Hyvinhän se meni. Jouluaatto.

Ruuat onnistui, vähän myöhässä kyllä mutta ainakin oli kätevää pitää vieraita hieman nälässä niin kipot ja kulhot tyhjeni ennätystahtia ja ne mitä jäi jäljelle veivät kaikki mukanaan kotiin. Olin ajatellut tänä jouluna tehdä ihan vain jotain helppoa ja yksinkertaista. Havahduin siinä sitten kesken kokkailun, että olen tekemässä viittätoista eri purtavaa kahdeksalle hengelle. Helppoa joo. Hyvä Julia.

Pää hellassa ja käsi liedellä aatto liukui ohitse ennätysnopeasti. Vieraat olivat meillä viisi tuntia, mutta minusta kaikki tuntui puolelta tunnilta. Pukkikin kävi, koska talossa oli pikkuisia (ja 20-vuotias siskoni joka välttämättä halusi istua pokin polvella).  Uskon että siellä ei ole ketään joka enää joulupukkiin kovin uskoisi, niin voin paljastaa että pukki korvatunturin sijaan ostettiin Sol henkilöstöpalvelusta. Oli kyllä kätevää ja erinomainen pukki. Lasku tulee perässä.

Olin ostanut Laurille pelikonsolin joululahjaksi, piilottanut sen eteisen siivouskomeroon ja sen jälkeen fiksuna käskenyt Lauria siivoamaan joten aika hyvin piilotettu. Eipä minullekaan kovin yllätyksenä tosin tullut Laurin antamat Iittalan taikamukit ja mariskooli, koska olin ensin itse ostanut ne isoäidilleni (joka myöhemmin ilmoitti että hänelle ei saa antaa lahjoja tänä vuonna) joten Lauri sitten osti ne minulta, pisti pakettiin ja antoi ne takaisin minulle joululahjana. Että näin meillä.

Yllätyksenä kyllä tuli äidiltä saamani upea keittiöveitsisarja - mikä oli enemmän kuin tarpeen ja Laurilta vielä Marc Jacobsin lompakko. Ihana.

Kun viimeiset vieraat lähtivät meinasin nukahtaa eteisen lattialle. Olin niin poikki. Lauri raahasi minut kädestä vetäen makkariin ja siinä lipuessani pitkin parkettia katselin ympärilleni että kylläpäs oli pirskeet. Keittiö näytti siltä kun siellä oltaisiin juuri ruokittu kerrostalollinen kansaa ja olohuonekin oli aika vinksin vonksin. Nukahdin heti. Aamulla herätessä koko talo oli putipuhdas. Lauri oli siivonnut aamu neljään asti <3

Kommentit (21)

m

Ei vielä voi sanoa "hei hei joulu". Jouluhan varsinaisesti alkaa vasta joulupäivänä. Ja "--vaikka loppiainen suomen kielessä viittaa nimelläänkin jouluajan loppumiseen, suomalaisessa kansanperinteessä joulunajan on kuitenkin yleisesti katsottu jatkuvan sen jälkeenkin Nuutin päivään eli 13.1 saakka."

Näin siis ainakin mulla.

:]

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Tiedän kyllä, mutta minulla on sellainen olo, että meidän joulu oli nyt tässä. Lähtö Afrikkaan häämöttää :)

Pihla

No voi ei toi pukin polvella hymyily kuin viimeistä päivää :D !!! I'm busted! Joo ei siitä sen enempää... Niin mielettömän joulun olit loihtinut, että en ihmettele vaikka matto olisi toiminut sänkynäsi. Olit nähnyt niin paljon vaivaa, siitähän uupuu itse kukin!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

No niin sitä oltiin kyllä yhtä hymyä vaan siinä :)
Ja kiva joulu oli kyllä vaikka keittiössä menikin :D Ensi vuonna siellä kylpylässä sitten!

Henna

Miten oot tehnyt nuo lautasliinatötteröt? Vaadin saada tietää!! Terveisin pakkomielteitäkin omaava pöydänkattaja :D

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Pikkusisko teki :) Tarjoilija kun non niin osaa vähän paremmin nuo lautasliinojen salat. Itsehän osaan juuri ja juuri taittaa ne tyyliin kahtia.

Jenni

Miten Lauri osaa ostaa tuollaisia lahjoja? MIstä se tietää mikä laukku/lompakko miellyttää, tunteko hän sinun maun vain niin hyvin? :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Kyllä se taitaa tuntea mun maun jo todella hyvin ja on sillä itselläänkin hyvä maku, joten aina onnistuu :)

Lompakon kanssa meni vielä ekstra hyvin, olen nimittäin super tarkka minkä kokoinen, mallinen ym sen pitää olla :)

saana

Heippa! Ihanan näköistä! Mistä nuo neliskanttiset lautaset ovat? Tai mitä merkkiä?

pauliina

täydet pisteet laurille siivousurakasta! hieno on toki lompakkokin mutta se siivous... ah mikä mies!

Vierailija

Jep, en voi muuta kuin kompata edellistä -ihana mies sulla! :) ja oot muuten tosi kaunis! <3

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ne on saatu yhdestä ravintolasta. Toisen pohjassa lukee Albalite ja toisen Alchemy. Ei mitään hajua mistä niitä saa :D

Anna

Tuun aina niin hyvälle mielelle tästä blogista! Ihanan näköinen joulu teillä on ollut. Meillä oli mikrolaatikoita ja valmiskinkkua, mutta menihän se niinkin. Ei tosin ollut vieraitakaan. :)

miisa

Oon kauan seuraillu sun blogia ja hiukan duunissa huvitti, kun Lauri osti lompsaa ja seuraavaksi mitä luultavammin luen siitä sun joulupostauksesta :D Näinhän siinä kävi.

t. Stockan täti

Jansku

Oi näyttääpäs herkulliselta! Mitä ovat nuo ihanan näköiset leipäpalat? Millä täytteellä? Onko vaikeat tehdä? Olisiko mitenkään mahdollista saada jonkinlaista ohjetta niistä?? :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram