Jes, Helsingissä on talvi.

- Jalkakäytävät ovat muuttuneet laduiksi, mitä pitkin ihmiset kulkevat jonossa hitaasti liukastellen. Jos sinulla on kiire, joudut ohittamaan polveen asti upottavan hangen kautta.

- Autolla ei kannata kulkea, vaikka lapioisit auton ahkerasti hangesta, et luultavasti löytäisi uutta kuoppaa minne sen myöhemmin parkkeerata.

- Rekat ja bussit ovat jumissa. Kukaan ei tiedä missä menee oikea kaista - jos sitä edes enää on saatavilla lumen alta. Junilla on se oma pakkassalaliitto. Ne eivät kulje ollenkaan.

- Ihmisistä näkyy karvahupun ja kaulahuivin välistä vain nenä ja minä olen pukeutunut kohta viikon samaan jättivillapaitaani.

                                                                                                                                                                                                                    Tältä minä olisin kuulostanut ehkä vielä muutama vuosi sitten. Opinhan inhoamaan talvea ihan kunnolla jo kouluaikoina. Kylmää ja märkää. Junat eivät ihan oikeasti koskaan tulleet ja minä liian vähissä vaatteissa aloin muistuttamaan asemalla jääpuikkoa. Hiihtää piti liian pienillä monoilla ja teininä kaaduttiin korkokengillä hankeen aina ennätysvauhtia.

Talviangsti jatkui yllättävän pitkälle, mutta tänään huomasin, että se on oikeasti tainnut jo aikoja sitten kadota.

Yllätin itseni nimittäin jälleen ihailemasta hankia ja taivaalta leijuvia jättihiutaleita. Annoin auton jäädä leikkimään lumiukkoa ja ratikoiden kulkea ilman minua. Kävelin yllätyksekseni kaikkialle ja otin kuvia kuin jokin turisti. Turisti lumisessa kotikaupungissa.

-                                                                                                                                                                                                                       

-

Coat - GinaTricot (similar HERE)
Sweater - Lindex (similar HERE)
Pants - By The Way (similar HERE)
Beanie - Pieces (HERE)
Bag - Alexander Wang (similar HERE)
Shoes - Acne (similar HERE)
Scarf - Acne (similar HERE)

Photos: Kira Kosonen

Kommentit (9)

Sonja

Ihania kuvia :) ja mukavaa vaihteeksi lukea positiivisia mietteitä talvesta ja lumesta kaikkien negatiivisten joukossa :D omasta mielestäni on parempi että on lunta ja vähän pakkasta tuomassa valoa, kuin harmaata ja pimeää :) ja oikealla pukeutumisella pärjää ulkonakin hyvin!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Tämä valo on kyllä ihanaa :) Heti niin paljon pirteämmällä tuulella, joten alan kai kallistua myös lumisten pakkaspäivien puolelle :)

Vierailija

Mutta oikea pukeutuminen vaatii rahaa... Olen edelleen sitä mieltä että talvesta nauttiminen on varakkaiden etuoikeus. Jos on päällä Canada Goosen untsikka, karvahattu, merinovillaiset alusvaatteet, Sorellin kengät, niin mikäs siinä on nauttiessa. Mutta kun joutuu kulkemaan tarjoustalojen toppatakissa, virttyneissä, varpaista nauravissa toppasaappaissa, pelkät sukkikset kylmien farkkujen alla, niin eipä silloin nautita talvesta ei.

Mutta kiva postaus siis! En moiti sitä, vaan kylmää ilmaa.. 

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Minulla ei itse asiassa ole Canda Gooseja, eikä kunnon talvikenkiä :) Tähän asti olen pärjännyt vain kunnon kerrospukeutumisella. Paljon kerroksia ja lämpimiä materiaaleja, mutta silti ihan perus ketjuliikkeistä edullisesti ostettuja. 

Mii

Miulla ainakin on parilla kympillä nettikirpparilta ostettu untuvatakki, alesta ostetut toppahousut ja goretex kengät, jotka oon opiskelijabudjetilla hommannut ja ei oo muuten kylmä. Lisänä vielä kirpparilta muutamalla eurolla ostetut 100 % puuvillaneule ja villaneule. Vaatii vähän suunnittelua milloin ja mistä ostaa, mutta laadukkaista ja kivoista vaatteista ei tarvii välttämättä maksaa satoja euroja. :)

meigä

itse omistan noista canada goosen, merinovillaiset alusvaatteet ja lisäksi lämpivät lampaanvuori kengät. En ole varakas. Sanonta kuuluu köyhällä ei ole varaa halpaan. Nuo saa säästämällä ja ostamatta kokoajan halpaa vaan kerralla hyvää jotka kestä vuodesta toiseen. Pikku hiljaa. Myös käytettynä löytyy kirppareilta vaikka ja mitä laadukasta joten rahasta ei kyllä ole kiinni pukeutuminen ;)

aloittelija

Hei! Miten saat noista kuvista noin kauniita, että kaikki on taustalla valkoista? Muokkaatko millä tai miten kuvaat niin että taustat ovat sumeita mutta sinä kuvassa terävä?

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Hei :) Tässä kuvassa oli tausta todella valkoinen lumipyryn takia, mutta todella sumea tausta tulee kamerani objektiivin ansiosta. Tämä kuva on kuvattu Canon 6D kameralla ja Canonin 85mm 1.2 objektiivilla, minkä kanssa kuvaan saa tarpeeksi lyhyen syväterävyyden, eli tausta sumenee, mutta kohde jää teräväksi. Lisäksi kuvaa on muokattu lightroomilla vielä hieman valoisammaksi ja hieman terävämmäksi, mutta muuta ei ole oikein tehty. :)

hanna_

Ihana postaus! Mulla on ollu itellä sama, oon ollu kesäihminen henkeen ja vereen ja talvi on ollu hirveetä tuskaa lumineen ja pakkasineen. Tänään sit kävin kävelemässä ja yhtäkkiä huomasin et ei vitsi kuin kaunista täällä on! Eikse oo parempi vaihtoehto oppia tykkäämään tästä vuodenajasta, kun eihän me siitä täällä Suomessa eroonkaan päästä :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram