Uusia ravintoloita kohoaa Viron kaduille nopeammin kuin pullia uuniin. Menen aina pienimuotoiseen paniikkiin kun haluan vain ylensyödä ja testata niitä kaikkia.

Kaava on joka kerta sama.
Sormet sauhuten googlettamista, ravintolakartan laatimista, tripadvisorin pistevertailuja, google mapsissa etäisyyksien laskemista ja blogien ravintolakokemuksien lukemista. Menutkin osataan jo lähes ulkomuistista ja lopulta olen niin ravintolapäissäni, että ylimietin kaikkea.
Mikä pahinta - odotan ravintoloilta nappisuoritusta. Luulen olevani jossain ravintolataivaassa.

Aika usein minut myös potkaistaan pois sieltä pilven reunalta. Ravintola on kiinni, siellä ei ole tilaa, tai ei muuten vain vastaa outoja odotuksiani. Joskus kokemus on kuitenkin niin onnistunut, että salakavalasti odotukseni taas kipuavat seuraavalle kerralle kohti taivaita. 

Tällä kertaa testasimme seuraavat:

CRU
Hieman kalliimpi fine dining –ravintola vanhassa kaupungissa. Tunnelmallinen paikka ja moitteeton palvelu. Otimme neljän ruokalajin menun ja vaikka annokset olivat todella hyviä, jäi silti kokonaisuudesta puuttumaan se jokin wow –tekijä.

F-HOONE
Hieman Tallinnan keskustan ulkopuolella perushyvää ruokaa ja huoletonta tunnelmaa.
Rähjäisromanttisella trendialueella Telliskivi 60 sijaitseva iso hallimainen ravintola on kotoisa. Listalta löytyy vähän kaikkea ja hinnat siinä perässä todella edullisina.
Siinä kai se juju ja suosio piileekin. Ruoan hintalaatusuhde on enemmän kuin kohdillaan.

KOLM SIBULAT
Myös hieman keskustan ulkopuolella sijaitseva kehuttu Kolm Sibulat on jälleen yksi hieman rennompi, mutta loistavaa ruokaa hyvällä hintalaatusuhteella tarjoava ravintola. Ribsit ja beef carpaccio olivat todella maukkaita. Ankanrinta kuulemma myös oikein hyvää. Ainut hieman laimeaksi jäänyt annos pöydässämme oli nuudelikeitto ankalla. Makua ei vain ollut tarpeeksi, vaikka kotitekoiset nuudelit olivatkin loistavia.
Tänne uudestaan.

LUSIKAS
Kolmen ruokalajin lounas osoittautui perushyväksi, mutta melko latteaksi. Alkukeitto ja pääruokapihvi oli ihan ok. Jälkiruoka niin makea, että siitä jäi valitettavasti yli puolet syömättä. En menisi ihan heti uudestaan, vaikka saattoikin vain olla, että ystävänpäivän lounastarjous oli huono valinta ja listalta saisi myös todella hyviä muita annoksia.

                                                                                                                                                                                                                    Muita hyväksi koettuja ravintoloita Tallinnassa:
Leib Resto & Aed (suosikkini)
Ribe (perusvarma)
Ravintola Ö (hurmasi täysin ensimmäisellä kerralla, mutta tästä on jo aikaa).

Seuraavaksi haluan testata: Kaks kokka, Salt, Mix ja Neh.
Millaisia ravintolakokemuksia teillä on ollut Tallinnasta?

                                                                                                                                                                                                                       // New restaurants are rising in Estonia like buns in the oven. Whenever I go there I panic a little. I just want to overeat and test them all. This time, we tested these:
CRU
Slightly more expensive fine dining restaurant in the old town. Idyllic location and good service. We took a four-course menu and although all the portions were really good, I still kind of missed that wow factor.
F-HOONE
Outside the center of Tallinn is trendy-area Telliskivi 60. Basic good food and really low prices.
KOLM SIBULAT
Also located just outside the city. Kolm Sibulat is relaxed place with good food and decent prices. Ribs and beef carpaccio were really tasty.
LUSIKAS
Three-course lunch turned out to be the ok, but nothing that special. Perhaps we made a bad choice with the menu?

Other good restaurants in Tallinn:
Leib Resto & Aed (my favorite)
Ribe (always good)
Restaurant Ö (completely charmed me at the first time, but this was a long time ago).

Kommentit (16)

Suvi

Minäkin rakastan Tallinnan ravintoloita! Ja teen nuo kaikki googlettamiset, yms. aina ennen jokaista matkaa :) Jos italialaista haluaa, paras sellainen on mielestäni La trattoria del Gallo Nero vanhassa kaupungissa. F-hoone on tosi kiva ja tykkäsin ihan Cru:sta myös. Leib Reston uusi, Umami, on kiva - mutta luulen, että parhaimmillaan kesällä.

Sen olen huomannut, että monessa paikassa kahvi ei ole tarpeeksi kuumaa!

Viimeksi testasin Fabrikin, suosittelen todella:

http://mrssuvi.com/2016/02/11/fabrik-tallinn/

Vierailija

Suosittelen Kohvik Moonia, joka on Patarein vankilan lähellä. Sinne kävelee Raatihuoneen torilta noin vartti. Erityisesti liharuoat on hyviä. Myös Patarein vankila on kesäaikaan mielenkiintoinen vierailukohde. Terveisin Tallinna-friikki :)

Ava

Kaks Kokka testattu tammikuussa. Alku- ja jälkiruoka oli positiivisia kokemuksia, pääruoka ei niinkään (ankkaa, joka oli mautonta) Paikka muuten mukavan rento ja tunnelmallinen! Menisin uudestaan. :)

Aino

Mulla on vakkari rafkavalinta ihan siinä keskustorin lähellä, en vaan muista sen nimeä! :D Sinne mennään aina uudestaan ja uudestaan, siellä kaikki vaan skulaa älyttömän hyvin ja ruoka on taivaallista. <3

Niina

Me olemme käyneet äidin kanssa pari kertaa tuossa Lusikas ravintolassa ja olemme tykänneet molemmilla kerroilla. Erityisesti ensimmäisellä kerralla kampasimpukat ja risotto oli onnistunut valinta.

Oletko koskaan kuullut Noa ravintola/baarista? Se sijaitsee hieman kauempana Tallinnan keskustasta meren rannalla, mutta taksilla sinne pääsee kätevästi. Suosittelen ehdottomasti käymään siellä! Ruokaa saa niin pieneen kuin isoon nälkään ja drinkit on maittavia tunnelmallisen paikan ja upean näköalan lisäksi ;P (kuulostaapa mainospuheelta) Kannattaa kuitenkin etukäteen varata pöytä ja tämä paikka on ehkä kesällä parhaimmillaan.

Vierailija

Rataskaevu 16 ravintola on käymisen arvoinen. Loistava hintalaatusuhde, hyvä palvelu ja autenttinen miljöö. Suosittelen!

Puppe

Täällä myös yksi Tallinnan ravintoloita rakastava ilmoittautuu! :) Kohvik Moon saa erittäin lämpimän suosituksen ja ainakin pari vuotta takaperin Nehin Chefs' table -konsepti oli aivan ihana ravintolaelämys.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ihanaa! Kiitos kaikille kommenteista ja ravintolavinkeistä :):) Kohvik Moon on nyt ainakin pakko testata heti (ja siinä perässä kaikki nuo muutkin :) 

muija

Pegasus oli tosi hyvä. Käytiin F-Hoonessa pakkasten aikaan ja tais pakkaset mennä myös ruokiin, koska tilatut Furgerit olivat aika haaleita ja hyvin nopeasti kylmiä.

Minsku

Jos olisin menossa nyt Tallinnaan, ykkösvaihtoehto olisi ehdottomasti NOA. Suosittelen !
Pegasus ja Cru käyty useasti, tosi hyviä meidän mielestä. Kesällä syötiin Leib Restossa ja sekin sykähdytti.... Tässä jää ihan miettimään miten kivoja ja laadukkaita ruokapaikkoja siellä Tallinnan päässä onkaan ! Kesällä syötiin myös Three Crowns ravintolassa, ihan jees....

Vierailija

Salt on todella hyvä, erittäin pieni joten suosittelen pöytävarausta. Kohvik must puudel vanhassa kaupungissa on lokoisa lounaspaikka jossa kesäisin sisäpiha terassi.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram