisi hyvä pestä max. pari kertaa viikossa (jolloin syväpuhdistus 1 kuukaudessa, jos pesee useammin, myös syväpuhdistus useammin). Tukka pitäisi pestä pää alas päin, jotta oikeasti päänahka puhdistuu, muutenhan efekti on vähän sama kuin kävisi suihkussa tpaita päällä :)

Jes, näillä pääsee ehkä kuka tahansa alkuun. Kivaa päivänjatkoa, olet oikein kaunis nainen!

JJ

Nyt tuli kyllä muutama sellainen ohje, joista osasta olen täysin eri mieltä.. Mutta en jaksa alkaa vängätä vastaan "kampaajalle". Jokainen tekee hiuksillensa, miten haluaa ja muistuttaisin ihan kaikille yleisesti, että mihin tahansa, kuten esimerkiksi koulussa tai netissä kerrottuun tietoon, kannattaa aina suhtautua varauksella ja olla kriittinen. Näillä avuilla pääsee jo pitkälle (myös hiusten kanssa). ;)

toinen kampaaja

Öhöm.. Minkähän takia tukka pitäisi pää alaspäin pestä?? silloinhan se kaikista tärkein eli päälaki jää pesemättä.. Enkä veretaisi sitä suihkussa t-paita päällä käymiseen. Ennemminkin siihen että laitat suihkuhanan väärinpäin ja yrität siinä sitten peseytyä.
Nimenomaan tupeeraukset, värit ja varsinkin permikset tekee hallaa hiukselle. Nuo kemialliset käsittelyt avaavat hiusta eikä "aukaistua" hiustta saa ikinä enää millään konstilla suljettua. Hoitoaineet on kyllä hyviä tuotteita feikkaamaan tätä sulkemista. Mutta kaikki hoitoaineet shampoot ym. jää vain hiuksen pintaan. Silottaen, kiiltoa antaen ja pehmittäen uskottelevat meille että tukka on taas parempi kuntoinen.. eron huomaa kun jättää hoitsikan jonkun kerran käyttämättä.
Enkätosiaaan tiedä miksi jakoin vaivautua edes tähän vastaamaan...

Elena

Onpas kiva hiusvinkki, täytyy kokeilla joskus.. Jos omat hiukset tohon riittää edes :D

Senja

Ootpa superkaunis tuossa ensimmäisessä kuvassa!

Tälläisin postauksien kohdalla saa miljoona inspiraatiota... muttakun ei ole pitkää tukka..

Emilia Remes

Itelläni on ongelmia hirmusti hiusten kanssa.. Ne on niin heikot, ohuet hauraat eikä millään meinaa kasvaa. Nykyään en enään oikein värjääkkään hiuksia. Nyt oon alottanu Active Beauty hair&nails kuurin. Vaikuttaa ainakin toimivan. Otan aamusin myös aina monivitamiinin mut täytyykin kattoa että tulee saatua varmasti noi mitä mainitsit:D
Mitä tarkotit muuten hiustenpesuvälillä? tarkotitko että et pese ollenkaan hiuksia 3pv vai et pese hiuksia hoitoaineella yms 3pv?:)

ihana blogi;)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Kiitos :)
Toivottavasti vitamiinit vahvistavat tukkaasi. Ottaahan se aikansa, mutta kärsivällisesti vain :)

Tarkoitin että pesen hiukseni kahden-kolmen päivän välein, eli n. 2 kertaa viikossa.

sande

Ihana postaus, tosi kiva idea tehdä ponnariin letti. Itse kun oon jumittunut huonona hiuspäivänä vain tekemään korkealle nutturan nutturadonitsilla. Harmi vaan, että mun hiukset on vielä sen verran lyhyet, ettei tuo letti näytä yhtä kivalta kuin sun hiuksissas. :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

se on kivaa vaihtelua :) Kokeile ihmeessä, nauhallahan juuri saa sitä "pituutta" lettiin ja varmasti näyttää kivalta kyhyemmässäkin tukassa :)

princess

tätä postausta oonkin odottanu! nyt vaan täytyy lähteä äitin tai kaverin luokse pyytämään apua :D

Vierailija

On taas parin päivän aikana tullut selattua blogisi alusta loppuun ja voin kertoa ettei ole ensimmäinen kerta. Mielen kiinnosta kysyn, että millä alalla työskentelet?

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Apua!!! Siinä on ollut selaamista, huh. Kiitos että olet jaksanut lukea, tuli hyvä mieli :)

Olen ollut pitkään baarimikkona, sekä Helsingin messukeskuksessa valmistelemassa messuja, mutta nyt kun blogista on tullut niin iso osa arkea ja on enemmän ja enemmän yhteistyöjuttuja tämän parissa, niin alkaa nuo muut jäädä vähän taka-alalle ja blogi olemaan enemmän se pää"työ" vaikka työltä tämä tosiaan ei tunnu :)

Milla

Ilmeisesti kerkesin saada tuon tuotepaketin! Osaatko kertoa mitä kaikkea siinä on ja kuinka isoja pullot on ja millon mahtaa tulla postissa? :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Jee! En yhtään tiedä vielä :) Itse pääsen tutustumaan tuotteisiin paremmin vasta viikon päästä perjantaina. Jos silloin ei ole vielä kassia tullut niin tule uudestaan kysäsemään :)

MLV

Moikka!

Oon aina silloin tällöin pistäytynyt lukemassa sun blogia ja täytyy sanoa, että sulta saa loistavia tyylivinkkejä!
Mulla olisi askarruttava kysymys, mikä ei mitenkään liity asiaan, mutta luin joskus ikuisuus sitten, että sulla on silikonit. Olen myös pistänyt silmääni, että olet aika hoikka ja kysyisinkin mistä ihmeestä löydät rintaliivisi? Itse olen ympärysmitaltani aika pienehkö, mutta rintavarustus on omasta takaa kiitettävänlainen... Tuntuu, että esim. H&M liiveissä on aina liian pienet kupit niissä liiveissä, joista löydän oikean ympärysmitan! ARGH

Kiitos jo etukäteen vastauksesta ja mukavaa syksyä :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ainahan niitä joutuu vähän metsästämään, mutta ihan HM:ltä ja Lindexiltä löydän :) Parhaat ja istuvimmat rintsikat olen kuitenkin löytänyt Victorias Secretiltä (myyjän avustuksella) Voi sitä tunnetta kun ensimmäistä kertaa puin täydellisesti istuvat rintaliivit päälle! :D

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

hahaah :D Otetaan uus kolmen viikon amerikan/dokaus/drraturvonnunaama- reissu ni eiköhän jo tee mieli kattoo muualle :D
<3 <3

Reija

Olen aiemminkin kiinnittänyt huomion erittäin huonokuntoisiin latvoihisi.
Kannattaisiko kuitenkin pätkäistä reilusti niitä latvoja? Hiukset kasvaa nopeasti:)

Nippu

Kiitos hiusvinkistä! Vitsit stä oot kaunis, voi kun minunkin tukka olis noin paksu,pitänee käydä ostamassa joku vitamiinikuuri, äskettäin loppunut imetys vei minun hiukset lattiakaivoon... :( täytynee heti huomenna kokeilla kampausideaa!kävin tänään glitterissä ja nappasin kampausohjevihkosen, jos sais uusia ideoita hiuksille... :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram