Seurahuone uudisti ravintolansa ja ranskalaisen keittiön Brasserie Le Havre avasi ovensa kansalaisille 1.maaliskuuta. Minä (ruokaa ja ravintoloita tunnetusti rakastava) olin onnekas ja innoissani kun pääsin Indiedaysin ja Hotelli Seurahuoneen ravintolan Brasserie Le Havren yhteistyökampanjan tiimoilta siellä illallista viime tiistaina testaamaan.

Pakko myöntää heti tähän alkuun, että en ole koskaan käynyt Seurahuoneella, eikä ole muuten Laurikaan - mutta minä sentään tiesin missä koko paikka sijaitsee! Yritin selventää tuolle tietämättömälle että rautatieasemaa vastapäätä, siinä makkaratalon vieressä, Sokoksen kulman lähellä, kaivokatu 12. mutta ei soinut herralla kellot. Paikka on tainnut keskeisestä sijainnistaan huolimatta mennä monelta ihan ohi. Minultakin siinä mielessä että en ole koskaan oikein iskostanut tajuntaani että siellä on hotellin lisäksi myös baari ja ravintola. Tavallaan tiesin paikan vain nimeltä. Kelle Helsinkiläiselle seurahuone nyt ei kuulostaisi jotenkin edes vähän tutulta.

Siispä yllätyin kun avasin seurahuoneen ovet ja aula avautui eteeni niin kauniina valkoisine tolppineen ja kaartuvine portaineen. Suoraan edessä muutamaa rappusta matalenpana oli tunnelmallisen näköinen Bar Socis, (myöskin juuri uusiutunut baari) ja oikealla pienen rappustasanteen päässä ruokasali. Niin kaunis! Korkeat katot kattomaalauksineen ja kristallikruunuineen. Pylväitä, kullan väriä, romantiikkaa. Ajattelin, että Joo, jos romanttiselle illalliselle haluaa niin tässä olisi nyt ihan hyvät puitteet moiseen.

Tykkäsin menusta. Tykkään menusta aina jos voisin syödä sieltä melkein kaiken. Pähkäilin alkupalojen, pääruuan ja jälkiruuan kohdalla ikuisuuden. Kyselin tarjoilijalta suosituksia ja lopulta sain idean syödä alku -ja pääruuan välissä väliruuan niin että saisin varmasti kaiken haluamani.

Ja se oli; alkuun karamellisoitu endiivisalaatti, väliruuaksi gratinoitu puolikas hummeri, pääruuaksi paahdettua possunkylkeä ja jälkkäriksi omenapiiras.
Tietysti noukin myös puolet Laurinkin ruuista mitä oli; katkarapucocktail, pippurissa paistettu chateaubriand (eli sisäfileepihvi käsittääkseni) ja jälkiruuaksi juustolajitelma.

Alkuruuat olivat tosi hyviä, Laurin katkarapucocktail vei voiton, mutta olenkin toivoton katkarapucocktailien ahmija. Endiivisalaatti oli ihanan raikas. Väliruokanani puolikas hummeri oli muuten hyvää, mutta siinä oli kanelia. Kaneli ja hummeri ei sinäänsä yhdessä hämmästytä edes minua, mutta kanelia oli hieman liikaa. Harmi.

Pääruokani possu oli marinoitu ensin pienen ikuisuuden verran ja sen jälkeen kypsennetty vielä 19 tuntia. Tarjoilija suositteli sen olevan todella mureaa ja se oli. Niin maukasta, hotkin sen poskeeni malttamatta ehkä edes pureskella.

Jälkkärinä klassinen tarte tatin ei tuottanut pettymystä vaan omena vain suli suuhun ja vaikka suuhun oli sulanut melkoiset määrät ruokaa jo ennen piirakkaakin, olisin ihan heittämällä voinut syödä vielä toisen.

Jos jotain risuja hummerin kanelin lisäksi pitää keksiä niin se oli odotus. Ravintola oli aivan täynnä ja jossain yläkerrassa silmieni kantamattomissa oli kuulemma myös jokin iso seurue syömässä. Tarjoilija onneksi piti meitä ajan tasalla ja harmitteli ruokiemme viivästymistä. Ei se minua haitannut, minulla oli viiniä ja Laurilla oli leipää, (uskokaa pois se tykkää leivästä melkein yhtä paljon kuin minä viinistä) mutta sitten se meni ja tiputti viimeisen palasensa lattialle ja koska istuimme ylemmällä tasanteella vieri leipä koko matkan alas matalenevaa kävelykaistaletta pitkin. Tämä oli mainitsemisen arvoinen asia, koska Lauri näytti melkein yhtä surkealta kuin se yksinäinen leipä siellä maassa ja minua tietysti nauratti niin paljon. Osaanhan käyttäytyä.

Brasserie Le Havressa tarjoillaan illallisen lisäksi myös lounasta klo 11.30 - 15.00 ja brunssi sunnuntaisin klo 11.30-15.30. (pöytävarauksia voi tehdä kätevästi netissä).

Mutta nyt parhaimpaan osuuteen, eli kilpailuun missä voi voittaa kahdelle hengelle kolmen ruokalajin illallisen Brasserie Le Havressa! Näettekö tuossa alla tuon hienon lomakkeen? Jos tykkäätte ruuasta (varsinkin ilmaisesta ranskalaisesta ruuasta hienossa ravintolassa) niin kirjoittakaa siihen mitä tästä Brasserie Le Havren menusta haluaisitte syödä alku-, pää- ja jälkiruoaksi. Näin olette mukana arvonnassa ja tällä kertaa arvotaan jopa kaksi voittajaa, eli mahdollisuudet voittaa ovat jopa ehkä hitusen verran paremmat.
Menuun pääset TÄSTÄ.

[formidable key=le_havre]

Onpas tällä viikolla ollut arvontaa. No, ensi viikolla taas normaalien postauksien pariin.

Kommentit (16)

sisuli

Mitä tuossa juustolajitelmassa on? Tai siis onko siinä mitään ravintolassa oikeasti tehtyä vai onko lautaselle vaan läimäisty kaupasta ostettujen juustojen palasia ja siinä se? Muuten kyllä näyttää hyvältä ja ihanalta!:)

xxnanna

Juliahoi! Mulla on pienimuotoisen intensiivinen mustan villakangastakin metsästys käynnissä ja tuo sinunhan on kerrassaan hurmaava. Sopiiko udella alkuperää? :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Tuo on yli vuoden vanha Zaran takki, mutta älä huoli se ei edes ole niin kiva. Siinä on iso ärsyttävä huppu ja vaikea vetoketju. Itsellänikin etsinnöissä sellainen yksinkertainen musta villakangastakki. Toivottavasti me vielä löydetään :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Gucci. Ja löytyy tietääkseni talven mallistosta :) Ostin Lontoosta, mutta olen nähnyt samat lasit jokaisessa Guccin liikkeessä ja useissa muissakin aurinkolasimyymälöissä, viimeksi Meksikossa reilu viikko sitten.

Dina

Ihanan tunnelmallinen paikka, ainakin kuvista ja tekstistä päätellen! Itse olen aina luullut seurahuoneen olleen vain hotelli ilman sen kummempaa ravintolaa!

marie

En kertakaikkiaan kestä ku oot niin kaunis! Tekis itellee mieli vetää paperipussi päähän kun näitä sun kuvia kattelee :( <3

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

hahha :D Voi kuule kun ei tänne vaan päädy ne kuvat missä voisin itsellenikin heittää sen paperipussin päähän. Niitä on!

marja

Hei Julia! Mulla olisi monta postaustoivetta (kysymystä)! luen blogiasi uskonnollisen hartaasti ja ei ole ainakaan pistänyt silmää, että olisit tehnyt vielä postausta, siitä miten teet nutturasi sillä hiusdonitsilla? Mulla jäi vaivaamaan kun sanoit aikoinaan tekeväsi sen hieman erillälailla - aloittaen latvoista?
Ja tuleeko sitä chanel-diy-postausta pian :) ja vielä, minkä merkin kynsilakkoja suosit ja käytätkö alus- tai päällyslakkaa? onko suositella mitään hyviä, jotka pidentävät kynsilakan elinaikaa eli estävät sen kynsilakan halkeilun yms kulumisen. Sulla on aina niin hyvänäköiset kynnet, mutta itselläni lakat kestää hyvinä suunnilleen päivän.. oops, sori tästä pitkästä viestistä! sanonpahan vielä loppuun, että asun itse kaukana ulkomailla ja seuraan suurimmaksi osaksi suosittuja ulkomaisia blogeja, mut sun blogi löytyy aina silti nettiselaimen top-listalta :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Nutturapostausta en ole tosiaan vielä tehnyt. Sitä on nyt kyselty sen verran paljon, että pitää kyllä toteuttaa :) Ja joo, lähden pyörittämään donitsin ympärille hiuksia ihan latvoista asti. En edes osaa tehdä sitä toisin :D

Chanel Diy -postaus on jo viittä vaille valmis joten se ainakin tulee ihan piakkoin :)

Minulla taitaa olla Lumenen päällyslakkaa. En tiedä onko se hyvää, mutta sitä minä käytän kun olen sen joskus blogin kautta saanut. Kynsilakoista löytyy kaikkea o.p.i:sta hm:n halpislakkoihin. Eniten ehkä tykkään o.p.in lakoista.

Ja iso kiitos että luet blogiani :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Pitkä typerä juttu beatlesin julia biisistä. Siinä lauletaan oceanchild blaablaa (oceanchild oli tämän blogin nimi silloin kun sen sekunnissa pystyyn laitoin tietämättä ollenkaan mitä teen). Myöhemmin lyhensin sen oc:ksi, mutta inhoan sitä :D

Ajattelin itseasiassa muuttaa sen vielä kerran, mutta en tiedä uskallanko.

Saara

itsekin olen monesti miettinyt mistä blogisi nimi tulee ja onhan se vähän hassu, tulee mieleen tv sarja OC mutta toisaalta tämä nimi on aina ollut kun olen lukenut blogiasi jaa hyvä niin, joten miksi muuttaisit sen ? :))

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017