Arvatkaas mihin minä olen olemattomat lihakseni tunkenut.? Indiedaysin ja Reebokin CrossFit –kampanjaan! Intersportin kampanja sivut löydät täältä (siellä voi voittaa matkan San Franciscoonkin!)
Oma motivaationi  kesän jäljiltä kun oli niin olematon, että en voinut olla lähtemättä mukaan. Itse asiassa olin jo mukana ennen kuin ehdin edes selvittää mitä CrossFit on.
No, nyt tiedän ja niin tietävät kyllä kroppani jokainen lihaskin. Treenit on ollut aika mielettömiä tähän asti, mutta niistä lisää hieman myöhemmin.

Reebokin CrossFit –kampanja on muutakin kuin vain minä säheltämässä yksin.
Mukana on kaksi joukkuetta joidenka kapteeneina toimii Voicen juontajat heräämön Anni ja iltapäivän Oku. He ovat keränneet joukkueisiinsa kuuntelijakilpailun kautta kolme jäsentä, minä olen bloggaajana neljäntenä jäsenenä ja kuulun Annin joukkueeseen. Okun joukkueessa on myös kolme kuuntelijakilpailun voittajaa sekä Indiedaysin Nata. Yhteensä meitä on siis 10 treenailemassa syys-lokakuun ajan jätkäsaaren crossfit centralissa. Paremmin kehittynyt joukkue voittaa.

Innolla ja hieman kauhulla odotellaan mitä tästä tulee. Viimeksi olin yhtä ahkera varmaan joskus pienenä tyttönä kun keksin urheilun olemassaolon. (Yhtä päivää luisteluharrastuksen parissa, tai muutamaa viikkoa baltissa ei lasketa. Ratsastusta ei lähellekään, koska se oli vaan hauskaa).

Taisin olla kolmetoista kun katsoin tuon kohtalokaan elokuvan jostain koripalloilijatytöstä joka treenasi pää punaisena, saavutti unelmansa ja sai sen kivannäköisen pojankin. No, minulla oli unelmat vielä vähän hukassa ja koripallo sitäkin enemmän, mutta jotenkin se elokuvan tyttö puhkimassa kuntosalilla jäi päähäni. Ja arvatkaas mitä minä seuraavana päivänä sitten tietysti tein? Hankin salikortin koulumme läheiseltä pieneltä äijäsalilta. Minullahan ei ollut harmainta aavistustakaan mitä tein ja koska olin pienikokoinen eikä kiloja ollut pudotettavana, päätin että no lihakset olisi tosi kivat.
Jep, kolmetoistavuotiaalla tytöllä kun ne kasvavatkin niin hurjasti.
Oli niillä bodareilla siellä varmaan naurussa pitelemistä - varsinkin kun en tehnyt mitään muuta kuin vatsalihaksia. Uskoin että mitä enempi, sen parempi. Saatoin tehdä yhdellä salikäynnillä tuhat vatsalihasliikettä ja taputtelin itseäni sitten olalle onnistuneena.
Olinhan niitä isoja miehiäkin parempi, ne jaksoivat tehdä vain viisitoista, sitten niitten piti pitää taukoa kunnes jaksoivat vasta uudet viisitoista. Ihan vässyköitä.
(Ai että minä nauran tuolle 13 itselleni jälkikäteen ja paljon).

Jossain vatsarutistuksien lomassa havahduin että en ehkä kuitenkaan urheile kovin monipuolisesti ja keksin, että otan kaiken takaisin uimalla. Tuolla multimonipuolisella vesiurheilulla.
Asuimme tuolloin Espoossa, mutta kävin koulua Helsingissä. Ja ihan oikeasti, Mistä helkkarista kaivoin energiaa pyöräillä aamulla ennen koulua läpi kylmän usvan uimahallille, uida siellä puolituntia. Mennä bussilla kouluun, koulun jälkeen bussilla takaisin uimahallille, uida taas puolituntia ja pyöräillä kotiin?
Ihan hullujen hommaa, mutta eipähän sitä tosin kovin kauan kestänytkään.

Kaikesta tästä alkuinnosta ja sähläilystäni oli kuitenkin sen verran hyötyä, että vaikka hidastin tahtia hurjasti jäi salilla käynti tavaksi ja siellä ollaan käyty jotenkin säännöllisesti sitten siitä kolmetoistavuotiaasta asti. Pitkiäkin taukoja on ollut, mutta tuolla melko pitkähköllä salihistoriallani yritin uskotella itselleni että olen luonut tarpeeksi riittävän atleettisen pohjan näihin syksyn koetuksiin.
No, enää en ole ihan varma. Tuntuu että kroppani ei osaa toimia puolissakaan CrossFitin haasteissa mitenkään päin. Katsotaan miten käy! Pidän teidät ajan tasalla.

Nyt kysyisin myös teiltä; Mikä on osoittautunut parhaimmaksi kuntoilumuodoksi sinulle? Saan järjestää kilpailun, missä voittaja voittaa 100 euron lahjakortin Intersportiin ja olisi mahtavaa jos osallistuisit kertomalla minkä lajin olet kokenut itsellesi toimivimmaksi ja miksi. Oli se sitten frisbeen heitto tai kuviokellunta. Kaikki kelpaa.
Vastausaikaa on torstaihin 20.9 klo 21.00 asti.
Muistakaa sähköpostiosite :)

Kommentit (574)

Nolan

Minulle ominaisin (ja ainoa) urheilulaji on koirien kanssa lenkkeily, koska se ei tunnu liikunnalta. :D On ihana katsoa koiran iloa, kun se pääsee ulos lenkille puistoon, metsään, suolle, lintutornille, jne.

Minä en ole oikeastaan koskaan harrastanut liikuntaa, koska olen ollut niin tyhmä, että olen tuudittautunut siihen ajatukseen, että koska olen luonnostaan äärimmäisen hoikka ja aineenvaihduntani on nopea, voin syödä mitä lystää ja olla huhkimatta salilla. Nyt olen kuitenkin pikkuhiljaa alkanut ymmärtää, että nopea aineenvaihdunta ei kestä ikuisesti, keho kyllä jossain vaiheessa rupsahtaa, lihaksiakin olisi kiva saada ja peruskuntoakin voisi parantaa ihan jo sydämenkin hyvinvoinnin takia. Silti on niin vaikea vain ottaa se ensiaskel sinne salille ja aloittaa uusi elämäntapa. Jos voittaisin lahjakortin, se olisi pakko käyttää ja saisin kunnon sysäyksen aloittaa kuntoilun. :D

susa k.

Kotijumppa ja etenkin "ratsastuskyykkyhypyt" ja sivulankku on pari aivan korvaamatonta juttua :) Niillä kiinteytin itseni ihan hetkessä ja jenkkakahvatkin katosi. Mahtavaa!

Roosa

Kuntosali on kyllä se, mikä saa aikaan sen parhaimman fiiliksen. Nyt tosin kuntosaleilun jäätyä vähemmälle, olen alkanut lenkkeillä aamuisin. Sanoisin, että aika jees on sekin ;)

Sandra

Itse olen kokenut juoksun/lenkkeilyn yhdistettynä kuntosalitreenailuihin parhaaksi. Tykkään siitä, että näitä voi tehdä, kun itsestä tuntuu parhaalta, ja aamuihmisenä olen usein jo kuuden jälkeen liikkeellä. Olen harrastanut (ja käyn edelleenkin zumbaamassa) ihan järjestetyillä tunneilla iltaisin, mutta illalla on jotenkin helpompi kuulla sohvan kutsu niin voimakkaana ja jättää menemättä. Myös näin syksyn edetessä tuo lenkkeilykin on välillä taistelun takana, mutta täytyy yrittää. Tsemppiä treenailuihin!

Kurre

Ehdottomasti ryhmäliikuntatunnit, yksinkertaiset sellaiset. :D Ei mitään vaikeita askelkuvioita. Mukaansatempaavaa musiikkia ja opettajan opastuksella liikkeita. Ja jooga on myös parasta!

Hanni

Itseäni ei pienenä juurikaan kannustettu liikuntaan, ja sitten kun kiloja alkoi murrosiän kälkeen tulemaan niin oli pakko tehdä jotain --> lenkkeilyä yritin kauan ja aina vihasin juoksemista. Nykyään hölkkä on mielekästä ja olen todennut että toimii, kun juoksee vaan mahdollisimman kauas, ja sitten vaan yrittää raahautua tavalla tai toisella kotiin. Tämä onkin osoittautunut ihan passeliksi keinoksi liikkua :D

Sannu

Olen itse todennut, että paras liikuntamuoto minulle on ehdottomasti perinteinen lenkkeily. Virkistää ihanasti mieltä, maisema vaihtuu vauhdin mukana, musiikki soi ja tsemppaa korvissa, raikas ilma, sekä saa ajatukset vähän lepoa. perussairauteni takia en tosin tiedä mihin ikäluokkaan asti kykenen lenkkeilemään, ennen kuin lonkat sanoo moro. Nyt nuorena haluaisinkin nauttia siitä niin pitkään kuin voin, ja syksyksi uudet lenkkikuteet ei olis pahitteeksi. ;)

Julia

Minulla on vähän samanlainen salihistoraia nuoruudesta kävin salilla noin 4 kertee viikossa ja treenasin joka kerta jokaisessa laitteessa lähes jokasta lihasryhmää. tein 100 kerran toistoja pienillä painoilla ja ihmettelin kun mitään ei tapahtunut. Ei tullut lihasta yhtään.

Nyt vanhenpana olen tajunnut kuinka tyhmästi treenasin. Liityin pari kuukauutta sitten LadyLinelle ja olen hurahtanut täysin ryhmäliikunta tunteihin. Spinnig on lempparini. Eilen sain myös oman kuntosali ohjelman jonka on tehnyt ammattilainen :)

Kuntosali ohjelma on todella hyvä ja uskon, että tällä saan oikeasti lihasta kehooni. Suosittelen jatkossa kaikkia turvautumaan ammattiapuun, niin saa varmasti juuri sellaisen ohjelman, miten omaa kehoaan haluaa muokata.

kaisu

No 4-vuotiaana äitini laittoi minut luistelukouluun. Tästä luistelusta taisi tulla sitten ihan elämäntapa, mutta 13 vuotiaana pidin 'taukoa' ja kokeilin tanssia. Tanssiin ihastuin täysin kun silloin keskittyi vain siihen mitä teki. No tanssiminenkin sitten vain jäi.. Nyt olen löytänyt tieni kuntosalille.Olen jäänyt ihan koukkuun kaikkiin maailman bodycompatteihin ja spinninkiin! voi että kun siitä tulee vaan niin hyvä olo ja kroppa senkun kiinteytyy ;)Sitten on vielä se lumilautailukin.. Kyllä se vaan niin on että kun pikkulapsena aloittaa jo urheilemaan niin urheilu jää osaksi elämää jollaintapaa :)

JonnA

Ihan peruspunttisalitreeni toimii kaikkein parhaiten mulla.

Välillä tulee sitten kokeiltua uusia juttuja, tänä syksynä kuntonyrkkeilyä...kaksi vuotta sitten kokeilin Zumbaa ja siitä tykkäsin kovasti.

Koiran kanssa lenkkeilyä en oikein osaa laskea kuntoliikunnaksi, mutta sekn toimii välttmättömänä pakkona :)

Soikku

Joogasta on ollu mulle apua niin moneen asiaan, sekä fyysiseen että henkiseen, joten sanotaan se. :)

RiinaS

En ole ryhmäliikunta ihmisiä vaikka olen kuinka yrittänyt kekkuloida kaiken maailman bodypumpeissa, spinningeissä ja luulin jo että en ole mitenkään liikunnallinen, mutta sitten koukutuin juoksuun! Saan köpötellä rauhassa ympäriinsä aamuhämärässä tai ilta auringon laskiessa ja rakastan harrastustani joka on kestänyt jo yli 2 vuotta. Uudet juoksuvaatteet olisi kyllä toiveissa ja ehdottomasti lahjakortin käyttäisin talviseen juoksuasuun.

Nataliah

Hei!

Itselleni toimivammaksi liikuntamuodoksi olen todennut kahvakuulailun. Kahvakuulan kanssa harjoittelu on monipuolista ja treenin tehoa voi helposti säätää vaihtamalla kuulan kokoa. Käyn sekä kahvakuulatunneilla, mutta teen harjoituksia myös itsenäisesti. CrossFitin kehittäjähän on todennut, että "se (CrossFit) voi tappaa sinut". Itselläni on myös edessä CrossFitin alkeiskurssi marraskuussa, joten silloin voin todeta pitääkö väittämä paikkaansa. Tsemmpiä sinulle treeneihin!

emily

Kiitos ensinnäkin ihanasta tavastasi kirjoittaa asioista! Olet rento ja hauska tyyppi, postauksesi saavat aina hymyn huulilleni :)
Mutta siis, vastaus kysymykseen on itseni kohdalla niinkin tylsä kuin lenkkeily. Minulla on ollut viha-rakkaussuhde juoksemiseen kauan ja vasta viime vuosina se on alkanut kallistumaan enemmän ja enemmän rakkauden puolelle. Nuorena, kun harrastin aktiivisesti joukkueurheilua, oheisharjoituksiimme kuuluivat lenkit. Silloin (kun oli pakko mennä) vihasin juoksemista enkä olisi millään halunnut lähteä. Nyt, kun nuo aktiiviajat ovat jo takanapäin, olen löytänyt lenkkeilyn uudelleen. Se tunne, kun jalat vievät kuin itsestään eteenpäin, ilma on raikasta ja korvissa pauhaa lempimusiikki. Se tunne, kun asetat itsellesi tavoitteen ja saavutat sen. Olen osallistumassa ensimmäiselle puolimaratonilleni viikon päästä ja toivon pääseväni maaliin hymyssä suin, itseni ylittäneenä ja onnellisena. Se on juoksemisen suola <3

hlpmpl

Jos saan kaverin mukaan käymään kanssani säännöllisesti jumpassa, niin silloin minun toimivin lajini on ehdottomasti jumppa. Yksin ei tule kuitenkaan juuri koskaan lähdettyä, en vaan millään jaksa, vaikka kuinka olisin suunnitellut etukäteen.

Joten minulle toimivin on ehkä kuitenkin se lenkkeily. Kun en ole kiinni missään aikatauluissa ja voin lähteä silloin, kun siltä tuntuu. Lisäksi voin rauhoittaa lenkkeilyn väsyneempinä päivinä reippaaseen kävelyyn.

Essi

Kuntosaliharjoittelu body fitness- tyyppisesti. Koska mun kroppa ei valitettavasti ole täydellinen eikä sopusuhtainen luonnostaan, olen saanut sitä muokattua haluamaani suuntaan minulle oikeilla liikkeillä ja hyvillä harjoitusohjelmilla. Tyttömäisenä tyttönä lajissani saa vielä näyttääkin hyvältä.
Kaikista hienointa on nähdä muutokset omassa kropassa, se miellyttää silmää ja mieltä! :)

Nanna V

Itselleni parhaaksi on osoittautunut tietyt ryhmäliikuntatunnit sekä kuntosali.
Ryhmäliikunnassa tykään käydä itse niissä jumpissa missä saa maximitehot irti, esim BodyAttack ja pace. Salilla käyn myös muutaman kerran viikossa nostelemassa rautaa. Enkä luopuisi kummastakaan liikuntamuodosta mistään hinnasta !
Plus tietysti joka päiväinen hyötyliikunta kävelyn ja pyöräilyn muodossa ovat tärkeitä :)

Ja tsemppiä superisti crossfit -treeneihin! :)
Itse oon päässy kerran kokeilemaan crossfitiä ja rakastuin kyllä saman tien lajiin. Harmi, ettei aika vaan riitä kaikkeen.

Elina

Haluaisin, tartteisin, hehkutan jo etukäteen ajatusta siitä miten minä pääsen treenaamaan ja saamaan kauan kaivattua lisäpotkua hyvin alkaneeseen kehoni remontoimiseen. Painoni on tullut alas kiitettävästi ruokavalion ja lenkkeilyn ansiosta mutta oisi tosi ihanaa saada uutta lisäpotkua harrastukseen ja päästä kokeilemaan salille missä ei ole vieläkään tullut rohjettua käytyä. Toivottavasti haluaisit kannustaa minua laihdutuksessani jotta pääsisin tuloksiini nopeampaa. Olisipa ihana kouluaikaisille kiusaajilleni näyttää että MÄ TEIN SEN JEEEEEEEEEEEEEEEEE

Ilona

Aloitin aktiivisen salilla käymisen kesäloman alussa, kun tanssireenit jäi kesätauolle. Jaksoin käydä säännöllisesti koko kesän läpi ja jatkoin viellä, vaikka tanssi alkoi taas. Jossain kohtaa salille mennessäni eksyin spinningtunnille ja hullaannuin. Sali ja spinning tuntuvat olevan minulle juuri ne oikeat lajit. Nautin reenaamisesta aina ja menen sinne mielelläni. Vaikka minulla on tanssireenejä 5 tuntia viikossa, en pysty pysymään poissa salilta ja spinningistä, joten käyn ahkerasti myös niissä 5 kertaa viikossa.

Anksu

Uinti, se on mun laji!
Vihaan kaikkea liikuntaa, jossa tulee hiki. Kyllä uinnissakin saa toki hien pintaan, mutta se huuhtoutuu yhdellä sukeluksella huispois!
Uinnissa myös tällainen iso ihminen tuntee olevansa todella pieni ja kevyt ja liikkuu suht sulavasti.
Ja mikä parasta, uinnilla ei oikeastaan voi litenkään saada itseään rikki.
Hihhei hulivilivei!

Emilia

Mulle toimivaksi ureilumuodoksi on osoittaunut aerobic. Aerobic on monipuolista ja hiki lentää! Suosittelen.

Fevejii

Niitä on kolme! 1. Juoksu, 2. Zumba, 3. BODYROCK! Jos jaksaisi noita kaikkia kolmea harrastaa säännöllisesti sekaisin, olis huippukunnossa. Mulla tosin menee ne kausittain.

P.S. Bodyrockiin tartteisin nyt välineitä..

fevejii@gmail.com

Satu

Hävettää myöntää, mutta itselleni sopivaa lajia en ole vielä löytänyt. Lenkkeilin yhdessä vaiheessa, mutta siitä aiheutui vain kuukausien alaselkäkivut ja paha mieli. Saattaa toki olla että noin kahdeksan vuoden ikäiset lenkkarini olivat osasyyllinen...

Joogaa aion kokeilla seuraavaksi, kotona odottaa muutama laina-dvd kirjoitusten loppumista. Luulen että se voisi olla omiaan availemaan jumiutuneita niskojani.

Irene

Vaikka nykypäivinä kuntosalilla käynti on lisääntynyt, voin tunnustaa kaipaavani entistä harrastustani jonka joiduin lopettaa typerien asioiden takia. 11 vuotta salibandyä. Laji oli kuin minulle tehty, vielä nykypäivänä harmittaa muutama vuosi takaperin lopetettu harrastus. Hyvä minä, hyvä me, hyvä meidän joukkue.

Annina

Muodostelmaluistelu olisi parisen vuotta sitten ollut itsestään selvä vastaus! Luistelin siis sm-tasolla ja treenaus oli juurikin sellaista, mitä kuvitella saattaa. Nyt kun olen aktiiviurani lopettanut, niin eipä ole hirveän usein tullut jäähallilla käytyä. Lenkkeilimme kuitenkin kovasti luistelemisen ohella, varsinkin kesäisin, jolloin treeniohjelmaan kuului omatoimiset lenkit. Muistan kun 12-vuotiaana juoksin yksin ensimmäisen omatoimisen lenkkini kesällä. Sen oli tarkoitus olla tasvauhtinen puolen tunnin lenkki. Puoli tuntia kyllä onnistuin sinnitellä pururadalla, mutta tasavauhtisuudella ei kyllä ollut lenkin kanssa mitään tekemistä.. Juoksin täyttä vauhtia ja kävelin vuorotellen. Olin kuitenkin hirmu ylpeä itsestäni tuon lenkin jälkeen. Sen jälkeen noudatin orjallisesti valmentajamme laatimaa lenkkiohjelmaa ja kesän loputtua juoksin jo yli tunnin lenkkejä ongelmitta. Siitä asti on lenkkeily jäänyt lemppari harrastukseni. Se on paitsi oiva liikunnan muoto, myös erittäin rauhoittavaa ja selventää ajatuksia pahana päivänä. Sitä voi harrastaa yksin ja yhdessä, rauhallisemmin tai rankemmin. Hulluin haaveeni on että joku päivä juoksisin vielä maratonin. Ehkäpä uudet lenkkarit taikka treenivaatteet Intersportista saisi tällaiseta innostusta kehiin:)!

Mirre

Aloin pitämään kunnostani huolta pari vuotta sitten tekemällä juoksulenkkejä. Siitä lähtien olen yrittänyt hyvällä ja välillä vähän huonommalla menestyksellä mennä juoksemaan säännöllisesti. Kroppa on parantunut huomattavasti aloitettuani tuon harrastuksen ja saan siitä myös erittäin hyvän mielen. Saan selvitellä päässäni ajatuksia ja lenkin jälkeen olo on rentoutunut. Tätä liikunta on parhaimmillaan - osaa nauttia siitä vilpittömästi. :)

Mirre

Aloin pitämään kunnostani huolta pari vuotta sitten tekemällä juoksulenkkejä. Siitä lähtien olen yrittänyt hyvällä ja välillä vähän huonommalla menestyksellä mennä juoksemaan säännöllisesti. Kroppa on parantunut huomattavasti aloitettuani tuon harrastuksen ja saan siitä myös erittäin hyvän mielen. Saan selvitellä päässäni ajatuksia ja lenkin jälkeen olo on rentoutunut. Tätä liikunta on parhaimmillaan - osaa nauttia siitä vilpittömästi. :)

chocolat-coeur@live.fi

Pipsa

Kyllä se on minun kohdalla kävely ja kuntosali:) Kunhan vain kerkeisi kiireiltä edes kerran viikossa jompaankumpaan.....

Lauuuuura

Pesäpallo oli mun juttuni 9 vuoden ajan kunnes jouduin lopettamaan loukkaantumisen vuoksi. Nyt olen aivan hullaantunut spinningiin. Ei ole parempaa tapaa aloittaa aamua kuin salitreenillä tai spinningillä :)

IdaSofia

Heippa! Mäkin haluaisin kokeilla Crossfittia.:) mieluisin laji itselleni on salilla käynti, lisäpuhtia sain kesällä jääkiekkoilija pikkuveljeltäni kun hän näytti miltä salilla käymisen jälkeen pitää tuntua.:)

Oona

Ehdottomasti joukkuevoimistelu, jonka pitkän tanssihistorian aikana viimein löysin. Ainut laji, jossa olen edes vähän hyvä :D

Ninni

18 vuoteen en urheillut n. ollenkaan. Sitten muutin Helsinkiin opiskelemaan ja löysin Unisportin - onneksi! Ilman halpaa hintaa ja pientä kynnystä mennä mukaan en olisi varmaan ikinä löytänyt liikunnan iloa. Etenkin ryhmäliikuntatunti body iskee muhun. Ensin pompitaan ja heilutaan (vai kutsutaanko sitä aerobiciksi?) puoli tuntia ja sen jälkeen puolisen tuntia lihaskuntoliikkeitä painoilla ekä ilman. Ainakin tuntuu tehokkaalta ja monipuoliselta!

Tiiu

Minä olen tykästynyt ihan vaan kuntosaliin. Lihasharjoittelun lisäksi se on myös henkisesti erittäin palkitsevaa. Liikuntahan auttaa mielihyvähormonin eritystä aivoissa ja sen todella huomaa. Salilta poistuessa mukanani tulee aina onnellisuus ja tyytyväisyys.
Kuntosaliharjoittelu vaan auttaa minun kehoani pysymään tasapainossa ja terveenä fyysiseltä ja psyykkiseltä puolelta.
Ainut miinus tulee niistä ärsyttävistä naisista, jotka katselevat aina tarkkaan mitä joku muu tekee ja miten "väärin" - keskittyisivät nyt vaan omaan suoritukseensa. :D

Heidi

Kuntosalin oon kokenut ehdottomasti parhaaksi! Olen käynyt siellä nyt noin 8 kk, sitä ennen mulla oli hirveä asennevamma kuntosalilla käyntiä kohtaan. Olin ihan kauhuissani siitä, mutta nyt se on maailman ihaninta :)

mimmu3

Mulla on ihan sama laji kun sulla. Kuntosali. Mä oon käyny aboout 5 vuotta epäsäännöllisen säännöllisesti salilla, mutta aina ongelmaksi on tullut kun en oo löytäny sitä "täydellistä" salia just mulle. Nimittäin tykkään treenata yksin. Tähän homma on aina kariutunu, aina kun oon saanu tuloksia edes jonkun verran aikaan, yhtäkkiä alkaaki jäämään se salille meneminen (jostain typerästä syystä) ja yhtäkkiä ollaankin taas alkutilanteessa. Nyt mulla on onneks täydellinen ratkaisu. Oma sali autotallissa! Vapaita painoja, penkki, tankoja ja pallo. Riittää mainiosti ja saan treenata just silloin kun haluan ja täysin yksin! Oon tämmönen erakko :DDD

Ja lajina se on sopiva, koska se kasvattaa lihaksia, kiinteyttää kehoa, ja onhan se nyt ihan mahtavaa ku rääkkäät ittes ihan piippuun, lempi musiikin tahdissa ja yhtäkkiä huomaatki kuinka ne ikuisesti vaivanneet takareisi-/peppuselluliitit häviää, ku oot vääntäny niitä kaikkia kamalia kyykkyjä ja takareisiliikkeitä hampaat irvessä. :))

Nenna

Harrastin salibandya melkein vuoden, mutta se jouduttiin lopettamaan, kun tässä kylänpahasessa ei ollut valmentajia. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Lopettamisen jälkeen en ole sählyä pelannut, mutta aion kyllä! Se vaan on niin minun lajini. Nykyään sitten käyn salilla ja juoksemassa. Ne toimivat minulle oikein hyvin, ja olen viimein päässyt juoksemisen makuun (sitä kun olen inhonnut koko lapsuuteni...) :D

Tanja

Ihana CrossFit kampanja, kerrankii jotakin oikeasti erilaista! :) Tätä jään innolla seuraamaan. Minulle paras liikuntamuoto on jumppatunnit, tykkään siitä että ohjaaja rääkkää loppuun asti ja on vain pakko tehdä. Itsekseni olen liian lepsu, kun ei jaksais enää tehdä niin jätän homman siihen.

WLA

Kahvakuula ehdottomasti!! Voi harrastaa kotonakin treenivideon kanssa, laji kehittää kaikkia suuria lihasryhmiä ja jo puolen tunnin treeni riittää hyvin :) eli laiskalle ja kiireiselle treenaajalle täydellinen! :D Ja hyvän musiikin tahdissa myös todella kiva laji :)

Karolina

Rakastan lenkkeilyä, uintia ja jumppia! :D Kaikkein parhaaksi olen kuitenkin kokenut ryhmäliikuntatunnit. Tiedän että monille ne ovat kauheata pakkopullaa, mutta itse saan näillä tunneilla juuri parhaiten itsestäni irtsi. Ja se ultimate-lemppari on varmaan tuo spinning/xycling (rakkaalla lapsella on monta nimeä). Siellä jos missä saa hien ja hyvän fiiliksen pintaan. Kuntokin kohenee vauhdilla. :))

Jenspi

Itsellänikin on näitä ah-niin-ihastuttavia harrastuksia vähän nuorempana likkana! Ensimmäinen 'hyvä' yritys oli jalkapallo! En oikein omaksunut lajia, kun itseasiassa juoksin enemmän palloa karkuun kuin että olisin siihe yrittänyt olla kosketuksissa. Sitten tuli kuvioihin cheerleading, mutta kun ei tuo käsi ja jalka oikein pelaa yhteen, niin sekin taival jäi vähän lyhemmäksi! Monta vuotta vain löhöilin, kunnes anoppini sai minut suostuteltua kuntosalille! JA se se oli! Viimeinkin löytyi se oikea 'laji' tai liikuntamuoto minulle! Eikä tee edes pahaa ennen kouluun lähtöä pyöräillä klo6 salille! :-D ..2 vuotta sitten jos joku olisi minulle sanonut ettäö hurahdan kuntosaleiluun, olisin vain nauranut asialle! Ei sitä koskaan tiedä miten elämä vie =)

riina

Niinkin yksinkertainen laji kuin juokseminen on sydäntäni lähimpänä. Saan kylmiä väreitä ja supernainen-olon joka kerta, kun vauhti on tarpeeksi kova ja luureissa soi energinen biisi. Myös pyöräily on aivan parasta, sillä pääsee mihin vain.

elina

Olen harrastanut tanssimista kymmenvuotiaasta ja laji on yhä rakas, mutta reilu vuosi takaperin pääsin yli muutamastakin ennakkoluulostani. Olin aina kuvitellut, etteivät kuntosali ja juokseminen ole minua varten. Sitten vaan ostin juoksukengät ja huomasin, että lenkkeily on ihanaa. Sama homma kuntosalin kanssa. Vaikka ryhmäliikunta on yhä hauskaa, niin olen huomannut, että myös yksilölajit toimivat tosi hyvin. Lenkille tai salille kun voi lähteä milloin itselle parhaiten sopii (:

Kaisu

Itse olen myöskin kokeillut melkein kaikkia mahdollisia urheilulajeja. Ratsastuksesta suunnistukseen ja luisteluun. Nyt muutama vuosi takaperin löysin tanssin, vihdoin sellaisen lajin joka minulle sopii! Nyt treenailen tanssiporukkani kanssa viidestä kuuteen kertaan viikossa balettia, jazzia ja nykytanssia ja nautin joka hetkestä!

Heini

Minä jumppaan. Löysin ryhmäliikunnan kaksi ja puoli vuotta sitten, kun äitini, joka on jumpannut suunnilleen koko mun oman ikäni ajan, sai houkuteltua minut mukaan. Menin ensimmäiseksi kaikista kovimpaan jumppaan ja olin kuolla, mutta jostain syystä menin vielä uudestaan. Ja uudestaan. Jäin koukkuun, vaikka uskottelin aina, että inhoan kaiken maailman aerobicceja.

hansu

Päätetyötä tekevälle pakko on paras motivaattori. Itsekseni en jaksa salille raahautua, mutta sh'abam tunnilla ohjaaja potkii liikkumaan ja jumissa olevat hartiat hyötyvät monipuolisita liikkeistä.

Maria

Itelleni on osoittautunut toimivimmaksi omatoiminen liikunta lenkkeilyn, crosstrainerin ja lihaskunnon parissa. Oli mulla vuoden salikorttikin mut jaksoin käydä siellä 8kk ja sitte loppu ku seinään :D ei jotenkin toiminu omalla kohdalla toi sali ollenkaan mut kotona teen ihan mielellään!

Merq

Crossfit kuulostaisi upealta lajilta, ja sitä haaveilenkin joskus harrastavani kun rahatilanne sallii (ja sitten kun asun jossain sitä ohjutuksi järjestetään)
Mun suosikki urheilumuoto on ehdottomasti kuntosaleilu. Siinä tulokset näkyy helposti ainakin nousseina punttien painoina ja se taitaakin olla paras keino muokata omaa kroppaa. Plussana tietysti se, että oma rakas toimii hyvänä tsempparina salitreeneissä ja harrastaminen pysyy yllä kun on joku jonka kanssa raahautua sinne salille :)

maisamiisa

Tänhetkinen suosikki on bodypump. Mä tarviin ohjaajan huutamaan mitä tehdä, joten ryhmäliikuntatunnit on se mun juttu. Kotona saatan jotain yritellä mutta kyllästyn pian ja jumppatuokiot on vartissa ohi.

Claudia

Tennis on minun lajini! :) Aloitin tenniksen yläasteikäisenä, ja vaikka välillä onkin tullut pidettyä taukoa, niin silti huomaan palaavani lajin pariin yhä uudestaan ja uudestaan. Mahtava tapa pitää huolta kunnosta ja samalla kokea liikunnan ilo!

Sonjaa

Itselleni parhaaksi liikuntamuodoksi on osoittautunut jooga. Jooga jossa käyn, on fyysisesti kevyehköä, eli hiki päässä ei siellä vedetä. Se on kuitenkin erittäin hyvin kehoa huoltavaa liikuntaa ja kehittää hyvin venyvyyttä. Joogan lisäksi käyn sitten vaihtelevasti bodypumpissa, bodycombatissa, spinningissa yms. Mutta jooga on ja pysyy! :)

Anju

Erilaiset tanssitunnit. Irvisteltyäni vuosia Bodypump-tunneilla ymmärsin, että iloinen fiilis löytyy rennosta fiilistelystä tanssitunneilla.

Miia

Kuulostaapa kivalta kampanjalta! :) itselleni aivan ykköslaji on juokseminen, ei muutakun lenkkarit jalkaan ja ovesta ulos, niin helppoa! :D kaikenlisäksi se rentouttaa ja piristää, voi rauhassa nollata omia ajatuksiansa, ihania maisemia ja happirikas ilma! :D ..taidankin tästä taas kohta lähteä pirteälle aamulenkille ;)

Meeeri

Salilla käynti ja ryhmäliikuntatunnit ovat mielestäni paras tapa poistaa stressiä ja unohtaa huolet. Ryhmäliikuntatunneilla on kiva käydä tanssimassa ja pomppimassa kun sieltä saa superhyvää motivaatiota!

Maija

Punttisali ehdotttomasti. Sieltä saa parhaita tuloksia nopeasti, eli muotoja lihaksien muodossa ja rasva palaa lisääntyneen kulutuksen myötä!!

petra

joukkuevoimistelu oli aikoinaan mun laji 10 vuoden ajan, oli aina säännöllisesti treenit ja silloin olinki todella hyvässä kunnossa. Nykyään perus kuntosali toimii hyvin ja pidän todella paljon myös ryhmäliikunta tunneista! :)

Josmi

Itse olen hurahtanut Crossfittiin. Se on niin monipuolista, ja yhteisöllisyys ja toisten kannustaminen on jotain ihan käsittämättömän hienoa! Kuka muka moikkailee normaalilla kuntosalilla kun kaveri tulee ovesta sisään, ei kukaan. CF-salilla ollaan yhtä suurta perhettä :)

Apa

Parhaita liikuntamuotoja minulle ovat kuntosali, kävely, pyöräily sekä luistelu. Kesäisin enimmikseen ajelen 20-40 km lenkkejä pyörällä ja talvella sitten kun jäät alkavat olla hyvässä kunnossa, käyn välillä luistelemassa. Lenkkeilyssä saa ajatella kaikkia asioita niin paljon ja pystyy suunnittelemaan elämäänsä, kun on päässyt pois hektisestä kotiympäristöstä :-)

Susanna

Rakastan juoksemista, sillä aina juoksulenkin jälkeen olo on ihanan rauhallinen ja rentoutunut. Juoksulenkki kohottaa sekä kehoa että mieltä, eikä mikään ole mielestäni parempaa kuin juoksulenkki varhain aamulla merenrannassa, silloin luonto on kauneimmillaan eikä lenkkipolulla ole ruuhkaa :) Sisäliikuntalajeista lähimpänä sydäntä ovat ehdottomasti spinning ja BodyPump! Spinningissä saa aina takuuvarmasti sykkeen korkealle, hyvän fiiliksen ja hien pintaan. BodyPumppi taas hoitelee tehokkaasti lihaskunto-osuuden, jota en koskaan jaksa tehdä riittävän kurinalaisesti yksin treenatessa :D

Henriikka

Mä olin koko peruskouluajan reilusti ylipainoinen ja mua oikein ihmetyttää, miten mä pääsin nyt aikuisena siitä liikuntaa kohtaan tuntemastani vihasta yli. Peruskoulussa odotin aina kauhulla liikuntatunteja, tiedettiinhän se että joukkuepelien kyseessä ollessa mä tulisin aina valituksi viimeiseksi ja opettajat suosii/kannustaa vaan niitä luokan urheilullisimpia, vaikka just me jotka ei urheilusta välitetä olisi tarvinnut eniten sitä kannustusta.

Nyt aikuisiällä olen rakastunut kahteen lajiin ja se vähän riippuu ajankohdasta, kumpaan sitten hurahdan ihan totaalisesti. Tällä hetkellä kaikki into on suunnattuna kuntosaliharjoittelua kohtaan ja pää hajoaa jos ei vähintään kolme kertaa viikossa kerkeä salille ja joskus sekin tuntuu liian vähältä :D Kesällä taas harrastin juoksua ihan joka ikinen päivä, se oli vaan niin kivaa! Kumpikin laji on siitä kivoja, että niitä saa harrastaa yksin omassa rauhassa ja kun perustekniikka on hallussa, niin treenatessa voi kyllä heittää aivot pellolle ja vaan tehdä omissa ajatuksissaan.

M-A

Melonta on ollut lempilajini ylä-asteelta, sen lisäksi lenkkeily ja kunnon body pumpit talvisin.

Pilvi

Olin pienenä kunnon urheiluaktiivi. Lajeja, joita en olisi kokeillut, ei ole hirveän montaa. Lisäksi olin vielä pitkään yläasteellakin se tytöistä liikunnassa paras ja olisin mieluummin pelannut poikien kanssa; harvat tytöt kun osasivat pelata ja se ärsytti. Ja vaikken jotain lajia osannut, yritin aina parhaani. No jalkapallon koin sitten omaksi lajikseni. Nykyään innostus on tosin jo jokseenkin lopahtanut, enkä ole enää liikkatuntien paraskaan :( nyt olen kyllä löytäny lenkkeilynkin uudestaan ja ahh sitä tunnetta, kun huomaat kuntosi parantuneen, kun pystyt juoksemaan kovempaa kuin ikinä, edes hengästymättä. Ehkä musta taas kehittyisi se aktiiviliikkuja.

mijo

Kahden koiran omistajana aikaa ei koulun ja töiden ohella kauheasti jää saleiluun, niin kävellään sitten pitkiä lenkkejä koirien kanssa. Niillä on tota vetovoimaakin sen verran, että ottaa välillä pikkasen myös lihaksiin. ;) Silloin kun säät sallii, niin pyöräilen töihin. :) Pitäis kyllä yrittää suunnitella aikaa salilla käymiseen!

heidi

Minun lajini on aina ollut jalkapallo, jota olen nyt pelaillut on/off yhdeksän vuoden ajan. Aloittaessani junnuna nappulaliigassa en todellakaan tiennyt, mitä laji toisi mukanaan. Silloin se oli vain mukavaa pelailua ja syöttöharjoittelua kerran, pari viikossa ja joka keskiviikko pelattiin ainoana tyttöjoukkueena saman ikäluokan poikia vastaan. Turpaanhan siinä tuli, mutta ei se haitannut. Välissä into latistui ja halusin kokeilla muuta. On ollut lentopalloa, sählyä, luistelua, salia ja tanssia. Mikään edeltävistä ei kuitenkaan ollut sitä mua itseäni. Palasin futiksen pariin ja päädyin tolppien väliin heilumaan.

Nyt olen pelannut maalivahtina neljä vuotta. Sormieni nivelet ovat saaneet osansa iskuista ja olen mustelmilla jatkuvasti mutta se ei haittaa niin kauan, kun saan tehdä jotain, mistä pidän.

ceira

Erilaiset jumpat sopii mulle tällä hetkellä parhaiten. Tarvitsen sen joukon siihen ympärille etten luovuta ja ohjaajan jotta tiedän mitä teen. Joskus kun en ole enää opiskelija tahtoisin palkata personal trainerin, jotta oppisin treenaamaan salilla ja muutenkin monipuolisesti.

NiinaT

Lukion ykkös luokkaan asti harrastin monta vuotta teamgymiä (näytösvoimistelua), josta olen ehdottomasti ylpeä. Se on niin monipuolinen harrastus, joten sitä kautta pysyi kaikin puolin hyvässä kunnossa (lihaskunto, peruskunto ja venyvyys). No kouluun ja harrastukseen menevä aika ei enää tuntunut hyvältä vapaa-ajan vähäisyyden takia, joten lopetin voimistelun. Nyt olen parin vuoden ajan vaihtelevin tuloksin yrittänyt käydä erilaisilla ryhmäliikuntatunneilla, lempituntina on body pump. Siispä mun juttu taitaa olla se, että tarvitsen valmentajan/ohjaajan sanomaan, mitä mun täytyy tehdä ja kuinka paljon, jotta urheilusta tulee mun kohdalla mitään. :)

Laurah

Ehdottomasti tanssi! Tanssin ohella toki kannatan myös ryhmäliikuntatunteja, kuten bodypumppia. :)

Neely

Mulle paras liikuntamuoto on vesijuoksu, ihan superkivaa, rupeaa oikein ahdistamaan, jos ei muutamaan päivään pääse treenaamaan :). Vesi ympäristönä on jotenkin tosi rentouttava, kummasti työstressikin jää altaaseen. Vesijuoksu on myös todella tehokasta, kun sen tekee oikein, vaikka sitä vähän mammojen ja mummojen lajina pidetäänkin. Se on myös tällaiselle "nivelvammaiselle" kuin minä oikeastaan ainut laji mitä pystyn harrastamaan aktiivisesti ilman, että joka paikkaan sattuu...

Jjane

Sali+juokseminen! Ennen inhosin juosta kylmällä säällä, joten juoksuharrastus jäi vain kesäiseksiharrastukseksi mutta nyt olen oppinu tykkäämään juoksemisesta millä tahansa säällä. Lahjakortin käyttäisin talvisiin juoksuvaatteisiin!

Heli

Minä en oo vielä vissiin löytänyt sitä omaa lajia, lenkkeilen säännöllisen epäsäännöllisesti mutta nyt olen viikon kypsytellyt ajatusta, alan käymään kuntosalilla! Treenivaatteita oon jo ostanut, tuolla lahjakortilla saisi sopivasti kengät salille/jumppiin! :) Maanantaina täytyy varmaan ottaa itteä niskasta ja raahautua sinne salille-jospa sitä sitten innostuu :):)

mary

pumppi! innostuin tuosta ryhmäliikunta-tunnista ihan todella viime keväänä ja olen aika ahkerasti siellä käynyt. se on ihanaa huomata siellä tunnilla painoja hinatessa milloin mihinkin suuntaan, että sitähän jaksaa! tulee jotenkin niin voimakas olo... :)) nyt kyllä kutkuttelee kokeilla jotain uuttakin jumppaa, mutta pumppi pysyy.

Linda

Olen jo pitkään ollut täysin koukkuuntunut ihan perus salitreeniin, juoksemiseen ja erillaisiin jumppiin. Ja olen kokenut ne itselleni mukavimmaksi urheilu muodoksi. Tykkään myös kokeilla uusia "lajeja" kuten seinäkiipeilyä, tankotanssia yms. :-D

Ouimi

Eniten tykkään juoksemisesta juoksumatolla tai kuntopyörällä polkemisesta, varsinkin jos edestä löytyy tv, jota katsella. :D Sitten tanssiminen, siis ihan jossain baarissa (jjänyt viime vuosina harvemmalle) on hauskaa.

Johanna

Spinning, ehdottomasti. Ensimmäisen kuukauden vihasin sitä, mutta kuntokeskuksen kesäohjelmassa ei paljoa vaihtoehtoja ollut (no, olihan niitä, mutta vielä vähemmän mieluisia..) joten siellä sitä sitten poljettiin ja vihattiin. Totuttelun jälkeen tajusin, että täähän on parasta, eikä mua nykyään saa pyörän päältä millään. Myös kuntosali on tullut tutuksi ja koukuttanut jälleen vuosien tauon jälkeen, mieletöntä kun näkee kehityksensä niin nopeasti.

Emmi

Juoksu on aina se ykköslaji mulle. Löysin sen ihanuuden jo n 6 vuotta sitten. Parasta juoksussa on se, että sitä voi harrastaa lähes missä vaan ja milloin vaan, eli omiin aikatauluihin sovittaminen toimii. Juokseminen toimii ns. terapiana, koska juoksulenkin aikana joko sysää kaikki ikävät asiat sivuun, tai sitten jotkut asiat saattaa ratketa omassa pienessä päässä.

Maaria

Yleensä, jos liikun kärtyisenä aggressiivisuus vain kasvaa. Bodycombatissa ja muissa taistelulajisekoituksissa voi kuitenkin kuvitella mätkivänsä ja potkivansa sitä vihankohdetta, joten fiilis kohoaa ;)

Riikka

Koripallo, sitä olen koko pienen ikäni pelannnut. Ennen pelasin tosissani, väliilä nykyään mietin miten jaksoin treenata sen 7 kertaa viikossa ja pelit päälle. Sillon olinkin nuori lukiolainen ja ilman velvollisuuksia ;) Mutta mikäs olisikaan parempi yhdistelmä kun tehokas kuntoilu, hyvät ystävät ja hikinen liikuntasali <3 Nykyään mun treenit koostu enimmäkseen kuntosalista ja lenkkeilystä ja ai että, olen aina niin innoissani kun pääsen koriskentälle!

Q

Itse en saa mitään aikaseksi, jos kotona jotain teen, on pakko olla youtube tai muualta jumppavideo komentamassa että saan tehtyä jotain. Ja muuten noi ryhmä jumppatunnit missä on liikettä. Eli zumbat ja muut jossa joku komentaa :D

Sailii

Lentopallon harrastaminen, sillä siinä on yhdistynyt joukkueen kanssa pelaaminen, salikäynnit ja sitten lenkitkin vielä. Parasta kuntoilua on ohjattu liikunta yhdessä!

Krista

Parasta liikuntaa on ehdottomasti kahvakuulailu sekä kunnon hikiset juoksulenkit! Ja mielettömintä on se fiilis kunnon kahvakuulatreenin jälkeen tulee! :)

Tinneri

Oon tylsä ja vastaan juoksu! En vaan keksi mitään parempaa, hyvillä kengillä ja hyvillä vaatteilla. Hyvä kakkonen on ehkä sulkapallo, koska mies on pelannut sitä aikanaan semi-prona, että siinäkin saa kyllä juosta itsensä läkähdyksiin (minä siis, mieshän ei juuri paikkaa joudu pelin aikana vaihtamaan). Näiden lisäksi minulla on fyssarin antama polvitreeni sekä salia varten perse-ja käsitreeni. Vaikka tämä taitaa jo mennä ohi kysymyksen... Oho.

Summa summaru: juoksu.

pitahayaa

Lenkkeily:) on vaan niin ihanaa juosta yksin omaa tahtia ihanissa maisemissa lempimusiikkia kuunnellen ja on ihana olla ulkona raikkaassa ilmassa :)

Iikku

Koris on ollut mulle pienempänä aivan ykköslaji! Lopetettuani aktiivisen harrastamisen on kuitenkin ollut hankalaa löytää sopivaa harrastelijajengiä. Nyt olenkin vähän hurahtanut juoksuun. Ensi kesänä olisi tavoitteena juosta maraton, mutta katsotaan nyt, tuleeko siitä mitään :)

Tette

Paras kuntoilumuoto itselleni on lenkkeily ja lihaskuntoilu sen jälkeen. Olen todennut lenkkeilyn piristävän itseäni, kun saa ajatella rauhassa samalla saaden kunnon annoksen raikasti ilmaa. Parasta on mennä lenkille silloin kun on pilvistä + tuulee tai tulee pientä tihkusadetta :)

Juuli

varmaan ryhmäliikuntatunnit, koska siellä tulee oikeasti jotain tehtyäkin muiden ihmisten lomassa. Ja ryhmäliikunnoista sitten lemppareita on bodycombat ja rasvanpoltto. Tulee kyllä uskomaton tunne aina nuiden jälkeen ja lihakset huutaa halleluujaa..

Annum

Monipuolisuus ennen kaikkea. Juoksu, kuntosali, kahvakuulailu, spinning jne. Ei pääse kyllästymään! :) Parhaat adrenaliinipiikit saa ehdottomasti kamppailu-urheilusta, jossa todella pystyy haastamaan itseään. Suosittelen!

Emppu

Lentopallo on ehdottomasti paras urheilumuoto minulle. Olen harrastanut sitä jo 7-vuotiaasta lähtien! Joukkuelaji saa aina liikkeelle eikä reeniä ole niin helppoa perua kuin yksin harrastaessa. Ja eikä ikinä tunnu vain pakkopullalta, joka täytyy tehdä että pysyisi kunnnossa, vaan se on sosiaalista, hauskaa ja henkireikäni koulu- ja työhommien stressinpoistajana. :)

Elina

Kuntosali ehdottomasti. Tulee vaan niin bad-ass-fiilis kun pienestä koosta (153cm, 47kg) huolimatta huomaa joskus vetävänsä aina vaan isommilla painoilla (jotka ovat osittain jo omaa kehonpainoakin suuremmat!) Muutaman kerran tullut huomattua että ne painot on jopa isommat kun jollain miehellä...

Mi

Itselleni parhaat lajit ovat kaikki ryhmäliikuntatunnit eli siis jumpat. Tänä syksynä olen täysin hurahtanut aerobiciin, se on vaan niin ihanan energistä. Yksin liikkuminen ei oikein toimi mulla, tarvitsen juuri tuollaista ryhmäliikuntaa missä sitten ei voi lusmuilla :D

Lele

Mä olin kymmenisen vuotta ihan tosi tyytyväisenä koriksen parissa:) Sitten joukkue hajosi, enkä oo toistaiseksi vielä uudelta opiskelupaikkakunnalta lähtenyt ettimään uutta joukkuetta. Ehkä siinä on se kilpailutilanne, ja epäonnistumisten katkera maku joka saa onnistumiset ja hyvät treenit/pelit tuntumaan ihan uskomattoman hyvältä.. Tulikin vähän ikävä korista tätä kirjottaessa:D

Nojoo, ylipäätänsä muhun on aina vedonnut joukkueurheilulajit, tai sitten vaihtoehtoisesti erilaiset ryhmäliikuntatunnit, jossa joku kertoo mitä pitää tehdä ja kuinka paljon (en jostain syystä saa pelkästä kuntosalista yhtään tehoja irti)!

Niina

Olen huono käymään salilla tai missään ryhmäliikuntatunneilla, joten omatoiminen lenkkeily ja kotona puurtaminen sopivat minulle parhaiten. Motivaatio tuppaa vaan välillä olemaan hukassa, mutta nyt sitä on taas alkanut löytyä. Mikään ei nimittäin voita juoksemista kirpeässä syyssäässä!

Jeessi

Jalkapallo! Rakastan pelata palloa kaveriporukalla. Ei tunnu ollenkaan liikunnalta, on vaan hauskaa. Valitettavasti tämä ei onnistu ihan ympäri vuoden, koska futsalia pitäisi talvella harrastaa salilla, jonne pitää lähteä erikseen ja turhan kauas. Kesän jalkapallokauden päätyttyä raahaudun 200m:n päähän kuntosalille. Tykkään urheilusta silloin, kun se ei vaadi suurempia järjestelyjä...

Maija

Pidän zumbasta, koska siinä saa liikkua tanssien hyvän musiikin tahdissa, ja biisit vaihtuvat tunnin aikana monta kertaa! Salilla käyntikin oli ihan mukavaa vaihtelua tällä viikolla pitkästä aikaa!:)

Chipe

Itse olen ollut kamala sohvaperuna pitkään, mutta viime talvena kun selkä kipeytyi lähdin pilatestunnille. Opettaja on kovin kannustava ja puhui että "Ne tietää, jotka käy mun syvävenyttelyssä" joten menin syvävenyttelyyn. Siellä opettaja sanoi "ne tietää, jotka käy mun joogassa" joten aloin joogaamaan. Siellä opettaja sanoi, "ne tietää, jotka käy mun baletissa", eli aloin tanssimaan balettia. Nyt siis käyn joogassa, baletissa, syvävenyttelyssä, pilateksessa ja viikonloppuisin ratsastan. Mutta kaikista näistä lajeista jooga on se, joka on parasta mulle ja mun päälle. Rahat on tiukilla, ja reenivaatteet on vanhoja ja kulahtaneita ja miljoona kertaa pestyjä ja vähän jo risojakin, joten lahjakortti tulisi todella tarpeeseen. Toisaalta, ei se auta jos näyttää hyvältä, jos asenne ei ole kohdillaan. Hyviä treenejä kaikille!!

Anna

Tanssin, ehdottomasti. Kun tanssin, en tunne urheilevani. Se on yksinkertaisesti niin hauskaa, että aika vierähtää kuin siivillä jokaisella tanssitunnilla. Kaiken lisäksi tanssi kuluttaa jopa 800 kaloria tunnissa.

eppu

En ole ollut koskaan mikään kova urheilemaan mutta tänä syksynä innostuin ja kävin ostamassa kuntosalikortin läheiselle naisten kuntosalille. Käyn siellä 3-5 kertaa viikossa ja vaihtelevasti ryhmäliikunnassa ja kuntosalilla. Olen vasta nyt tajunnut miten hyvän fiiliksen liikunnasta saa, ja miten se auttaa jaksamaan raskaidenkin kouluviikkojen läpi! Tämä harrastus tulee pysymään minulla kyllä pitkään :)

mjumartsu

Ehdottamasti yleiruheilu. siinä meni se 8vuotta! ennen sitä parisen vuotta taitoluistelua,mutta into tyssäs siihen! yleisurheilussa kivaa oli se,että ei joka kerta ollu samaa. Tehtiin vähän kaikkee! välillä pituuttaa,keihästä,pikajuoksua,coopperia!:)

Iitu

Parhaimmiksi ovat osoittautuneet lenkkeily ja tanssiminen :) Lenkkeilyä voi harrastaa omaan tahtiin ja raikkaassa ulkoilmassa. Tanssiin puolestaan kuuluu olennaisena osana musiikki, mikä on minulle tärkeää. Kummastakin lajista tulee hyvä fiilis.

Mintsu

Aerobic ja kuntosali, tosin nykyään vähemmälle jäänyt, tuntuu että arkena aikainen herätys ja työ vie kaikki mehut...

Maikko

Juoksu. Varsinkin maastossa. Maastossa juostessa joutuu kokoajan tekemään myös aivotyötä ja miettimään mihin kohtaan jalan laittaa ja kuinka paljon jalkoja tarvitsee nostella. Juoksu kulkee ihan huomaamatta kun ei kerkiä miettimään miten rankalta homma tuntuu :)

mmaisaa

Kyllä se taitaa olla lentopallo. Sen lopettamista en kadu yhtään, mutta silti mieli tekee päästä vähän palloilemaan. Onneks päästään nyt syksyllä höntsäileen, se on hauskaa!

Rospue

Oon kokeillu vaikka minkälaista lajia kahvakuulasta spinningiin.
Aloitin ratsastuksen ala-asteella ja voisinpa sanoa sen olevan yhä suosikkini.
Ratsastuskin osaa olla tosi rankkaa, tietenkin riippuen tunnin sisällöstä. Usein sieltä ratsastustunnilta , varsinkin kesähelteellä, tullaan aika uupuneina pois:D

KAROliina

Mulle paras urheilumuoto on ehdottomasti rullaluistelu, kesällä ainakin =D Se on tarpeeksi vauhdikasta ja saa olla ulkona =)

Milli

Itsekkin olen eniten tykästynyt kuntosaliin, tykkään yksin puurtamisesta :) Tosin se on kyllä alkanut vähän pitkästyttää, olisi mahtava keksiä jotain uutta. Kohta on kaupungiin (ja kuntosalin) vaihto edessä, toivottavasti saa siitä vähän lisää potkua tähän hommaan :D

Jonha

Harrastin jokusen vuoden salibandyä, ja pelasin ihan sarjassakin vuoden. Tykkäsin todella paljon mutta nilkat ei vaan oikein tykänneet siitä, joten lopetin, ja nyt olen löytänyt ihan perus salitreenin! Ja se on niin rentouttavaa hikoilua! i like<3

tiippa

Lenkkeily, juosten tai kävellen :) Sinne ulos on vaan tarpeeksi matala kynnys lähteä liikkumaan verrattuna siihen, että lähtis vaikka salille tai uimahallille eka autolla/bussilla/pyörällä...

Diana

Ite en oo ikinä oikeen harrastanu mitään, mutta pärjäsin koulun liikunnassa hyvin: tykkäsin millon pelata pesistä, millon futista, yleisurhelukin maistui...ainoa, mikä oli mun heikkous oli uiminen.

Meijän perhe ei oo mistään liikunnallisesta päästä, ei oo kukaan pakottanu harrastaa mitään, ei oo kukaan kannustanut mihinkään urheiluun. Vasta lukiossa mä otin itteäni niskasta kiinni ja alotin jonkun harrastuksen. Siinä vaiheessa on vaikea alkaa harrastaa mitään joukkuelajeja, kun muut on siinä iässä astetta pidemmällä kun mä, joka niihin verrattuna oisin 5-vuotiaitakin amatöörimpi.

Alotin kuntonyrkkeilyn ja rakastin sitä jo ekalla kerralla. Tietty jalat ja koko kroppa huusivat hoosiannaa ekojen treenien jälkeen, mutta siitä se sitte lähti ja tykkäsin tajuttomasti mennä joka ikisiin treeneihin. Se on raskasta, mutta sitä ei tiedosta ite, kun ohjaaja huutaa sua tekemään lihaskuntoa ja hakkaamaan säkkiä niin täysiä kun lähtee: pystyy purkamaan esim. koeviikon tuomaa stressiä tai muuten vaan pahan päivän ärtymystä. Lisänä siihen tietty fiilistä edistävät musiikit, jolla tällä kertaa meinaan mm. AC/DCtä. Mahtava harrastus!

Emmi

Ehdottomasti tennis :) Pelasin sitä kuusi vuotta, ja se oli ihan huippuhauskaa! Loppujen lopuksi harrastus jäi noin 16-17 vuotiaana. Äiti sanoi, että pojat alkoivat kiinnostaa urheilua enemmän ;)
Vieläkin käyn läiskimässä välillä, mutta harmittaa todella, kun se on jäänyt niin vähälle.. Nykyään käynkin enemmän salilla, lenkillä ja semmoista :)

julle

Tällähetkellä mun liikunnat koostuu tanssitunneista, lenkkeilystä, sali+ryhmäliikunta, enkä mitään haluais jättää pois! :) Tulee liikuttua siis melkosen monipuolisesti, sekä lihaskuntoo, aerobista, liikkuvuutta jne. Näistä ylivoimanen suosikki on streettanssi! Ei tunnu _yhtään_ urheilulta, mutta silti joka tunnin jälkeen on ihan hiessä ja hengästyny! Ei oo mitään mahtavampaa kun tanssisalissa alkaa soimaan hyvä musiikki ja sitten antaa mennä vaan, ja näyttää niin mahtavalta kun koko ryhmä vetää samaan tahtiin jotain haastavampaa koreografiaa hyvällä meiningillä. Jos satun menemään tanssitunneille pahalla tuulella (esimerkiks sillon kun oot pyöräilly sinne kylmässä ja maailmanlopun kaatosateessa pari kilometriä, been there done that) niin kaikki ärsytys katoo sillä hetkellä kun musiikki menee päälle ja jalat alkaa liikkumaan. Love it!!!

Tiia

Kuntosalilla käyminen on se mun juttu ehdottomasti. Kovalla treenillä ja tarpeeksi isoilla painoilla saa kroppaa muokattua parhaiten mieleisekseen. Lisäksi siitä saa ihan mahtavan fiiliksen :)

elina

Minulle rakkain urheilulaji on aina ollut koripallo. Lajia on tullut harrastettua jo kymmenen vuotta :)

lisbeth

Koen oman kuntokeskukseni ryhmäliikuntatunnit parhaaksi liikuntamuodoksi! Vaikka olis vähän huono tai laiska päivä niin siellä on aina joku tsemppaamassa treeniin :)

JenniPenni

Ryhmäliikuntatunnit, joissa ohjaaja piiskaa jaksamaan vielä vähän enemmän, vielä vähän pidempään, vielä hiukan paremmin, ovat mun juttuni. Aivan kuin olisi oma personal trainer, mutta olen kuitenkin itse vastuussa siitä mitä ja kuinka tunnollisesti tunnilla teen. Musiikki, ja kymmenet samaan aikaan samoja liikkeitä suorittavat ihmiset motivoivat, mutta olen vastuussa tekemisistäni vain itselleni.

Joukkuelajit ovat toisinaan hauskoja, ja juoksu piristää mieltä kun sitä voi tehdä ulkona. Parhaat mehut rutistan itsestäni kuitenkin noilla mainitsemillani ryhmäliikuntatunneilla. Kestosuosikkejani vuodesta, ja laiskottelukaudestakin toiseen ovat bodycombat, spinning ja bodypump.

Kiikkuu

(14v) Ennen juoksin tai pyöräilin kymmeniä kilometrejä joka päivä ja tein kanssa jotain 1000 vatsa-, peppu-, reidet-, kyljet-liikkeitä päivittäin (välillä jopa saunassakin). En myöskään laihana ihmisenä halunnut laihtua lisää vaan halusin massaa, lihasmassaa. Kuitenkin jokunen vuosi tuota harrastettuani tulin niin ylikuntoon että sairastuin enkä päässyt sängystä toisina päivinä edes ylös. Nyt kuitenkin olen tervehtynyt (20v) ja ostin itselleni koiran joka pitää huolta siitä, että tulen lenkkeilemään vähintään kolme kertaa päivässä ja noin kerran viikossa käyn salilla tai jollain pumppitunnilla. Ylikuntoon en enään ikinä tahdo!!

Sofia

Ryhmäliikunta tunnit, pakko tehdä sen mukaan mitä ohjelmassa on (mm kahvakuula) ja ihan perinteinen lenkkeily kävellen/juosten, jossa saa sitten taas määrätä ihan oman rytminsä :)

Elina

Kuntonyrkkeily ehdottomasti. Tunneilla pelkään kuolevani ja tuntien jälkeen ei mikään ajatus tai lihas toimi enää. Ihan loistavaa. TOIMII!

Anis

Spinning-tunnit toimii mulle ehdottomasti parhaiten! Siinä ei voi yhtään lusmuilla, kun musiikin temmossa on pysyttävä ja ohjaaja "kehottaa" kauniisti jaksamaan ;) Todella tehokasta, suosittelen! Tsemppiä treenaamiseen sulle!

Niina

Kyllä se kuntosalitreeni on!! Lenkkeily hyvä lisä, mutta paras fiilis tulee siitä, kun on saanut rankan salitreenin tehtyä :))))

Siw

Nuorempana sporttailin joukkuevoimistelua ihan kunnolla ja sitä jatkui 8 vuotta. "Eläkkeelle" siirryttyäni kuntosali ja erilaiset jumpat on toimineet hyvin! Monipuolista ja hauskaa! Kesällä myös lenkkeilen (talvella EI tulisi mieleenkään :D). Ah, kävisipä tuuri tässä arvonnassa, uusille urheiluvaatteille olisi kova tarve tällä hetkellä!

Samjuska

Tanssillinenliikunta on aina mukavaa ja hauskaa sekä samalla tehokasta :)! Nyt olen innostunut myös "kotikuntosalista" ja lihakset kiittää.

Tanja

BodyCombat on mun uusi intohimo! Käyn pari kertaa viikossa ja saan siitä älyttömän hyvän fiiliksen joka kestää seuraavaan päivään.

LauraV

Itse olen rakastunut ihan vain tylsästi juoksemiseen, erityisesti trail runningiin. Juoksemista ja lenkkeilyä olen harrastanutkin säännöllisesti, melkein päivittäin, reilut 10 vuotta. Laji on maailman helpoin: ei kuukausimaksuja, ei sitovia aikatauluja, vuodenaikojen mukaan vaihtuvat maisemat ja treenin pituuden voi valita kulloisenkin fiiliksen mukaan.

Jossu

Itselleni sopii parhaiten juoksu, koska sitä voi harrastaa missä ja koska vaan ja "vastuksia" pystyy säätämään helposti :)

Eveliina

Nuorempana tuli harrastettua monta vuotta Cheerleadinggiä. Rakastin sitä lajia, se oli niin monipuolista :)
Tällä hetkellä yritän aktiivisesti käydä kuntosalilla ja lenkillä :)

merenneito

Olen oikeastaan yksi niistä vetelyksistä, jotka pysyvät hoikkina tekemättä asian eteen mitään. Olen aina pitänyt urheiluista, mutten ole kokenut mitään lajia niin kovasti omakseni, että olisin halunnut siinä kilpailla. Pidän pallopeleistä, kuten sählystä tai sulkapallosta, mutta vaikeutena on löytää seura, jossa minun ei tarvitsisi kilpailla. Rakastan myös uimista, olen sulavaliikkeisempi vedessä kuin maalla, enkä tiedä mitään parempaa kuin sukellella meren pohjassa ja katsella kalojen menoa. Lopetin uimisen kuitenkin siinä vaiheessa, kun valmentaja kehoitti siirtymistä valmennusryhmään. Kilpailu ei siis ole minun juttuni sen enempää kuin esiintyminenkään, pienenä vihasin balettiesityksiämme ja ratsastuksen tiimoilla en ole koskaan haaveillut hienoista kouluratsastuskilpailukentistä. Koska monet urheiluseurat tuntuvat pyrkivän kilpailuun, ja kallista salikorttia minulle ei koskaan suostuttu kustantamaan, urheilu on ikävä kyllä jäänyt hieman toissijaiseksi asiaksi elämässäni, eli merkittävimmät urheilusuoritukseni olen tehnyt lukioliikunnassa, puskaratsastuksessa, rappusten kävelemisessä hissinkäytön sijaan ja kesätöihin noin 20km päivässä fillaroimisessa, vaikka toisaalta täyteen buukatut lukioperiodini tuskin olisivat muuta sallineetkaan.
Nyt elämäni kuitenkin mullistui täysin. Muutin Kotkasta Turkuun yliopiston takia, ratsastus jäi entiseen kotikaupunkiini eikä merellekään ole enää sitä tuttua 200m. Ei sillä, ehkei minulla olekaan enää samaa sisua kuin pienenä pulahtaa maaliskuiseen jäähileiseen veteen. Kloorialtaat eivät tuota samaa tyydytystä, vaikka paremman puutteessa nekin menevät. Mutta muutoksen myötä minulle avautuivat uudet mahdollisuudet urheiluun - yliopisto tarjoaa kuntosalit ja ainejärjestömme sählyvuorot huokeaan hintaan, joten vihdoinkin pääsen urheilemaan kilpailematta! Saan vihdoin rääkätä itseäni salilla, nauttia liikkumisesta ja poistaa kouluaherruksen tuottaman väsymyksen liikunnan merkeissä. Ja mikä parasta, jos voitan tämän kilpailun, minulla ei olisi enää pokkaa olla toteuttamatta tuota muutosta.

merenneito

Lisäyksenä vielä: Olen aina halunnut myös juosta, mutta koska polveni eivät sitä kestä (pettävät alta rasittuessaan), ei lenkkeily ole minulle vaihtoehto. Siksi olenkin tästä viime viikkojen muutoksesta niin innoissani - saan liikkua vihdoin hauskalla tavalla, rasittamatta kroppaani sitä kuuntelematta. Sillä hauskaahan liikunnan pitäisi olla! :)

heisi

Kyllä se mulle sopivin urheilulaji on juoksu. Edullinen (riittää että hankkii hyvät kengät) ja aikatehokas (ei mene aikaa hukkaan urheilupaikkaan liikkuessa, kun urheilun voi aloittaa kotiovelta). Varsinkin tuo jälkimmäinen ominaisuus on mulle tärkeä, sillä ihan ärsyttää ajatus, että pitäisi tuhlata päivästä jopa tunninkin verran siihen, että saa itsensä raahattua ensin sinne liikuntapaikalle ja sieltä sitten takaisin kotiin ja siihen päälle vielä vaatteiden vaihdot, suikut jne...

Ann

En ole ikinä löytäny mitään yhtä lajia, joka olisi juuri minun.
Kaikkea on kokeiltu ja varmasti tullaan vielä kokeilemaan! Tämän hetken lemppari on kumminkin BodyAttack :)

Laura

Mä en oo ikinä ollut hirveen urheilullinen. Kokeillut vaan kaikkia lajeja vähän, ja aina kyllästynyt. Musiikki on ollut se tärkeempi juttu, mutta tanssi onkin sitten ollut kivointa urheilua, koska siihen liittyy niin oleellisesti musa :))

Jenni

Itse koen salin omaksi lajikseni. Aloitettiin kaverin kanssa jossain 12-13-vuoden välimailla saliurheilu. JA vain ja ainoastaan sen takia, että siellä kävi meidän koulun ja viereisen lukion kaikki komeimmat jätkät. Kyllä me siellä tehtiin vaikka mitä, ei todellakaan laiskoteltu, ja välillä saatiin pojiltakin apua ja neuvoja.Siitähän me tytöt oltiin innoissaan, kun saatiin huomiota.:D

Käytiin muuten aina miesten vuorolla, mutta ei se ketään haitannut. (Sali oli koulun läheisen urheilukeskuksen sali, siellä oli vuorot koulun liikuntatunneille, miehille ja naisille)

Saliurheilu on edelleenkin jatkunut, vaikkakin lukion ajan siellä tuli käytyä vain 1-2krt viikossa ja nyt rytmi on taas palautunut neljään kertaan. Ratsastamista vähän kaipailisin ja mutta pitäisi ottaa itseään niskasta kiinni, että uskaltaisi 6 vuoden jälkeen jälleen kivuja hevosen selkään.:D

Maija

Telinevoimistelu! Siinä saa ihan kaikki lihakset kyytiä melkein huomaamatta, ja uusien temppujen oppiminen on tosi palkitsevaa. Alotin just aikuisten telinevoimistelun ja se on ihan mahtavaa :)

Tawunen

Itselleni paras liikuntamuoto on ehdottomasti erilaiset ryhmäliikuntatunnit. Tykkään käydä monipuolisesti erityyppisillä tunneilla, ja ohjaajan kannustus on minulle tärkeää.

nita

Itse olen kokeillut lajia jos jonkinmoista. Pienenä ensin satubaletista lähdettiin, kokeilin sirkuskoulua, ratsastusta, tennista ja tanssia.
Siitä sitten kuntosaliharjoitteluun ja ryhmäliikuntatunteihin, kunnes selkäni sanoi poks. Nyt kuntoutuslomalla, ja entistä tärkeimmäksi on tullut syvien lihasten harjoittelu, joihin en ennen osannut samalla lailla kiinnittää huomiota. Eli perus kävely ja syvien lihasten aktivointi ovat tällä hetkellä ainoa liikkumismuotoni pakon edessä.
Kummasti sitä osaa arvostaa tervettä kehoa, kun jotain käy, eli pitäkäähän kaikki hyvää huolta vartalostanne ja arvostakaa sitä kun voi liikkua vapaasti! :)

Maikki

Paras urheilulaji on juokseminen. Mulla on yli vuoden jo ollut skolioosi ja selkä sellasessa kunnossa että jos teen selkä tai vatsalihaksia, niin siitä tulee vaan tajuton hedari. Lenkkeily on auttanut selkään, se poistaa multa stressiä, saan miettiä asioita rauhassa ja saan vähän omaa aikaa :)

sande

Mä itse aloitin ultimaten muutama vuosi sitten - siitä on tullut todella tärkeä liikuntaharrastus mulle ja se on myös tosi tehokasta. Kunto on kasvanut ihan hulluna siitä lähtien. Tykkään liikkua mahdollisimman monipuolisesti, joten olen huomannut myös spinningin ja bodypumpin tosi tehokkaaksi. Crossfittiäkin olen kerran kokeillut, mulla paikkakunnallani ei oikein ole mahdollisuutta harrastaa sitä.

Ninajo

Lemppareista lempparein taitaa olla BodyAttack, etenkin Méxicossa asuessa meijän ohjaaja oli ihan paras + tunnit ulkona porottavan auringon alla= ei ois voinut parempaa fiilistä olla! Koti-Suomessa juoksu metsässä on kyllä myös aika maistuvaa. Tai vaikka kaikki!

jasmin

juoksu on kyllä mulle parasta! Tulokset näkyy heti matkassa joka usein pitenee;) ja se on vaan paras fiilis kun kuuntelee hyvää musiikkia ja juoksee menemään!

marjaana

En ole ikinä suuremmin nauttinut liikunnasta,mutta muutama vuosi sitten löysin itseni hölkkälenkiltä. Ja voi sitä fiilistä kunnon hikilenkin jälkeen! Nyt on hölkkäily jäänyt tekosyiden ja muka "muiden kiireiden" takia lähes kokonaan pois, mutta kotikuntosalista on tullut varsinainen ystävä.
Nyt olis syksyn tullen taas tarkotus pakottaa itsensä muutamalle hölkkälenkille per viikko. Tollanen itsenäinen liikunta sopii mulle parhaiten, ei ole turhaa aikatauluressiä ja liikkumaan pääsee kunhan vaan kiskasee lenkkarit jalkaan, vaikka yöllä!
Joskus kokeilin jopa sählyä, mutta 1,5 tunnin juokseminen pienen pallon perässä ei ollut sitä, mistä nautin.

Elena

Itse olen löytänyt kuntosalin uudelleen monen tauon jälkeen :)
Ja kuinka ihana fiilis onkaan aina sen kuntoilun jälkeen <3

Marika

Omasta mielestäni toimivimpia urheilulajeja ovat salibandy ja juoksu. Molemmissa juostaan -paljon! Omasta mielestäni juoksu on paras tapa pysyä kunnossa, se kiinteyttää ja pitää peruskuntoa yllä :) Lisäksi joukkuelajeissa tiimityö on ihan parasta, joukkueena hävitään tai voitetaan! Sen lisäksi, että kunto pysyy yllä, myös henkinen hyvinvointi voi hyvin ystävien kanssa :) Toisaalta on myös ihanaa mennä metsään juoksemaan omien ajatuksien kanssa hyvän musiikin kera :)

Krisyaaa

Ehdottomasti kuntosali. Lenkkeily ei oo todellakaan se mun juttu, mä suoraan sanoen vihaan sitä! Toisaalta rakastan kävellä pimeässä illalla katulamppujem valossa ja vaan kävellä, tai jopa juosta. Se on jotenkin rentouttavaa. Lenkkeilylle ei päivänvalossa.

Satua

SPINNING, olen täysin koukussa lajiin, hyvän musiikin tahdissa jaksaa polkea. Pisin spinning-maraton, johon olen ottanut osaa on 3 tuntia ja voi sitä itsensä voittamisen tunnetta sen jälkeen. Paikat ei kestä pomppimista, joten spinning on minulle erittäin hyvä laji senkin vuoksi.

Hanna

Sulla on upea kroppa!

Itse rakastan zumbaa, varmaan sen takia koska nuorempana tanssin monia vuosia, ja tuo palauttaa sitä fiilistä vähän mieleen.
Koiran kanssa lenkkeily on kanssa tosi hyvä harrastus, koska on joku joka ns "pakottaa" sinut lähtemään ulos.
Myös hyötyliikunta, minun kohdallani kävely, on toimivaa. Kävelen lähes jokapaikkaan, mutta tästäkin on kiittäminen asumistani loistavalla sijainnilla, josta pääsee kävellen lähes kaikkialle.

nellika

ryhmäliikuntatunnit on kovista ennakko-odotuksista huolimatta nousseet listani kärkipäähän sopivimpana liikuntamuotona itselleni.sillon kun ei itse millään jaksaisi liikuttaa evääkään mutta ohjaaja huutaa ohjeita ja kaikki muut salissa liikkuvat niin pakkohan se on itsekin :D tunnin jälkeen endorfiinien vallitessa muistaa miksi aina uudestaan ilmoittautuu liikkumaan porukassa :)

mimmi

Säännöllisiksi harrastuksiksi on rutinoitunut juoksu ja astangajooga, lisäksi liuta erilaista kivaa, kuten kiipeilyä, hiihtoa, suunnistusta, lumilautailua ja lonkkarointia :) Urheilu on kivaa!!

Milla

Nuorena vihasin lenkkeilyä ja vaikka olin hyvässä kunnossa, se tuntui ylitsepääsemättömän raskaalta. Jossain vaiheessa tajusin, että juoksutekniikkani oli aivan vääränlainen. Kun harjoittelin hengittämistä oikein sekä oikeanlaisia liikeratoja, parani suoritukset heti! Nykyään en malta pysyä pois lenkkipoluilta edes talvella.

Sonja

Ihan perus juoksu, joko sisällä jossai hallissa tai ulkona on iha mahtavaa! Siihen vielä kunno musiikki ja iloista mieltä nii jää hyvät fiilikset moneksi päiväksi =) Vesisateellakin juokseminen on juhlaa ;)
soonjar@gmail.com

klaara

Minulla on aina ollut kävely ja lenkkeily kiinnostavinta mutta nyt olen hurahtanut Zumbaan kotona kun sain cd:n lehtitilauksesta.

Anskuli

Pyöräily. Mulla ei ole ajokorttia joten pyöräilen paljon. Saa raitista ilmaa, ei maksa mitään, ei tarvitse etsiä pysäköistipaikkoja tai maksaa sakkoja ja kaupungissa pääsee nopeammin kuin bussilla. Ja etenkin kroppa pysyy timminnä.

Hannn

Itselleni parhain kuntoilumuoto on ehdottomasti lenkkeily, niin tylsältä kun se kuulostaakin! Mikään ei ole parempi tapa rentoutua ja syventyä omiin ajatuksiinsa kun lähteä kävelemään yksin hyvän musiikin tahdissa. Vaihtelua tuo eri reitit ja erilaiset vuodenajat/säät. Välillä on myös hauska lähteä lenkille kaverin kanssa vaihtamaan kuulumiset - pari tuntia kuluu nopeasti :)

Emma

Minulle rakkain kuntoilumuoto on pienestä pitäen ollut voimistelu. Muitakin lajeja on tullut kokeiltua ja kaikkea on edelleen mukava välillä tehdä, mutta silti kaikista mieluisinta on päästä harrastamaan vanhaa tuttua lajia :)

M

Ehdottomasti kävely ja hölkkä metsässä koiran kanssa! En ole koskaan tuntenut oloani kotoisaksi saleilla tai ryhmätunneilla, ei oo mun juttu. Myöskin pyöräily hyötyliikuntana toimii hyvin, en edes omista autoa.

Anne

Kuinka tylsältä tää kuulostaakaan tuon kuviokellunnan jälkeen, mutta oma lajini on ehdottomasti juoksu. Olen jo vuosia purkanut energiaani juoksemiseen, johon maratonari-isäni minut aikoinaan tutustutti. Se on vaan niin helppo laji, eikä edes maksa mitään. Tuntuu, että juoksu on nykypäivänä henkireikäni, johon purkaa kaikki huonot fiilikset ja samallahan siinä pysyy hyvässä kunnossa niin fyysisesti kuin henkisetikin :)

Sanni

Juoksu on minulle ihan ykkösjuttu, sitä voisi jopa verrata hengittämiseen ja syömiseen, niin tärkeänä minä sen itselleni koen. Viime vuotisesta stressistä ei ole tietoakaan, ja myös syysmasennus on täysin vieras käsitä nyt kun olen ottanut päivittäisen lenkkeilyn jälleen osaksi elämänrytmiäni. Välissä olen kokeillut tanssin eri muotoja joukkuetasolla sekä kuntosalien jumppia, mutta jotenkin koen minulle sopivimman urheilun tällaiseksi juoksun kaltaiseksi yksilölajiksi, sillä pidän tärkeänä sitä, että liikunnan aikana myös henkinen puoli päästää höyryjä. Mikäs sen parempaa kuin rankan päivän jälkeen kunnon hikilenkki, ei taatusti vaivaa mieltä enää mikään kun saavut kotiin kaiken antaneena! Ja motivaationi osallistua tähän kilpailuun ovat lahoamispistettä lähestyvät lenkkarini, lahjakortille totisesti löytyisi käyttöä!:D

Armiidatar

Moido, minä olen aina pelannut pöytätennistä eli bingistä. Aloitin sen pelaamisen jo lapsuudenkodissani velipoikieni kanssa. Mieheni sattuu olevan minua vain ehkä hiukan parempi pelaaja joten meillä riittää kamppailua, pelit ovat todella tiukkoja ja hiki virtaa. Menemme joskus pelin jälkeen vielä vieressä olevalle kuntosalille, verryttelemään. Tennistä haluaisin kokeilla mutta kuntoni ei ehkä vielä riitä siihen.

BabyBorkkana

Ostin kotiin sellaisen kuntoilulaitteen johon menen seisomaan, otan sarvista kiinni ja laitan jalat telineilleen ja siinä sitten ikään kuin hiihdän, se on kivaa ja musiikki auttaa rytmiin samalla, vain puoli tuntia illassa.

Peppi20

Pyöräily on mun rakas laji, jos voitan niin käytän lahjakortin uuteen pyörään ja maksan itse loput (jos saan säästettyä). Toinen urheilutarvike on pyöräilyhousut joille olisi käyttöä.

Saaramaria

Sanotaan näin, että tennis on ollut minulle aina se hauskin, mukavin ja tehokkain keino reenata sekä pitää kuntoa yllä. Kilpailu tilanteet nostvat kivasti adrenaliinia selä tuovat haasteita. Harmikseni jousdun sanomaan, että nykyään en pysty enää pelaamaan ollenkaan pahojen urheilu vammojen takia, nykyään siis lenkkipolku on ainut stressin purku paikka:D Vaihteleva maasto tuovat onneksi siihen jotain vaihtelua.

Laura

JUOKSEMINEN! Toimii terapiana, lenkillä voi vaan purkaa kaikki fiilikset ulos ja ajatella asioita. Ja toisaalta taas suuttumuksesta voi saada ihan älyttömästi energiaa ja voi vaan tykittää ihan uskomattomia lenkkejä. Olipa sitten vihainen, surullinen tai ahdostunut niin lenkin jälkeen olo on kyllä aina mahtava! Ja samalla tietysti kunto kasvaa kohisten. Niinä päivinä kun ei vaan jaksaisi lähteä niin kuulokkeet korviin ja kunnon musiikkia kehiin ni kyllä se tossu nousee taas. Ja ikinä en ole kyllä katunut lenkille lähtöä. :)

Ida

Pari vuotta sitten ystäväni liittyi paikalliseen kuntosali ketjuun johon hän sai samalla ilmoittaa yhden kaverin jolle annettiin lahjaksi kehon-mittaus. Menin paikan päälle ja tulokset järkyttivät..ei ollut paljoa lihaksia ja muutama ylipainokilokin :/ Testin tehnyt personal traineri tsemppasi ja teki mulle ohjelman salille. Sitten innostuin Body Pumpista ja spinningistäkin! Nykyään kuntosali ja jumpat kuuluu n. 5 kertaa mun viikko-ohjelmaan. Moni on huomannu mun muutoksen ja tultiinpa taas viime kerralla viihteellä ollessani joku tyttö kertomaan et "hei sä oot salilta, me aina kavereiden kaa ihaillaan miten hyvässä kunnossa oot!"
Joo eli siis ehdottomasti toi sali ja ryhmäliikuntatunnit on paras tapa urheilla ja saada näkyvät tulokset! Lahjakortilla ostaisin ehdottomasti loppuun kulutettujen salikenkieni tilalle uudet!! :)

Ansku

Ihan paras kuntoilumuoto on ehdottomasti BodyCombat! Olen koko ikäni urheillut ja harrastanut eri lajeja, mutta mistään muusta en ole koskaan ollut näin innoissani. BodyCombat tunnilla tehtävät kamppalulajeihin pohjautuvat liikkeet yhdistettynä musiikkiin saavat liikkeelle semmoiset adrenaliinit että huh huh!! Ja varoitus, tähän lajiin jää koukkuun! ;)

Henna

Mä oon täysin hullaantunut bodycombatiin! Se on tehokasta, huhhuh. Varsinkin kun yhdistää siihen vielä perään cxworksin, niin ollaan oikeilla jäljillä :) Tuloksia tulee ja puoltoista tuntia menee ihan hillittömän nopeeta.

Hilla

Ala-asteella meillä oli liikunnanopettajana entinen lentopalloilija, ja hän kyllä sain minut ja kaverini rakastumaan lajiin. Murrosiässä lajin aloittaminen ei kuitenkaan ollut kaikista suotuisinta aikaa, enkä ikinä tullut siinä hyvää paremmaksi. Ja kun puhutaan pienestä paikkakunnasta pohjanmaalla niin eihän niitä pelaajia sitten enää löydykkään.

Jouduin siis lopettamaan pitkään jatkuneen rakkaan urheilulajini ja aloin käydä salilla. Sali ei kuitenkaan ollut mulle se ykkösjuttu. Onnekseni sain kuitenkin tietää toissaviikolla, että viereisellä paikkakunnalla on naisten lentopallojoukkue. Aion aloittaa rakkaan lajin uudelleen, mutta jatkan myöskin salilla käyntiä jotta saisin lyönteihini enemmän potkua.

hillamajamaa-95@hotmail.com

Hattara

Noloa myöntää: sauvakävely. Pitää rupuselkäni kunnossa ja vauhdin yllä säällä kun säällä. Kun vielä kehtaisi mihin vuorokauden aikaan tahansa liikkua täällä keskustan tuntumassa niin olisi hyvä :D

Hage

Mä oon harrastanu vaikka mitä lajeja, mutta nyt suosikiksi on noussut tennis! Yllättävän rankka laji missä saa kyllä juosta ja teknisesti myös aika haastava. Mukava harrastus, jonka lomassa saa vaihtaa kuulumiset kavereiden kanssa :)

Pirkko

Olen löytänyt ihan mahtavan "allien" karkoittajan ja mitä parhaimman kuntotreenin johon olen rakastunut ihan täysillä ja se on ei vähempää eikä enempää kuin polttopuiden hakkaus !
Olen ihan myytyä tyttöä kun pääsen puupinon ja halkopukin ja kirveen äärelle.
Mahtava tunne kun veri kiertää suonissa ihan kohisten ja tuntee tehneensä jotain ruumilliista työtä mistä todellakin nauttiin.
Suosittelen lämpimästi:)

Kesällä ja vielä nytkin pulahdan päälle päätteeksi uimaan voi sitä auttuutta ja hyvänolon tunnetta en osaa sitä sanoin kuvailla teille , mutta kokeilkaapa tulette yllättymään, (älkää lyökö kirveellä koipiinne /sormiinne)

Katri

Tanssi on minulle ehdottomasti paras liikuntamuoto! Se on monipuolista ja oikeastaan todella rankkaa. Minulla on 7 tuntia viikossa tanssia, joista yksi tunti on nimellä "powefitness" eli kunnonkohotustunti, jossa tehdään kaikkea lihakunnosta sykkeennoistoihin. Lisäksi tykkään talvella hiihtää. Sekin on niin monipuolinen urheilulaji, ottaa koko kroppaan. Juokseminen on kanssa ihanaa! :) Urheilusta saa kyllä niin paljon energiaa ja hyvää oloa. Tanssimsessa voi vielä ilmaista itseään. Ihana kilpailu, toivottavasti kerrankin osuisi voitto omalle kohdalle! :)

Seppoliini

Crossfit on nykyään ainoa treenausmuotoni thai-nyrkkeilyn lisäksi. Liikunta on aina ollut intohimoni ja kaikki mahdolliset ja mahdottomatkin lajit on tullut kokeiltua, mutta crossfit on ollut ylitse muiden. Löysin kyseisen lajin personal traineriksi kouluttautumisen myötä. Treenin jälkeen on niin uskomaton olo, ettei sitä pysty sanoin kuvailemaan!:)

Elisa

Ryhmäliikuntatunnit iskevät, mutta kaikista parasta on BodyCombat uskomattoman ohjaajan vetämänä! :) Salilla treenaminenkin on suunnitelmissa..

Hannele H.

Heippa! :) Aivan ihana kilpailu, pitääpä heti osallistua!

Sopivin urheilulaji minulle on ollut 12 vuoden aikana tanssi isolla T:llä :D Tanssin nykäriä ja siinä samalla vähän showta ja rennompaa tanssia. Tanssiessa kaikki stressi hälvenee ja saa oikeen kunnolla irrotella ja olla miettimättä esim. sitä päivän murhetta :) Tai sitten toisin päin, riehuu niin tosissaan suutuspäissään, se on kyllä ihan parasta:D Tanssiessa jokaikinen lihas tekee töitä ja se on todella monipuolista.

Jay

Itselleni ehdottomasti parhaaksi kuntoilumuodoksi olen havainnut tanssin. Omalla kohdallani ovat toimineet jazz ja baletti; tunnilla huomaa mitä kummallisimmissa paikoissa todella tekevänsä töitä, ja kaikkein parasta on se, ettei koreografeihin keskittymisen lomassa ja tanssin "hurmassa" edes tajua kuntoilevansa!

Terhi

Haha, no mulla oli nuorena 8-19 vuotiaaks asti justiinsakkin koripallo se mikä oli mun juttu. Parhaimmillaan 9 krt viikossa treenailessa, ei paljoa tarvinnut kattoa mitä suuhunsa pistää.
Nykyyään urheilukalustoon kuuluu esteratsastus ja voi kyllä se ON urheiua, eikä vaan hevoselle. Sekä salilla yritän käydä 3-5krt viikossa. Olen erittäin kiinnostunut kokeilemaan myöskin tota CrossFitiä, kuulostaa niin huipulta! Hiki lentää! Oonkin tehnyt nyt viimesen kuukauden vaan Nike Training Clubin treenejä jotka on tietääkseni vähän samantyylisiä ton CrossFitin kanssa(?). Seuraava haaste on CrossFit! : ) Joten kiva kuulla miten te edistytte sitten ja sun mielipiteitä siitä!

Maiju

Harrastin cheerleadingia n.7v. Ainut laji johon oli palava halu, sekä todella korkealla motivaatio. Olisin halunnut tähdätä huipulle, mutta polvivammat ja sen hetkisen joukkoeen motivaatio ei ollut samaa luokkaa. Jälkeenpäin, en pysty katsomaan edes tv:stä kisoja, kun sydäntä pakottaa ja silmät täyttyy vedestä. Olen tässä aika pitkälti maannut vain lopettamiseni jälkeen, mitä nyt muutamaa syksyä salikortin parissa, kunnes innostui aina hiipui. Nyt olen löytänyt tanssiohjelmista saman palon ja sydämentä pakotuksen, mitä se oli cheerleadingin kanssa. Olen suunnitellut salisyksyä, mutta tanssitunnit huvittaisi aloittaa...Onko 19v liian "vanha" aloittamaan tanssin, ihan tyhjältä pohjalta?
Sali tai tanssi, olen opiskelija ja rakastan vaatteita. Myös salivaatteita. Omistan silti yhdet trikoot ja yhden urheilutopin. Opiskelijabudjetti ja kalliit urheiluvaatteet eivät ole luotuja toisilleen!

caro

Olen vasta tänä syksynä löytänyt huipun ja tehokkaan urheilulajin: gymstickjumpan. Siinä saa itse tekemällä jumpasta tehokkaan kun valitsee oikea gymtstickin ja säätää vastukset itselle sopiviksi. Suosittelen!

Hoo

Tällä hetkellä käyn kuntosalilla, ryhmäliikuntatunneilla ja juoksen. Juoksu on kuitenkin noista kolmesta ehdottomasti lempparein! Mutta koska suosin monipuolisuutta, pitää tehdä jotan muutakin kuin vaan aina juosta:).

krista

tykkään todella paljon skeittauksesta. saattaa ehkä kuulostaa poikamaiselta tai tylsältä mutta se on mahtava harrastus ja liikuntamuoto :) ei oo maailmassa paljon parempaa fiilistä ku se että opit joknu tempun ja ländäät sen! skeittauksessa saa paljon kavereita ja ikinä ei tarvi yksin lähteä rampille. pitkän skeittipäivän jälkeen jalat huutaaa armoa mutta joka tapauksessa skeittaaamaan on aina hauska lähteä :) suosittelen ihan hirveesti kaikille!

annina'

Minä tykkäisin aivan kauhiana uinnista,mutta en voi uida koska kloorivedestä tulee ihottumaa,mikä harmittaa ihan vietävästi.Ei toki kaikista uimahalleista tule,mutta näistä mitkä olisi lähimpänä,muut on jo liian kaukana.No salilla käynneistä on tullu kans osa arkea,saa paineet purkaaja muutenkin huippua,nyrkkeilyä myös rakastan!:)

pertta

Kuntosalilla käynti on juuri oikea laji mulle. Siinä voi koko ajan haastaa itsensä eikä koskaan ole "valmis", ellei itse halua. Aina löytyy myös lisää opittavaa ja kokeiltavaa erilaisita tekniikoista, treenijaotuksista yms. Kaiken lisäksi olen elämässä yleensäkin vähän yksinäinen susi, joten on pelkästään plussaa, että harrastaa voi itsekseen.

anniina

Jalkapallo! Lajia ei turhaan sanota kuningaslajiksi vaan se ehdottomasti myös on sitä! Lajissa vaaditaan keskittymistä, mutta silti sen parissa on uskomattoman rentoa. Urheilu myös parhaiden kavereiden kanssa tekee lajista ehdottomasti sen sopivimman ja mahtavimman! :)

Sassu

Toistaiseksi mikään urheilulaji ei ole saanut minua koukkuun. Mietin jatkuvasti mstä aloittaisin, mutta en vaan tunne intohimoa mihinkään erityisesti. Kävelen, pyöräilen ja harrastan hyötyliikuntaa, mutta endofriinit eivät vaan virtaa. Jospa joskus ...

Heidi

Mulle ykkösjuttu on ryhmäliikunta tunnit. Rankka Attack, hullu combat, hauska zumba ja kehoa huoltava jooga. Kaikkea monipuolisesti hyvän ohjaajan vetämänä :) I like

Laura

Kuusi vuotta sitten minulta leikattiin toinen polvi ja lääkäri sanoi, että kävely onkin sitten ainoa laji mitä saan loppuelämäni harrastaa. Olen kuitenkin aina ollut kunnianhimoinen ja vastoin ohjeita jatkoin ennen leikkausta harrastamaani ratsastusta. Sen lisäksi olen käynyt pitkillä kävelylenkeillä ja alkanut pikkuhiljaa juosta. Tähän astinen ennätykseni on 2km juoksua, josta olen aika ylpeä. Olihan minut tuomittu pelkkään kävelyyn. Juoksu onkin muotoutunut todella rakkaaksi lajiksi, vaikkakin huonojen kenkien takia se sattuu polveeni.. Itkisin varmaan onnesta, jos saisin opiskelijana noinkin suuren lahjakortin ja ostaa kunnon kengät! Ennen leikkausta en ollut kokeillut juoksua ollenkaan ja nyt rakastan sitä todella paljon! Lääkärikin on antanut siunauksensa huomatessaan, etten riko itseäni sen takia.

saarelalaura@hotmail.com

Annika

Hei,
...itse olen tykästynyt ihan kotosalla crossariin ja painoilla treenaamiseen....tulosta varmaan tulisi enemmänkin,jos malttaisi olla tarkempi syömisten suhteen...mutta kun nuo herkutkin maistuu...:)
On vissiin pieni motivaation puute...:)

Mutta Mukavaa syksyä sinulle...jään "uurastustasi" innolla seuraamaan...tosin sinullahan on jo täydellinen kroppa :)
Ja Kiitokset muuten ihanasta blogista...aina tulee hymy huulille,kun juttujasi lueskelee...kiva välitön &rento tapa sinulla kirjoittaa asiasta kuin asiasta ja näytät UPEALTA...aina!:)

Maija

Mulle ehdottomasti omimmalle on aina tuntunut ihan perinteinen kuntosaleilu. Tosin sekin tosissaan (enemmän ku sen 2 kertaa viikossa, vähän miettien mitä teen :D) vasta vuoden verran. Huippua on myös ihan perus lenkkeily, zumba, kaikki!

Emmi

Spinning ja kuntosali vievät voiton! Lenkkeilystäkin tykkään, mutta vain kun on viileä ilma ja pieni vesisade :)

Suvi

Ihan vain lenkkeily, mikään ei ole parempaa. Siitä tulee niin hyvä olo kun lähtee vaan ja juoksee ja juoksee napit korvilla jonnekkin kauas!

Shh

Tanssi, etenki nykytanssi ja showjazz. 13 vuotta sitä tuli kulutettua saman salin lattiaa, nyt pidän "välivuotta" ja koitan hankkia motivaation takasin ja ehkäpä ryhmän, jossa pääsis tekemään vähä erilaista juttua ko mitä oon tottunu (/joutunu) kaikkivaltiaan voimisteluliiton alla tekemään. Tanssi on siis ainaki tällä hetkellä korvaantunu kuntosalilla, ryhmäliikunnalla ja lenkkipolulla tuskasesti räpiköimisellä, mutta reenimuotona ja kropan muokkaajana se on kyllä kaikkea mahdollista sisältävänä aikas mahtava!

Pauliina

Kaikista monista kokeiluista on mieleen jäänyt kaikenlainen tanssi. Haluaisin tosin harrastaa talvet kesät monipuolisemmin ja enemmän liikuntaa, ehkä tämä sun uusi juttusi innostaisi muakin sitten enemmän. Kuulostaa tehokkaalta. :)

Lotta

Minulle parhaimpia lajeja ovat salibandy ja kuntosali. Kuntosalilla saan harjoittettua voimaa ja salibandyssä puolestaan kestävyyttä ja nopeutta, mikä on loistavaa. Salilla saa purettua sitä kiukkua ja energiaa ihan toden teolla ja salibandy harkoissa on puolestaan kiva pelailla kavereiden kanssa, mikä on aivan mahtava tapa pitää yllä kestävyyttä ja nopeutta hauskalla tavalla, koskaan en lähde reeneihin huonolla mielellä !

Emilia

Moikka,
Olen 16 ja olen harrastanut yleisurheilua 9 vuotta ja yhden vuoden koripalloa. Pienempänä tuli sitten kokeiltua kaikki baletit ja taitoluistelut. Olen kokenut yleisurheilun todella monipuoliseksi. Se kehittää koko kehon lihaksia ja vartalokin alkaa näyttää siltä miltä urheilijoillakin näyttää. Reenini on intervalli jouksujua, aitakävelyjä ja monipuolisesti erilaisia hyppy reenejä.

Emilia

4nna

Ehdottomasti kuntosali erinäisten urheilulajikokemusten jälkeen! Nykyisin toisiksi eniten tunnen olevani kotona salilla. Se aggressiivinen tunnelma ja se kaamea hienhaju on nykyisin enemmän inspiroivaa kun inhottavaa

Sohvikirahvi

Ite oon ratsastanu nelisen vuotta ja oon todennu sen itelle just hyväksi harrastukseksi. Urheilumuotona se ei oo mikään maailman paras, mutta kyllä siinäkin hien saa irtoamaan.:)

Juulia

Itse olen havainnut parhaaksi lajit, joissa ns. joutuu tekemään jotain, esimerkiksi ryhmäliikuntatunnit. Zumbasta tulee ihanan iloinen mieli ja bodycombatissa pääsee purkamaan aggressioita. ;)

anniiina

Kyllä se paras liikuntamuoto on lenkkeily, helppoa ja mukavaa. Toisaalta taas ryhmäliikuntatunneille tulee lähdettyä paremmin:)

iidam

Kotijumpat joka ilta ja lenkkeily! Lenkille on vaan helppo lähteä kotiovesta, ei tarvitse ensin polkea muualle :-)

elina

pakko kai tähän on todeta, että se on metsille hiihto. vaikka lähivuosina pääkaupunkiin muutettua suksien roudaaminen julkisissa on vähentäny lajin parissa vietetyn ajan määrää, mut on se silti vaan niin mageeta keväthangilla pistellä menemään ja nauttia upeista keleistä.

Johanna

Monia tääläkin kokeiltu, mutta varmasti suosikkina pisimpää on pysynyt Bodypump. Ainakin kun omalla salilla on sellainen ohjaaja, että painot kyllä nousee ja hiki virtaa vaikka olisi valvonut viimeiset 24 tuntia. Hyvä motivoiva ohjaaja saa kyllä lajista kuin lajista mieluisan, ja ennenkaikkea itselle hyvän fiiliksen kun tuli tehtyä se päivän urheilusuoritus :)

Essi

Paras on sauvakävely! :D

Monenlaista lenkkeilyä on kokeiltu. Oikealla taktiikalla sauvakävelystä hyötyy koko kroppa. Haastetta saa kun vaihtaa maastoa.

:))

Ratsastus, mikäli se on jo kehittyneempää valmentautumista. Aloittelijat useasti vain istuskelevat ja nauttivat vauhdista, mikä onkin sitten vain sitä mainitsemaasi "hauskaa":)

Kuntosali myöskin, sellainen kunnon "tapporääkkitreeni" suurilla painoilla ja lyhyillä toistoilla:D Cross trainer myöskin on äärimmäisen tehokasta, ja vastuksia on monia. Tsemppiä!:)

Ansku

Juoksu ja kuntosali toimivat, koska saan mennä milloin haluan. Nyt aloitin joogan, mikä on sopivan lempeä laji.

kaisu

Minulle parhaiksi liikuntamuodoiksi on osoittautunut myös nuo ryhmäliikuntatunnit, sekä kuntosali :)

Emms

Kyllä se paras kuntoilu muoto on vain se perus lenkkeily! Siitä saa hyvän perus kunnon ja voi oman kuntonsa mukaan nopeuttaa tahtia yms. :-)

Jassuo

Muodostelmaluistelu! Sitä kun tuli koko lapsuus harrastettua niin sen jälkee muut lajit olekkaan sillälailla iskenyt. Kuntosali treenausta nykyään ja se on kivaa:)

Hansu

Kuntosalilla käynti on kyllä osoittautunu itselle sopivaksi lajiksi. Tulokset näkyy nopeasti ja mieli virkistyy. Myös koiran kanssa lenkkeillessä tulee hyvä mieli sekä itse liikunnasta, että yhdessä vietetystä "laatuajasta".

Mimmu

Toimivin urheilulaji on ehdottomasti ollut vesijuoksu. Koko kroppa on liikkeessä, mutta ylipainosta rasittuneet polvet ja nilkat ei kärsi. =)

Murmeli

Crossfit jee. Voisin kuvitella harrastavani sitä, jos poikaystäväni ei olisi lajin ahkera harrastaja. Ehkä on parempi että molemmilla on edes omat harrastukset.

En ole varmaan löytänyt vielä omaa lajiani, muokkaustunneilla käyn 4-5 x /vko. Tai no, uinti on kyllä kivaa. Uimahalleissa vaan niin kylmää vettä ja paljon kiukkusia mummoja. :(

jenppa

Oon tällänen kaikkiruokainen liikuntahörhö, joka rakastuu aina uudelleen liikunnan jälkeiseen fiilikseen. Mitä rankempaa, sitä parempaa. Tällä hetkellä lempparina on kuntonyrkkeily ja jalkapäivät salilla :D Rakastan ruokaa ja rakastan liikuntaa.. Toimiva kombo ;)

veera

ehdottomasti lajini on juoksu! tähän asti kokeilemastani lajeista (mahdottoman paljon kaikkea. ratsastuksesta uimiseen) mitään en ole jaksanut harrastaa pitkään. juostessa pää tyhjenee ja on ihana kuunnella hyvää musiikkia ja katsella kauniita maisemia. tavoitteissani jossakin siintää maratooni. kesällä kävin toisinaan myös kahvakuulaamassa, mikä sekin on ihan mukavaa kauniissa säässä ja maisemassa kuitenkaan en sitäkään jaksanut jatkaa vaikka tuntui kivalta. mutta juoksu on nyt aivan ylivoimainen lajini! :)

kiti

lapsena vihasin liikunnassa sitä että hikoilin ja hiki haisi pahalle, joten rupesin harrastamaan uintia ja sukellusta. se onkin ollut paras liikunta muoto minulle jolta on lonkka nuorena jouduttu leikkaamaan. lisäksi käyn salilla vahvistamassa lihaksia tai no kiinteyttämässä itseäni.

tiia

Olen pelannut lentopalloa niin kauan, etten edes muista aikaa milloin se ei olisi ollut osa elämääni. Oli aika, jolloin halusin mm. ammattilaiseksi, ja menestyinkin ihan suht hyvin (en siis ammattilaisena :DD). Nykyään lukion viedessä niin paljon aikaa lentopallo on minulle kuitenkin vain rentoutumista ja kunnon ylläpitämistä- ei ole parempaa tapaa saada hikeä pintaan. (:

janita

minulle juokusta ja kävelystä on tullut henki ja elämä aloitin juoksun noin kolme vuotta ja enkä ole pääsyt tavasta vieläkään irti mutta hyvä niin ainakin pysyy kunnossa he he

Joan

Kilpatanssia aloitin 6-vuotiaana ja on ollut suuri osa minun elämääni. Siitä olen saanut hyvän ryhdin, vahvan selän ja hyvän kestävyyden. Vaihteluksi ohjaan spinningiä ja corea, se on hyvä tasapainoittaja tanssiin.
Kiitos loistavasta blogista!

lotta

Oon kokeillut pienenä vähän kaikenlaista telinevoimistelusta satubalettiin ja taitoluisteluun. Lopulta taitoluistelu sai jäädä, kun jalkapallo alkoi tosissaan kiinnostaa yläasteella. Pelaan pelkästä pelaamisen ilosta ja nautin siitä, että saan olla kentällä ja potkia palloa. Joukkueen puolesta jaksaa juosta niitä ylimääräisiäkin metrejä :)

Suvi

Ehdottomasti kotijumppa ja kävely. Vihaan lajeja, joissa syke nousee liikaa.. muutenkin normaalia korkeampi syke, niin juoksun jälkeen tuntuu kuin sydän räjähtäisi, oikeesti. Kotona teen vatsoja, jalka- ja peppulihaksia, sekä hiukan käsiä.. apuna jumppapallo, kahvakuula ja painot. Ja vaikka onkin vaikea uskoa, kotijumpalla saa tosi hyviä tuloksia aikaan! Ja on kivaa kun jumppailla saa juuri silloin kun siltä tuntuu. Varsinkin jos on tälläinen *nään hyväkroppaisesta naisesta kuvan* -Pakko saada heti nyt toi kroppa!! Joo, toivon silti jaksavani alkaa vielä käymään kuntosalilla, mahd. pian :D

eveliina

juoksu on mulle ehdottomasti paras laji. Kunto kasvaa, hiki tulee ja huolet unohtuu. ihana päästä juoksun avulla pois kaikesta arkijutuista:)

Sari

Parhaita lajeja ovat ryhmäliikuntatunnit, joiden ohjaaja on aidosti sitoutunut asiaansa, sekä talvella murtomaahiihto, joka on todella tehokas laji ja mahdollistaa samalla ulkoilun.

Juuli

Itselleni parhain liikuntamuoto on tanssit baletista afrotanssiin ja streettiin. Hullaannuin tanssilajeihin noin viisi vuotta sitten, ja rakkaudesta urheiluun ja liikunnallisiin vaatteisiin olisi todellakin ihana voittaa tämä palkinto!

R

Ehdottomasti itselle tehokkaimman lajin paikkaa tähän asti on ainakin pitänyt show- ja jazztanssi, ei niiden parempaa kunnolle tai mielelle! :) (olikohan tuossa lauseessa mitä kielioppillisesti oikein?! :o)

Nella

Kuntosali on parasta, siellä on tullut käytyä neljä vuotta. Lisäksi juoksua ja satunnaisia ryhmäliikuntatunteja.

nia

Kuntokeskusten perusjumppatunnit ja pilates sopivat mulle parhaiten. Nautin ryhmäliikuntatunneista, koska niiden aikana "joudun" tekemään kaiken, mitä käsketään (itsekuri ei ole se vahvin puoleni...). Perusjumpat on kivan selkeitä ja yksinkertaisia, koska en pidä paljon koreografiaa sisältävistä tunneista. Pilates on taas on ihanan rentouttavaa ja tepsii hyvin keskikroppaan.

Pauliina

Tosi magee toi Reebokin CrossFit –kampanja, toivottavasti teijän joukkue voittaa, zemppiä! Harrastan yleisurheilua se on tosi hyvä monipuolinen liikunta, siinä saa tehdä erillaisia juttuja eikä vain samaa juttua kokoa ajan. Mutta Lenkkeily toimii minulle myös hyvin sillä tykkän ''kestävyyshaasteista'', nii juoksu on juuri sopiva siihen ja siitä saa hyvän fiiliksen:)!

Sohvisofia

Harrastan monipuolisesti erilaisia jumppia ja käyn myös kuntosalilla. Paras kuntoilumuoto itselleni on siitä huolimatta kaikkien mahdollisten matkojen taittaminen jalan ja päämäärätietoinen hissien välttely aina kun suinkin mahdollista. Tällä taktiikalla liikunta solahtaa sujuvasti osaksi arkea - eikä keskity pelkästään repiviin suorituksiin ohjatun liikunnan parissa.

Sara

Mulle ehdottomasti toimivin ja rakkain kuntoilumuoto on yksinkertaisesti salilla käynti. Olen käynyt salilla n. 7 vuotta, vaikka olen aika nuori. Nykyään tietämys kyseisestä lajista on kyllä jo hieman kasvanut ja nykyään salilla käynti on kunnon treeniä!
Lisäksi olen alkanut yhdistämään saleiluun lenkkeilyn ja pyöräilyn. Toimii, ja nälkähalu vaan kasvaa samalla kuin treenin määrä! Oih, kunpa voittaisin lahjakortin, olen nimittäin henkeen ja vereen urheilijatyyppiä, ja omistan ehkä enemmän kivoja urheiluvaatteita, kuin esimerkiksi mekkoja. Mutta pidän siitä niinpäin! :)

heartbeat

Ehkä kaikista toimivin laji mulle on aina ollut lenkkeily! Sitä on voinut harrastaa vähän huonommallakin varustuksella, silloin kun ei ole ollut varaa ostaa kunnon treenivaatteita.

Mieli lepää, kun pääsee pitkän päivän jälkeen musiikit korvilla raikkaaseen (syys)ilmaan hikoilemaan:)

annemi

Olen kokeillut vähän kaikkea, mutta löysin pari vuotta sitten lempparijuttuni kuntosalin, joogan ja vaellukset islanninhevosilla. Mukavaa vaihtelua salielämään kun on nuo kaksi muutakin liikuntamuotoa joista pidän :)

Emppu

Minulle sopivat parhaiten ryhmäliikuntatunnit: ohjaaja kannustaa jatkuvasti ja hyvinhän se motivoi, kun vieressäkin vedetään täysillä. Kaikkein mukavinta on BodyCombat, jossa koko kroppa saa kyytiä ja omien aggressioiden purkukin onnistuu..

FaerieS

Paras laji on juoksu, onnistuu milloin vaan ja melkeinpä myös missä vaan. Työmatkoillakin on tullut juostua moniin paikkoihin, mitkä muutoin olisi jäänyt näkemättä!

nea

Aloitin alkuvuodesta vapaaottelun, ja hyvin on tehonnut. Painoa on tippunut lähes -10kg. Ilman ruhjeita en ole kyllä selvinnyt, on ollut silmät mustana ja revähdyksiä, mutta laji on minulle parhain!

a.

Itselleni parhaimmaksi on osoittautunut ehdottomasti kuntosalilla käynti. Saan treenata säällä kuin säällä, ja juuri niitä juttuja mitä haluan.

J-ess

Olen aina ennen ollut sitä mieltä, että urheilun tulee olla hauskaa. Tylsä salilla käyminen ei tule kuuloonkaan, kyllä sen pitää olla vähintäänkin ryhmäliikuntatunteja, ratsastusta, laskettelua tms. muuta, jossa ei edes tunne sinänsä urheilevansa.

Väärin. Aloin käymään kuntosalilla jokunen aika sitten ja paluuta ei todellakaan ole. Tuntui isolta askeleelta ensinnäkin mennä nostamaan painoja, koska kuvittelin, että muut salilla kävijät vähintäänkin syövät minut tai ainakin katsovat pahasti :D mutta hengissä ollaan vielä ja tuntuu siltä, että tämä innostus ei ihan heti lopu!

Chenille

Lemppareimmaksi urheilulajiksi on osoittautunut zumba johon olen hurahtanut oikeen todella. Hien saa pintaan hauskasti ja jos uskaltaa irrotella saa paremman hyödyn! Toinen mistä tykkään on jooga, teen sen verran stressaavaa työtä niin pieni rauhoittumishetki silloin tällöin tuntuu ihanalta.

Isa

Itse olen käynyt aika paljon ryhmäliikuntatunneilla vähän laidasta laitaan lihaskunto- ja koreografisilla tunneilla. Nyt olen kuitenkin ihan totaalisesti hurahtanut Piloxing -nimiseen tuntiin, jolla noin vuoden verran olen jaksanut keikkua. Se yhdistää nyrkkeilyä, tanssia ja pilatesta juuri sopivassa suhteessa ja sopii jotenkin omalle keholleni ja mielelleni parhaiten.

Essie

Tennis on ollut minulle nuoresta asti erittäin mieluisa urheilulaji. Viimeiset 5 vuotta kävin valmennuksessakin, mutta suureksi harmikseni jouduin lopettamaan treenit työkiireiden vuoksi:/ rakas harrastus se edelleen on ja aion käydä pelaamassa aina kun vain ehdin:)

Henni

Kuntosali on tehokkain ja palkitsevin liikuntamuoto. Tästä olen pitänyt siitä asti, kun personal treiner teki minulle oman ohjelman ja ruokavalion. Ja mieli kiittää :)

Mira

jooga ja sulkapallo ovat itselleni mieluisimmat urheilulajit. Vaikka lajit ovat lähes toistensa vastakohtia, sulkapallossa on mukava ottaa hiki pintaan ja joogan jälkeen on ihanan rento ja seesteinen olo.

Miia

Ehdottomasti koripallo on se laji! Yksin urheilemisesta ei vaan tule mitään. Joukkuelajeissa etuna on se, että saa kavereita ja ne kaverit myös potkii persuksille, jos on huono päivä. Muutenkin tietenkin oikein monipuolinen ja haastava laji. Ja hei, se leffa oli myös täällä joskus junnuna kovassa huudossa... tais olla Love and Basketball se! Oi niitä aikoja :)

Heini

Reilu vuosi sitten oli pakko alkaa tehdä jotain kun painoa tuntui vaan tulevan ja silloin aloittelin liikuntaharrastuksen. Liityin erään salin jäseneksi ja siellä olen sitten siitä saakka ravannut erilaisilla ryhmäliikuntatunneilla. ja ne on vieneet kyllä mukanaan! Eli vastaan ne erilaiset jumppatunnit :) vielä ei ole inhokkeja tullut vastaan, lemppareita toki.

Nipsu

Itselläni toimii parhaiten latinos ja dance&fit-tunnit! Huippuhauskaa todellista hikiliikuntaa, liikunta ei siitä hauskemmaksi muutu. Välipäivinä koetan käydä hölkkäämässä. Uudet treenikamppeet kelpaisin enemmän kuin uudet syyssaappaat ja se on jo paljon! :D

Ida

oon harrastanu aina jotain liikuntaa, äitilapsijumpasta kaikkien voimistelulajien,sirkus/temppukoulujen ja tanssilajien kautta löysin cheerleadingin. Cheerleading jäi elämääni 4 vuodeksi, Joukkuelajit on ihan ykkösjuttu. Ryhmähenki ja kavereiden tsemppaus on ehdottomasti parasta urheilussa ja cheerleading kisahuuma ja kisasuorituksen jälkeinen fiilis oli ihan huippua ja varsinkin kun sen sai jakaa parhaimpien kavereiden kanssa (jotka aikoinaan tämän skeptikon ympäripuhui cheerleadingin maailmaan)
Jouduin jättämään lajin kun sain hyvän työpaikan eikä treenit ja työajat enää sopineet yhteen. nyt käyn kuntosalilla, ikävöiden cheerleadingia :)

paljettipanda

mää olen nyt innostunut ihan täysin kuntosalilla käymisestä ja erityisesti vapailla painoilla treenaamisesta! oon sitä mieltä että mitä kivemmat treenivaatteet niin sitä kivempi on aina lähteä salille, ja nyt tulisi kyllä tuo lahjakortti juuri oikeaan saumaan! :-D

Janinah

Käyn ryhmäliikuntatunneilla. Tunnit, joiden jälkeen naama on paloauton punainen ja pitkät hiukset latvoja myöten hiestä märät, on ihan ehdottomasti omia suosikkejani. Silloin ainakin tietää tehneensä jotakin. :)

annasi

tanssi ja juoksu on ne lajit jotka olen todennut itselleni parhaiksi monista lajikokeiluista ! tanssi on vaan niin mukavaa että ei mitään rajaa ja juoksu on ihanan rauhoittavaa tuommoisessa syksyisessä ilmassa ja tuloksiakin on syntynyt.

Katsie

Juoksu! Mikä voikaan olla parempaa kuin selvittää ajatuksia ja kuunnella samalla hyvätempoista musiikkia - niin, ja tietysti sitä urheilua unohtamatta :)

tiiu

Lenkkeily. Siitä kiva että ei ole niin aikaan eikä paikkaan sidottu kuin moni muu laji ja voi periaatteessa alkaa harrastaa jo heti kotiovelta.

Elle-Marie

Lenkkeily ehdottomasti ja jooga! Ja kun puhun lenkkeilystä, niin se ei ole kevyttä hölkkää vaan juoksen niin kovaa kuin ikinä pystyn musat täysillä. Mahtava stressin ja väsymyksen poistajakeino!:)

Jooga on parasta stressaantuneena, kun esim. niskat jumissa.:)

marika

Kotona käsipainoilla ja nilkkapainoilla jumppaaminen..on vaan jotenkin mielekkäämpää tehdä kotona kuin lähteä salille.Aamuisin aerobista liikuntaa stepperillä ja joinakin iltoina iltalenkki..siinäpä itselleni mieleistä liikuntaa!

Linda

Olen tänä vuonna löytänyt kuntosalin ihmeellisen maailman ja se sopii täydellisesti omaan elämäntilanteeseeni. Teen vuorotyötä, joten jonkin lajin harrastaminen voisi olla hankala ajoittaa työhöni. Kuntosalille voin mennä kun itse haluan ja olla niin kauan kuin haluan. Mikä sen parempaa? Olen saanut personal trainerin tekemään treeniohjelman ja se on ollut ihan huippua! Oma laji on siis ehdottomasti löytynyt. Salin ohella käyn myös lenkillä, jotta saan aerobista treeniä.

T. Linda

Salla

lenkkeily on parasta urheilua! Se tunne lenkin jälkeen on vaan niin mahtava! Kun on saanut itsestään kaiken irti juoksemalla ihan täböllä keskellä maaseutua, voi taas hyvällä omalla tunnolla katsella bb: tä ja juoda pepsi maxii <3 :))

enppu

Mun laji on ehdottomasti pyöräily! Oon niin malttamaton että musta on kiva edetä vauhdikkaasti :-) 30km lenkin jälkeen fiilis on huikea!

Tarppu

Tutulla porukalla maanantai iltana 1,5 h sählyä on ehkä parasta mitä tiedän! Viikkokin alkaa sopivasti urheilulla, eikä maanantai tunnu ikinä kovin ikävältä päivältä! :)

Silja_

Ryhmäliikunta (lihaskunnot ja spinning), kuntosali ja lenkkeily. Löysin noin vuosi sitten ihan tosissaan liikunnan ilon :).

keijukainen

Olen aina rakastanut tanssimista. Tanssiessa ei edes huomaa liikkuvansa, sillä se on niin ihanaa. Tanssiessa toteutan itseäni mitä parhaimmiten.

suvi

Lapsena harrastin hiihtoa ja juoksua. Nyt ei ne enään nappaa vaan nyt on uinti, ratsastus ja jumpat ne innostavimmat. Jooga on kanssa todella mukavaa, jos vaan ehtisi neljän lapsen äitinä sitä harrastaa. Tosi kiva kun urheiluinnostus on tarttunut lapsiinkin. He aina innolla odottavat telinevoikan ja painin tunteja.

annnu

bodypump on paras. siinä tulee tehtyä eri lihasryhmät nopeesti ja tehokkaasti! en ole yhtään mikään perusjumppatyyppi. mitä suuremman irvistyksen ja tuskan laji aiheuttaa, sen parempi!!

ama

Jalkapallo; joukkueen treenejä on hyvä täydentää lenkeillä ja salilla. Näin muodostuu hyvä ja monipuolinen kombo:-)

Hölö

Minulle mieluisimmiksi urheilumuodoiksi ovat monien vuosien vihaamisen jälkeen muotoutuneet hiihto ja juoksu. Olen ikäni vihannut hiihtoa ja vannonut, etten ikinä ala harrastamaan juoksua.. Kuitenkin uusi innostus liikuntaa kohtaan pisti minut kokeilemaan ja kappas, löysin omat juttuni. :)

sonjam

Ihan hävettää vastata näin, mut kai mulle parasta on kaikenlainen hyötyliikunta. Oikeesti liikun ihan naurettavan vähän nykyään (=oikeestaan en ollenkaan), mutta en vaan tiiä mistä sitä alottais. Lenkkeily ei oo yhtään mun juttu, eikä kuntosali, ryhmäliikunnasta ja joukkuelajeista tykkään:)

kinkku

Jalkapallo! Monipuolista reeniä monta kertaa viikossa ja siihen päälle vielä mahtavat joukkuekaverit! Mikäs sen parempaa:)

Emilia

Hotjooga on mahtavin kuntoilumuoto mitä olen ikinä kokeillut!
Astangajoogaa lempeämpi, mutta kuitenkin perus hathajoogaa haastavampi muoto laittaa kropan liikkeelle ennenäkemättömin tavoin!

Johanna

Vannon nyt ja aina tanssin nimeen. Ennen (lue.nuorempana) sitä tuli harrastettua monta kertaa viikossa hullunkiilto silmissä ja kilpailuissa ravaten. Lähdettiin satubaletista ja sitten kokeiltiin kaikkea rokista showdanceen ja sekopäisestä hih hopista haastavaan kilpatanssiin. Nyt keskityn vain pariin kevyeen paritanssituntiin jonne armaan poikaystäväni pakolla raahaan ja lähikuntosalin Zumbailtaan. En tiedä voiko tuota pienissä koroissa pyörähtelya ja kevyttä pepun vatkaamista urheiluksi sanoa, mutta nautin ylikaiken!!

Eveliina

Tällä hetkellä hotjooga on ylitse muiden liikuntalajien. Siinä saa haastattua itsensä ja irtauduttua hetkeksi muista arjen jutuista.

Birtsu

Juoksu/lenkkeily on ihan parasta. Lenkkarit jalkaan vain ja menoksi. Samalla saa nauttia raikkaasta ulkoilmasta :)

evli

Ratsastus. Edelleen, kymmenen vuoden jälkeen, olo on kuin aloittelijalla ja koko ajan oppii jotain uutta! Ei vaan voi kyllästyä!

Miniscule

Kaikista rakkaimmaksi liikuntamuodoksi on vakiintunut tanssi. Ja viime vuosina erityisesti hiphop. Sen pariin jaksaa palata takaisin pitkänkin tauon jälkeen ja tanssia voisin harrastaa joka päivä, vaikka olisin tuntien jälkeen totaalisen puhki. Tanssilajejakin on niin paljon että voi vaihdella mielensä mukaan kursseja jos alkaa kyllästymään. LOVE IT!

suvi

Kyllä salilla käynti on mulle mieluisinta, saa tuloksia nopeasti aikaan ja saa jopa urheilla itsekseen mukavissa sisätiloissa kivoissa vaatteissa. Ja joka kerran jälkeen saa kyllä sellaset lihasjuntturat että tietää myös tehneensä jotain. Olisi kiva myös jumppailla itsekseen, mutta jotenkin se vaatii kunnon laitteita, ja sen että lähtee muualle tekemään.

rosebud

Seksi varmaan, se kulkee aina mukana ja voi harrastaa missa vaan. Voin kertoo, etta taa laji tuo todellakin hyvan mielen ;)

Tiitu

En harrasta varsinaisesti mitään lajia, mutta viime aikoina hyötyliikunnan muodossa tapahtuva pyöräily on osottautunut tehokkaimmaksi tavaksi saada pylly ylös penkistä. Pyrin kulkemaan kaikki matkat pyörällä ja teen iltaisin pienen lisälenkin mikäli tuntuu siltä, että päivän aikana ei ole tullut liikuttua tarpeeksi. Saa nähdä tuleeko tällä minkäänlaisia tuloksia, ainakin iltaisin on tullut uni nopeasti ja koulumatka taittuu nopeammin kuin kuukausi sitten.

Näytä kaikki kommentit (574)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.