Olen viimeaikoina viettänyt kulinaariset tutkailuni täysin pää omassa kattilassa löytäen oikeastaan sieltä yhtikäs mitään uutta tai mielenkiintoista, joten oli ihanaa vaihtelua päästä poikaystävän perheen kanssa syömään kunnolla, viiden ruokalajin illallinen ja täysin minulle uuteen ravintolaan; Brasserie Eiraan.

Tehtaankatu 21 sijaitseva ravintola oli tyhjä kun sinne saavuimme. Kello oli viisi iltapäivällä ja ovet olivat juuri avautuneet, joten saimme kaikessa rauhassa istuskella ja tutkailla pientä, mutta tunnelmallista ravintolaa.

Brasseriessä tarjotaan ranskalaista ruokaa skandinaavisella twistillä ja pakko myöntää, että en muuten ehkä ole se ranskalaisen keittiön ylin ystävä, mutta tämä saattoi juuri hieman muuttaa mieltäni.

Helmikuun tarjouksena (käsittääkseni TableOnlinen kautta pöytänsä varanneille) oli kaksi menua yhden hinnalla, eli yhteensä vain 68 euroa sisältäen seuraavat ruokalajit:

 

-Mausteisia kurpitsakeitto ja hasselpähkinäkermaa
-Mango-melonisorbettia
-Jokiravuilla ja pistaasipähkinöillä täytetty kanarulla, artisokkaapyreetä
-Paahdettua fasaania, haudutettua punakaalia, savustettua punajuuripyreetä ja kauden kaksviksia
tai
-Paistettua kuhaa, langustiineja, mustekalarenkaita, paahdettua fenkolia ja sitruunakastiketta
-Tarte Tatin ja vaniljajäätelöä
 

 

Pidin jokaisesta ruokalajista paljon! Olisi tosin ehkä pitänyt valita kuhan sijasta fasaania – se oli kuulemma parempaa, mutta mielettömän onnistunut illallinen muuten kaikin puolin, mistä eniten mieleen jäi kanarulla ja jälkiruoaksi tarjottu Tarte Tatiniin. Taisi olla paras syömäni Tarte Tatin tähän mennessä.

 
Maha juuri sopivan täynnä ja aika ruokafiiliksissä tuolta lähtiessäni mietin, että Brasserie Eiraan pitää tulla uudestaan ja myös vinkkaamaan siitä tänne teille jos vaikka myöhästynyt ystävänpäiväillallinen olisi tarpeen - nyt kun vielä 28.2 asti tuo tarjous TableOnlinessä on :)

 

Kommentit (15)

Ninni

Ihanan näköisiä ruokia! Tuli tosta eteläafrikkapostauksesta mieleen, että miten rohkeasti puhuit englantia paikallisille? Olin itse kanssa muutama vuosi sitten Etelä-Afrikassa ja vierastin aluksi paikallista aksenttia ja enkun puhumista, vasta kolmen viikon maassa oleskelun jälkeen enkku lähti kunilla rullaamaan. Afrikaansia en osaa vielä sanaakaan ;)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ihan kuule höpötin menemään alusta asti :D Hyvin kaikki kai ymmärsi. Itselläni oli vaikeuksia ymmärtää paikallisten englantia (jos oli todella vahva aksentti) vain puhelimessa :D

Sansa

Sorry kun palaan aiempien postausten aiheisiin, mutta kävin katsomassa Mandela-elokuvan ja jäin miettimään, millainen ihmisoikeustilanne Etelä-Afrikassa on tällä hetkellä (sun mielestä) ? Oli mielenkiintoinen elokuva.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Onhan se hurjasti parantunut. Enkä ainakaan itse Kapkaupungissa huomaa mitenkään erityisesti syrjintää oikein ketään kohtaan, vaikka tummat ja vaaleat melko paljon ns. erikseen viettävätkin aikaasa. Tietyissä asioissa huomaa miten tummaihoisia otetaan enemmän huomioon esim. useat paikat palkkaavat vain tummaihoisia ja käsitin, että joissain yliopistoissa pääsykokeiden pisteytyskin menee heidän kohdallaan erilailla. ns. helpommin. Myös enimmäkseen vain valkoiset joutuvat maksamaan veroja ja köyhille alueilla valtio maksaa sähköt jne. Nämä kaikki siis asioita mitä olen kuullut/nähnyt Kapkaupungissa. Lopusta Etelä-Afrikasta on vaikea sanoa.

♥ brasserie Eira

Itse olen ravintolan fani ja en ymmärrä miksi tuollaisessa ravintolassa jossa on todella hyvää ruokaa ja pieni hinta. Ei ole asiakkaita??

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Joo, ihan mieletön hinta/laatusuhde :) Ravintola oli kyllä tyhjä melkein koko sen ajan mitä oltiin siellä. Hassua, mutta ainakin sai meistä pari uutta asiakasta. Varmasti menen tuonne uudestaan!

maren

Otitteko menuun viinipaketin? Mitä siihen tässä tapauksessa kuului (ja suositteletko) en meinaan ainakaan itse löytänyt ko menun viinisuosituksia mistään :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ei otettu viiniä (otin vain lasillisen rieslingiä - tosi hyvää tosin sekin). Menun kuului kyllä viinit vielä erikseen ja sen mitä ehdin sitä silmäillä, niin tosi hyvältä vaikutti!

Liina

Jännä juttu, mulla on ihan päinvastainen kokemus tästä ravintolasta. Piti oikein ensimmäistä kertaa laittaa palautetta, kun ruoka oli aivan ala-arvoista. :( Siitä on kyllä n. vuosi, kun kävimme, mutta toista kertaa ei tarvitse mennä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram