Tarvitsen kirjoja. Syksy tarvitsee kirjoja, lentomatkani tarvitsee kirjoja! Miksi minä silti lähden kirjakaupasta aina tyhjin käsin pois?
Koska olen jostain syystä nirso ja valikoiva kirjojen suhteen. Sellainen joka seisoo ikuisuuksia siellä hyllyjen välissä lukien takakansia. Sellainen kirjahyllyhyypiö.

Usein olen ostanut kirjan kotiin mikä on jäänyt lukematta ja se on mielestäni väärin huonoakin kirjaa kohtaan. Jättää nyt lukematta. Yrittäisi edes aloittaa. Miksi se kynnys on joskus niin korkea? Luen kuitenkin paljon ja yleensä aina kun aloitan kirjan, myös lopetan sen. Ainut kirja mikä jäi ihan loppumetreillä lukematta oli Che Guevaran 672 -sivuinen elämäkerta. En vain enää yksi päivä jatkanut.

Joten nyt päätin tehdä asiaan pienen muutoksen. En mene enää seikkailemaan kirjahyllyjen väliin, vaan pinoan lukematta jääneistä kirjoista oman hyllyn ja luen ne! Ainakin jonkun niistä. Mistä sainkin idean! Mitä jos esittelen lukematta jääneiden kirjojen pinon täällä, ehkä joku teistä osaisi suositella mikä niistä on hyvä! 
Yleensä aina jos joku sanoo, että jokin kirja on hyvä, niin se on ihan hyvä.


Tässä siis vinopino vuosia vanhoja kirjoja ja muutama uusikin. Kaikkea tyttöhömpästä vähän synkempiin romaaneihin:

Chimamanda Ngozi Adichien: Purppuranpunainen hibiskus
Lisa Jewell: Se ainoa oikea
Cathy Kelly: Onnen ainekset
Herman Koch: Illallinen
Chris Cleave: Little Been tarina
Ayad Akhtar: Appelsiininkuorten katu
Cathy Kelly: Rakkauden kielioppi
Irvine Welsh: Liima
Juha Itkonen: Kohti

 Ja sitten on nämä kolme. Nämä ovat mielestäni mielenkiintoisia.
Papillonin olenkin jo itse asiassa aloittanut, mutta se on liian painava ja iso raahattavaksi Singaporeen. Aion lukea sen kyllä ja mielelläni nämä kaksi muutakin kunhan vain pääsen siihen.. mielentilaan kai?

Mika Waltari: Sinuhe egyptiläinen
Charrière Henri: Vanki nimeltä Papillon
Pattie Boyd: Wonderful Tonight

 

Hassua että minulle pitää suositella itse itselleni ostamia kirjoja, mutta olisi aikamoisen ihanaa jos joku tosiaan osaisi sanoa mitkä näistä kannattaa lukea :)

(Seuraavalla kerralla voisin laittaa sitten sen pinon minkä olen jo lukenut ja mitä puolestaan haluan susositella teille).

P.s Tänään on viimeinen päivä äänestää Glorian Blog Awardseihin suosikkiblogejaan.

P.p.s  Ihanaa viikonloppua.

Kommentit (81)

Tiia / Black + White = Grey

Itse olen noista mainitsemistasi kirjoista lukenut seuraavat: Purppuranpunainen hibiskus, Se ainoa oikea sekä Little Been tarina. Kaikkia voin suositella :). Tosin tuosta hömppäkirjasta en enää oikein muista, että mitä siinä edes tapahtui, mutta koska se edelleen löytyy kirjahyllystämme, niin eiköhän se ihan kelpo luettavaa ollut :). Tykkään kaikista Chimamanda Ngozi Adichien kirjoista, varsinkin Puolikas keltaista aurinkoa on sellainen, joka kannattaa ehdottomasti lukea! Silmät avaava ja todentuntuisesti kirjoitettu. Pidän siitä jopa enemmän kuin Purppuranpunaisesta hibiskuksesta.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Kiva kuulla, ne ovatkin aika sellaisen tyyppisiä mitä yleensä luen joten varmasti myös pidän :)
Puolikas keltaita aurinkoa on jo luettukin ja olen ihan samaa mieltä kanssasi siitä, että todella hyvä kirja :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Kiitos vinkistä, pitää kokeilla! (kirjoitin sen puhelimeni muistioon, että seuraavan kerran kirjakaupassa sitten varmasti muistan :))

Tuli

Voi, lue Lisa Jewellin Se ainoa oikea! Ihana kirja 3D Omasta lukukokemuksestani on kyllä jo vuosia, en tiedä iskisikö enää samalla tavalla kuin ennen, mutta mukaansatempaavana tuon kirja kyllä muistan! Itsellänihän on sama juttu, että kirjat jäävät helposti hyllyyn, lukematta... varsinkin ne omaksi ostetut <:) Harmi!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Hassua että tämä on tosiaan jäänyt lukematta, kun kaikki Lisa Jewellit kyllä muuten vissiin luettu :)
Tämä olisi ehkä hyvää lentokoneluettavaa!

Mia

Cathy Kellyn kirjat on aina hyviä ja toi Lisa Jewellin kirja myös :) kunnon hömppää ;)

jje

Ainakin tuo Lisa Jewelin Se ainoa oikea on kevyttä lukemista, jos haluat aloittaa sellaisesta. Itse luin sen muutamassa päivässä ja tykkäsin kyllä. :) helppoa, kevyttä ja hauskaa lukemista.

Tiia

Itse luin Sinuhe egyptiläisen vastahakoisesti, kun muutakaan ei siihen hätään ollut tarjolla. Yllätyin positiivisesti siitä, miten mukaansatempaava ja mielenkiintoinen se oli :) Ihan on tutustumisen arvoinen

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Olen kuullut paljon hyvää tästä, mutta kynnys tosiaan pitää nyt vaan ylittää. Kiva kuulla että se on tosiaan sen arvoinen :)

Marili

Sinuhe Egyptiläinen on i-h-a-n-a! Ehdottomasti suosittelen!

Mitä tulee noihin ylempiin kirjoihin... Äh miten kurjan kuuloisia :D enpä minäkään noita jaksaisi lukea :D toisaalta siis minä kulutan fantasiaa mieluiten. Ei se ole ihmekään ettei hömppäromaanit nappaa :)

anski

itse oon lukenut tuon Little Been tarinan ja kyllä se minut tempaisi mukaansa :) voin suositella!

Iina

Sinuhea voin suositella. Saimme mieheni kanssa sen kihlajaislahjaksi. Mies luki sen heti ja kehui kovasti, mutta silti karttelin sen lukemista vuosia. Se vaan jotenkin vaikutti tylsältä. Kunnes kerran aloitin ja luinkin melkein samantien loppuun...

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Kuulostaa tutulta (tosin minun mieheni ei ole myöskään lukenut tätä, vaikka hänellekin sitä suositeltiin).
Rakastan kirjoja, mitkä ahmii samantien loppuun joten tämä pitää kyllä nyt aloittaa!

Emma

Moikka, ehdottomasti kannattaa lukea Lisa Jewell-se ainoa oikea. Kirja ei ole aivan tavallinen lässynlää rakkausromaani jonka juonen voi jo päätellä pelkästä kannesta, kirja on erilainen tarina. Suosittelen lämpimästi (:

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Taidat olla jo kolmas suosittelija täällä, joten ehdottomasti tämä lähtee lentokonelukemiseksi mukaan :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ei olekaan, mutta muutama muu kirja tuolla on :) Kiva kuulla että Appelsiininkuortenkatu on hyvä. Se vaikuttaa mielenkiintoiselta.

aino

Olen lukenut Chimamanda Ngozi Adichien erään toisen kirjan ja pidin valtavasti!! Uskaltaisin veikata hyväksi tuotakin :)

:)

sinuhe egyptiläinen kannattaa ehdottomasti lukea! onhan se pitkä ja vaikealukuinen, mutta silti jollain tapaa tosi hyvä kirja :-)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Moni on täällä kyllä sitä kehunut joten pakkohan tämä näiden kommenttien jälkeen on luettavaksi ottaa :)

Janna

Aaaah mulla on sama kirjaongelma! Mitkään ei nappaa! Jos löytyy joku hyvä niin kiertoon sit heti kun oot lukenu :)

hanna

no itse ainakin suosittelen lukemaan purppuran punaise hibiskuksen. Hyvä kirja, vähän erillainen mitä nimi kertoo :D itse olen lukenut pari kertaa ja taas alan lukemaan, koska äikän kirjaprojekti.
Onnen ainekset ja Rakkaudenkielioppi on muistaakseni myös ihan hyviä, joskus maailmassa tullut nekin luettua.

satu

Irvine Welshin Liima on villi ja vähän synkähkö, mutta ehdottomasti mielenkiintoinen ja lukemisen arvoinen! Tykkäsin kovasti, niin kuin oon tykännyt muistakin Welshin kirjoista, niin huumehuurteisia kuin välillä ovatkin.

Vierailija

Suosittelen lämpimästi lukemaan Juha Itkosen Kohti :) Aivan ihana kirja, itse en tahtonut malttaa laskea sitä käsistäni! Myös Juha Itkosen Myöhempien aikojen pyhiä on yksi suosikkikirjoistani.

Ace82

Tiiätkö, mä sain nyt ehkä ihan tarvittavaa potkua syventyä välttelemääni tenttikirjakasaa purkamaan. Saisin siis joskus aikaa lukea juurikin jotain ihan muuta. :) Tuota Sinuhea tässä itsekin pohditaan...

saara

Mikäli muistan oikein, niin tuo Lisa Jewellin kirja oli aivan huikean hauskaa hömppää- eli just loistavaa matkalukemista! Jos sen tyylisistä kirjoista pitää, niin myös Marian Keyesin kirjat ovat todella koukuttavia ja hauskoja "tyttökirjoja" :) jos pidät dekkareista Camilla Läckberg on mun ehdoton suosikki!

Vierailija

Pakko suositella tuota Papillonia, kun sitä ei kukaan vielä ole tehnyt! Alku voi varmaan olla vähän rauhallinen, mutta itse muistan, etten pystynyt laskemaan sitä käsistäni, kunhan pääsin tarinaan sisään. Ja jotenkin lisää hienoutta siihen toi tieto siitä, että koko tarina oikeasti ainakin pääosin perustuu kirjailijan elämään ja pakoyrityksiin vankilasta 1930-luvulla. Sinuhe on kyllä myös tosi hyvä, jopa oma äiti innostui siitä, vaikka harvemmin mitään vähänkään muka-raskaampia kirjoja lukee. Se tosin kuunteli sen äänikirjana, niin ei ollut ainakaan kirjaimellisesti niin raskas ;) Mutta molemmat huippuhyviä vaihtoehtoja, itsellä kuuluu varmasti parhaiden ikinä lukemieni kirjojen joukkoon :)

Sonja <3

Moi! Herman Kochin Illallinen on aivan loistava! Alku on vähän 'laahaava', mutta muuten suosittelen...

Laura

Sophie Kinsellan 'Salaisuuksia ilmassa'. Ihan paras kirja vaikka onki pelkkää hömppää :)

Mmm

Ei löytynyt pinostasi mutta lue ehdottomasti Khaled Hosseinin Leijapoika! Parhaita kirjoja mitä olen ikinä lukenut. Kaikki joille olen suositellut kirjaa ovat tykänneet, ihan kaikki :) Se on tarina ystävyydestä mutta käsittelee myös Afganistanin tilannetta jos tuollainen aspekti kiinnostaa. Tuosta pinosta myös Little Been tarina sekä Appelsiininkuorten katu olivat ihan kivoja. Odotan innolla suosittelemiasi kirjoja! :)

luk

Minäkin suosittelen ehdottomasti tuota Sinuhea, kirja on mielestäni aivan mahtava (kuten Waltarin muukin tuotanto) :) Cathy Kelly kuulostaa siltä, että en missään nimessä lukisi, mutta mulla on vähän erikoinen kirjamaku ilmeisesti (ainakin monien ystävieni mielestä :D). Irvine Welshin kirjoista olen myös tykännyt, mutta tuota Liimaa en ole lukenut (ehkä pitäisi?) :)

N//NA

Voi harmi, kun äiti olisi nyt tässä niin se varmasti tietäis. (Äitini on Suomalaisessa kirjakaupassa töissä ollut varmaan 15-vuotta) Hassuinta on kyllä, että se on jäänyt meidän perheessä ainoaksi joka lukee kirjoja :D Muistan myös kun pienenä ärsytti, kun kavereilla oli synttäreitä niin äiti oli aina ostamassa niille kirjoja lahjaksi.. (En kyllä ymmärrä, mikä siinä ärsytti) :D Mutta niin, palaan ehkä asiaan kun pääsen näyttämään äidille tämän sinun postauksen!

Rullus

Papillon kannattaa lukea. Itselläni se odottaa tuolla hyllyssä, mutta moni on suositellut joten suosittelen sitä sekä sinulle että itselleni!

ano

omistatko kirjastokorttia? suosittelen kirjastovisiittiä suuresti :) sieltä voi mukaan ottaa niitä vääriäkin valintoja, jotka jää kesken. Suosituksia kannattaa myös kysyä! t. kirjastotäti ;)

Pauliina

Minäkin suosittelen läpimästi kirjastoja joita Helsingissä riittää! Itse en juurikaan osta kirjoja omaksi koska käytän kirjastoa niin paljon.
Kirjalistastasi olen lukenut vain Juha Itkosen Kohti mutta sitä voin suositella. Odotan innolla suosittelemisia kirjoja. :)

Tintti

Lämpimästi suosittelen Mika Waltaria. Aivan mahtavaa tarinankerrontaa, erityisesti noissa historiallisissa romaaaneissa, joihin Sinuhekin kuuluu. Yksi lempikirjailijoistani ellei peräti ykkönen :)

Ella

Se ainoa oikea luettu täälläkin ja minusta se on just sopivaa matkalukemista! Harmi kun en voi suositella mitään muuta kirjaa, koska olen surkea niiden nimien muistamisessa! Muistan kyllä kannesta, olenko lukenut vai enkö ole, mutta ihan yhtäkkiä en saa muuta mieleen kuin Harry Potterit.. :D

sinuhe-fani

Sinuhe!!! Eikä se ole kovinkaan vaikealukuinen. Ja tylsimmät sivut ovat ensimmäiset 5. Kun niistä pääset yli olet jo imussa. Ihana kirja. Luin sen 20 vuotta sitten ja silti silloin tällöin huomaan muistelevani kirjan henkilöiden kohtaloita, koska jotenkin ne sykäytti niin paljon.

On uskomatonta että Waltari pystyi kirjoittamaan niin autenttista ajankuvaa maasta, jossa ei koskaan edes käynyt.

Tämä kirja äänestettiin 2008 suomalaisten rakkaimmaksi kirjaksi, need I say more??

minni

En tiedä millaista tykkäät lukea kun matkustat. Lentolukemiseksi ehkä en kuitenkaan suosittelisi Purppuranpunaista hibiskusta, aihe kun on perheväkivaltahelvetti. Toisaalta, joistakin sellainen voi tuntua matkalukemiselta?
Itse yleensä valitsen dekkarin tai muun rikosromaanin kun matkustan, jotenkin se pitää mielenkiinnon yllä kun on reissussa...
En huomannut dekkareita listallasi.
Hyvää matkaa sinulle!!

Paula

Alice Seboldin Oma Taivas (engl. The Lovely Bones)!
Luin kirjan varmaan kahdessa päivässä, koska en vaan voinut lopettaa.
Ensimmäinen kirja, jota lukiessani rupesin itkemään.
Suosittelen todella lämpimästi!

martsu

Juha Itkonen - Kohti

Vaikutttava kirja, suosittelen! Omasta lukukerrastani on jo kulunut sen verran aikaa, että pitäisikin lukea kyseinen kirja uudestaan.

Vierailija

Purppuranpunainen hibiskus kannattaa ehdottomasti lukea, tein siitä aikoinaan lukiossa ison tutkielmankin. :D On oikeasti hyvä kirja!

sanni

Purppuranpunainen Hibiscus! Hitaasti etenevä, mutta sitäkin suurempien tunnetilojen kuvaus :)

Sanza

Suosittelen myös Peter Franzenin kirjoja, eka kirja parempi kirjana kuin elokuvana

Annika /Britannika

Jos toi Little Been tarina on sama kuin se englanninkielinen versio "The Other Hand", niin suosittelen ehdottomasti lukemaan! Se oli t-o-d-e-l-l-a hyvä. Tosin yks asia mikä teki siitä hyvän oli se kieli ja kuinka siinä oli otettu huomioon erilaiset tavat puhua englantia, joten en oo varma miten se kääntyy suomenkieliseen versioon.

Itsekin juuri postasin lukematta jääneistä kirjoista, mikä tällä hetkellä valitettavasti tarkoitti sitä että otin kuvan koko kirjahyllystä...oops... :D

Vierailija

Cathy Kellyn Rakkauden kielioppi on minun ehdoton suosikkini ja luin sen kahdessa päivässä läpi, koska se kirja vaan jotenkin veti minua kokoajan puoleensa... :)

HennaR

Sinuhe Egyptiläinen on kirja, joka jokaisen kirjahirmun tulisi lukea! Se on painava ja se on pitkä, mutta se on paras. Itse aloitin sen vuosia sitten, kyllästyin, ja kun aloitin sen n. vuosi sitten uudelleen ja luin loppuun, elämäni suorastaan valaistui. Se on huipputeos!

Pauliina

Olen kirjojen suurkuluttaja...mutta yllättävää kyllä, kirjapinostasi minulle tuttuja ja läpiluettuja olivat vain Papillon, Liima ja Sinuhe.
Waltarilta olen lukenut kaiken, ja rakastan miestä, mutta suosittelisin kyllä melkein mitä tahansa muuta kuin Sinuhea. Mä en ole koskaan henkilökohtaisesti ymmärtänyt sitä valtavaa hypetystä kyseisen puuduttavahkon historiallisen tiiliskiven ympärillä. Joo, kyllä se täytyy lukea, mutta mikäli sulla on Waltarit "korkkaamatta", niin aloita vaikka novelleista. Tai Appelsiininsiemenestä.
Papillon on tosi vauhdikas seikkailu ja se on viihdyttävää luettavaa. Voin suositella. Elokuvakin on hyvä; ihana Steve McQueen ja Dustin Hoffman.
Oletko lukenut Welshiä (tai miten tää suometetaan?) aikaisemmin? Trainspotting? Porno? Paska? Ja sitten tämä Liima...nimistä voi jo jotain päätellä. Eli oksennusrefleksit on koetuksella, mutta kuitenkin raadollisessa inhorealistisuudessaan tutustumisen arvoinen.
Mielenkiinnolla odotan sun suosituksia :)

-E-

Ekysin tänne blogiin Steffit-blogin tyrnismoothie reseptin perässä ja mitä ihanaa löysinkään :) Rakastan lukemista, mutta en muka ole löytänyt luettavaa tai sitten juurikin noita pöydälle jumahtaneita teoksia. Joskus taannoin mietin että mitähän sitä lukisi ja nyt sain pitkän liudan ideoita. Eikun kirjastoon! :)

Jacqueline

Itse suosittelisin tarttumaan vaikka vähän vanhempiin klassikoihin ja vaikkapa Nobel-voittajien teoksiin: F.E.Sillanpää, Waltari, Hemingway, F. Scott Fitzgerald, Oscar Wilde, Faulkner, Steinbeck, Gabriel García Márquez... syystä ovat kestäneet aikaa. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat