Tiedättekö mitä Meksikon matkaltamme odotin ehkä eniten?
Ruokaa.

Tulisuutta, raikkautta, makuja, tekstuureja, mausteita! Mutta, ei. Ei ainakaan niissä paikoissa missä me söimme.
Kahden viikon jälkeen päällimmäiseksi kuvaksi Playa Del Carmenin ruokatarjonnasta mieleen jäi tasapaksu, mauton, tylsä ja ylikypsennetty ruoka.
Eikä vain minulle, vaan jokaiselle meistä kuudesta.

Hotellissamme ruoka oli kyllä hyvää, mutta se oli sellaista varman päälle pelattua. Buffeteista sai itse kerättyä lautaselleen parhaimmat maut, mutta ne mitä À la cartesta tilasimme jäi jotenkin tylsiksi.




Lähdimme muutaman kerran myös kokeilemaan kaupungille. Oli pihviravintolaa, kuuluisaa Mayojen ravintolaa, jotain netissä paljon kehuttua Meksikolaista ravintolaa, mutta kaikissa sama ongelma. Kypsyysasteen oli vähän sinne tänne ja lautaselta puuttui maut.

Jenkkituristit. Osoittelen nyt sormella vähän niihin päin. Sain nimittäin kuvan että heille tulinen ruoka ei oikein kelpaa. Aina kun olimme turistiretkellä ja opas kertoi meidän menevän lounaalle, piti hänen nopeasti aina lisätä perään, että ei älkää pelätkö ei ole tulista.
Ääääää! Teki mieli kirkua, miksi ei ole tulista? Eikö tulisuus juuri ole meksikolaisen keittiön sielu!




Niinpä me sitten eräänä päivänä järkeilimme että kävelemme hieman syrjäisimmille kaduille, etsimme sieltä tacokärryn minkä ympärillä on eniten paikallisia ja jos emme saa niitä makuja sieltä niin luovutamme.

No, tacokärry löytyi. Löytyi myös paljon kastikkeita sieltä. Oli punaista, keltaista, vihreää. Ottelin kaikkia varovaisesti koska en tiennyt mitä ne olivat. Viimeinen kastike oli jostain valkoista. Ajattelin että tuo on varmaan jotain papuvaahtoa (mitä hittoa on papuvaahto?) ja länttäsin kauhallisen taconi väliin.

Joo, se oli puhdasta habaneroa se.
Saa nauraa. Olin kai ansainnut sen moittimalla ravintoloiden maustehyllyn puutetta. Olisi pitänyt alun perin ymmärtää että Playa Del Carmen on turistikylä. Siellä ravintoloissa syö turistit ja jos haluaa paikallisia makuja pitää mennä sinne missä paikallisia on.




Söin yhden haukun tuosta tacostani, mutta voin kertoa että ennen kuin tulivuori purkautui suussani maistoin pikaisesti sen olevan kuitenkin oikein hyvää.




Yaxchessa, siinä Maya Cuisine –ravintolassa tarjoilija tuli ja nappasi meistä kuvan. Illan päätteeksi yllätykseksemme kuvat olivat ilmestyneet tequila pullon etiketeiksi. Pullon sai ostaa n.10dollarilla.
Ihan hauska idea. Myöhemmin huomasin että monissa muissakin ravintoloissa tosin tehtiin näin.

Kommentit (15)

Pieni lintu

Mun suu on niin karaistunut tulisuuteen, että olisin myös varmasti pettynyt. Meillä on Blair's habanero ja nagasoosit ja muut tuotteet käytössä päivittäin ja itsekin joskus yritetty kasvattaa, mutta pahasti tuo viherpeukalon puuttuminen vaivaa. :D

Minna

Meksikossa asuneena voin kyllä todeta, että meksikolaisen ruoka on parhaimmillaan katukeittiöissä. Playa del Carmenistakin löytyy hyvää (ja edullista!) ruokaa, kun lähtee siitä pääkadulta ja uskaltautuu aaltopeltipaikkoihin. Vieläkin on ikävä niitä tuoreita ja tulisia makuja, joita Helsingistä ei todellakaan löydä :`)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Olisi pitänyt lähteä pidemmälle. Katselimme usein niitä aaltopeltipaikkoja auton ikkunasta - näytti kyllä hyvältä!

Laura

Hei :) onko se sun LV huivi vaaleanharmaa vai vaaleanruskea? Yritin katsoa kuvasta mut värisokeana en erottanut!!! :(

Tiina

Moikka! Postaukseen liittymätön kommentti: Sulla on ihana blogi ja ihana tyyli! Tilasin kerran yhden takinkin vain sen takia, koska se näytti niin ihanalta sun päällä:) (En joutunut katumaan takin ostoa, niin ihana oli!) Anyway! Ihanaa pääsiäistä sinulle! Jatka samaan malliin! Terkuin, Tiina

mirella

Hahahhah hassun näkösiä ruokia, ei oo toi mexicanaruoka ihan tuttua ::DD Juuri tulin ravintolasta ja huhh nyt ei mahdu mitään, mutta kyllä täytyy sanoa että ulkomailla ruoka on parasta :)

Marika

Haha, kuulostaa aika normaalilta. Jenkeissä meksikolaiset ravintolat on kaikki suunnattu amerikkalaisille ja minullehan ne on ihan sopivia, koska en tykkää hirveän tulisesta ruuasta. Yksi hyvä ystäväni on meksikolainen ja aina haukkuu niitä jenkkien meksikolaisia ravintoloita. Meksikossa en ole käynyt, mutta taitaa olla sama ongelma joka turistipaikassa. Hotelleissakin valitettavan harvoin saa all inclusivessa paikallista ruokaa, vaikka sitä ainakin itse mieluiten söisin. :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Olen ystäväsi kanssa vahvasti samilla linjiolla!
Meidän hotellista sai tacoja ym, - hyviä, mutta pliisuja.

katja

Ehkä IHANIN sun blogisi! Edelliseen postaukseen viitaten vielä, kuvien lisäksi kiinnitin huomiota blogin tasoon juuri hyvän kirjoitusasun vuoksi.
Kirjoitat ihanasti ja jokaista kuvaa voisi vain jäädä katsomaan!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram