Jotta ei olisi ihan liian helppoa vain lytätä niitä kaikkia aineksia siihen samalle pannulle ja pyöräyttää siitä lautaselle, päätettiin tehdä tämäkin vaikeamman ja monen eri kattilan kautta. En ole ihan varma miksi, mutta hyvää siitä tuli – wokista, missä kaikki ainekset on erikseen.

En ole koskaan ollut mitenkään erityisemmin wokin ystävä, mutta tässä vei kyllä kielen erityisesti mennessään hieman makea mirini/soija – kastike ja wokin päälle ripoteltavat sitruunanmehulla maustetut avokadonpalat.



Tehtiin wokki seuraavista aineksista:

(n.4 hengelle)

2-3 porkkanaa
iso kourallinen kenianpapuja
n. 300-400g ruusukaaleja
1-2 valkosipulinkynttä
1 chili
puolikkaan sitruunan mehu
2 avokadoa
munanuudeleita
500g maustamattomia broilerinsuikaleita
suolaa/pippuria
1dl miriniä
1dl soijaa
2,5 rkl sokeria

Kuten sanoin, kypsennettiin kaikki ainekset kätevästi erikseen. Aloitettiin pehmentämällä pitkiksi suikaleiksi pilkotut porkkananpalat kiehuvassa ja suolatussa vedessä kenianpapujen kanssa. (Tykkään napakoista kasviksista, joten keitin niitä ihan vain pienen hetken).

Ruusunkaaleista poistin kovan kannan ja ulommaiset lehden, puolitin ja esikeitin niitäkin hetken (ei enempää kuin muutama minuutti) ja pyöräytin vielä kuumalla pannulla nokareessa voita.

Kanan kypsensin pannulla silputun keskivahvan chilin ja pilkotun valkosipulinkynnen kanssa.
Maustoin kanan suolalla ja pippurilla, (minkä jälkeen Lauri tunki siihen ties mitä Afrikka mausteita).

Kastikeainekset 1dl soijaa 1dl miriniä ja 2,5 rkl sokeria mittasin pieneen kattilaan ja kuumensin miedolla lämmöllä (Siirrä kattila pois liedeltä heti kun kastike on kuumentunut).

Nuudeleita (Blue Dragon medium egg noodels) keitin pakkauksen ohjeen mukaan, mutta mielestäni ne jäivät hieman raa’aksi, joten heitin ne vielä pannulle, missä oli hieman vettä ja muutama ruokalusikallinen tuota kastikettakin ja kypsensin ne loppuun.

Avokado pilkotaan pieneen kulhoon ja puristetaan päälle reippaasti sitruunanmehua (n. puolikas sitruuna).



Tässä vaiheessa sinulla on siis sata kippoa ja kupposta ympäriinsä ja ihmettelet, että miksi et vain voinut kipata niitä kaikkia sinne pannulle. Sitä ihmettelin minäkin, mutta lopulta oli kiva istua pöydän ääreen ja annostella lautaselle mitä itse milloin kipposista halusikaan ja minkä verran.

Itse tykkään käyttää vähemmän nuudeleita, mutta paljon enemmänruusukaalia. Kastiketta riittää n. 3rkl per annos ja miten hyvältä raikkaan viileät avokadonpalaset maistuikaan sen makean kastikkeen, mausteisen kanan ja napsakoiden kasvisten kanssa!
Nam.

 





Kommentit (6)

Rosa

Kuulostaa hyvältä noin, meillä kun täällä aina eripuraa kuinka paljon mitäkin pitäisi olla... :d Olet kyllä ehdottomasti yksi parhaista blogin kirjoittajista! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram