Voisin vähän kertoa Kapkaupungista. Omien kokemuksien ja minulle kerrottujen faktojen perusteella. Korjatkaa toki jos puhun ihan pilipalia täällä. 
 
Kapkaupunki on paljon siistinpi mitä odotin. Kaupat hyvin varustettuja, ostoskeskukset moderneja, ravintolat tasokkaita ja kadut puhtaita. Tietenkin olen tallaillut vain ns. hyvillä alueilla.
Sinne missä sitä köyhyyttä, rapistuneita taloja ja roskaa on, ei minua edes päästetä. 
 
Kerjäläisiä olen nähnyt vain kourallisen. Useimmat kodittomat keksivät jonkin muun keinon ansaita rahaa, kuin istua kuppi kädessä kadunreunalla. Täällä he yrittävät ansaita muutaman randin ohjaamalla mm. liikennettä.
Ei ole tilaisuutta milloin siis saisit yrittää taskuparkkeerata rauhassa, tai olisit eksyksissä keskustassa eikä kukaan jakelisi neuvoja tai huitoisi kädellä tiensuuntaa ties minne.
Eilen meiltä jäi ylimääräisiä hampurilaisia mäkkäristä. Annoimme ne tälle ”parkkeerausneuvojallemme” joka ahmaisi ne välittömästi. Minusta se tuntui hassulta, mutta Ryan kertoi että he tulevat iloiseksi vaikka antaisit heille puoliksi syödyn jäätelön.
 
Rotuerottelu näkyy vielä nykypäivänäkin selvästi. Ei ole niinkään rasismia, kaikki ovat kovin kohteliaita toisilleen, mutta tummaihoiset ja valkoiset oleilevat omissa porukoissansa. Täällä näkee ulkona molempia saman verran sulassa sovussa, mutta ei niinkään yhdessä.
 
Tummat työskentelevät myös enemmän palvelualalla. Tarjoilijoina, kaupan kassalla ym. Valkoiset ovat siellä sitten enimmäkseen jossain toimistoissansa, tai lääkärinä, lakimiehinä. Rikkaimmat asuvat hienosti ja ajelevat uusilla autoillansa. 
 
Poliisit ovat myös enimmäkseen tummia. Etelä-Afrikka on korruptoitunut ja liikennerikkomuksistakin saatat päästä  lahjomalla poliisin muutamalla kymmenellä eurolla, riippuen tietysti mitä olet tehnyt jamillainen poliisi on vastassa.
Kännissä ajavat useat ihmiset. Iso syy onnettomuuksiin on myös ajo-opetus. Niin vaativaa autokoulua kuin meillä suomessa ei ole täällä. Saatat jopa saada (tai ainakin enne saattoi saada) ajokortin vain maksamalla siitä oikealle ihmiselle. Ihan sama osaatko ajaa vai et. 
 
Viini on halpaa kuin vesi.
Hyväkin viini maksaa kaupassa n.3-4euroa. Ravintolassa siinä kympin paikkeilla. Ruoka on ollut tähän asti mielettömän hyvää joka paikassa. Suomeen verrattuna myös halvempaa. n.5-15euroa  ateria. Riippuu mitä otat.
Useimmiten laskumme kolmelta hengeltä on ollut 30-40 euron paikkeilla sisältäen viinipullon ja ruoat. 
 
Oli outoa matkustaa tänne, ihan uuteen paikkaan. Häpeäkseni myönnän, ettei minulla oikein ollut Etelä-Afrikasta, saatika Kapkaupungista oikein mitään käsitystä. Aasiassa ja Euroopassa on tullut käytyä niin monesti, että tietää jo vähän mitä odottaa.
No, täällä sitä sitten pällistellään uusia juttuja, sehän tässä matkustelussa onkin pointtina.
 
Ja kuva pläjäys:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (21)

Anonymous

Olisi kiva nähdä, jos vain suinkin mahdollista, millaisessa asunnossa ystäväsi asuu! :) Vaikka sitten pelkästään ulkopuolelta, jos sisäkuvat tuntuvat liian yksityisiltä!Lisäksi olisi mielenkiintoista tietää, mikä ystäväsi on vienyt Afrikkaan!

Kissaämmä!

Hauskaa nähdä kuvistasi tuttuja paikkoja. <3 Minusta Kapkaupungissa hassua oli se, että vaikka autot ajaisivat miten nopeasti ja vaikka olis millanen ruuhka, niin AINA pysähtyvät suojatien eteen, vaikka olisi itse vasta parin metrin päässä siitä. Ihan aina hölmistyin tätä, Suomessa kun saa odotella usein ties miten kauan.

Anonymous

vitsi miten komea mies tossa kuvassa missä olet syömässä valkoinen paita päällä, istuu sun oikealla puolella ;)

Laura

Vau, ihania kuvia :) Aika jännä toi ajokorttijuttu, onneksi Suomessa ei ole ihan samanlaista.. :D

Anonymous

ja hei ihmiset. Kyllä muuallakin AFRIKASSA on kaunista, ja ihanaa, ja kauniita maisemia,taloja yms. kuin etelä-afrikassa.

marsuzioni

Mun on Julia ihan pakko sanoa, et oot mun innostaja mun unelmavartaloa kohti :D Aion ensi vuoden lupaukseksi antaa, että pudotan rasvaprosenttini liki 10% tai alle ja siinä samalla muutamia kiloja. Vaikkei olisi mitään syytä siihen, mutta en pidä kropastani missä höllyy nämä pelastusrenkaat :/ Joten crossfitin lisäksi aloitan taas juoksemisen ja uimisen sekä ruokavalio kuntoon :)ps. Oon kade reissusta :(

Anonymous

tuo 10. kuva missä oot saaran kanssa on saleen muokattu! vai miksi ihmeessä vasen kätesi näyttää niin luonnottomalta?

Janette

voi että, tekis kyllä niin hyvää päästä jonnekki lämpimään. täällä suomessa on niin ankeet loskailmat:(

Anonymous

Saan aina kauheesti inspiraatioo sun tyylistä! :) ihania vaatteita ja just myös mun tyylisiä.

Anonymous

Ihan mielettömiä kuvia, ja uskomattoman kauniin näköstä! Mun lempparikuva on toi rannalta, missä on kukkia ja sitten tommosta vähän "karun" näköstä kivikkoa, perfect!

Anonymous

Siis pitikö niin kauas mennä maapallon toiselle puolelle että pääsee Mäkkiin!?!? ;) Ja onko tuossa yhdessä ruokakuvassa just "ne"mitä ajattelen niiden olevan....siis missä on ne pampulat ja varsi pystyssä...hrrrrt.Maria

Julia

Anonyymi,Kyllä tästä voisin kertoa enemmän ja asuinpaikasta myös. Pitää muistaa ottaa kuvia vielä asunnosta ja täältä ympäristöstä. Kissaämmä,Totta! Täällä ollaan mutenkin yllättävän kohteliaita. Juuri tänään olin ylittämässä tietä ja auto pysähtyi siihen odotamaan, mutta vähän liian lähelle ja huuteli hirveästi anteeksi :D hassuaAnonyymi,Lauri vaan tykkää tatuoinneista. Ei siihen ole mitään erityistä syytä :)marsuzioni,Mahtava kuulla. Terveellinen ruokavalio antaa niin paljon muutakin kuin sen ulkomuodon kroppaan :) (puhuu ihminen joka on syönyt kaikkea huonoa ruokaa viimeisen viikon ajan. No lomalla saa).Anonyymi,Ei ole muokattu :D miksi muokkaisin kättäni? ja miten? Minulla on toinen samanlainen kuva ja piti käydä ihan tarkistamassa. Ihan yhtä oudolta se käsi näytti siinäkin. Kai se on vaan nämä ruipelokädet kun näyttävät aina välillä hassuilta.Herminica,Jokin Afrikkalainen perinneruoka kai. Todella kypsynyttä lihaa ja paljon luita. Tämä ei ollut lempparini kyllä.Kiitos kaikille ihanista kommenteista! Niitä on niin ihana lukea. Tekisi mieli kirjotella enemmän ja laittaa kuvia mutta sitten suomen puolella ajan kanssa paremmin :)Ja Maria,Pojat halusivat mäkkiin. Minkäs teet :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat