Oletteko koskaan olleet niin kauniissa paikassa, että esteettinen silmänne miltei sekoaa kun sillä ei ole aikaa katsoa kaikkialle yhtaikaa?

En odottanut Gümüşlükin kalastajakylästä tätä, eikä muistikorttini miltei 300 kuvan tulvaa, mutta pieni alle puolentunnin ajomatka Bodrumin keskustasta, Melengec -ravintolaan ja yhtäkkiä olimme miltei satumaisissa maisemissa ja aika ikimuistoisella illallisella.

 

Gümüşlük ei ole tietääkseni kovin monen turistin tiedossa, kuulemma jopa 90 prosenttia ihmisistä siellä on paikallisia.
Siellä, missä rannalla on tunnelmallisia kalaravintoloita ja kukkaseinämien peittämiä koteja.
Kauniilla terassilla istuu kissa ja minulta menee hetki tajuta, ettei se ole ravintola vaan jonkun koti. Siinä rannalla, kukkien täytteinen terassi, kaksi mummelia iltateellä, kissa ja alkava auringonlasku. Teki mieli liittyä seuraan tai kuvata kissaa ja kukkia, miksei mummojakin, mutta oli jatkettava matkaa. Ohi muutaman muun kotiterassin, ravintolan, pienen hiekkarantapätkän. Huomaamattani kumarruin, kurotin ja kyykin kuvaamaan joka askeleella milloin mitäkin kivenlohkaretta, ovenkarmia, koiraa, tai kasveja. Liian kaunista kaikkialla.

Rantakadun päädyssä oli kaunis Melengec -ravintola. Kuvitelkaa nyt rantahiekalla valkoiset tuolit, kirjavat koristelamput, kukat, lehtiköynnöskatto, merenranta, kynttilät ja auringonlasku! Tunnelmallisempaa paikkaa saa etsiä. Itse asiassa en edes ehkä etsisi. Tämä oli kyllä ehdottomasti yksi tunnelmallisimmista ravintoloista missä olen ollut.
 

Kuvaamista oli jopa lopulta todella vaikea lopettaa ja piti miltei väkisin laittaa kamera alas ja koittaa nauttia itse hetkestä – mikä ei tosin ollut todellakaan vaikeaa. Ruokaa nimittäin alettiin kantaa pöytään ja pikkuhiljaa ilta hämärtyi ja yhtä hitaasti kuin aurinkokin laski, syttyi lukuisat eriväriset lamput ja lyhdyt valaisemaan ravintolaa. Juuri kun mietin ettei tästä enää kauniimmaksi voi mennä, ravintolasta tuli pimeän aikaan tuplastikin tunnelmallisempi.

  

Jotenkin siinä oli niin rentouttava istua, mieli lepäsi, ruoka maistui, viini oli ihanaa ja hento puheensorina pulppusi täydestä, mutta rauhallisesta ravintolasta. Olimme kaikki yhtä mieltä siitä että ilta oli mieletön ja paikka aivan täydellinen.

Kävellessäni rannasta poispäin pientä nurmikkoista mäkeä ylös ravintolan vessaan, mietin miten muistan tämän paikan ehkä aina. Siinä oli jotain mikä jätti jälkensä, vai olisiko se ollut se kaikki yhdessä? Hyvä seura, auringonlasku, lämmin ilta, lokaatio, koristelu, henkilökunta, kukat ja kynttilät. Jopa ravintolan vessa jäi mieleeni - pieniä yksityiskohtia siellä täällä, koristeltu peilipöytä ulkona ja kukkien terälehtiä kaikkialla.

Kukkien terälehtiä  oli muuten kaikkialla muuallakin. Niitä mm. ripoteltiin illan tullessa pöytäämme. Kuinka kornilta kuulostaa istua rantaravintolassa, missä tarjoilija heittelee kukkasia korista asiakkaiden pöydälle kuin mikäkin kukkaistyttö konsanaan, mutta jotenkin se ei ollut yhtään sitä. Se tuntui vaan todella kivalta pieneltä erikoiselta eleeltä, ei väkinäiseltä tai nololta, jotenkin vain rennolta ja niin normaalilta kun kukkasade nyt voi vaan tuntua.

Ja tosiaan kaiken sen kukinnon keskellä teki muutenkin mieli kysyä joltain kylän kukkavastaavalta, että miten tämä kaikki kukinto on edes mahdollista? Miten ne pysyvät hengissä kun kaikella vaivannäöllä en itse välillä saa edes yhtä kukkapuskaa parvekkeellani selviämään kahta viikkoa? Mutta tottakai tiesin, ettei mitään kukkavastaavaa edes ole. Tämä koko kylä oli vain jotenkin kai luotu kukoistamaan.

Jos siis ikinä olette lähistöllä, niin suosittelen ehdottomasti piipahtamaan Gümüşlükissä ja auringonlaskun aikaan auttimaan illallista Melengecissä. Ehdottomasti tämän matkan kohokohtia minulle.
 


 

 

 

 

Matka toteutettu yhteistyössä Turkin valtion kulttuuri- ja matkailutoimiston kanssa. 

Kommentit (22)

Eve

Oi miten ihanan näköistä!! Varsinkin nuo iltakuvat ja värikkäät lyhdyt siellä täällä :) Tuolla voisi varmasti istuskella vaikka kuinka kauan ja vain nauttia hetkestä.

todayimunstoppale.fitfashion.fi

Anna

Hei Ihania kuvia Julia! Enpä ollut tullut ajatelleeksi, että Turkissa olisi noin pittoreskeja kyliä. Kuvista tulee pikemminkin mieleen joku Kreikan saari tai Ranskan Riviera. :)

Olen nuori lääkäri, ja lisäksi kirjoittelen muotiblogia.

Nyt uusi, Nizzassa kuvattu asupostaus blogissani!

http://www.arcticvanilla.com/

Henna

Mulle tuli kylmiä väreitä ihan vaan kuvien katsomisesta.. Luoja, miten ihania kuvia! <3 Tunnelma välittyy tänne kotisohvalle asti! Varsinkin noi lyhtykuvat.. Apua. Kiitos tästä kokemuksesta!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ihana kuulla, juuri kun mielessäni harmittelin ettei kuvista tarpeeksi ehkä tunnelma välity :) Ja ihania kuvia tästä paikasta tulee vielä varmasti roppakaupualla lisää muiden tyttöjen blogeissa (niitä odotellessa) Ainakin Kira nappasi sellaisia otoksia, että itsekin niitä sitten varmaan toljotan vielä suu auki ;)

Jappu

Ooo. Ihan mielettömän näköistä ihan näin kuvien välityksellä vain, varmaan ihan satumaista paikan päällä :) Ehdottomasti pidetään mielessä tuo kohde..Mulla tuli tätä lukiessa semmonen olo kuin kirjaa lukisi, hyvällä tavalla ja sellainen aitous :) <3

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Tunnelma paikanpäällä oli aivan mieletön, olisi ihanaa jos sen mahd moni pääsisi paikanpäälle vielä joskus kokemaan :)

Ja kiitos vielä ihanasta kommentistasi <3

Miaminttu

Oih..! Kylmää valkoviiniä tuollaisessa paikassa. Ei siihen voi sanoa muuta kuin OIH!!

Ja vitsit että sä kirjoitat ihanasti :)

Ella

Näyttää ja kuulostaa aivan ihanalta, ja mitä kuvia taas kerran!
Tosta tuli nyt sellanen juttu minkä haluun kokea joskus elämäni aikana.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Kiva kuulla :) Niitä oli hieman vaikea valita ja harmittaa että kiireessä en ehkä ehtinyt ihan saada parasta postausta tästä aikaiseksi, mutta liika miettiminenkin on välillä huonoksi :)

lillahki

Ihania kuvia ja itsekin ensi viikolla Turkkiin matkalla kahdeksi viikoksi,tosin eri kaupunkiin.
Paljonko on ollut lämpöasteet varjossa aamuisin/illasta?
Onko ollut joka pv.aurinkoisia ilmoja vai vieläkö on pilvisempiäkin mukana?

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Meidän reissun aikana oli todella hyvät ilmat. Ei yhtään pilvistä ja aamusta iltaan lämmintä. Päivisin sellainen 27-30 astetta :)

Jenniheini

Vau mitä kuvia! :) Ihanan näköinen paikka! Millä kameralla sä nykyään kuvailet? :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram