Pienenä keksin itselleni allergioita.
Kaikilla meidän luokkalaisilla ja naapurin lapsillakin oli. He saivat paljon huomiota ja erityisruokavalion.
He pystyivät vertailemaan oireitaan ja päivittelemään ongelmiaan kun heillä oli tämä yhteinen "juttu".
Vaikkakaan en mielestäni ollut kovin huomionhakuinen lapsi (enpä). Päätin eräänä päivänä, että minulla on nikkeliallergia ja tietysti pakollinen laktoosi-intoleranssi.

Voi sitä hauskuutta kun sai voivotella ystävilleen, että "miten tyhmää kun en voi ostaa tiimarista rihkamakoruja kun ne aiheuttaa mulle kauheeta ihottumaa, mun pitää pitää aitoa hopeaa" ja äidilleni yritin kovasti teeskennellä maitolasin juotuani hirveää vatsakipua. Kerran hän jopa osti minulle laktoositonta maitojuomaa ja olin niin kovin ylpeä maitopurkistani, että hyvä kun en juossut pihalle purkki kainalossa naapureille esittelemään.

Onneksi boomi kesti vain jokusen hassun viikon ja huomaamattani palasin takaisin litkimään kaakaota ja hypistelemään rihkamakorujani.

Mutta, palataan nykypäivään, minulla oli ihan pointtikin tässä jutussa.
Aamulla tein hedelmäsmoothieta, jonne päätin laittaa sekaan kiivin. En ole koskaan pitänyt kiivistä, enkä siis ole niitä vuosiin syönyt. Maistettuani sörsseliä totesin poikaystävälleni, että en kyllä edelleenkään niistä poidä, enkä ymmärrä miten hän voi syödä joka aamu kiivin kun se kutittaa kurkkua niin paljon.
Hänen todettuaan että olen varmaan kyseiselle hedelmälle allerginen - kiivit eivät normaalisti kutita kurkkua. Nauroin tietysti päin naamaa ja väitin ettei ne allergiat kuule noin vaan ilmene, että kyllä minä tiedän!

Kurkkuni kutinaa tunnin kestettyä alistuin kuitenkin googlettamaan kiivi-allergian oireet ja siinähän se vähän ninkuin oli- mustaa valkoisella. Kiivi allergian oireet! Aika lievät tosin, mutta jostain kumman syystä aloin käyttäytyä kuin lapsuusvuosinani ja voivotella asiaan. Pähkäillä miltä kiivi sitten oikeasti maistuu, kun en ikinä saa sitä tietää ja olisikohan kiivi allergikoille korvaavaa kiivin kaltaista hedelmää? Onneksi poikaystäväni ei kuunnellut edes puolella korvaa, joten sain olla tyhmä seitsemän vuotias itseni taas puolisen tuntia kunnes kyllästyin.
 

Kommentit (8)

Anonymous

hahahaha nauroin kyllä ihan kippurassa sinun lapsuus jutuilles :))

Anonymous

Hei.Olen löytänyt blogisi vasta vähän aikaa sitten, mutta lukenut sen jo kertaheitolla läpi (jotkut jutut jopa kahteen kertaan) :) Vaikutat valehtelematta aika täydelliseltä ihmiseltä! Mielettömän kaunis, fiksu, maanläheinen, huumorintajuinen ja elämäniloinen. Ole ylpeä itsestäsi ja jatka ehdottomasti samaan malliin niin tuot paljon iloa meidän lukioidenkin päiviin.-Aurinko

Anonymous

Ystävälläni on myös kiivi allergia! jos oikein muistan myöhemmin hänellä ilmeni myös banaani allergia. Olen itsekkin ihmetellyt miten allergiat voi vaan yhtäkkiä tulla?

Oc

Anonyymi,Haha. Hyvä että sain edes jokun nauramaan kummallisilla jutuillani :DAnonyymi,Ihana lukija! Voi miten kauniisti sanottu. Kiva myös kuulla että tykkäät blogista ja yritän ehdottomasti jatkaa samaan malliin. Jos joku tuo iloa minun päiviini, niin ehdottomasti nämä kommentit. Kiitos!

Oc

Anonyymi,En osaa sanoa kauan minulla on tämä ollut, mutta niin kauan kuin muistan kiivi on kutittanut kurkkuani, nyt vaan paljon pahemmin. Toivottavasti en siirry myöhemmin banaaniin :D

Anonymous

Mää kans pienenä olin kateellinen niille joilla oli silmälasit. Silloin tosi monella koulussa oli lasit, erivärisiä ja timanteilla koristeltuja. Sitten päätin että hankin itsekin. Koulunäöntakastuksessa teeskentelin etten nähnyt kaikkia kirjaimia ja minut passitettiin näöntarkastukseen. Onneksi sitten tajusin, etten voi käyttää tulevia laseja, jos teeskentelen että mulla on huono näkö :D Menin kuitenkin näöntarkastukseen ja siellä todettiin niin vähän miinusta, että lasit voi ottaa, jos haluaa ne vain ulkonäön takia, mutta muuten ei ole tarvista. Silloin silmälasit jäivät liikkeeseen, mutta nykyään on jo niin huono näkö, että en pärjäisi ilman laseja. Ja maksaisin nykyään vaikka mitä että pärjäisin ilman laseja, ihme ja kumma.

Oc

Anonyymi,Hahah vähän mä nauroin tälle :DKaikkea sitä vaan pitää saada lapsena kun muillakin on. voi elämä.Anonyymi,Kyllä. Mini-minä siinä kököttää bambumajassa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram