Niin, eipä sitä kesällä keittiössä kauheasti kyllä vieläkään kokkailla. Olen huomannut, että nyt puolestaan loimulohi/savulohifilee tarttuu aina vaan useammin matkaan. Ei tarvitse kypsennellä pannuilla kun heittää kalan vaan kasvisten päälle ja tänään siellä alla olikin muuten kunnon kasa kaikkea. Kokeilin tehdä kukkakaalimuusia ja suikaloin vielä spagettimaisesti porkkanaa ja kesäkurpitsaa raakana alle. Ajattelin että tämä sekamelska ei voi olla kovin hyvää, mutta yllätyin! Kaiken kruunasi vielä basilika ja kevätsipuli ja koko lautanen oli tyhjä hetkessä. Nälällä saattoi myös olla tekemistä asian kanssa, mutta ajattelin nyt silti laittaa sekamelskalautasen ohjeita tänne, jos joku siitä saisi vaikka jotain lisukeideoita.

 

Kukkakaalimuusi

Pieni kukkakaali
Kasvisliemikuutio
Tilkka maitoa
Suolaa, valkopippuria
Tilkka oliiviöljyä

 

Keitin kukkakaalit kasvisliemikuution kanssa kypsiksi. Jätin keitinlientä hieman kattilaan, lisäsin tilkan maitoa ja soseutin kukkakaalit sauvasekoittimella tasaiseksi muusiksi. Mausteita lisäilin maun mukaan.

(Muusin voi tehdä myös kermaan, tai vaikka pestoon. Variaatioita on monia).

 

Kasvissuikaleet

Jos omistatte julienne kuorimaveitsen tai vastaavan (maksaa vain muutaman euron), niin käyttäkää sitä! Omani oli pitkään käyttämättömänä laatikossa, mutta löydettyäni sen jälleen on melkein kaikki suikaloitu. Voiko olla että juliannesuikaleet maistuvat jopa paremmalta kuin normaalit palaset? Ehkä, tai ainakin ne näyttävät hauskemmilta. Porkkana ja kesäkurpitsasuikaleet menivät hyvin muusin ja lohen kanssa, eikä tarvinnut kypsennellä kun suikaleet toivat kivasti tekstuuria annokseen juurikin raakana.

(Tällä kuorimaveitsellä menee helposti myös kurkut suikaleiksi salaattiin ja saa tehtyä kätevästi vaikka kesäkurpitsapastaa).

 


Kukkakaalimuusi tuli hetkessä, suikaleet valmistuivat siinä samalla, savulohifileepala napattiin sellaisenaan kalatiskiltä, kevätsipuli löytyi jääkaapista ja basilikanlehdet irrotettiin oudosta basilikapuusta minkä ostin muutama päivä sitten.

Ja tadaa, sekamelska on valmista! Nopeaa ja yllättävän herkullista.

Kommentit (3)

Francesco Sinibaldi

When the wind is blowing....

Sometimes my
fantasy appears
in the yellow
dream of a light
pearl and so,
while a noble
intention falls
upon my memory,
I see your desire
and the little
purpose.

Francesco Sinibaldi

Pauliina

Nam! Ihanan näköistä, pitää kokeilla kukkakaalimuusia, kiitos vinkistä! :-)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram