Siellä on ollut tänään taas yksi tuomiopäivä. Sadepisarat paiskoutuivat vasten sateenvarjoa, tuulen mukana alepan muovipussi lensi suoraan päin naamaan. Oli kylmä ja kamalaa, mutta onneksi oli myös kaunis keltainen iso auringonlasku.

Tässä kauniissa syyssäässä perjantaitunnelma on huipussaan – jos viettää sen viltin alla sohvalla.
Minä olen niin viluissani että suostun lähtemään ulos vain syömään ja kipitän sieltä nopeasti sitten takaisin kotiin.

Edellinen ravintolakokemuksemme oli kehutussa Careliassa. Mannerheimintiellä sijaitsevassa entisen apteekin viihtyisissä tiloissa.
Olin odottanut tältä aika paljon, mutta kuinkas silloin aina käykään. Ruoka oli kyllä hyvää, mutta mielestäni hinnat ehkä hieman liian yläkanttiin enkä saanut revittyä annoksestani irti mitään vau –elämystä. Tai oikeastaan lähellekään.

Alkuruokia listalta olisi löytynyt kaikkea kampasimpukoista tartarpihviin, mutta koska mieheni on nirso ja jaoimme alkuruuan päädyimme menun tavallisimpaan vaihtoehtoon - yrttimunakkaaseen. Minusta se oli hyvä, mutta se oli vain hyvä tavallinen munakas. Ei muuta.

Pääruuaksi Lauri otti grillattua entrecôteta ja kehui sitä parhaaksi mitä on koskaan syönyt. Minä otin päivän kalan – siikaa. Kastike oli hyvä, samoin lisukkeet, mutta kala liian suolaista ja olisin kipeästi kaivannut lautaselleni jotain raikkautta.

Jälkiruokana juustolautanen, missä oli kolme hyvää juustoa, mutta olen myös syönyt parempiakin.

Kaiken kaikkiaan päädyin ratkaisuun, että voisin syödä ravintolassa uudestaan, mutta en hingu sinne takaisin. Palvelulle ja viinilistalle plussaa.

Nyt kiiruhdan katsomaan miltä se tämänpäiväinen ruokakokemus tulee näyttämään. Kivaa viikonloppua kaikille, älkää minun lailla vällittäkö tuosta säästä:)

Kommentit (18)

Hei

Poseeraa joskus toisella tavallakin, siis mitä kasvoihin tulee. Aina , no okei melkein aina tuollain sivuittain ja sama puoli kasvoista kameraan :)!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Haha, tiedän! :D mutta olen myös skarpannut! Monissa kuvissa on kaikkea muuta. Näissä kuvissa oli muitakin pään asentoja :D, mutta ne valottui kummasti tai oli sumeita, joten valitettavasti vain nämä kaksi oli "käyttökelpoisia".
Ei se minusta ole nyt niin vakavaa :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Minusta niissä on vaihtelua! :D (Oli ihan pakko katsoa viimeiset kolme sivua taaksepäin ja tarkkailla olenko tosiaan niin usein kasvot samaan suuntaan. Viimeisistä 43 minun kuvissani, missä näkyy kasvot oli vain 14 missä pää käännettynä oikealle ja niissäkin melkein aina eri ilme).

Enkä nyt halua olla ärsyttävä, taisin katsoa tämän ihan itseäni varten kun olen yrittänyt olla antamatta aina samaa ilmettä (tiedän miten ärsyttävältä se voi näyttää) ja mielestäni olen onnistunut olemaan jumittumatta siihen samaan ilmeeseen viime aikoina ihan kohtuu hyvin :)

noniin

Mua yleensä ärsyttää hyvinki monet asiat ja helposti, mutta en edes nyt asiasta mainittaessa huomaa mitään ärsyttävää "poseerauksissasi". :) pikemminkin ihmetyttää että joku ylipäätään tälläsestä postauksesta bongaa tämän suuren virheen ja pilaa päivänsä sillä että joku nyt sattuu katsomaan samaan suuntaan peräkkäisissä kuvissa?? :D

LaLau

Careliassa parasta onkin nimenomaan lihat. Täytyy yhtyä nimittäin ehdottomasti kommenttiin maailman parhaasta entrecotesta. :) ps. jos menet toiste, ota alkuun kampasimpukat, ne on taivaallisia. :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Mietin myös makkaraa tai possua, mutta tarjoilija ehdotti tätä kalaa.
No, Ensi kerralla sitten lihaa! :) Ja myös ne kampasimpukat!

Kissis

Heh, samat annokset kuin mulla ja poikaystävälläni Careliassa viime kuussa. Itse kyllä pidin Careliasta, mutta huomasin omassakin kalassani aika suuren suolan määrän. Hinnat joo vähän kalliimman puoleiset, mutta onneksi kyseessä oli mun synttäri-illallinen, joten keskityinkin siis vain ruokaan. :P

Carelian vieressä tuli asuttua 8 vuotta ja näköjään piti muuttaa Arabianrantaan, että sinne joskus pääsi :P

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

haha :D Niin se jostain syystä aina menee!
Kiva etten oe ainut joka huomasi suolaisuuden. Varsinkin kun liika suola ei minua kovin usein edes haittaa!

Mursu

Moi, musta on aivan huippua että sä vaihtelet sun kampaustyyliä, koska liian monella bloggaajalla on koko ajan samalla tavalla hiukset... Ja se on tylsää! Joten propsit sulle, tykkään sun blogista tosi paljon :)

Ansku

Näitä ruokajuttuja on aina kiva lukea, erityisesti kyllä sun omista kokkailuista! Ois ihan kiva jos tekisit vaikka postauksen sun "ruokakaapin peruspilareista", mausteista makarooniin, tai jos on jotain erikoisempaa jota aina löytyy ruokakaapista :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram