Tai hyvää ja hyvää. Ehkä hieman harhaan johdatteleva otsikko, minkä voisin pikemminkin muotoilla näin; Kolme elokuvaa mitkä katsoin viimeksi ja mitkä jäivät jostain syystä erityisesti mieleeni.
En nimittäin ole koskaan mennyt oikein itsekään takuuseen omasta leffamaustani. Siinä missä minä pystyn tuijottamaan jotain outoa elokuvaa liikahtamattakaan, ystävieni nukkuessa vieressä, lähden taas mieluiten menemään kesken Unelmien pelikirja –elokuvan. Sen mikä oli taas kaikkien muiden mielestä niin hyvä.

Ehkä elokuvat vain tarvitsevat sen oikean mielentilan sille oikealle päivälle?
Ja ehkä elokuvat eivät tarvitse minua valitsemaan niitä, nimittäin en vain yksinkertaisesti koskaan valitse hyvää elokuvaa.Näistä kolmesta elokuvasta valitsin kuitenkin vain yhden itse, joten uskallan ehkä loppuja jopa suositella. Ja sen yhden itse valikoimani katsoin yksin. Nälkäisenä lentokoneessa. Ja se oli ruokaelokuva. Totta kai se oli mielestäni hyvä!

 

Herkullinen elämä (The Hundred Foot Journey)
Intialainen perhe eksyy pitämään Ranskan maaseudulle perheravintolaa. Tarina ei ollut sen kummoisempi, mutta se piti minut ilmakuoppienkin kera otteessaan ja vaikka edessä oli jonkin sortin lentokonelasagne, niin saatoin vain haistaa sahramin tuoksun nenässäni ja curryn kielelläni. Elokuva on saanut ristiriitaisia arvosteluja ja olikin sellainen perus kepeä ja ennalta arvattavissa, mutta mitä sitten. Tulin elokuvasta hyvälle tuulelle. Ainut asia mitä olisin vielä vain toivonut, oli että olisin katsonut sen kotona, niin että olisin voinut juosta suoraan Intialaiseen ravintolaan mässäilemään elokuvan loputtua.

 

The Interview
Pohjois-Korean diktatuuria käsittelevä kohukomedia, missä Seth Rogen ja James Francon avulla suunnitellaan suuren johtajan Kim Jong-unin salamurhaa CIA:n toimesta.
Elokuva oli vielä överimpi mitä osasin odottaa, mutta pakko myöntää – oli se ihan hauska. Jostain syystä olen nähnyt tämän jo kaksi kertaa ja muutamissa kohdissa se jaksoi vain edelleenkin naurattaa. 
Kai tällainen huumori vain uppoaa minuun.

 

I Origins
Herkkä tieteisdraama on täysin erilainen kuin nämä kaksi muuta, mutta piti minut eniten otteessaan elokuvan alusta ihan loppuun. Jopa kokistölkkini unohtui koskemattomana lämpenemään sohvapöydälle kun tapitin keskittyneesti elokuvaa, mikä oli samalla ehkä hieman outo, mutta niin mielenkiintoinen.
Lyhyesti sanottuna I Origins on elokuva molekyylibiologistista. Tohtori Ian Grayn tutkimukset ihmisen silmästä johtavat teoriaan, missä ihmisellä voisikin olla täysin identtiset silmät jonkun toisen kanssa.

P.s Traileri paljastaa aivan liikaa.

 

Oletteko te katsoneet viime aikoina jotain mieleenpainuvaa elokuvaa? Otan mielelläni vinkkejä vastaan – kuten sanoin, minun ei kannata niitä itsekään valita :D

Kommentit (11)

Lilja

Katsoin myös viikonloppuna tuon Interview -elokuvan. Olihan se ihan hyvä ja kiinnosti katsoa erityisesti sen aiheuttaman kohun takia. Mun makuun siinä oli kuitenkin ihan liikaa sähellystä ja överiväkivaltaa, mutta sitä lukuunottamatta ihan katsottava! Tuo I Origins kuulostaa mielenkiintoiselta, täytyy varmaan pistää joku ilta pyörimään!

jjonna

Vau! Tuo viimeinen vaikuttaa mielenkiintoiselta. Lopetin tuon hemmetin trailerin katsomisen kesken, että jäisi jotain kerrottavaa itse elokuvallekin.. Siihenhän oli tehty oikein kunnon tiivistelmä koko elokuvasta. :'D

Tinttinen

Kävin katsomassa viikonloppuna Kaiken Teorian ja se oli todennäköisesti elämäni tähän astisista elokuvista koskettavin ja liikuttavin. Ainakin nenäliinojen määrästä päätellen. Suosittelen!

Vierailija

Gone girl. En ole varma oliko se mielestäni erittäin hyvä mutta ainakin erittäin vangitseva. Mentiin katsomaan kyseinen elokuva myöhään illalla ja olin varma että nukahdan kesken mutta hyvä kun maltoin edes arkit syödä! Piti niin hyvin otteessaan ja yllätti ja niinkuni sanoin niin vangitsi! Suosittelen jos tykkään vähän ei niin tyypillisistä Hollywood blockbustereista :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ah, Lauri suosittelikin minulle tuota Gone Girliä :) Olen kuullut siitä paljon muutenkin kehuja, mutta unohtanut kokonaan. Kiitos siis tästä!

Chenille

Ootko katsonut vielä Untouchables. Aivan mahtava elokuva! Löytyy tällä hetkellä ainakin Netflixistä.

maria

Heh ei hitto tuo viimeinen traileri ;D jääkö elokuvaan mitään yllättävää enää.. itse odotan american sniper elokuvaa, että tulisi teattereihin.. rakastan bradley cooperia ja tarinakin vaikuttaa mielenkiintoiselta.
Tavoitteena on myös lukea fifty shades of grey (tiedän olen pari vuotta jäljessä:D) ennen kun katson sitä leffaa..

Jenny

American Sniper oli hyvä! Suosittelen :)

Myös Gone Girl, jonka joku aiemmin mainitsikin, on ehdottomasti katsomisen arvoinen. Tykkäsin!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram