En olekaan sokea ja aurinko paistaa taas.
Tulin juuri näöntarkastuksesta. Siitä kunnon sellaisesta. Tällä kertaa samainen kaukonäön laite antoi nolla lukemia ja kaikkien muidenkin testien jälkeen tuomio olikin vain +0,75. Kaukana siitä miinus kolmesta siis. Olenpas onnellinen nyt, mutta hassua miten sitä eilen aloin omaa näköäni epäilemään niin kovin. Tuijottelin puiden lehtiä kaukaa ja mietin näenkö ne oikeasti vain olenko vain kokonaan määrittänyt oman näkemykseni lehdistä. Jos tuo ei olekaan puun lehti sellaisena miten muut sen näkevät. Millaisia ovat oikeat puunlehdet?

Pientä mielenvikaisuutta oli ilmassa. Tänään lehdet olivat taas oikeita ja erittäin normaaleja.

Koska tuijottelen tietokonetta tunteja toisensa perään päivittäin (ja minulla oli lahjakortti Specsaversille) päätin optikon kehotuksesta ottaa lukulasit. Valikoima ei ollut mikään maailman laajin, mutta tykästyin kuvissa näkyviin Karen Millereihin ja ne minä sitten valitsin. Elämäni ensimmäiset lasit.

Kommentit (23)

Minna

Miten siinä ensimmäisessä tarkastuksessa "tuomio" meni sitten niin vikaan? ;O Ihme hommaa!

Emilia

Itekki kävin tänää näöntarkastuksessa ja laitin tilaukseen elämäni ensimmäiset lasit. Kaikenlisäks lähes samanlaiset, kun noi sun valitsemat ! :D

aippe

Mullakin kävi noin viime keväänä - ensimmäisessä näöntarkastuksessa olin "puolisokea" ja sitten lääkärin tarkastaessa mun näön, mulle ei edes määrätty laseja.. :D Hassua!

Alma

HelloU!

Hyvä malli, mutta pistä ne kunnolla nenälle. Älä roikuta tuollain :D

Specsillä kuulemma on noin tuhat mallia.. Itsellä kyseisestä firmasta neljät lasit. Sen tiedän, että jos se näkö tutkitaan autorefu nimisellä laitteelle. Silloin se on vain suuntaa antava voimakkuus eli ei virallinen. Lopullisen määrityksen tekee aina ammattitainen optikko tai silmälääkäri. :)

Am

Autorefulla tulos on hyvin suuntaa-antava, ja kun on nuori ihminen kyseessä se voi esim. väsymyksestä tai ihan muutenkin vaan näyttää melkein mitä tahansa :D Silmät "pumppaa" siinä joten laite mittaa usein liikaa miinusta kaikille :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Minulla on neässä siinä kohtaa missä lasit normaalisti istuvat aika leveä luu, eli silmälasit istuvat tosi huonosti :( Joko pidän niitä tuolla tavalla alhaalla tai sitten joudun nostamaan ne niin ylös että näen vain alassangat :D

En tosiaan tiedä mikä optikkoliikkeissä on kattava valikoima noin määrän mukaan, mutta merkkejä ei Specsaversillä ollut minusta niin suurta valikoimaa. Kivat lasit silti löysin, se on kai pääasia :)

Jossu

Hyvä valintahan nuo ovat - itseltäni löytyy tasan samanlaiset! ;) Omissani on kaksiväriset pokat, joista alaosa taitaa olla leopardikuvioinen ja yläosa tummanliila :)

jensu

Onpas hassua, että meni ekalla kerralla noin vikaan vaikka olikin vaan pikatarkastus.. :o Mutta tosi tyylikkäät lasit valitsit! Itellänikin on lasit ja vaikka aluksi oli muka hankalaa pitää niitä niin nykyään tykkään tosi paljon ja koko aika tekis mieli ostaa uusia! :D

saru

Voi että, minä jo mietin pääni puhki miten voi olla mahdollista, että yhtä äkkiä olisi melkein -3 näkö! Vertasin itseeni, sillä kun alkuun minun näkö oli juuri tuo -0,75 niin hoksasin mennä näöntarkastukseen juurikin kamalan pään säryn takia. Analysoin siis yksikseni tätä sinun tilannetta, että jos näkö olisi jo noin huono niin miten sitä ei huomaa! :D huh selvittiin säikähdyksellä!

Rosa

Itselläni on nuo samaiset Karen Millenit. Kovasti olen tykännyt ja hintalaatu-suohde on ainakin ihan kohdillaan. Hyvä valinta :)

Taina

ihana tämä blogisi :) <3 niin paljon kauniita kuvia. onko noi sun kuoret designskins.fi :stä? :) ?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram