Olette varmaan tähän mennessä nähnyt näitä jo kaikkialla. Choker –koruja. Tuntuu, että kaikki ovat alkaneet vimmatusti sitoa kaulan ympäri tiukemmin vähän kaikkea. Se voi olla kimaltelevaa, tai huomaamatonta ketjua. Rokahtavaa, boheemeja. Naruja, nyörejä, nauhoja, ketjuja, huiveja, vöitä.
Trendi alkoi kasvamaan uudestaan jo viime vuonna, mutta tuntuu että vasta nyt se on päässyt valloilleen täälläkin kunnolla. Kaupoissa on enemmän valikoimaa ja katukuvassa tulee vastaan korujen värikästä kirjoa.

Muistatte varmaan 90-luvun ”tatuointikorun?" Sen kesän kun Hansonien MMMbop soi radiossa ja tatuointikorut oli cooleinta mitä MeKaks-lehdestä pystyi lukea?
Näitä tatuointikoruja näkee taas kaupoissa, mutta myönnettäköön - pidän itse mieluusti nuo muistot siellä 90 luvulla.
Hurahtanut olen kuitenkin täysiä vähän boheemeihin kaulakoruvirityksiin. Lemppareita ovat pitkät mokkanahkaiset narut, mitkä sidotaan solmulla tiukasti kaulaan ja annetaan loppunarujen roikkua. Ehkä mukaan vähän ohutta ketjua ja riipusta. 

Arvatkaa vain näenkö jo miten kesätunikoiden kaverina kaulastani alkaa roikkua härpäkettä jos jonkinlaista? Varmaan sulkia, lehmänkelloja ja kangassuikaleita. Ennustan jopa juhannusseppeleen olevan tänä kesänä tiukasti kaulani ympäri sidottuna. 

 

Mistä näitä sitten saa?

Itse olen leikkinyt eniten korupajaa kotona. Näperrellyt vanhoista koruista uusia. Lyhentänyt, yhdistänyt ja lisännyt riipuksia.
Kevyiden trenssien, sekä erilaisten kietaisupaitojen vyöt toimivat myös hyvin silkkinauhan korvaajana. Askarteluliikkeissä on jos minkä näköistä narua saatavilla. Stockan ym kangasosastolta saa nauhaa ja vaateliikkeiden koruosastolta Esim. GinaTricot, H&M lyötyy ihan valmiita Choker-koruja.

 

 

// By now you've probably seen it on everywhere. Yep, It is the choker, and it's gaining popularity super fast. Velvet, metal, or leather variety, I love it. But let’s be hones – can we leave the tattoo choker to the 90’s?
Photos: Pinterest

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram