Pakko se on jättää Afrikka taakse. Ainahan ne lomat joskus loppuu- parhaimmat nopeiten.
No, hätä ei ole tämännäköinen. Meillä on vielä Lontoo ja Amsterdam matkanvarrella kotia. Molemmissa viivymme kolme yötä.
Tämä tyttö on ensimmäistä kertaa kummassakin kaupungissa, joten jos joku kokeneempi tietää hyviä vinkkejä liittyen ihan mihin tahansa niin kertokaa toki!

Afrikkaan tullaan vielä ihan varmasti uudestaan. Ensi kerralla olisi kuulemma luvassa road trippiä Mozambigueen. Niin ja sinne Table mountainillekkin kiivetään vielä.

Kaikenkaikkiaan mahtava kohde. Tietenkin siitä iso kiitos kuuluu isännällemme, jota ilman ei oltaisi yhtä näppärsti päästy näkemään ja kokemaan asioita. Suurinta osaa luultavasti ollenkaan.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tämä paikka jäi mieleeni ainakin mielettömän hyvästä ruuastaan, isoista vuorista, kovasta tuulesta ja ystävällisistä ihmisistä.

Nähdään lontoossa!

Kommentit (21)

Annemari

Ihana reissu ollut teillä! Afrikka näyttää tosi kauniilta paikalta, pakko päästä kyllä joskus reissaamaan. Sulla kävi hyvin, kun sait isännän, joka opasti. Tavan turistiretkillä tulee yleensä koluttua juurikin ne tavalliset turistirysät, jotka kaikki muutkin.Mulla opiskelee kaveri Lontoossa, ja hän on ainakin puhunut valtaisasta ostoskeskuksesta, Westfield shopping centre, joka sijaitsee Stratfordissa. Käy ihmeessä siellä! :)

Ellysi

Amsterdam on ihana kaupunki ja suosittelen lämpimästi siellä kiertelyä ihan ajan kanssa! Lähellä keskustaa on yksi reypenaer cheese and wine tasting room jossa on mahdollisuus maistella erilaisia juusto ja viinejä hyvällä opastuksella. Olin itse em. "kurssilla" joka kesti n.tunnin ja pidin siitä auvan todella paljon! Ostinkin vielä kotiin viemisiksi sieltä muutamaa hyvää valkkaria! Kannattaa kysellä esim respasta jos kiinnostaa :)

Anonymous

voi lontoo :) olen käynyt kahdesti ja sinne voisi palata aina uudelleen. Nähtävää on ihan kauheasti,joten kannattaa valikoida ne mitkä erityisesti kiinnostaa. piccadilly,big ben,buckingham yms ilmaiset on nähty nopeesti. London eyehen ja madame tussaudsiin voi joutua jonottamaan (mikäli ne kiinnostavat). Harrods kannattaa ehdottomasti tsekata ja sit jos vaan kiinnostaa ilmaiset museot niin niihin..ennemmin suosittelen natural historyy tai science-museoo mitä british museumia,mutta makunsa kullakin :). Metro on kaikista kätevin siirtymisiin.Älä myöskään unohda shoppailua ;).oxfordilla on kaikki parhaat,mutta muualtakin löytyy vähemmän ruuhkaisena esim.primarkit.

Anonymous

onko törkeää kysyä että oletko kuinka rikas? paljon matkustelet ja ostelet kaikkea :) mitä teitkään työksesi? anteeksi tunkeiluni.

Anonymous

Asun Lontoossa! Mahtava kaupunki ja kaikkia kivoja tapahtumia eli aina riittaa tekemista! Camden townin market kannattaa tsekkaa! ja jos oot sunnuntain niin ainakin kesalla brick lane on ihan loistava market. Vintage vaatteita ja kivoja ruokakojuja! Tykkaan ihan hirveesti noiden markettien ilmapiirista:) Molemmat on ihania! Camdenissa on aina elamaa ja yoelama on ihana! Koko niminen klubi jarjestaa halpoja ja kivoja keikkoja ja jos ei oo jotain keikkaa niin hyva disko! x

Anonymous

Hei ! Poikaystäväni asuu Amsterdamissa joten siellä on tultu käytä monta monta kertaa. Shoppailu on helppoa, koska melkein kaikki kaupat löytyvät yhden tien varrelta. Mahtavia ruokapaikkoja ovat esimerkiksi meksikolainen Alfonso, indonesialainen Tempo doele tai Kantjil sekä intialainen Vijaya (netistä löytyy varmasti enemmän tietoa näistä). Museoissa jos tykkää käydä, niin taidemuseoita löytyy Van Goghin ja Rembrantin maalauksineen. Madame Tussaudsin vahakabinetti, on kallis mutta näkemisen arvoinen. Seksimuseo on halpa ja ihan hauska. Sitten löytyy vähän suomen heurekan tapainen tiedemuseo nimelta Nemo, sekin iha hauska. Eläintarhakin keskellä keskustaa on iha hieno jos eläimet kiinnostavat(netistä löytyy varmasti sijainti). Tottakai kannattaa katsastaa punaistenlyhtyjenalue ja käydä tuijottelemassa huoria siellä ikkunnoissa, iha hauska tapa viettää iltaa :D Julkisilla on helppo kulkea paikasta toiseen. Starbucks löytyy ainakin Central Stationilta (oleellinen tieto) ja kaikki parhaimmat klubit ja yökerhot löytyvät Leidseplein aukiolta. Esim. klubi nimeltä Escape on todella suosittu, ja siellä on usein DJ'tä eri puolelta maailmaa. Toivottavasti tästä oli edes jotai apua sulle ! Hauskaa matkaa :)

Tuuli

tahtoo tonne! niin kaunis paikka... ehkä mäki tonne vielä joskus päädyn, toivottavasti :)

Reetta

Ihania upeita ja kesäisiä kuvia. Kyllä on varmasti vaikea tuollaisesta paikasta lähteä, mutta toisaalta on sitten kiva palata myös takaisinkin joskus uudelleen :)Mukavaa Lontoon ja Amsterdamin reissua :)

zelda

haha huvitti kun sää lähdet capetownista ja kenza taas meni juuri - olis ollu paikallisilla kattomista kun ootte niin samannäköset!

Anonymous

"Anonyymi kirjoitti...Noi sun silkkaris on vähän epäsuhtees sun muuhun kroppaan!"No nytkö nämä aivottomat anonyymit rantautuvat tähänkin blogiin..no onneksi tuollaiseen toteamukseen ei tarvitse edes vastata!

Saana

Lontoon West Endin musikaalit on tietysti aivan omaa luokkaansa! Lippuja saa usein vielä samanakin päivänä suoraan lippuluukuilta teatterien ulkopuolelta (suosituimpiin voi kyllä olla hankala saada vierekkäisiä paikkoja), kannattaa ehkä vähän vertailla hintoja ja tinkimistäkin voi kokeilla!Maista kumpikaan ei ole lähtökohtaisesti mikään kulinarismin mekka, kannattaa siis käydä maistelemassa maahanmuuttajien tarjoamia makuja! Lontoossahan ainakin on ihan oma China Town, Amsterdamissa saa myös hyvää aasialaista ruokaa muistaakseni sieltä Red Light Districtin tienoilta. Ko. alueella kannattaa muuten kyllä vierailla, itse olin jollain opastetulla kierroksellakin ja se antoi kyllä taas ajattelun aihetta kun mm. tavattiin entinen prostituoitu. Opas tiesi alueen historiasta paljon ja oli kuitenkin sopivan hauska :)

HerminiCa

Aaaaaa nuo maisemat! Mulle tulee vaan isompi ikävä aina omille kotikonnuille ku näitä kattoo, mutta sellanen hyvä fiilis silti :)Olette ihania!

Julia

Kiitos kaikille kommenteista! :) Täällä Lontoossa on nyt niin hektistä, että juostaan kun päättömät kanat. Vastailen illalla sitten enemmän tänne.

Silja

Vastaan Julian puolesta anonyymille (28.12 klo 19:27), että ei ole mitään silikoneja!!!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram