Noin kolmisen viikkoa sitten lähellä sijaitseva kuntokeskus Sats sulki ovensa ja vei minun aerobisen liikuntani mukanaan. Yläkerran sali hoitaa edelleen loistavasti lihaskuntoharjoittelut, mutta enhän halua hengästyä jo kiivetessäni ne kahdeksan rappusta sinne. Minun täytyy siis keksiä jokin uusi keino kuntoni parantamiselle, nyt kun zumbat ja ja muut hyppimiset ovat kaikonneet liian kauas.
Lenkille minusta ei ole, se on todettu jo miljoona kertaa (okei, kymmenen) Pyöräilykään ei käy (tuossa ilmassa nyt ainakaan), eikä edes kävely. Olen oikeasti vain liian laiska ja kärsimätön ja jos minulla ei ole muuta tekemistä kuin porskuttaa eteenpäin yksinäni ajatuksieni kanssa, rupean haaveilemaan ja törmään sitten luultavasti puuhun.
 

 

 

 

 

 

 

 

Vieressä tosin on palloiluhalli. Olenkin yrittänyt muutaman viikon ajan sinne soittaa ja varata aikaa minulle, Laurille ja sulkapallolle.  Ei siis mitään tennistä- ei katso ranteet kestä. Sulkapalloa sen olla pitää. Jokatapauksessa ongelma on se, että tykkään liikkua silloin kun mieli tekee. En luultavasti silloin kun on pakko, koska on viikko sitten varattu sulkapalloaika.

Täten olen päätynyt kolmeen vaihtoehtoon:
a. Ylikallis kausikortti Elixiaan.
b. Nindendo wii liikuntapeli.
c. rappusten käveleminen hissin sijaan.

Kallistun vaihtoehto C:hen, ellei joku nyt heitä ilmoille jotain tosi hyvää ideaa.
P.s uiminen ja varsinkin hiihto on kiellettyjen listalla.

 

Kommentit (58)

Anonymous

Itse vihaan salilla käyntiä, mutta lenkkeily on ok. Halusin kuitenkin vaihtelua joten ostin pleikkarin ja siihen sen move pelin ja pari muuta, ja johan hiki lentää :) Kätevää!

Sonja

Tonne Elixiaan saa myös ns. päiväkortteja, joilla pääsee salille tyyliin kello kolmeen asti. Eli jos aamu/iltapäivätreenailut on sun juttu, on toi halvempi kuin "peruskortti". :)

Anonymous

Itse olen luonnostaan hoikka enkä ajatellut tarvitsevani liikuntaa, kunnes huomasin, että 29-vuotias varteni kaipaa ehkä sittenkin kiinteytystä. En osaa harrastaa mitään liikuntaa, siihen vaikuttaa varmasti osaltaan myös traumat koululiikuntatunneilta (hiihto 30-asteen pakkasessa, meillä Lapissa kun ei pakkasrajoja tunnettu + sadistinen liikunnanope joka suosi vain niitä jotka pelasivat paikallisessa pesäpallojoukkueessa). Ainoa joka saa minut liikkumaan on joku harrastus, jota en osaa liikunnaksi mieltää. Sellainen mikä on hauskaa ja mielekästä ja liikunta tulee ikään kuin siinä sivussa. Tällaisia on minulle: ratsastus, koiran kanssa lenkkeily ja pelastusharrastus hakutreeneineen, uinti (en siis tarkoita mitään tylsää altaan päästä päähän uintia, vaan viikottaisia vierailuja paikallisessa vesipuistossa, jossa voin kuvitella lilluvani Karibian lämpöisissä vesissä. Okei, ehkä tätä ei voi liikunnaksi edes kutsua, mutta on siellä sellainen kiva "villi virta" ja vastavirtaan uiminen on ihan haastavaa.). Lisäksi laskettelu ja lautailun opettelu on ihanaa (vauhdin hurma ja hulppeat maisemat), tosin ei todellakaan näissä tulipalopakkasissa. Lisäksi tykkään seinäkiipeilustä, se on ihan superhauskaa. Niin ja tykkään myös tanssia kotona yksikseni lempimusiikkisoittolistani tahtiin. Autoa minulla ei ole koskaan ollut ja nyt kun pyöräni varastettiin, niin joudun pakosta kävelemään aika paljon, joten kaipa siinäkin liikuntaa tulee.Eli suosittelen jotain hauskaa liikunnallista harrastusta ja/tai koiran hankintaa ;)

Anna

Kaikille jotka haluaa saada tuloksia, treenata kotona silloin kun ehtii (huvittaa!:D), ilmaiseksi, ilman sitoumuksia, omaan tahtiinsa ja oman kuntotasonsa mukaan, vieden vain alle puoli tuntia päivästä (kyllä se TEHOAA)..... Jos kuullosti hyvältä niin mä suosittelen ehdottomasti tätä *thumbs up* -> www.bodyrock.tv

Satte

Ite treenaan ps3:sen movella. Mulla on siihen se fitness coach peli :D erittäin tehokas vempain, mulla ainakin kroppa huutaa hoosiannaa aina treenin jälkeen.

Krista

Mulla on kanssa toi PS3 Move ja Fitness Coach Club-peli, ja on kyllä todella tehokasta treeniä! Sieltä voi kaikenlisäks valita itselle sopivimman tavoitteen (esim. lihasmassan hankkiminen, painonpudotus, kestävyyden kehittäminen yms.) ja tehdä sen mukaisia treenejä. Ja treenivaihtoehtojakin on todella paljon, pilateksesta kickboxingiin ja boot camp-treeneihin. :D Oon ollut tosi tyytyväinen tuohon, kroppa pysyy kunnossa eikä tarvi maksaa joka kuukausi kalliita jäsenmaksuja Elixiaan tai muualle. Ja saa treenata just sillon kun huvittaa. :)

Anonymous

Elixian jäsenyyden voi myös saada siirrettyä henkilöltä toiselle. Eli jos sulta löytyis joku tuttu, joka on jo ollut vuoden jäsenenä ja haluais irtisanoutua, niin sä voit jatkaa hänen aloittamaansa jäsenyttää ilman että sulla on enää mitään sitoutumisaikaa.. Ja jäsenen kuukaushinta on kait n 70€..

Anonymous

kuntonyrkkeily ja potkunyrkkeily ovat oikein hyviä vaihtoehtoja ! :D suosittelen ! kunto kasvaa ettei edes huomaa :D

Roosa-Maria

Susittelen kans tuota pleikkari kolmosen move fitness peliä! Ihan uskomattoman tehokas ja monipuolisesti erilaisia reeni ohjelmia ja eri pituisia. Voi myös tehän oman reeni ohjelman tai kokeilla yksittäisiä horjotuksia ja tilastojen avulla seurata kehitystä yms!

Anonymous

Minua hirvittää tuo liikuntasalien hurjat hinnat ja ne sopimusehdot! Mutta mene ratsastamaan! Sulkapalloa kun pelaat tunnin niin tuntuu että on tehny jotain! Ainakin omalla kohdalla riitti aluksi vain puolen tunnin sulkis enkä ihan rapakuntoinen ole.

karoliina

Rullaluistelu on kesälajeista mulle mieluisin, ei oo niin hidasta kuin juokseminen, mutta mielenkiintoisempaa kuin pyöräily.

Anonymous

heh, kaikilta tuntuu löytyvän sulle oma ehdotuksensa, niin löytyy multakin! itse olen hurahtanut täysin les millsin tunteihin, etenkin body combatiin ja joskus reenailen sitä YKSIN kotona youtuben combat videoiden tahdissa, niin hölmöltä kun se tuntuukin. :D mutta hyvän reenin sillä saa. tässä yks vanhempi combatin ohjelma http://www.youtube.com/watch?v=GOiLDCTe-zo

Julia

haha, minullakin on kouluajoilta hiihtotraumat. Ensin hiihdin liian pienillä monoilla ja kunnes opettaja vihdoin uskoi, etten pysty enää hihtämään, piti minun kävellä muun luokan perässä ja kerätä kaljapulloja metsästä! :D Ratsastus olisi ihanaa! Voi kun saisinkin senkin joskus aikaiseksi :)

Julia

Okei mä alan tosissani harkita näiden kaikkien suosituksien jäkeen sitten move- peliä. :)

Julia

Kiitos paljon hyvistä vinkeitä! Tekisi heti mieli lähteä ratsastustunnille, ostaa move- peli, tai vaikka se koira :D

FixMe

ootko harkinnut ladylineä? se on maaaaailman paras! ihana sali, pelkkiä naisia, lesmillstunnit, solariumit asiakkaiden käytössä, hierontatuolit, saunat & suihkut, infrapunasauna... ah!

Anni

hei sullahan on iphone! :) ootko nähny sellasta appsia minkä voi ladata ilmaseks kun "nike training club" ? siellä on erilaisiin tarkoituksiin ohjlmia "get lean/get toned/get strong", ja jokaisessa on vielä eri"rankkuuksiakia" (?:D) eli voi kokeilla aloittelijan jumppia, tai jo konkareille suunnattuja. ne kestää 30-45min ja ne on aika jumppamaisia, tehään yhtä liikettä 30sec-2min ja sitten vaihetaan, välillä parin tunnin tauko. se ohjelma laskee sulle aikaa ja kertoo millon vaihdat seuraavaan liikkeeseen! sit siellä on vielä ohjelma jossa voi keskittyä saamaan better buttin tai paremmat absit jne. ja siis vaikka oon ite urheilija niin voin kertoa et kyllä tuntu noi 30-45min jumpat sellasella teholla että! siel on tosi hyviä liikkeitä ja suurimman osan voi tehä tosiaan himassakin, jossei oo käsipainoja jne ni siihenhän voi iskee käteen vaik vesipullot.Kokeile! kerta sen ilmaseks iphoneen saa niin et hävii mitään :-)

Sanni

Koira on oikeesti tosi hyvä hankinta tollei liikunnan kannalta ja tietenkin muutenkin. Ite asun koiran kanssa kahdestaan ja se, että sun on pakko viedä se koira pihalle ni samalla sitä sitten tulee itekkin liikuttua ja oikeestaan tulee tosi hyvä mielikin siitä, jos ei muuta jaksa tehdä. Välillä tulee sitten tehtyä paljon pidempiäkin lenkkejä kun koira tarvitsee sitä pitääkseen kuntoa yllä. Toinen on toi hyötyliikunta. Kävellen kaikkialle ja pyörällä kesäisin ni se kuluttaa jo yllättävän paljon. ;)

Sanni

Koira on älyhyvä hankinta liikunnan kannalta ja tietty muutenkin. Se piristää päivää ja samalla tuottaa sulle liikuntaa, koira kun on pakko viedä pihalle ni tulee sitten itekkin lähdettyä. Ite asun koiran kanssa ja joskus on laiskuustaso korkeella, mutta pihalle on vaan mentävä ja joskus vähän pidemmällekkin koska se tekee koiralle todella hyvää ja itelle tietty. ;) hyötyliikuntaa kannatan kanssa. kävellen kaikkialle ja kesällä pyörällä. : )

Sofia

sulkkis on kyl tosi kivaa ! :) ja muaki ärsyttää se ku ei ranteet oikee kestä tota tennista :SKannattaa kokeilla ratsastusta ! :D vaikka se onki kyllä aika kallista nykyään.

Anonymous

eikö ruohiksen sats tarjonnut sulle tarjousta jatkaa muilla satseilla hintaan 31,20e/€? niin ne teki mulle ja nyt reenaan mm. elielillä. superhalpa.

Anni

hahaha oonpa mä antanu näppärät ohjeet. siis välillä parin MINUUTIN tauko tuolla väleissä. muutenkin toi suomen kieli näköjään tehny vähän tiukkaa.. no toivottavasti löysit punasen langan anyway :D

Anonymous

Mikä ihme on, ettei nykyajan nuorisoa uinti kiinnosta? Parasta ja tehokkainta liikuntaa. Vai kastuuko meikit ja tukka? ;)

Anonymous

Aika moni ehdotti täälä koiraa, sanoisin, ettei ehkä se parasvaihtoehto kun miettii kuinkapaljon reissaatte miehes kanssa :P Koiraa kun ei voi moneen paikkaan ottaa mukaan.. Move ja muut pelit vaatii tilaa kämpästä, mutta jos sitä löytyy niin ne on kyllä hillittömän hauskoja vaikka kavereidenkin kanssa peli-iltaan. Tanssipelit saa hien pintaan !

Anonymous

Olin Elixialla kaksi vuotta kunnes muutin paikkakunnalle jossa sitä ei ole..se on paras! jäin todella sitä kaipaamaan..suosittelen..hinta on kallis mutta mielummin säästin muusta ku liikunnasta.

Anonymous

Ruoholahteen avaa keväällä Motivus, käsittääkseni juuri Satsin tiloihin. Motivuksella on aika edulliset hinnat :)

Anonymous

Entäs tanssitunnit? :) salmisaaren liikuntakeskuksessa toimii tanssikoulu Footlight ja niillä on tosi monipuolinen valikoima eri tanssitunteja. Hauskaa liikuntaa! Elixia tosiaan on kallis mutta ryhmäliikuntatunnit siellä ihan loistavia ja kivat tilat. Ite oon nyt roikkunut siellä reilun kolme vuotta jäsenenä, ei kyllä paras vaihtoehto tälle opiskelijabudjetille mutta en vaihtaisikaan.

Miniscule

Ehdottomasti kannattaa hommata pleikkarille Move fitness ja Dance star-peli! Fitnesissä on älyttömän paljon eri treenausmahollisuuksia ja dance star peli käy alkulämmittelystä(ja illanistujaisissa se on hauskaa viihdettä). Ja jos haluaa vielä rankempaa niin suosittelen Move UFC personal traineriä! :)

Julia

Ymmärsin kyllä ja kiitos mielettömästi vinkistä! Tätä ohjelmaa minulla ei olekkaan, jokin toinen urheilujuttu löytyy ja sekin ollut hyvä, mutta ei noin monipuolinen! Aijon todellakin ladata tämän, kiitos :)

Julia

Koira olisi ihana, mutta kaiken muun kannalta sitten hiema hankalampi kun matkustellaan ja eletään "ei niin säännöllistä elämää" :( Ehkä sitten myöhemmin!

Julia

Valitettavasti olen lässyttänyt Laurista koko blogin ajan aina. Blogini kun kertoo arjestani ja Lauri on isoin osa sitä, niin täällä se nyt on ja valitettavasti myös pysyy :)

Julia

Harrastin joskus ratsastusta 7 vuoden ajan ja ehdottomasti aijon palata sen pariin vielä joskus. Kaipaan sitä kyllä niin paljon!

Julia

Tarjosi kyllä, mutta lähin toinen olisi ollut sitten se eliel, enkä kuitenkaan olisi saanut itseäni sinne niin usein, että diili olisi kannattanut :) Olen laiska.

Julia

hahha eeei :D Minä kävin ennen uimassa melkein joka aamu. Enne koulua vielä. Tukasta ja meikistä viis. Sitten meni vaan into siihen. Kesäisin kyllä vielä jaksaa.

Julia

Tiedän :( Harmi että juurikin siksi koiran hankinta tuntuu mahdottomalta. Move tosin ei :)

Julia

Minäkin olin ennen Elixialla, mutta meni hermot siihen ihmispaljouteen jotenkin. Tilat ja tunnit ovat kyllä tosiaan loistavat.

Anonymous

Hei tsekkailepas miltä Motivus näyttää! Kampin keskuksessa on Center-sali sekä sähkötalossa Kampissa toinen sali. Tää sähkötalon sali muuttaa toukokuussa Ruohikseen, varmaan Satsin vanhoihin tiloihin ! Tuntivalikoima on huippu ja tunteja on paljon eli ei jää kyllä mikään päivä sen takia treenaamatta etteikö menis sopivaan aikaan tunteja! Eikä mikään hirveen hintanen ja ei tarvii sitoutua mitään vuodeks:)

HerminiCa

tankotanssia varten pitäis vaan olla ihan reippaasti enemmän massaa reisissä että se ei tuntuis pahalle + kaikki temput ois siinä mahdollisia, ainakin helpottaa hommaa kummasti sanoo kaikki tankotanssiopet :)

Anonymous

Xbox + kinect ja siihen pelit EA Sports Active 2 (sisältä sykemittarin) ja Your Shape Fitness Evolved 2012 ehdottomasti! Saa laiskan sohvaperunan kuten itseni innostumaan urheilusta, kun ei tarvise kauas sohvasta mennä, jumpata tupotäynnä olevissa saleissa, saatikka ei tarvitse laittaa nenäänsä ulos tuonne Suomen Siperiaan. Kinectiä käyttäessä ei edes tarvitse mitään ylimääräisiä vimpaimia heilutella käsissä.

Oona

Oot ihan huippu kaunis näissä kuvissa :) Ikäviä noi jotkut negatiiviset kommentit, tuli oikeen paha mieli sun puolesta. Jatka samaan malliin, oot upee nainen.

Anonymous

Kun itteeni laiskottaa ja en jaksa edes tunnille itseäni raahata liikun kotona. Kokeile Bodyrock sivustoa. Sielä helppoja ja tehokkaita airobisia liikesarjoja jotka sopivat juusti kotioloihin ja ovat sopivan lyhyitä että ne oikeasti jaksaa tehä. Tämä on myös hieman lihaskuntoa kohentava mutta jälkipolttaa (kuulema) tehokkaasti rasvaa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram