Tämän reseptin löysin jostain kaapinperän Pirkka lehtisestä kun siivousinnoissani kävin niitä läpi ja leikkelin maukkaimman kuuloiset kokkailut uuteen reseptivihkoseeni teipattavaksi.

Ei tainnut työ olla ihan turhaa, nimittäin löysin monia hyviä ideoita ja tämä mitä ensimmäisenä kokeilin, osoittautui sen verran hyväksi, että tein sitä heti muutaman päivän jälkeen uudestaan.

Helppo, maukas, nopea ja terveellinenkin.

Tarvitset:

- Lohta, nahatonta ja ruodotonta (itse käytin maustamattomia valmissuikaleita).
- Kasviksia (kukkakaalia, kesäkurpitsaa, paprikaa ym)
- Tuoretta basilikaa
- Mustapippuria
- Suolaa
- Tuorejuustoa (Olen testannut mm. Violan tillituorejuuston, Creme Bonjour cuisine valkosipuli&yrtit ja Violan Afrikan paprika tuorejuuston – kaikki sopi hyvin.

Lisäksi:
Saga Kokkausarkkeja
puuvillalankaa

 

Paloittele kasvikset ja  jaa ne pieniksi kasoiksi kokkausarkkien keskelle, hienonna basilikaa päälle ja nosta kalapalat päällimmäisiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi viimeisenä tuorejuustonokare kalan ja kasvisten päälle. Nosta arkin vastakkaiset reunat yhteen ja kierrä arkki nyytiksi. Sulje nyytti tiukasti puuvillalangalla (Mitä minulla ei tietysti ensimmäisellä kerralla ollut ja voin kertoa, että tavallisella ompelulangalla ei se solmiminen ihan yhtä näppärästi sujukaan).

Kaada laakean paistokasarin pohjalle vettä n.3cm. Kiehauta vesi ja nosta nyytit kasariin. Keitä kannen alla n.15minuuttia.

Nosta kypsät nyytit suoraan lautaselle avaamattomina. Näin kaikki aromit säilyvät parhaiten. Tarjoile lisäksi perunaa/riisiä ja –tai salaattia.

 

 

Huom. Muista nyyttejä tehdessä pitää kasvisten ja kalan määrä maltillisena, jotta saat nyytit tarpeeksi tiukasti kiinni. Jos nyytin sisään pääsee vettä onkin lautasella paperipussillinen  keittoa. Näin kävi yhdelle nyytilleni ja nyyttikeitto ei ollut läheskään yhtä hyvää kuin onnistuneet toverinsa.

Omasta Apetit 300g kirjolohisuikale paketista ja yhdestä paprikasta, puolikkaasta kesäkurpitsasta sekä pienestä kukkakaalista sai hyvin kuusi nyyttiä ja muutama jäi vielä seuraavalle päivällekin. Seuraavana päivänä kypsensin nyytin mikrossa ja se maistui melkein vielä paremmalta kuin edellisenä päivänä! :)

 

Kommentit (9)

Mia

Moi Julia! Tämä kommentti ei nyt liity tähän postaukseen, mutta luin sattumalta että omistaisit joe blascon tattoo coverin. Utelisin että sävy sulla on siitä? :)

Jaana =)

Ihan mahtavaa! Nyt on monessa lempiblogissani ollut ihan loistavia ja helppoja ruokareseptejä. :) Kiitos Julia tästä! Menee ehdottomasti kokeiluun :)

Noora

Tää oli superhyvää! Tosin ristikkopottujen kera. Kiitos vinkistä! Teen toistekin :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram