Sup-lautailua ja turkkilainen kylpylä. Aika pitkälti tältä kuulosti viimeinen päivämme Bodrumissa. Olimme kaikki innoissamme rennosta aikataulusta ja sitäkin rennommasta ohjelmasta ja lähdimme suupielet korvissa Ortakent rannalle missä meitä odotti mukava windsurfer porukka valmiina opastamaan meitä suppailusta purjelautailuun.

 

Päivä oli kuuma ja en voi kieltää ettenkö nauttinut älyttömästi vedessä polskimisesta ja rantatuolilla löhöilystä. Olin tässä vaiheessa vielä kokonaan parantunut alkulomaani piinanneesta kuumeesta ja oli ihanaa olla vihdoinkin kaikella energialla menossa mukana. 
 

 

Kun vesileikit oli leikitty, oli hieman illemmalla aika kuurata kaikki se hiki ja hiekka Hamam kylpylässä. Olisin ehkä voinut hieman sivistää itseäni tästä vaikkapa kaikkitietävän Googlen avulla, mutta eihän sitä nyt tajunnut. Kuulin vain sanan spa ja spahan olin tietenkin mielestäni myös menossa.

Kylpylä minne menimme oli kuitenkin enemmän perinteinen turkkilainen saunakylpylä. Hyvällä tavalla mielenkiintoinen sellainen.
Ei siis pelkästään mikään turkkilainen höyrysauna mihin törmää suomessakin kylpylöissä, ei vaan hamam se iso marmorinen huone, minkä keskellä kupolikatto, jonka alla iso pyöreä marmoritaso ja huoneen sivuilla pieniä hanoja ja marmoripenkkejä. Sinne kosteaan marmorihuoneeseen me tallusteltiin normaalin saunan ja höyrysaunan jälkeen hieman hämillämme pesijöiden luokse.

Niin, pesijä -  mies miltei ilkosillaan vain pieni liinavaate vyötäröllään ja karhea kinnaskäsine kädessään, tai vaihtoehtoisesti jonkin sortin tyynyliinan kanssa, mistä taiteiltiin isoja vaahtopilviä. Siitä vaan kaikki ensin huoneen reunoilla kuorintaan ja sitten vierekkäin makaamaan keskelle huonetta pyöreälle tasolle vaahtopilven alle hierontaan.

 

Kun kaikki oli kuurattu ja saippuakuplakäsitelty ohjattiin meidät yläkertaan öljyhierontaan. Tällä kertaa olimme tosin normaaleilla hierontapöydillä ja hierojillakin vaatteet päällä.  Mielestäni hieronta oli todella hyvä ja aloin jo rentoutua, mitä nyt hieman hierojapoikien pieni kikattelu hämmästytti ja outo kainalohieronta kutitti, mutta noin muuten kyllä hyvää työtä. Hieronnan jälkeen saatiin kasvonaamiot ja virvoitusjuomat, sekä hetki kattoterassilla keskenämme. Nauroimme Shrek kasvonaamio ryhmäselfielle ja sille miten osan meistä hierojat olivat katsoneet ihan sopivaksi pyytää treffeille ja kuiskutella kesken hieronnan hiljaa korvaan i love you. 
 

 

Niin. Tämä kylpyläkokemus erosi ehkä aikalailla kaikista muista missä olen koskaan ollut, mutta oli todella mielenkiintoista nähdä tämä perinteinen ja rituaaliomainen peseytymisperinne hamamissa ja ihanaa lähteä sieltä ihon vain narskuessa puhtauttaan ja kroppa hieronnasta rentoutuneena viimeiselle illalliselle viereiseen ravintolaan.

 

 

Hattu - GinaTricot
Mekko - Accessorize 
Bikinit - GinaTricot 

 

Photo credits: Kira Kosonen (ja kiitokset kolmannesta kuvasta Ainolle). 

 

 

 

Matka toteutettu yhteistyössä Turkin valtion kulttuuri- ja matkailutoimiston kanssa.
 

Kommentit (23)

EliSa

Moikka, hei oon itekkin kohta lähdössä Bodrumiin ja todellakin haluan kokeilla sup-lautailua! Osaatko kertoa tarkempia tietoja mistä tuolta ton paikan löytää ja paljon maksaa? :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Hei, veikkaan että Ortakentissa on muutamakin paikka missä mahdollista sup-lautailua kokeilla. Googlesta varmasti löytyy hinnastoa & tietoa enemmän :) Itse en valitettavasti nimittäiäin noista hinnoista osaa sanoa. Harmi, etten tajunnut niitä enemmän tiedostella :/

Minna

Kävin joskus 17-vuotiaana Turkissa tuollaisessa kylpylässä, ja itse koin sen hieronnan aika ahdistavaksi. Jollain tiukemmalla asteikolla se olisi mennyt varmaan seksuaalisen ahdistelun piikkiin, sen verran ylös reidellä hierojan käsi hipelöi. Ja kehtasi vielä virnistellä päälle. Onneksi se ei kestänyt kauan :D Voi vain kuvitella mitä härskejä ne hierojat siellä keskenään puhuvat kun turistit eivät mistään mitään ymmärrä :D

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Se on kyllä varmasti monelle suomitytölle joka ei moiseen ole lainkaan tottunut aika jännä paikka. Itse olisin varmaan vielä 17-vuotiaana ollut tuplasti enemmän hämilläni.

Tea

Olen käynyt itse useamman kerran turkissa ja hamamissa, ja muistan kyllä kuinka ensimmäinen kerta ol pienoinen järkytys, nimenomaan pesiöiden vaatetus :D mutta täytyy myöntää sen kuitenkin olleen mukava ja rentouttava kokemus loppujen lopuksi :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Varmasti sitten siihen tottuneena todella rentouttavaa ja onhan noissa hamameissakin ja työntekijöissä varmasti aikalailla eroja :)

Sari

Voi ei! :D Mä kävin viime Turkin reissulla myös hamamissa, mut hierojat ja pesijät oli onneksi naisia kaikki :D Mietittiinki sinne mennessä et toivottavasti siellä eioo mies hierojia kun kadulla niitä näkee jo ihan tarpeeksi :D

Turkkitaina

Sen verran pakko kommentoida perinteisestä hamamista, ettei perinteisessä peseytymisperinteessä todellakaan miehet ole naisia pesseet, saati kuiskutelleet korviin. Nämä tälläiset hamamit ovat vain turisteilla tarkoitettuja, eikä yksikään oman arvonsa tunteva turkitar moiseen turistikylpylään astuisi jalallansakaan.

Myöskään tuo hierojien kutittelu, treffikutsujen esittäminen ja kuiskuttelu ole todellakaan soveliasta.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Varmasti löytyy parempia hamameja kuin tämä, olen kuullut että esim Istanbulissa on todella upeita hamameja ja ehkä sellaiseen joskus vielä päädyn :) Toivottavasti!

LadyBlue

Apua! Mua ei saisi tuollaiseen kylpylään mistään hinnasta! Kuulostaa tosi ahdistavalta. En pysty Suomessakaan menemään parin huonon kokemuksen takia mieshierojalle. Tarkoitus kai on rentoutua ja mulla se ei onnistu jos pitää koko ajan "jännittää" mitä ukko seuraavaksi tekee ;)Mutta saitpa uuden kokemuksen :)

Ei ikinä enää

Minulla kanssa kokemus erittäin epämiellyttävästä kokemuksesta hamamissa. Mieshieroja kävi suoraan sanottuna päälle. Onneksi lopetti sähähdettyäni.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram