En nyt ehkä löytänyt mitä parhaimpia kuvia tähän juttuun, mutta sopivat aiheeseen ainakin siinä mielessä, että vaikka olenkin hiuksistani melkoisen tarkka, saavat ne kuitenkin roikkua pään jatkeena vaikka millaisena sotkupallona, kuhan sävy on oikea. Tai oikeastaan sävyt, koska liukuvärjäyksellä mennään jo kohta varmaan kymmenettä vuotta.

Jep, sitä kylmää tummaa pohjalla ja kullanvaaleaa latvoissa. (Ette varmasti olekaan huomanneet).
Tyvi ei myöskään saa olla sävyltään yhtään lämmin, eikä liian tumma - liian vaaleasta puhumattakaan. Latvat pitää olla tietyn kullanväriset, mukana myös hieman vaalean ruskeaa.

Ihan sekopäistä menoa ja liian vahvaa jämähtämistä myönnän. Tätä tyttöä ei ole radikaaleilla hiustredihimoilla siunattu, mutta olenkin jo alistunut liukuvärjättyyn kohtalooni ja niin on kampaajanikin.
Bown löytämisen jälkeen ja Nooran osaavissa käsissä voin huokaista helpotuksesta. Jopa viime kerralla (päivää ennen Singaporeen lähtöäni) kun tismalleen samalla tumman sävyllä, millä edellisellä kerralla saatiin hiuksistani täydelliset, tulikin nyt liian vaalea tyvi. Joo, ero oli pieni, mutta koska Noora ilmeisesti on yhtä hyvin perillä pakkomielteistäni kuin minä, ei hävettänyt heittäytyä pikkutarkaksi ja yhdessä tuumimme että on parasta värjätä tyvi vielä kokonaan uudestaan.

Mistä tulikin mieleen ne ajat, kun nuorena ja ujona kampaajan tuolissa lopputulos ei aina (koskaan) vastannutkaan odotuksia, eikä siitä kehdannut sanoa, vaan lähti kotiin lannistuneena supermarketin hiusvärihyllyn kautta pienoinen omaisuus kampaamon viemäriin valutettuna. Lopulta sitä sitten tuijotti itseään tummanruskeaan Lorealin purkkiväriin värjäytyneen vessanpeilin kautta ja vannotti ettei A. enää ikinä käy kampaajalla, tai B. uskaltaa kyllä seuraavalla kerralla vaatia siellä haluamansa lopputulosta.

Näin vanhempana sitä vihdoin tajuaa, että ammattitaitoinen kampaaja kyllä tietää, että hiukset käyttäytyvät välillä vähän oikukkaasti. Toisen hiukset imaisevat värin kun sieni, kun toiseen pehkoon taas mikään ei tartu. Tai niin kuin minun tapauksessani - vähän väliä kumminkin päin.
Se on kai ihan ok, että ne hiukset eivät välttämättä aina ensimmäisellä kerralla ole niin kuin haluat ja sanot sen ääneenkin.
En tiedä miten on muilla, mutta itse en ainakaan muista kovin montaa kertaa milloin ensimmäistä kertaa uudella kampaajalla ensi yrittämällä olisi osuttu ihan täysin napakymppiin.Oletteko samaa mieltä, että hiuksesi tunteva luottokampaaja on mitä kallisarvoisin juttu, vai onko siellä niitä keillä eka kerta missä tahansa kampaamossa mitä useimmiten kuitenkin onnistuu?


Kuvat: Anna Vanhanen
 -Sentosa beach, Singapore-

Kommentit (20)

-a-

=) kyllä todellakin, naiselle hyvä kampaaja on kaikista tärkein ( jos nyt näin pinnallisesti puhutaan) itse asun jyväskylässä.. ja oli aika kun tykästyin yhteen kampaamoon (joka oli tampereella) =) siellä kävin aika pitkään kunnes sitten väsyin siihen monimutkaisuuten ja uskaltauduin täälläkin kokeilemaan.. pitkän pohdinnan jälkeen päädyin erääseen kampaamoon ihan sen nimen perusteella! =) friikki kun olen ;) Onneksi lykästi kerrasta!!! =) =)

Tuulitukka

Hassua, että ollessani 2-kymppinen hiusten piti näyttää värjätyltä ja "naaman meikatulta". Kampaajakäynnin päätarkoituksena oli tietenkin hankkiutua eroon harmaasta tyvestä ja kuivista latvoista, mutta tärkeänä bonuksena tuli kavereiden kommentit: "vau sä oot käynyt kampaajalla!". Nyt +30-vuotiaana arvostan luonnollisuutta: 2 vuotta sitten lopetin hiusten värjäämisen ja se oma väri ei olekaan harmaa! Tai tottakai se Lorealin suklaanruskean purkkivärin rinnalla on :D olen huomannut, että oma luonnollinen hiusväri sopii minulle parhateiten myös silmien ja ihon värin kanssa. Meikkaaminenkin on muuttunut lähinnä korostamiseksi ja häivyttämikseksi eli ripsiväriä ja valokynää. Huvittavaa, koska muuten en ole mitenkään superekologinen ihminen, mutta etenkin hiuksissa arvostan luonnollista väriä!

Sira

Mä ainakin oon niiin sitä mieltä, että vain luottokampaajani on paras <3 Kukaan muu ei osaa laittaa tai värjätä hiuksiani kuin hän :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Näin se vähän on ja vaikka joku osaisikin niin sellaisen löytäminen onkin sitten taas oma missionsa :)

essi

Hei Julia!:) osaallistumpas aiheeseen..
Ala-asteella kävin aina samalla kampaajalla. Huomasin kuitenkin hiuksissani kampaajan tyylin. Kampaaja oli perhetuttumme, joten tunsin velvollisuuden olla hänen vakkari asiakkaansa. 9lk halusin muutosta ja menin uudelle nuorelle suositulle kampaajalle ja johan alkoi päivityskin näkyä kun ne samat leikkaukset saatiin pyörimästä ideoiden loputtua :) Luulempa että oman tyylin ja kauden kampaaja pitää vaan löytää ;-)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Perus perhetuttu kampaaja, monilla varmasti ollut sama "ongelma" :D Me käytiin pienenä aina mummolan pikkukylässä kampaajalla kun siellä sai puolet halvemmalla kaiken. Onneksi olin silloin niin pieni, että ei ollut niin väliä, mutta muistan miten kampaaja teki aina lopuksi noloja kampauksia meille ja ne päässä sitten piti olla koko päivän kun ei kehdannut ottaa poiskaan :D

Laura

mä en joskus ollu nii tarkka että iha sama mimmone tulos tuli. Nyt musta on tullu ihan hullun tarkka, en ees kestä jos tyvikasvu näkyy, ja teen kaikkea mahollista että hiukset kasvais nopeesti. Mulla on täällä luottokampaaja, mutta oon vähän hylänny sen koska ei saa nopeesti aikoja hänelle :( hän jopa osaa leikata mun hiukset niin, että saan aina joka kerta kehuja kun oon siellä käynyt. Pitäisi vaan palata takasin hänen tuoliinsa, vaikka kun menee vähän kauemmas kaverini tykö niin hintaero on n.20 euroa joka on opiskelijalle aika suuri. Mutta wau, kadehdin sun hiuksia. Toivon, että mullakin olis joku päivä yhtä upeet hiukset :3 (ja että oisin yhtä kaunis) Voisitko muuten tehä postausta siitä, miten liikut ja jos harrastat jotain? :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Niin nuo aikojen saaminen on myös aina hieman ongelma. Joillain kun menee viikkojenkin päähän!

En oikein liiku tai harrastele sen erityisemmin, syön vaan suht terveellisesti ja käyn salilla n2kertaa viikossa :) Ehkä joku hyvinvointi postaus voisi kuitenkin olla paikallaan.

kjkj

Yhden kerran olen löytänyt hyvän kampaamon, siellä kaikki osas hommansa ja sai lähteä kotiin aina hymy huulilla... Mutta opiskelijabudjettiin sopii paremmin marketin värit ja saksia pelkäämätön hyvä ystävä! Nyt kasvattelen omaa väriä takaisin(liukuväriefekti omasta takaa ;)) ja naapuri naksii huonot latvat pois pari kertaa vuodessa... Oon tosi tarkka omasta tukasta, mutta oon tosissaan löytänyt sen mun oman jutun, jonka osaan tehdä itse, joten en nää syytä ravata kampaamon penkissä :) Jos kriisiä syntyy niin käyn kampaamossa ostamassa sitten tuotteet asiantuntijan avulla.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

No, mikäs sitä toimivaa (ja edullista) systeemiä muuttamaan :) Minäkin kouluaikoina värjäilin itse ja mielestäni vielä ihan onnistuneesti, mutta sitten sattui joku katastrofipurnukka ja oli pakko turvautua kampaajaan ja jotenkin sille tielle sitä sitten jäi.

Sofia

Itse olen käynyt nyt 8 vuotta (lukiosta asti) samalla kampaajalla. Kampaamo sijaitsee kotipaikkakunnallani ja opiskelen 180km päästä kotoa, mutta edelleen varaan ajan samalle kampaajalle ja käyn siellä samalla, kun kyläilen porukoilla. En uskalla kenenkään muun koskea hiuksiini, ainoastaan luottokampaajani saa laittaa raidat ja leikata. Itse sen sijaan leikkailen kavereideni hiuksia ja laitan heille kaupan tuotteilla raitoja, mutta kun he tajoutuvat tekemään saman minulle, sanon aina että vain yksi ihminen koskee hiuksiini. :D Opiskelijalle kampaajani on melko kallis, mutta lopputulos on aina sellainen kuin haluan ja siitä olen valmis maksamaan.

jennh

Ehdottomasti luottokampaaja. :) Oon käyny pienestä asti ( siis ihan ministä, varmaan veikkaisin 4 tai 5 v. kävin ekan kerran)samalla kampaajalla ja käyn edelleen, kohta tulee 15 vuotta täyteen.:) Kertaakaan en oo pettyny ja oon varmasti ollu välillä vaikea asiakas suunnilleen joka kerta vaihtuvine ideoineni. Hänellä olen käynyt myös teettämässä kampauksen niin vanhoihin kuin myös ylioppilasjuhliin, joten tärkeänä osana on ollu varttumistani. Enkä vaihda varmasti ikinä kampaajaa. :)

Taija

Mä en enää edes viitsi käydä kampaajalla, kun ei kuitenkaan "saa sitä mitä tilaa". Ihan pärjää tällä luomutukallakin. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram