Nyt päästään toiseen lajiin, nimittäin polskimiseen. Kävin joskus nuorempanakin ahkerasti uimassa, en tosin vain voi ymmärtää että miten olin muka niin ahkera, että ihan oikeasti aamulla ennen koulua pyöräilin uimahallille, uin tunnin, otin bussin kouluun ja koulun jälkeen bussilla takaisin uimahallille, mistä pyöräilin kotiin. Ihan hullujen hommaa, nimittäin minä en ole aamuihminen, en ole kouluihminen, enkä pyöräilevä ihminen, enkä varsinkaan uiva-pyöräilevä-aamu-kouluihminen.

Nyt käyn vain kerran viikossa keskiviikkoisin uimassa ja menen autolla – ja illalla. Ilta-ajassa on tosin se huono puoli, että allas on välillä niin täynnä, ettei koko touhusta tule yhtään mitään kun papparainen on edessä, lapsilauma sivussa, vesijuoksija takana ja toiselta puolelta iso mies kroolaa täysiä ja hukuttaa minut mukanaan tuomiin aaltoihin. Se ei ole kovin rentouttavaa se, mutta rakastan niitä rauhallisempia iltoja, milloin olen melkein yksin altaassa, unohdan ajankulun ja kauhon vaan vettä vapaasti. Päästä päähän ja uudelleen.

Uinnin jälkeen on aina hyvä olo (ja nälkäinen). On ihanaa nousta viileästä altaasta, käydä saunassa ja istua hallin kahvilaan syömään pientä välipalaa.

 

 


Ihan pian pakotan jonkun ystävistäni minun mukaani! Voimme sitoa vyötärölle vesivyöt ja rinnakkain vesijuosta juoruten. Olen nähnyt monien mummeleiden tekevän näin ja olen hieman kateellinen, niillä näyttää kuluvan aika harvinaisen leppoisasti :)

Kommentit (17)

Jenni

Kävin vuosi sitten Helsingissä asuessani paljonkin vesijuoksemassa. Se on todella tehokasta kun oikeasti juoksee eikä laahusta virran mukana. Laitoin pari kertaa sykemittarin kiinni ja huomasin sykkeiden nousevan lenkin tasolle. Vedessä voi ottaa myös spurtteja tai tehdä intervallitreeniä. Suosittelen! Polviystävällistä ja hyvää treeniä jaloille ja kauhoville käsille!

Henje

Kävin pari vuotta sitten vielä kun Salmisaaren uimahalli oli auki, aina sunnuntaisin pitkän aikaa kaverin kanssa vesijuoksemassa. Se oli viikon paras juorutuokio ja aina tunnin jälkeen altaasta noustessa jalat tutisi, yllättävän tehokasta hommaa ja aika se kuluu leppoisasti ;)

D

Selän ongelmien myötä fyssari suositteli vesiaerobicia (syvänveden jumppa). Aluksi ajattelin että en koskaan mene vanhojen mummojen kanssa vesijuoksuvyössä altaaseen pomppimaan pötkylöiden ja kasari hittien tahtiin ... Mutta sitten kun ekaa kertaa menin - jäin koukkuun ! Niin huippu hommaa ja lämmin tulee, käyn siis 2X viikossa! Plussana toki komeat ohjaajat ! Ja selkä kiittää !

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Minäkin ajattelin joskus noin aluksi, mutta kokeiltuani olinkin todella positiivisesti yllättynyt! Harmi vain että vesijuoksu sen jälkeen vähän jäi, mutta toivottavasti pääsen taas pian kokeilemaan!

Vierailija

Vesijuoksu kaverin kanssa on tosi kivaa ja tehokasta ajanvietettä. Yksin sen sijaan ehkä maailman tylsintä puuhaa :D

Nefe

Mistähän sais sellasia uikkareita ette nännit loista läpi? :D Kävisin jos löytäisin sellaiset. Uiminen tuo mielenrauhaa.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Hmm, en oikein tiedä. Ainut mitä keksin on mennä isoon kattavan valikoiman omaavaan urheiluvaateliikkeeseen ja valita paksuin uikkari :)

Ace82

Mun on pakko kommata tähän, anteeksi kun en ole se, jolta kysyttiin. Siis kannattaa nimenomaan valita sellaset kupilliset uikkarit, on ryhdikkäämpi olo muutenkin ja tietää, ettei esittele liikaa itseään. Niitä on muitakin kuin suurikukallisia mammakuosiuikkareita. Varmaan laajin valikoima löytyy internetistä...sieltä itse löydän omani. Tai alusvaatekauppaan.

sanniii88

Mä rakastan uimista! Oon tänä vuonna alkanut käymään uimassa kun salikortin hintaan kuului se mukaan, valitettavasti täällä ulkomailla ei saunaa ole josta olen kyllä vähän katkera! Mutta toi nälkä juttu on NIIN totta, en tajua mistä se johtuu ! :D Meillä on onneksi kaksi "hidasta" rataa, kaksi medium ja kaksi "nopeiden" ja ite meen suosiolla aina sinne hitaiden radalle etten jää isojen mieskroolareiden alle :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram