Yhteistyössä Puhtaasti Kotimainen ja Kauppapuutarhaliitto*

 

Useimmat taitaa tietääkin, että jos minut päästää supermarkettiin tai torille, niin sieltä ei ihan heti pois tulla. Katoan porkkanalaatikoiden väliin, tai lähes työnnän pääni piiloon yrttipuskiin. Onko outoa sanoa, että suosikkipaikkani arkena taitaakin olla kaupan HeVi-osasto? Mitä suurempi sen parempi!
Ja vaikka toisinaan jään toljottelemaan eksoottisia minikiivejä, tai rupistuneita rambutaaneja, mikään ei vedä puoleensa niin paljon kuin tuoreet sesongin kotimaiset vihannekset.

 

Eipä siis tarvinnut kahteen otteeseen miettiä, kun tuli pieni haaste tehdä Puhtaasti Kotimainen tuotemerkin kanssa resepti käyttäen kotimaisia kasvihuonevihanneksia –ja yrttejä. Tuo sinivalkoinen sirkkalehtimerkki on vilkkunut keittiössäni jo vuosia ja koristanut kotiin kiikuttamieni yrttipuskien myyntipakkauksia. Näistä tuotteista kokkaaminen olisi arkipäivää ja tiesinkin heti mitä tehdä – Chimichurria! Alkuperältään argentiinalaista kastiketta, mikä sai pienen twistin kun lisäsin siihen enemmän puhtaasti kotimainen -tuotteita ja aloin kutsua sitä suomichurriksi.

 

Chimichurri

1 ruukku korianteria
½ ruukkua silolehtistä persiljaa
kourallinen tuoretta ruukkuoreganoa (tai 2tl kuivattua oreganoa)
1-2 valkosipulinkynttä
10 kirsikkatomaattia
1 pieni punainen paprika
puolikas chili
1 kevätsipuli
1 rkl sitruunamehua
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa

Suolaa & pippuria

 

Irrota ruukuista korianteri ja persilja. Voit käyttää huoletta myös osan ohuista varsista.
Pilko hieman paprikaa, tomaatteja ja sipulia ja lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen. Mittaa mukaan oliiviöljy, sitruunanmehu ja punaviinietikka.

Blendaa kevyesti. Maista ja säädä makua tarvittaessa. Säädä oliviiöljyllä kastikkeen paksuutta ja lisää makua mielen mukaan. Jätä kastike mieluiten tekeytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.

 

Vaikka chimichurri on alun perin kai kehitelty lihan kastikkeeksi, toimii se mielestäni todella hyvin melkein minkä kanssa tahansa. Myös kasvisruuan! Tein uunissa mm. Kesäkurpitsapizzoja (tomaattipyreellä, halloum -ja mozzarellajuustolla ja lisäsin päälle reilusti chimichurria. NAM). 

Kommentit (2)

Vierailija

Hei Julia :) todella kauniita kuvia, oletko joskus käynyt jonkun kurssin vai ihan itse opetellut kaiken? Sulla on aina niin kauniita kuvia :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Hei, kiitos ihanasti sanottu :)

En ole ottanut, mitään kurssia, mutta opiskellut itse melko ahkerasti (ihan netissä ja myös toljotellen kollegoita ym alan ystäviä :D)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram