Vaikka olenkin vieraillut Barcelonassa neljä kertaa en ole koskaan päässyt millekkään muulle rannalle, kuin tälle ihanalle ylivilkkaalle Barceloneta- nimiselle turistirannalle.
Barceloneta on kätevästi lähellä keskustaa, mutta täynnä turisteja, kaupustelijoita ja taskuvarkaitakin.
Toisaalta varkaita en nähnyt nyt viime kerralla ollenkaan. Muutama vuosi sitten näin päivässä ainakin viisi hysteeristä turistia juoksemassa ympärinsä rantaa etsien kadonnutta laukkuaan ja poliisiasemille jonot kiertelivät ulos asti.

 

 


Joka vuosi rannalle lisääntyy myös uusia hauskoja myyjiä.
Ennen kaupiteltiin vaan rantahierontaa, kylmiä juomia ja hieman joitakin rättejä/aurinkolaseja, tai pään letitystä.
Nyt on yleistynyt mojitokauppiaat, leikkitatuointien tekijät, erilaiset ruoat ja donitseja päänsä päällä kantava mies.

Siitä on kuule aaltojen äänet ja linnunlaulut kaukana, kun mitään muuta et kuulekkaan, kuin kauppiaat huutamassa kilpaa: servesa, cola, fanta, aqua cold beer!, frehs coconut duleduleduleduledulee!, massahe massahe massagee!, mojito mojito fresh mojitoos! ja vähän väliä joku mies istahtaa viereesi näyttäen batman tatuointeja, aurinkolaseja, saronkeja, tai miksei vaikkapa sikaa säkissä.
No sen siitä saa jos menee suurkaupungin suosituimmalle turistirannalle. Sitäpaitsi on välillä ihan mukavaa, kun ei tarvitse nousta ja lähteä kauppaan. Saat kylmän veden eurolla suoraan syliisi, tai mehukkaan donitsin jos makeanhimo iskee.
Sitäpaitsi donitsimyyjä oli huikea. Päänsä päällä donitsivuorta kantava, triangelia soittava ja hassuja lauluja laulava mies, ei voi olla muuta kuin hauska. Yritin kuvata tätä rannalla hyppivää donitsispektaakkelia, mutta kaveri oli niin vikkelä, että ehti heti rantautua näkymättömiin.
Tässä kuitenkin säälittävä yritykseni:


Ensikerralla testataan sitten niitä muitakin rantoja.
Olen kuullut, että mm. puolen tunnin junamatkan päässä sijaitsevassa idyllisessä pikkukaupunki Sitgessä on paljon kehuttuja rantoja ja muutenkin kaupunki olisi näkemisen arvoinen.

Kommentit (14)

Anonymous

Me oltiin kanssa tänä kesänä tuolla samaisella rannalla.. ja kyllä oikeasti meinasi hermo siinä kuitenkin mennä kun ne siitä vierestä 30 sekunnin välein( jos kesti sitäkään) kävelivät,milloin minkäkin näköistä myyjää.Varsinkin tämä duleduledulee. Ja potkivat sitä hiekkaa pyyhkeiden päälle kävellessään ohi.. välillä oli hupi tästä kaukana :D no" työnsä" kullakin tietysti. :)

Anonymous

Olimme kahden ystäväni kanssa vuokranneet heinäkuun alussa viikoksi kämpän lähellä tuota rantaa ja kävimme siellä, joka päivä ja me emme nähneet siellä kertaakaan turisteja! Saattaa johtua siitä, että olimme siellä puolen rantaa missä ei ollut aurinkotuoleja:).

Anonymous

Tää on nyt hyvin henk.koht. kysymys, mutta missä olet "ottanut" sun rinnat? Suomessa on tietty luotettavampaa kuin esim. Virossa, mutta taas paljon kalliimpaa.. mietityttää vaan ni aattelin kysyä!

Anonymous

vitsi sulla on upee vatsa, ei näy kyllä mitään merkkejä raskausajasta! :) mikä on sun salaisuus?

Anonymous

oon nyt vähän aikaa sun blogia seuraillu ja tykkään ihan julmetusti! osaat kirjottaa aina niin hauskasti että saa koko illan kikattaa! tuntuu kauhena törkeältä kysyä, mutta on jo vähän aikaa vaivannut että ootko käyny jossain kauneusleikkauksessa(leikkauksissa)? olisi kiva jos voisit joskus kertoa siitä tai niistä jotakin :) innokas lukijaa kiittää!

Julia

Jannika,http://oceanchild87.blogspot.com/search/label/Tissit Olin n.23 vuotias.Anonyymi,Jep! Ei ihan se paikka missä "sielu lepää" :D Anonyymi,Niin, pidemmälle mentäessä on kyllä rauhallisempaa. Olen itsekkin ollut pidemmällä, mutta siellä oli meressä kamalan kivinen pohja. Oliko teillä?Anonyymi,Ohjaisin sinutkin ensimmäiselle anonyymille laittamaani linkkiin :)Natalie,Ihan kivaa oli kyllä :)Anonyymi,:D hahaha. Jep.Anonyymi,Kiitos paljon kivasta kommentista. Älä pelkää ei ole tökeröä. Tätä kysytää minulta usein ja todella paljon tökerömmin miten itse osasit kysyä :DOlen aiheesta jo kirjoittanutkin ja se löytyy täältä:http://oceanchild87.blogspot.com/search/label/TissitMuissa leikkauksissa en ole ollut.

Anonymous

Pohja ei kyllä tuntunut yhtään kiviseltä. Toisaalta pysyimme aika rannassa, koska aallot olivat todella isoja:)

Anonymous

Mitä toi yks anonyymi puhuu raskausajasta? Onko sulla siis lapsi? Miten on menny noin ohi..

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram