Ystäväni aina ihmettelivät kun sanoin, etten ole koskaan oikein kokenut mitään mielettömän hyviä ruokaelämyksiä Barcelonassa. - Tuossa mahtavasssa ruokailukaupungissa.
En tiedä onko minulla oikeasti vain todella huono tuuri, vai voiko hyvän ravintolan löytäminen sieltä oikeasti niin suurta arpapeliä?

No, onneksi tällä kertaa onnisti ja sain melkein joka ravintolassa hyvää ruokaa. Tietysti asiaa auttoi se, että söimme vain ravintoloissa mitä meille oltiin suositeltu.
Näitä suosituksia olisi enemmän kuin mukava jakaa myös eteenpäin, mutta minä toope täälle hei, en kaikessa viisaudessani tajunnut tallentaa ravintoloiden nimiä takaraivooni. Olisihan se ollut kamala vaiva.

Tässä kuitenklin muutama mitä mieleeni jäi.

Sushia. Kerrankin söin melko hyvää sushia ulkomailla! Melko sana tulee siitä, että olen todella vaativa tämän ruokalajin kohdalla ja vaikka paikkaa on kehuttu paljon, se ei silti mene omien suosikkejeni edelle. Hyvää ruoka kuitenkin oli.
 

 

Kysessä on ravintola Nomo, joka sijaitsee lähellä Passeing de Gracia katua, muistaakseni Diagonal metroasemalta ylöspäin.

Passeing de Gracia kadulla ja sen läheisyydessä sijaitsi muitakin hyviä ravintoloita.
Tapasta syötiin kahteen kertaan kadun alkupuolella sijaitsevassa TapaTapa- ravintolassa.
 

Ensimmäisellä kerralla ruoka oli mielestäni todella hyvää. Toisella kerralla jäi vähän huonompi maku suuhun, vaikka söimme osittain samoja tapaksia, kuin ensimmäiselläkin kerralla.
Onko tämäkin nyt jotain arpapeliä sitten, tiedä häntä.

Toisella käynnillämme saimme vielä todistaa mitä oudoimman vessassakäynnin.
Ravintolan alakerrassa sijaitsi vessat ja ennen lähtöämme kävimme siellä vain ilmeisesti nähdäksemme paikallisen naisen (ihan siististi pukeutunut ja muutenkin normaalin oloinen) pesemässä hapaita.
Naista ei häirinnyt ollenkaan meidän läsnäolomme hänen suorittaessaan iltapesuaan. Kun hampaat oltiin viimeistelty oikein hammaslangalla, alkoi kasvojen puhdistus ja rasvaaminen. Tämän kaiken olisin sulattanut vielä ihan muitta mutkitta, mutta ei. Nainen ottaa seuraavaksi pikkuhousunsa ja alkaa pestä niitä lavuaarissa, siis yhtään häpeilemättä hanan alla hinkkasi sormin pikkkuhousuistaan likaa pois.
Kaiken kukkuraksi hän kysyy meiltä englanniksi voisimmeko auttaa häntä.
- siis toki, onko sinulla siellä toisia pikkuhousuja mitä voisin pestä, vai pidänkö näistä kiinni, jos sinä hinkkaat.?

Tässä vaiheessa ystäväni poistui vähin äänin vessasta minun jäädessä tähyilemään mahdollisia piilokameroita naisen kuivatessa pikkareitaan käsienkuivaajassa.

Piilokameroita ei löytynyt, eikä nainen osoittanut mitään lopettamisen merkkejä, joten häivyinpä sitten minäkin, ennen kuin alkaisi vaikka tukan pesu vessanpöntössä.

Koska asuimme ystävämme luona, missä käytösämme oli keittiö kaikkine tarvikkeineen sai onneksi aina välillä vetäytyä kummallisesta ravintolamaailmasta syömään kotiruokaakin.
Itsehän en ruoanlaitto puuhiin tosin osallistunut kertaakaan. Talossa oli osaavia ruoanlaittajia jo ihan tarpeeksi ja koska minulle on suurta luksusta jos saan jonkun muun tekemään kotiruokaa vetäydyin vain katselemaan ja nauttimaan lopputuloksesta.

 

 

Ruokakaupassa ruoka on muuten aika halpaa ja varsinkin LaRamblan isomassa marketissa valikoima todella hyvä. Aamiaistarvikkeet ostettiin aina kotiin/rannalle ja tahdon muuten myös suomeen ihania hedelmärasioita, mitkä maksavat ehkä maksimissaan sen kaksi euroa.
Täällä kun saa sen hienon hedelmärasian stokkalta hintaan jotain 16€ (okei, ehkä n. 5 euroa, mutta silti).
I wish.
 

 

Kommentit (15)

JMP

"ennen kuin alkaisi vaikka tukan pesu vessanpöntössä." Tässä kohtaa aamutee lensi ~ melkein näppäimistölle. Hih. Ihanan lennokkaasti kerroit näistä vessakäyttäytymisen kulttuurieroista. :DTuo ystävänne keittiön notkuva ruokapöytä näytti niin herkulliseltä. Siis kertakaikkiaan! Nams! Noita tuoreita hedelmä/marja-rasioita ostin itsekin lähes päivittäin asuessani Hong Kongissa, oli varsin kätevää ja edukasta!Ja ruoka-aiheisia postauksia ei voi koskaan olla liikaa, kiitos näistä!

Marjaana

Mitä japanilaista ravintolaa muuten suosittelisit Helsingistä? Hyvän sushin löytäminen on tosiaan harmittavan usein arpapeliä. :/

Julia

Tiia,Hyvää oli!Souphie,Älä muuta sano! Ehkä parasta ikinä. Joskus jopa lähden "ruoka lomalle" siis pelkästään syömään :DJMP,Ole hyvä vain, kiva että joku tykkää ruoasta/sen katselemisesta yhtä paljon kuin minäkin :)p.s anteeksi aamuteestä :DMarjaana,Raku Ya:ta ehdottomasti. Hieman kalliimpi kyllä ja tarvitsee varata pöytä etukäteen. Toinen hyvä on mm sushibar + wine kampissa fredrikinkadun päädyssä. Suosittelen korneri makia ja jalomakia. Myös viinit on tuolla ihania. Toinen sushibar sijaitsee myös uudenmaankadun ja annankadun kulmassa, saman ruoat, mutta suppeampi juoma valikoima. Töölöössä ravintola umeshu on myös hyvä :)Nuuba,Mun tekee mieli aina :DAnonyymi,Tietysti, olen 24v. Kiitos paljon :)

Anonymous

Tosiaan vesi herahti kielelle :) Onko ystäväsi espanjalainen? Hän on todella kaunis niin kuin sinäkin :)

Anonymous

Toi on kyllä niin totta, itsekin olin Barcelonassa vuosi sitten syksyllä ja täytyy sanoa, että niitä "erityisen" hyviä ruokapaikkoja pitää aina hieman etsiä. Hyvänä vinkkinä mitä itse testasimme: katsoimme minne paikalliset menevät syömään, ja voin sanoo että löydettiin tosi hyviä tapasbaareja joissa ruoka oli aivan todella espanjalaista ja ei kyllä tuottanut pettymystä :)

Senja

hahahahaha nauroin tolle sun tarinalle tosta naisesta. kirjoitat niin hauskasti ja eläväisesti.

Julia

Anonyymi,Ei ole, vaan puoliksi Aasialainen :) Me tulimme yhdessä moikkaamaan yhteistä ystäväämme, joka siis asustaa tällähetkellä Espanjassa, mutta on hänkin tosin suomesta. Monimutkaisen kuuloinen lause :D Anonyymi,Jes, kiitos! kerrankin joku on samaa mieltä tässä asiassa. Se on tosiaan hyvä vinkki- missä paikalliset syövät, ei yleensä voi olla kovin pahaa ruokaa. :)Senja,Ihanaa, että joku nauraa, kiitos :)

Anonymous

Tsemppaatko vielä vähän noiden yhdyssanojen kanssa? Esim. mikä sana on aamiais? Aamiaistarvike on sana. Helppoa kuin heinänteko?!

Marjaana

Kiitos valtavasti vinkeistä Julia! :) Raku Ya:han täytyy sitten ilmeisesti mennä, et ole ainoa joka on sitä kehunut!

Julia

Anonyymi,Ei valitettavasti kaikille. Tsemppaan kyllä, en tahalteni kiusaa teitä näillä virheilläni :DYanna,Oon vaativa, mut oli se hyvä silti :)Marjaana,Olehyvä vain :) Ennen kuin menette Raku Yahan suosittelen odottamaan että kesämenu vaihtuu takaisin normaaliin menuun. Kesämenu ei ollut niiin hyvä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram