Uusivuosi Amsterdamissa kuulosti ihan sodalta, melkein näyttikin siltä. 
Ihmisä juoksentelee sinne tänne, räjähdyksien äänet kaikui talojen välissä, autojen varashälyttimet soi kilpaa, savua hierottiin silmistä ja korvista pidettiin lujasti kiinni. 
 
Mikälie se onkaan se kovaääneinen raketti mikä heitetään maahan ja räjähtäessään soikin korvissa sitten viikon. Inhoan niitä.
Täällä oli ilmeisesti hauskaa heitellä niitä mahdollisimman ruuhkaiseen kohtaan ja nauraa säihkähtäneille kirkaisuille. 
Muutaman ensimmäisen äänipommin jälkeen oli pakko ruveta tarkkailemaan silmä kovana missä niitä menee, ettei kuole ennenaikaisesti paskahalvaukseen.
 
Kaikesta hullusta menosta huolimatta, onnistuttiin viettämään vuodenvaihde suht rauhallisesti. 
Syötiin illallaista läheisessä Opera- ravintolassa, missä nuolin lautaseni puhtaaksi. En tiedä oliko ravintola oikeasti hyvä, mutta oma annosvalintani ainakin osui niin nappiin, että ehdottelin Laurille jo uusintakierrosta seuraavalle päivälle.
 
Ruuan jälkeen kierreltiin kaupungilla ja pamahdettiin Dam squarelle juuri kello kaksitoista. Raketit eivät olleet kummosia, mutta ihmisiä oli aivan tajuttomasti. Tuhansia. Ja siitä puheenollen, millä ihmeen todennäköisyydellä jokin todella huonosti ammuttu raketti tippuu taivaan korkeuksista juuri minun päähäni? Palava ei onneksi- jokin kalikka vain, mutta oikeasti tuhansien pääkoppien aukiolta se samperi kolhtaa tähän nuppiin ja voin sanoa, että sattui. Luulin, että joku iski paksun lasipullon päähäni rikki ja se olisi menoa nyt. Ei nyt ehkä elämän, mutta ainakin rahojen.
 
Väsyneinä, mutta onnellisina sitten kömmittiin sänkyyn ja nukuttiin ensimmäistä kertaa pitkälle päivään asti.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (16)

Anonymous

Nää sun matkakertomukset on ihan parhautta! :) Itsekin Amsterdamin matkaa suunnitelleena ja eri yöpymisvaihtoehtoja tutkineena olis kiva tietää missä hotellissa siellä yövytte? Ja suosituksia miltä alueelta majoitusta kannattaisi tutkia? :)

Mira

tultiin ite muutama päivä sitte hollannista ja amsterdamista, ku sisko asuu siellä. Siskolla kävi niinki mukava tuuri, että aamulla huomasi raketista lähteneiden sirpaleiden iskeneen kaksi vuotiaan lastenhuoneen ikkunan hajalle.. joku hullu oli heittänyt raketin sitten siihen ikkunan viereen seinään!

JMP

Katselin tässä uuden vuoden aattona nostalgisia 90-luvun musiikkivideoita ja minusta tämä eräs Wes-yhtyeen "Alane"-musiikkivideossa esiintyvä kaunis nainen (joka laulaa sitä eee-e-ee-e-e-e-kohtaa) muistuttaa sinua jonkin verran. Tämän on siis tarkoitus olla kohteliaisuus, heh. Pään muodossa on jotain samaa (minusta täydellisen kaunis olemus) ja hänellä on sellaisia klassisen elegantteja asentoja niin kuin sinullakin useissa kuvissa. Todella jumalaisen kauniita olette molemmat.Tässä vielä tämä video, olet ehkä itsekin nähnyt sen nuorempana (tai en tiedä soitettiinko sitä Suomessa, itse seurasin vain saksalaisia musiikkikanavia, joilla se ainakin pyöri tiiviiseen tahtiin siihen aikaan). http://www.youtube.com/watch?v=kKpRpDIrJJU

Anonymous

Katsoin tuon videon mistä JMP puhui ja olen kyllä harvinaisen samaa mieltä! :D (Tämä siis kohteliaisuus):)

Julia

Anonyymi,Yövytään Eden nimisessä hotellissa. Melko lähellä keskustaa (ostoskatuja ym) n. 5min kävelymatkan päässä, mutta kuitenkin vähän syrjässä. Ihan mukava hotelli, huoneet pieniä, mutta uusia, siistejä ja vessa oli kiva ja melko tilavakin. Otettiin tämä, koska uudenvuoden takia oli ihan älyttömän vaikea löytää mitään hyvää ja tämä oli vaihtoehdoista ja hinta/laatusuhteeltaan parhain saatavilla oleva :) Alueista täällä en tiedä yhtikäs mitään, seurailen vain tuota Lauria joka tuntee kadut paremmin :DIda,samaa ihmettelin minäkin, kunnes seuraavassakin ravintolassa oli kissa! Kai se on näiden joku juttu pitää lemmikkikissaa ravintolassa?Mira,Huh, en yhtään ihmettele niitä tosiaan lenteli ties minne. Ihme porukkaa kun ei voi yhtään katsoa minne viskoo.JMP,Onpa kaunis nainen tosiaan, kiitos että että edes vähän mielestäsi muistutti minua.En ole tainnut ennen nähdä kyseistä videota, biisi oli tuttu mutta jo ihan unohdettu. Taidanpa ladata sen itselleni, se oli kiva :)Anonyymi,Hahah, voi teitä. Nainen oli upea. Itse omaan jotenkin sotkuisemmat kasvonpiirteet :DSenja,Kiitos :)souphie,Älä! Siinä on vieläkin kuhmu :DAnonyymi,Zarasta. viimevuoden osotos, mutta vastaavia löytyy vielä!

Oona

Matkapostaukset on niin kivoja. Paitsi että niistä tulee jäätävä matkakuume (hyvä vaiko huono juttu?)...:D

HerminiCa

Muistan ku sain kerran pienenä itsekkin tuommosen rakettikalikan päähäni, nous iso kuhmu ja sain kivan päänsäryn siitä sitten :D Tuliko sullekkin vai pääsitkö luikahtamaan pakoon tältä vaiheelta? http://herminica.blogspot.com

eppu

Oi Amsterdam, tuli ikävä! Voi vaan uskoo kuinka raju meno siellä on ollu uutena vuotena :D

Soikku

Luin innolla tätä postausta, koska sain joululahjaksi Amsterdamin matkan helmikuun lopulle. Tuskin maltan odottaa että pääsen sinne! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat