Kuukauden työntekijä täällä hei.
En ole vuosikausiin tehnyt minkäänlaisia promo hommia, mutta kun Saara nätisti pyysi minua kanssaan Hesa cuppiin Google promoon, enhän voinut kieltäytyä kunniasta.
Ideana oli laittaa ihmiset piirtämään Google logoja, eli doodleja (kyllä niille on ihan oma nimensä), teemana "rakastan".
Paperilla oli Googlen ääriviivat, minkä ympärille sai vapaasti piirtää mitä mielikuvitus ikinä keksikään.
Piirrustuksen toteuttamista varten oli varattu maaleja, tusseja, kyniä ja kaikkea niin paljon, että itsekkin innostuin- siis lievästi sanottuna. Oikeasti saatoin ehkä hieman pelottavalla tavalla tuntea vastustamatonta himoa piirtää doodleja vain itse!Tähän väliin koen voivani taas syyttää Steinerkoulua, kaikesta tekemästäni vääryydestä.
Siis tuota ihanaa taidekoulua, missä mukamas vaihtoehtopedagogiikkaa noudattavat opettajat tappoivat modernin luovuuteni riistämällä minulta normaalit kynäni!
Kyllä, jälleen traumoja. Meillä kun tussit ja kuulakärkikynät olivat big no no! Sen sijaan vain  luomukaupasta ostetut jättikokoiset puukunät kelpasivat ja niilläkin piti värittää puuterottimesta tippuneella purulla, mitä levitettiin sormin. Liituja sai käyttää, mutta vain varpailla piirtäessä ja kuvistunneilla joko valettiin kynttilöitä, tai muovailtiin savesta päätä, minkä tekemiseen meni melkein vuosi. (enkä vieläkään tiedä minne ne päätyivät. Jonnekkin Stainer hautausmaalle, tai uhrilahjaksi Rudolfille veikkaisin.).

Enpä ole piirtänyt mitään sitten ylä-asteen ja sen kyllä huomasi. Kaikki piirustukseni näyttivät oikeasti samoilta, mitä olisin tehnyt 90-luvullakin. Väliäkö tuolla, kun olin niin innoissani ja - hieman huolestuttavaa- kiikutin Google papereita kotiin asti, että voisin vain piirtää kaikki yöt läpeensä!
Onneksi en ollut varautunut puhkeavaan taiteilija-minääni ja kotoamme ei löytynyt tarpeeksi rekvisiittaa taideteoksieni valmistamista varten, joten luovutin ja palasin todellisuuteen.Mielikuvitukseni ei valitettavasti keksinyt tarpeeksi luovia juttuja rakastan teemaan ja hääGoogle oli jotain niin ällöä, että en tunnusta olleeni oma itseni sitä tehdessä.
Sen sijaan, olin ihan ällikällä lyöty, miten mielikuvitusta oikeilta lapsilta löytyi ja miten taitavia doodleja pienet vaahtosammuttimet väkersivät. Hah, niiden rinnalla omat nallekarhuni näyttivät ihan tikku-ukoilta.

Jokatapauksessa oli kiva, vaikkakin myös rankka ja pitkä työviikko. Tuli hoettua niin monta kertaa GoogleGoogle, että olen päättänyt olevani sille nyt allerginen.
Kommentit (24)

JMP

Tuo toiseksi alimmaisessa kuvassa oleva doodle on ehdoton suosikkini. Vaikka kyllä sinunkin hienoja olivat, mutteivat kuitenkaan ihan NOIN luovia! Ihana postaus. Jälleen kerran hauskaa, nokkelaa ja miellyttävää tekstiä! Kyllä ne siellä Steinerkoulussa jotain oikein tekivät sun kanssa ;)Nyt iski itsellekin ihan kyltymätön himo päästä töhertelemään... Taidan purkaa taiteelliset patoumani kokousmuistioon tai miksei vaikkapa taukotilojen sanomalehtien sivuille (kohteena poliitikkojen kasvokuvat).

Anonymous

miten oot päässy tekeen noita promokeikkoja ? olisi itsellekin mieluisa vaihtoehto!

AnsQ

Ei kyllä mun nyt täytyy sanoa, että sun kannattais piirrellä vähän enemmän, niin piirrustustaito pysyis yllä!!Eiku noihan on hyvin keksitty ja toteutettu. Voin vaan ihmetellä: miten joku osaa? :D

Anonymous

Piti käydä itsekin lataamassa tommoinen doodle-pohja koneelle :) eikun rääpimään :D

sonjai

oi munki alko tehä mieli piirrellä tollasta 8DD vähän hauska toi promotapahtuma !

YANNA

Mä rakastan niin paljon tota häägooglee :D Olit kyl ihanan innostunu tosta piirtämisestä :D

Katariina

Eikä, mä olin kanssa töissä Hesacupissa ja aattelin että ihan kuin sun näköinen tyyppi Googlella, mutta jotenkin sit arvelin ettet se olis sä vaan joku samannäköinen vaan. Näköjään sit olitkin, harmin paikka etten tajunnu tulla kysyyn, olis ollut kiva jutella livenä, vaikutat niin mukavalta :)

tttuuliii

Eikäää, Google goes romantic! <3 Taisin just innostua doodleista vaikkei viime vuoden aikana juri oo tullu taiteiltua... :D

Rillu

itekin olin hesacupissa töissä, harmi etten kyllä sua paikantanu. mulla meni yleisesti ottaen hermo niihin muksuihin siellä, mut toi jannu näyttää somalta :D

Anonymous

Onpa ihana poika! :D Onkin aiemmin pitänyt kysyä miten Laurin tatuointiprojekti edistyy? Joko on helsingin kuva selässä? :D

Julia

Kiitos kaikille kommenteista :) täällä barcelonassa meillä ei netti toimi, joten vastailen kommentteihin kunnolla sitten suomessa :)

Anonymous

IHANA TUO NAPERO!! <333 P.S Hienoja kaikki noi sun piirrokset mutta varsinkin tuo toinen piirros on ylisöpö :)

Julia

JMP,Jaa en tiedä vinksahtiko pääni lopullisesti sitten siellä koulussa, ehkä oudot juttuni ovat sen asiota :) So this is my style,Eikö olekkin, niin hauska kuva!Anonyymi,Tuttujen kautta, mutta jos ei ole ystäviä alalla, niin hakemusta vaan mieluisaan promo firmaan. Niitä löytyy netistä mielin määrin ja tietääkseni uusille on aina kysyntää :)AnsQ,Täytyy koittaa jos joskus muistaisi piirellä jotain, ehkä kehittyisi pois noista nallekarhuista :DSouphie,Voi näkistpä vaan jos oikeasti yrittäisin piirtää esim. ihmistä. Kamalaa sotkua :/Anonyymi,haha, hyvä. Varo se on kuokuttavaa :DAnonyymi,Voi ne ovat RayBanin ja hukkasin ne joskus Barcelonaan :( harmittaa. Ostin ne aurinkolasien ystävämyynneistä.Sonjai,Siis se oli niin kamalan koukuttavaa, että oksat pois :) oli kyllä kiva promo.Yanna,haha, aijaa. Onneks oon jo päässyt tän yli :DSatu,Pikkujamppa kerää kyllä propsit kotiin :)Katariina,Voi höh, minähän se olin. Olisi ollut kiva rupatella!tttuuliii,Vaikea aihe sanon minä, mutta ainakin piti hetken miettiä, että mitä muuta sitä keksisi kuin sydämiä ja kukkasia.Anonyymi,Kiitos paljon :)Terhi,Ihan paras!Anonyymi,Mekin naurettiin töissä, viikon paras kuva.Rillu,Pakko myöntää että hermot oli iiihan vähän koetuksella. Ne ihanat 8-13v. lapset kun osaa olla niin ihanan näsäviisita :DAnna ja Anniina,Oi, kiitos paljon tästä, ihania olette :)Anonyymi,Kyllä itseasiassa on ja hieno siitä tuli. Pitää yrittää muistaa laittaa kuvaa tänne.Lena,Kiitos :)Anonyymi,Jep <3 haha, kiitos.

Anonymous

Hei siis oot käyny steinerkoulua? minkä innoittamana menit sinne?Et tainnut kovin tykätä kun tuohon sävyyn kirjoitat:DMuuten onko susta mitään esittelypostausta? Kun melko uutena lukijana oon ihan ihastunut blogiisi ja kahlannut sen melkeen läpi vuorokaudessa!Mahtavaa syksyä! :)

Julia

Anonyymi,Voi apua vuorokaudessa ja kaikki se siansaksa mitä alkutaipalleella kirjoitin :D Kiitos paljon, että olet jaksanut lukea!Esittelypostausta ei taida olla, kuin joku lyhytsanainen "hei olen julia" siellä alussa :)Ja mitä Steinerkouluun tulee, niin minuthan ilmoitettiin sinne jos ihan vauvana. Innostusta omalta osaltani ei juurikaan ehditty kysellä :D Revin koulusta paljon huumoria nykyään ja osaan ottaa sen kokemuksena, mutta kyllä silloin koulunpenkillä sitä aika paljon inohsin ja olisin toivonut olevani normaalissa koulussa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram