Avaintekijät mitkä saivat minut ja mahalaukkuni Saksan pääkaupungissa hyvin onnellisiksi taisivat olla valikoima, hinta, laatu ja tarjonta. Kaikkea löytyi joka puolelta ja edullisesti. Söimme sitten pikaravintoloissa, perusravintoloissa, erikoisissa ravintoloissa, tai hienoissa ravintoloissa - kaikki oli hyvää.

Suosikeikseni nousi kaksi ääripäätä. Ensimmäisenä Max&Moriz kebabkioskin dönerkebab, aka. rullakebab turkkilaisella alueella. Vaatimattoman näköinen koju tarjosi sellaisen kebabelämyksen, ettei ennen ole nähty ja hurjalla 3,5euron hinnalla. Teki mieli hakea toinen jo ensimmäisen puolivälissä ihan vain varalle odottamaan.

Toisena olikin sitten reissumme kallein ateria Berliinin keskustassa Marriott hotellin Midtown grill nimisessä pihviravintolassa. Pihvin lisäksi sai valita annokseensa mieleisiä lisukkeita kattavasta listasta, jopa suolaa. Hinnat olivat pihviltä n.25e luokkaa ja lisukkeet kiikkuivat siinä neljässä eurossa.

Tämän ravintolan voisin melkein jopa listata lempi pihviravintoloideni kärkisijoille. Harmi, vain että tuo sijainti on kotoa nähden hieman kaukana, eikä meidän omaa Kampin Radissonin grill it pihviravintolaa voi ottaa korvaavaksi pihviravintolaksi enää tuon kokemuksen jälkeen.

Kävimme myös puolikkaasta kanastaan tunnetussa n.80 vuotta vanha ravintolassa Hennessä turkkilaisella alueella. Kanan paistomenetelmää ei tietenkään kerrottu, mutta se oli suussasulavaa ja edullistakin myös.

Sekä testasimme mielenkiintoisen (ei ehkä kuitenkaan ihan lempparini) Korealaisen keittiön antimia ja söin tuona iltana luultavasti enemmän pinaattia kuin kipparikalle koskaan. Berliininmunkkeja ängin suuhuni myös jokaisen sopivan hetken tullen, samoiten bratwurstia, ehkä myös vähän lettuja ja kaikkea siltä väliltä.

Näiden muutaman hassun ravintolavinkin lisäksi suosittelen siis Berliiniin matkaileville yksinkertaisesti vain syömään paljon ja kaikkea.

 

Kommentit (14)

Elena

Todella kattava ja kiva postaus! Eniten minua ihmetyttää kuitenkin tässä se, että miten voit syödä noin ja silti näyttää tuolta!? I am jealous, nyt ei oo menny nallekarkit tasan.. Epistä :D

Lotte

Minusta kaikki esitellyt ruuat näyttivät melko terveellisiltä (tai jo rullakebabista en tiedä, mutta onhan siinäkin salaattia välissä! :D). Olisi eri asia, jos vetäisi päivässä 5 sipsipussia, pussin pullaa, kuusi kiloa karkkia, jne. Mielestäni Julia elää kuitenkin suht terveellisesti (ruokaa hyvistä raaka-aineista + normaali määrä liikuntaa).

Itse olen 29 ja olen aina ollut todella hoikka. Urheilua en laiskuuttani harrasta (jos ei oteta lukuun lentokentällä oikealle portille juoksemista). Syön jättimäisiä annoksia ja melko epäterveellisesti (pikaruokaa, karkkia, sipsejä, leivonnaisia, suolaa, rasvaa). Minulle on tärkeää ruuan maku eikä niinkään kalorit, en voisi elää sellaista elämää, että täytyisi varoa syömisiään.

Joillekin massaa ei kerry kehoon samalla lailla kuin toisilla, vaikka syöpöttelisi, juopottelisi ja makaisi sohvaperunana lenkkeilyn sijaan. Omalla kohdallani kyse on nopeasta aineenvaihdunnasta (jonka kai nyt 30:n kynnyksellä pitäisi hidastua, jaiks), hyvistä geeneistä, tms. Teen tutkijan työtä, joten ehkä aivoni kuluttavat niin paljon, ettei laardia ehdi syntymään, kjäh. ;DD

Joka tapauksessa välillä minua hieman häiritsee se, että monen normaalipainoisen/hoikan bloggaajan syömisen ja ulkonäön suhdetta ihmetellään. Kaikkien keho toimii eri tavoin, ihminen on yksilö. Mielestäni ei ole mitään kummallista siinä, että paljon ja herkullista ruokaa säilyy hoikkana.

Lotte

Kirjoitin niin nopeasti, että sanoja jäi välistä ;)

Korjaus viimeiseen lauseeseen: "Mielestäni ei ole mitään kummallista siinä, että paljon ja herkullista ruokaa syövä säilyy hoikkana."

Elena

Kuten tuossa mainitsinkin samassa kommentissa että ei oo menny nallekarkit tasan. Tiedän kyllä että kaikkien kehot ovat yksilöllisiä ja toimivat yksilöllisesti ja joillekkin kertyy "ylimääräistä" enemmän kuin toisille. Enkä nyt lähde selostamaan tähän omia syömisiäni.

Kommenttini ei ollut arvosteleva ja se on kirjoitettu puolivitsillä Julialle, niin että ei kannata ottaa liian tosissaan ;)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Näinhän se vähän menee. Kaikilla yksilöllisesti :)
Ennen söin kaikkea roskaa (pullaa pizzaa hamppareita jne) ei niitä kiloja silti kertynyt, olo oli vaan tukala ja turvonnut joten vaihdoin terveellisempään ruokavalioon, mutta silti sallien herkuttelun jos sille päälle satun :) Paino pysynyt sama, mutta olo paaljon terveellisempänä :)

Senja

oi onpa ihania herkkuja. kun me pari vuotta sitten oltiin kavereiden kanssa berliinissä, meni mahasta alas hävettävän vähän mitään paikallista.. liikaa subeja (haha oli muka niin halpoja) ja aamiaisbrunsseja joilla tungettiin mahamme täyteen croisanttia niin ettei koko päivänä jaksanut enää ruokaa ajatellakkaan :D

Janna

Ovelaa kun voi paahtaa vaahtokarkkeja tuommoisessa pienessä härpäkkeessä. Eikös ne olekin vaahtokarkkeja? :D

Ayu

WHAT! Toi vaahtokarkkisysteemi on PARAS asia mitä mä oon koskaan nähny! Mun omat hammastikku-kynttilä viritelmät jää aivan kakkoseksi.

Sanni

Meijän kaupungissa keski-euroopassa löydettiin halvimmat durumit ikinä, nimittäin 2.30e :p ei ole kyllä ihan turvallisimmassa kaupunginosassa että tyydytään nyt vielä niiin kolmeneuronrulliin :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram