Yhteistyössä Danske Bank MobilePay*

 

 

 
Valokuvaus. Enpä olisi uskonut, että minä joka pienenä tyttönä heppaleirillä napsin kertakäyttökameralla filmin täyteen epäonnistuneita heppakuvia, omistaisin tänä päivänä kunnon kamerakaluston ja kuvaisin osana työtäni.

Valokuvauksessa onkin aina kiehtonut sen haastavuus. Vaikka nykypäivänä kalusto on kehittynyttä ja jälkieditoinnilla saa paljon aikaan, on silti kuvaamisessa uuden taustan, kohteen, valojen ja varjojen kanssa aina uudet haasteensa. Samalla se on kuitenkin niin palkitsevaa, että napatessaan sen täydellisen kuvan, kannustaa itseään kehittymään ja kokeilemaan uusia juttuja.

 

Videolla kerron vastavalosta. Aina kun mahdollista käytän hyödykseni vastavalon parasta aikaa, eli tuota maagista kultaista tuntia. Golden hour on aika juuri ennen auringon nousua – tai laskua. Kun valo tulee pehmeänä ja matalalta. Se tulvii kuvaan kauniina ja lämminsävyisenä tehden kuvaan tunnelman, mitä on mahdotonta jäljitellä millään editoinnilla.

 

KILPAILU:

 

MobilePay haastoi minut haastamaan teidät kuvaamaan. Menkää rohkeasti vastavaloon, kokeilkaa, pitäkää hauskaa ja ottakaa tunnelmallinen kuva.
Julkaiskaa kuva (tai miksi ei videokin) Instagramissa, Facebookissa, tai YouTubessa hashtagilla #mobilepaychallenge

Raadin valitsema voittaja saa valita itselleen ja kolmelle kaverilleen n. 800 euron arvoisen palkinnon kuudesta seuraavasta palkintovaihtoehdosta:

 

o Kuvausretki Julia Toivolan kanssa ja herkullinen lounas.
o Beatbox-oppitunti Felix Zengerin kanssa studiolla ja herkullinen lounas.
o Ruokamatka Helsinkiin Jenni Häyrisen kanssa sis. hotellimajoituksen ja ruokailun.
o Ohjattu ajokerta BMX-pyörällä Helsingin Pyöräkrossiparkilla, valmentaja ja BMX-pyöräilijä Jukka Mäennenän opastuksella. Ajokerta sisältää pyörät, varusteet, ratamaksun ja ohjauksen.
o Taitouintioppitunti ammattivalmentajan johdolla ja ruokailu.
o Frisbeegolf-kierros Seppo Pajun kanssa Talissa ja ruokailu.

Kilpailu päättyy 4.9.2016
#mobilepaychallenge kilpailun säännöt ja lisätietoja MobilePayllä maksamisesta ja sovelluksen lataamisesta mobilepay.fi

 

 

VINKIT KULTAISEN TUNNIN VASTAVALOON:

 

- Kuvaa n. tunti auringonnousun jälkeen, tai tunti ennen auringonlaskua. Valmistaudu hyvin, mieti visio valmiiksi ja ole ajoissa paikalla. Kultainen hetki on yllättävän nopeasti ohi.

- Aseta kuvattava kohde auringon eteen. Liiku niin että aurinko hieman pilkahtaa kuvattavan kohteen takaa. Kyse on ihan muutamista senteistä ja jo pienelläkin liikkeellä saa täysin eri valon ja tunnelman kuvaan.

- Käytä tarvittaessa myös puita, tai rakennuksia auringon ja kuvattavan välissä. Puiden oksien välistä pilkottavat auringonsäteet (lens flare) näyttävät upeilta kuvissa. Myös sisällä isojen ikkunoiden tai avonaisten ovien edessä kuvaamien onnistuu.

- Järjestelmäkameralla kuvatessa käytän vastavaloon manuaaliasetuksia ja kuvaan kaikki kuvat raakakuvina (raw), näin jälkikäsittely mahdollistaa värien tuomisen kuvaan kuvan ottamisen jälkeenkin.

- Järjestelmäkameralla asetukset riippuvat paljon kuvaustilanteesta ja linssistä. Yleensä kannattaa kuvata manuaalilla, jolloin kameran automatiikka ei yritä korjata valoa. Muuta valotusaikaa, aukkoa ja ISO-arvoa, ota muutama kuva ja vertaile muutosta. Yllä otettu kuva on otettu Canon 6D rungolla ja Canonin 85mm 1.2 objektiivilla.
Asetuksilla: f-luku 1,6 Valotusaika 1/400 ja ISO 100

- Kännykällä kuvatessa kannattaa jo kuvaustilanteessa kuvaa hieman ylivalottaa (esim. iPhonella painamalla kuvausnäyttöä sormella, minkä jälkeen liuttaa sormea näyttöä painaen ylöspäin).
Jos kohde jää pimeäksi, saa sen myös kevyellä jälkikäsittelyllä tuotua enemmän esiin.

 

Onnea kuvailuun :)
 

Kommentit (3)

Valonvarjo

Olenkin miettinyt miten saat valon niin upeana kuviisi =) kivoja vinkkeja, ehkä itsekin nyt rohkenen vastavaloon!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

:):) Suomen kesä tarjoaa meille niin upean valon, että vielä kun sitä on hitusen jäljellä, niin ehdottomati kannattaa kokeilla :) Ei se ole niin vaikeaa kuin monet saattavat luulla. Ei mitään vastavalomörköjä :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram