Pahoittelut jos täällä blogissa on hieman hiljaista hetken. Olen ollut kohta kaksi päivää vain kotona ja tuppisuuna täällä mielettömän hammaskivun kurissa.
Hassua miten paljon puhuminen sattuu, syöminen sitäkin enemmän, särkylääkkeet eivät auta, eikä energiaa riitä edes läppärin avaamiseen. Miten niin pieni hammas voi kaataa koko ihmisen täysin?


Nämä viimeiset pari kuukautta eivät todellakaan ole olleet minulle mitään hammaskeijujen helinää, vaan kauheaa peikkojen kidutusta.
Miten kenelläkään voi olla niin huono tuuri, että vuosittaisessa hammastarkastuksessa ei huomata kahta reikää ja kun käyn kivusta valittamassa kahteen otteeseen ei niitä vieläkään huomata. Lopulta kun olen juurihoito-kunnossa, sanotaan vasta ”että kappas siellä olikin reikä”. Niin ja vasta yksi reikä! Toinen huomataan vielä myöhemmin ja täten minua siunataan nyt kahdella peräkkäisellä juurihoidolla. Olinkin sellaisesta aina kovasti haaveillut.

Okei, haaveillut ehkä kuitenkin enemmän niistä täydellisistä hampaista.
Kuulun vain valitettavasti siihen toiseen porukkaan, joka vaikka kuinka harjaa ja putsaa, pitää huolta, käy tarkastamassa ja poistamassa hammaskiveä ja vaikka mitä, on silti aina jonkun hammasongelman edessä.

 


Saatan ehkä itkeä onnesta heti kun tämä kipu lakkaa kokonaan. Sillä välin jatkan tätä zombina kotona olemista ja pillillä mehukeiton juomista.

Rattoisaa maanantai-illan jatkoa :)

 

Kommentit (35)

Leila

Ou nou! :( Itselläni nuo visurit puhkeemassa ja karseeta kipua joutunut kans sietämään jo pidemmän aikaa..
Koita jaksaa!!

Pupunen

Voi sua!
Voin vaan kuvitella sun fiilistä.
Olin itse ranskas matkoilla ystävien kanssa ja sitten siel alko viisauden hammas puskee ulos. Neljän tunnin välein piti ottaa 800 satanen burana että pysty edes nukkuu saati ajattelemaan.

Tsemii sulle!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ouh matkalla vielä :/ Tiedän tismalleen mistä puhut, ajatuskaan ei kulje tämän kivun kanssa :D Tosin tähän ei tunnu auttavan edes Panacodit.

peee

Hammas kipu jos joku kipu on sietämätöntä :( itse oion hampaita, se jos joku on kivuliasta! :D tosin ne oikomis hommat on onneksi näkymättömät muille ihmisille

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

auts :/ Hammaskipua on vielä niin monta erilaista sorttia. Tämäkin juuritulehdus sattuu ihan eritavalla kun edellinen :D

mmm

ikää 21 ja mulla kans yks juurihoito takana kun hampaat ei ole siunattu vaikka kuinka pesis. No tämä juurihoito tulehtui ja jouduttiin repimään koko hammas, uusi maksaa alkaen 2000e .. hehe no mikäs tässä, vielä joutuu odottamaan 6kk ennenkun uuden saa paikoilleen ja aina syödessä tyhjään hammaskoloon täyttyy ruokaa :' D toivottavasti et joudu kokea samaa:/

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Eikä! :O Okei, tuo alkaa olla jo aika paha! Propsit sinne, että olet kestänyt noin paljon! Huh, toivottavasti tämä ei tulehdu :)

Nona

Voi ei, tosi paljon tsemppiä! Samaistun kovasti tilanteeseesi, sillä olen itse siitä asti kun hampaita on suuhun tullut, ollut joka vuosi porattavana. Ja hyvin usein saanut kuunnella hammaslääkäreiltä ikäviä kommentteja siitä, että en muka varmaan harjaa edes hampaitani. Harjaan kyllä kaksi kertaa päivässä, lankaan ja käytän suuvettä :D Mutta mikään ei tunnu auttavan, tosin nyt olen alkanut pääsemään kierteestä pois. Kaiken lisäksi ehkä vasta pari vuotta sitten eräs mukavampi hammaslääkäri kertoi minulle, että olen varmastikkin saanut jo lapsena sylkeeni bakteeritartunnan joltakin aikuiselta, jonka vuoksi sylki ei estä reikiintymistä vaan edesauttaa sitä. Tasan ei käy onnen lahjat, mutta onneksi näistäkin kauhun hetkistä pääsee yli, ja sitten voi vahvempana ja vähän karaistuneempana ihmisenä mennä eteenpäin ja nauttia elämän hyvistä puolista! :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Siis niin sama! Aina pienenä oli reikiä ja hammaslääkäritädit moitti minkä kerkesi ja porasi ilman puudutusta kymmeniä kertoja :D Olen onnellinen että minulle ei jäänyt siitä hammaslääkärikammoa, koska muutama kerta tässä on tosiaan hammaslääkärissä pitänyt käydä!
Ja Kuhan tämä juurihoito on saatu päätökseen olen onnellinen varmaan vaanihan tavallisestakin reijästä, kuhan ei vain olisi enää tätä tulehduskipua :D

London

Minä kuulun myös näihin hammaspeikkojen uhreihin. En IKINÄ voisi jättää hampaita pesemättä, olisi koko suu mätä saman tien. Ärsyttävintä, kun hoidan ja putsaan, syön terveellisesti jne, mutta silti hampaani reikiintyvät -- toisin kuin joillain ystävilläni jotka pesevät hampaat 30 sekunnissa puhtaaksi eikä ole ikinä ollut reikiä...

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Haha, tiedän tismalleen mistä puhut! :D Ja tämän kuukauden jälkeen aijon kyllä vielä kylä tuplata putsailut!

Iiris

Hei! En tiedä oletko jo huomannut, mutta kylmä vie kivun pois. Valvoin itse kerran hammaskivussa yön yli, ainut mikä auttoi aina hetken oli ottaa suu täyteen kylmää nestettä.

Saranda

No voi, kuulostaa aika karseelta... Voimia ja piristystä sinne! :) Ittelläni ei oo ees kasvanut viisaudenhampaat (vaikka oon jo 21), joten varsinainen hammashelvettielämä on vielä edessä.

Http://www.tyhjaajatus.blogspot.fi

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Kiitos :) Täällä voidaan jo paremmin kun päästiin aamulla aloittamaan hoito hammaslääkärissä :)

Omat viisaudenhampaani (alhaalta) revittiin molemmat samaan aikaan, mutta jotenkin muistelisin että kipu ei ollut edes niin paha :) Sekin riippuu niin tapauksesta kyllä.

Mrs T

Voi ei, hammassärky on yksi kauheimmista, kaikki sympatia sulle! Mulle kävi lopulta niin, että juurihoidettu hammas jouduttiin ottamaan kokonaan pois, olin silloin parikymppinen. Se oli onneksi rivistön toiseksiviimeinen ja sen seurauksena hammasrivistö on oiennut siltä puolelta, kun tuli tilaa lisää :) Loppu hyvin kaikki hyvin siis, sitä toivon myös sulle!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Sinulla kävi siis tavallaan melko hyvä tuuri! :) Minulla hammas ei ollut niin takana, että sitä olisi voinut poistaa, mutta onneksi pulpiitin sai juurihoidolla kuntoon :)

Kepa

Mä niin tiedän!! Vaikka kuinka harjaan hampaat aamuin illoin ja syön purkkaa ja käytän hammaslankaa enkä vetele limsoja sun muita, niin luoja ties miten monen vuoden jälkeen sain viime tarkastuksesta lähteä ilman, että sain uuden ajan mukaan. Pienestä pitäen ollu tosi herkät hampaat reikiintymään ja siihen oikomishoito vielä oheen. On meinaa tullu hammaslääkärissä ravattua :D

Nina

Hei, kirjoittelit jossakin aiemmassa postauksessa saaneesi sisustusvimman ellen ihan väärin muista. Voisitko tehdä postausta sisustusjutuista, teidän kodista? :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Muistat ihan oikein :) Olenkin jo hieman kuvaillut näistä sisustusjutuista kuvia. Koitan saada pian laitettua tänne niitä. Kiva kuulla että sisustusjututkin kiinnostaa täällä, niin voi laittaa ehkä tulevaisuudessa enemmän juttua kodista.

eve

Kurja juttu, että sinulle kävi noin! Ihmettelen miten reikiä ei huomattu, mutta toisaalta alaa opiskelevana itekin olen törmännyt tilanteisiin, että minkäänlaisia reikiä ei ole hampaista löytynyt, ei pienintäkään, mutta röntgenkuvassa reikä kuitenkin näkyy :o Kummallisia juttuja. Pikaista paranemista sinulle ja hampulillesi :)

Daniela

Paranemisia!
Ja pakko kiittää volyymiripsi vinkistä! Kävin tänään laittamassa ja se oli rakkautta ensi räpsäytyksellä! :)

Milla

Hui, apua! Toivottavasti nyt särky jo helpottaa.

Minäkin kävin muutaman vuoden tauon jälkeen hammaslääkärissä tarkistuksessa (jep, pelkään siellä asioimista - pelkkä desinfiointiaineen haju saa mun vatsan muljahtamaan). Vaikka mullakin hammastyyppi just sitä, että vaikka kuinka harjaan aamuin illoin niin silti on reikiä. No mutta mikä tuuri, että mulla oli vain yksi pieni reikä, huh. Sitten kun se on paikattu niin lupaan langata joka ilta :D

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Onnea vain yhdestä pienestä reiästä siis :) Haha, kun tämä on ohi, niinminä lupaa langata joka toinen minuutti varmaan :D

lotta

jäätelö auttaa kummasti ja heti ei maut lopu kesken mitä voi testata litratolkulla ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram