Joskus elämä heittelee miten sattuu. Minut se on heittänyt nyt Etelä-Afrikkaan hetkeksi siskoni kanssa.

Siskoni avomies kuoli liikenneonnettomuudessa muutama kuukausi sitten. Tultiin tänne vähäksi aikaa muihin maisemiin.
- Vaikka ei ne maisemat paljoa auta, mutta helpottaa toivottavasti edes hetkeksi.


Ajattelin kertoa tämän teille, koska mitä muutakaan minä sanoisin?
Asumme kolme viikkoa ystäväni Saaran luona ja kirjoittelen sieltä ihan tavalliseen tahtiin. Niinkuin tavalliselta lomalta tekisin.
Tähän aiheeseen tuskin enää palaan, mutta halusin nyt vain suoraan kertoa syyn miksi olen taas täällä.

Ja erittäin mielelläni olenkin. Harmi vain että näissä merkeissä.

Edit: En sitten huonompaa päivää voinut valita tämän tekstin julkaisuun. Sattumalta vain saavuimme juuri tänään tänne Etelä-Afrikkaan, eikä ole aprillipäivät ollut päällimmäisenä mielessä viimeaikoina. Suoraan sanottuna en muistanut edes koko päivän olemassaoloa. Harmi, että osa teistä otti tämän vitsinä, mutta valitettavasti se ei sitä ole.

Kommentit (53)

seidi

Voi kamalaa. : ( Kyllä taas panee miettimään elämän arvaamattomuutta, koskaan ei voi tietää, mitä seuraava päivä tuo tullessaan...

Paljon voimia sinne.

Elli

Voimia sinne <3 Itekin oon aina näin huhtikuun alussa aika mietteliäänä, sillä äitini kuoli melko tasan 3 vuotta sitten huhtikuussa. Hyvä, että oot siskosi tukena!

Ps. tykkään tosi paljon blogistasi, oot niin symppis :)

pupsu

Otsikon luettuani ajattelin olevan pila, mutta tuskin tällaisella aiheella kukaan pilailee. Osanottoni ja voimia!

Mia

Haluan toivottaa paljon voimia siskollesi, sinulle ja muillekin menehtyneen läheisille - hyvä ystäväni kuoli vähän aikaa sitten. Rankkoja juttuja, mutta onneksi tukijoukot auttaa selviämään.

Liisa

Voi ei.. tsemppiä ihan hurjasti!

Karseeta että tää ilmoitus tuli tälleen aprillipäivänä ja osa lukijoista kuvittelee tän pilaksi. Itsekin luin pari ekaa lausetta ajatellen kokoajan kyseessä olevan aprillipila, mutta kun luin auto-onnettomuudesta niin tajusin että tässä ei pilailla. Toivottavasti muutkin nyt tajuavat ettei kukaan pilaile tällaisella aiheella, ja kommenttiloota ei täyttyis aprillia-naureskeluista. Hirvittävästi voimia siskollesi ja tietty sinulle myös!

Tanja

Voi ei, mielettömästi voimia sinne! Oma isäpuoleni kuoli onnettomuudessa, se oli kamalaa aikaa. Voimia!

lotta

en ymmärrä kuka edes pilailisi tällaisella asialla.. Paljon voimia siskollesi ja sinulekin.♥

RagDoll

Toivottavasti tämä on vain huono aprillipila, sillä kenellekään ei toivoisi mitään tuollaista sattuvan. =((

Mermaid

Itse menetin isäni vuosi sitten, en tiedä mitään rankempaa kuin perheenjäsenen äkillinen poisnukkuminen... Haavat yhä auki sekä isäni, että veljeni menetyksestä. Tsemppiä sinne ja halit sisarellesi, koittakaa nauttia olostanne edes sen verran minkä pystytte.

Kuka nyt tällaisella asialla oikeasti vitsailisi?!?

Vierailija

Ihanaa, että olet lähtenyt viettämään aikaa siskosi kanssa ikävästä tapahtumasta huolimatta. Oma äitini kuoli pari kuukautta sitten, ja voin kertoa että ilman läheisiä olisin ihan hukassa! Näiden kamalien kokemusten ainoa hyvä puoli on ollut se, että on ollut niin paljon läheisiä ympärillä jotka auttavat ja pitävät järjissään jo pelkällä läsnäolollaan.

Osanottoni ja voimia teille!

Noora

Ihmettelen kovasti miten kukaan kehtaa edes sanoa, että "aprillia"..

Osanottoni ja todella paljon voimia, toivottavasti maisemanvaihdos tuo siskollesi edes hetkittäin muuta ajateltavaa ja voimia.. Nämä äkilliset liikenneonnettomuudet ja muut menetykset ovat asioita, joita ei kenenkään kuuluisi kokea. Voimia!

ÄnTee

Siis mulla ei tullu mieleenkään, et tää ois joku aprillipila. Kuolema on kuitenkii sen verran vakava asia. Toisaalta oma elämän tilanne hiljattain äkillisesti kuollutta äitiä ikävöidessä voi hieman vaikuttaa suhtautumiseeni. Kovasti jaksamisia ja voimia. Ei se maisemanvaihdos paranna, mutta helpottaa kummasti, kun on hieman erilainen arki siellä.<3

Leena

Olen todella pahoillani ja voimia teille kaikille <3
En ymmärrä miksi julkaisit tämän aprilli päivänä..? Kyllä kaikki varmasti ymmärtävät ettei tällaisen asian kanssa pilailla ja vain sairas ihminen keksisi tällaisen aprillipilan. Toivon ettei sinulle tule ikäviä kommentteja , ihmisiltä jotka eivät tajua tämän olevan totta, joissa vaikka syytetään sua tällaisen aprillipilan tekemisestä :(
Voimia kaikille <3

Jenni

Mua lähinnä kuvottaa toi sun tapa vitsailla. Mitä selität huomenna kaikille oman tarinansa jaanneille kuinka huvittavalta tämä aprillipila susta vaikuttikaan?

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ei ole aprillipila. En tajunnut että julkaisin tämän juuri aprillipäivälle.

Muokkasin nyt tekstiin tuon "edit" osion. Toivottavasti ei tule enää väärinymmäryksiä.

Maaria

Paljon voimia siskollesi ja sinulle Julia! Kurjaa (ja kuvottavaa), että jotkut heti ajattelevat sinun pilailevan tällaisella asialla.

nq

Mua lähinnä kuvottaa sun kaltaset ihmiset, jotka ei toisen surua kunnioita vaan luulevat että kirjoittaja vääntää asiasta vitsiä. Tuskin kukaan läheisen ihmisen kuolemalla vitsailisi, vitsailisitko itse?

Laura

Lämpimät osanotot täältä. Pystyn vähän samaistumaan tunteeseen. Itse menetin hyvän ystäväni myös noin kolmisen kuukautta sitten auto-onnettomuudessa... Hirveästi olisi hälle asiaa ja kerrottavaa, mutta onneks muistot ei koskaan häviä<3 voimia siskollesi ja sinulle!

edi

suhtaudun tähän vähäsen varovasti, koska nyt on aprillipäivä..

Mutta jos ihan oikeasti tuo on totta niin paljon voimia sun systerille ja sinullekkin..

ps. aprillipilaksi hyvin mauton...

S.E

Ketä tässä maailmassa enää edes aprillipäivää viettää (itsekään en muistanut narraus-päivän olemassaoloa). Tuntuu, että ainoat 'merkki' päivät joita vietetään ovat juhannus ja joulu.

Anne

Onneks oon niin blondi, etten ees tajunnut että eilen oli aprillipäivä ennen kuin luin kommentit.

Osanotot ja tsemppiä teille molemmille! <3

Eerika

Mielettömän suuret osanotot siskollesi ja jaksamisia teille kaikille.
Aivan kamalaa, että tuollaisia asioita tapahtuu. Onneksi siskollasi on sinut ja oot siellä hänen kanssaan toipumassa.

Ja älä pode huonoa omatuntoa siitä, että ihmiset tulkitsivat tän pilaksi. Se on muiden moka, ei sun. Oon sitä mieltä, että se osoittaa muilta harkintakyvyn puutetta, kun tulee kommentoimaan tätä pilaksi, kun asia saattaa olla ja onkin todella surullinen tosiasia.

Tsemppiä sinne. Toivottavasti lämpö ja sinun seurasi auttaa isosiskoasi eteenpäin surun keskellä.

Laura

Otan osaa suruunne!! :( Ihan kamalaa, en pysty edes kuvittelemaan miten vaikeaa siskollasi nyt on. Koittakaa pärjätä ja maiseman vaihto varmasti auttaa edes vähän.

T.Laura

Vierailija

Toivottavasti kipu ja ikävä vielä joku päivä helpottavat. Voimia.

It's hard when you miss people. But, you know, if you miss them, it means you're lucky.
It means you had someone special in your life, someone worth missing.

Pihla

Voimia isosiskoille sinne<3. Onneksi saa edes vähän jotain muuta ajateltavaa siellä.

Tosiaan nyt on toinen päivä huhtikuuta ja ei ollut aprillipila. Valitettava totuus, kamala asia, mikä on vaikuttanut koko perheeseen.

En ymmärrä, kuka voisi edes kuoleman kanssa aprillipilata... Hyi.
Eikä kaikki tosiaan tiedä edes milloin kyseinen päivä on.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Kiitos ihan mielettömästi kaikille ja voimia jokaiselle joka kertoi oman läheisensä menehtyneen.

Ei ole tyypillistä minulta kirjoitella tällaisia asioita täällä, mutta olisi ollut hankalaa bloggailla muina miehinä täältä Etelä-Afrikasta ja teistäkin varmasti outoa miksi yhtäkkiä olisin ihan muuten vaan täällä taas.

Nyt jatketaan normaalin blogin parissa kiitos :)

Aino

Paljon jaksamisia, oma vasta 30-vuotias enoni kuoli juuri syöpään. Kummallista, että ihmiset luulevat tällaisten asioiden olevan aprillipiloja.

tytpyy

Voimia sinne teille <3 kamalaa, että ihmiset luulevat sinun vitsailevan tälläisellä.

Haluan tähän samaan kommentoida uusinta postausta lentoyhtiöistä; sukulaiseni oli thaimaan lennolla finnairin, ruokatarjoilu oli pelkkää makaronia. Aika järkyttävää.
Turkish airlines kuulostaa upealta :)

Toivottavasti siskosi saa energiaa Afrikan auringosta ja upeista maisemista. Hänen mies varmasti soisi kaiken hyvän mitä elämä tuo tullessaan surun jälkeen.

Riika, ReadySteadyGlow

Aivan järkyttävää. Osanotot myös täältä.

Olet varmasti rakas sisko, kun pidät huoltoa <3 Jos jotain hyvää vaikeuksista pitää yrittää löytää, niin ne yleensä lähentävät perheenjäseniä entisestään. Voimia!

Alexa

For God's sake ihmisiä jotka funtsi että oot pilaillu tälläsellä asialla. Suurin hali sinne, koita nauttia lämmöstä. Pus!

xx

Vierailija

Kamalaa :( munkin siskon mies kuoli rekkakolarissa syyskuussa.. Voimia tosi paljon <3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012