Pikku Julian kuvitelmat mökin ulkohuussin säiliössä asuvasta pahasta taruoleto Näkistä, palaavat vielä aikuisiässäkin mieleeni aina kun käyn mökkihuussissa. Välillä jopa kurkkaan, ettei kaarnaihoista ja levähiuksista järvenvartijaa näy siellä kakkakasan päällä kyttäämässä.

Miksi ihmeessä olin sen sinne alun perin edes kuvitellut?

Mökillä päähän pulpahtaa helpoiten lapsuudenkuvitelmia. Viime viikonloppuna näissä maisemissa naureskelin pienelle itselleni ja muistoilleni siitä kuinka olin ihan varma mm:

 

Että mustikat osaavat puhua keskenään, mutta eivät puolukoiden kanssa.

Järvessä asuva kuningashauki näykkii lapsilta isovarpaita.

Muurahaisilla on tarkat liikennesäännöt mistä ei saa poiketa.

Ukkosilmalla takasta tulee aina pallosalama.

Saksikäsi Edward asuu mökin alla.

Lattialautojen oksakohdat on oikeasti puuhun törmänneiden peikkojen naamoja.

 

Hassua miten sitä pienenä sai luotua mielikuvitusmaailman ympärilleen vaikka pahvilaatikosta.

Joskus leikin dinosaurusta niin kauan, että metsä oikeasti alkoi muistuttamaan Maa Aikojen Alussa –laaksoa. Toisinaan mielikuvitusystäväni Giida oli niin läsnä, että sen kanssa pystyi kikatella, ja mites se pyöräkellariin kuvittelemani hevostalli! Se vaati ehdottomasti jokapäiväistä huoltoa. Hevoset oli ruokittava ja niitä kaikkia piti ratsastaa joka päivä monta tuntia.
Ei myöskään unohdeta pehmolelukoiraani Kakkaa (kyllä, luitte nimen oikein). Se oli mielestäni ihan oikea koira.

 

 

Kommentit (28)

Jensku

Ai että Julia sä olet niin mahtava! Tämä kirjotus toi lounastauolle hilpeyttä. :)

Emppuuuuu

Hahaha!! :D Naureskelen itsekseni täällä, kiitos taas piristävästä tekstistä! :D Siis sulla on ainaki lapsena ollu ihan mieletön mielikuvitus, aivan hauska! Kyllähän kaikilla varmaan jollain tasolla mut esim mun kuvitelmat ei oo päässy ihan tolle tasolle. :D :D Muistan kyllä et uskoin tollasiin perus uskomuksiin kuten esim hammaskeijuun aika pitkään, ja olin kauhuissaan jos joku vaikka heitti sen just irronneen hampaan pois ennen ku hammaskeiju oli käyny. :D

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Haha, kiitos itsellesi kun luet <3 

Ja jep, mielikuvitusta on lölytynyt vähän liikaakin! Hammaskeijut oli totisinta totta ja osasin varmaan puhuakin niiden kieltä. (Sekä myös porsaiden ja haltioiden ym :D).

Vierailija

No joo, taitaa olla aika lopettaa blogi ja blogin lukeminen. Hanki itsellesi duuni, nää tekstit on jo niin korneja

suvi

Siis oikeesti ei voi olla totta!! Luin jo otsikon että "seksikäs Edvard asuu mökin alla" :D. Jatkoin lukemista ja luin vielä nuo muistot ja ajattelin että onpa sulla lapseksi ollu omituinen ajatusmaailma kun oot seksikkään Edvardin kuvitellu mökin alle asumaan. Piti vielä tarkistaa että luinkohan varmasti oikein:D :D En ymmärrä miten mä luen kaikki sanat "hieman" oikaisten XD Saapahan nauraa ainaki :D

Pinja

Ei vitsi Julia, tiesin jo postauksen otsikosta, että tää on taas yks niistä sun huikeista postauksista ja ei pettänyt otsikko! :D<3 Kuvat on kans ihan älyttömän kauniita!

Jenni New life
Liittynyt24.11.2015

Voi vitsi miten kiva oli lukea tätä postausta! Tuo peikkojuttu oli ihan paras :D Jännä juttu, mutta mulla on ollut lapsena samanlaisia ajatuksia murahaisista ja isosta hauesta järvessä. Tänäkään päivänä en kauheasti uskalla huljutella jalkoja laiturilla, kun pelkään että joku lymyilee siellä alla!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Hahah, jep! Hauki palaa mieleen aina kun uin järvessä! En tiedä miten se on sinne mielen syävereihin niin syöpynyt :D

katoamaton

Hahaha en kestä :D Hauskaa kuulla etten ole ollut ainut outo lapsi. Olin aivan varma, että mökillä kaikki kalat joiden perässä sukeltelin, oli vaarattomia, mutta haukea pidin aina pelottavana napsijana. Kuvittelin myös, että kun ohi meni laiva, todennäköisyys haiden saapumiselle olisi suurempi, sillä ne saattoivat seurata laivoja Itämerelle. Ulkohuussin lattian alla pesi mielessäni lintu, ja pelkäsin sen hyökkäävän huussirei'ästä kun kyykistyn tarpeilleni. Mustikat kuiskivat keskenään, ja muurahaisten liikennesäännöistä olen vakuuttunut edelleen. Oli myös Pissi-koira sekä ikäni mukanani seurannut pehmokoira, joka on yhtä elävä edelleen. Vajassa täytyi ruokkia lehmät, kanat ja hevoset ja voi että jos joku oli siirtänyt kalastustarvikkeet Ukkosen karsinaan. Hassut mielikuvat ovat oikeastaan läsnä vielä aikuisiälläkin, mutta hauskaa huomata että joku muukin on tehnyt samoja hassuja huomioita lapsena.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Hahahah "joku oli siirtänyt kalastustarvikkeet Ukkosen karsinaan"! Tiedän niin tunteen :D JES, ihan mahtava! Kiitos kommentista mielikuvituskaveri! Ihana kuulla, että siellä on toinen yhtä omissa maailmoissaan aikoinaan seikkaillut pikkutyttö <3

Mökkeilijä

Aivan upeita kuvia ja ihania ajatuksia! Mulla on ollut ihan samanlaisia mielikuvituksia lapsena mökillä :D Oon lukeut sun blogia monta vuotta ja oot edelleen mun lempparibloggari juttuineen ja kuvineen :). p.s Millä kameralla noi kuvat on otettu ja mitä muokkausohjelmaa käytät? Upea tunnelma.

Ihanaa kevättä.

-A

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ihana kuulla, kiitos <3

Canon 6D kameralla ja Canon 85mm 1.2 objektiivilla (osa myös Sigman 35mm 1.4 objektiivilla). Muokattu Lightroomilla :)

Ihanaa kevättä myös sinne!

Jonnz

Ihana Julia ja lapsuudenmuistot :) kauneinta on, jos ei hukkaa tuota osaa itsestään ikinä. Mistä tuo kaunis valkoinen mekko?

Emma Wi

Voi apua, just näiden juttujen takia palaan tähän blogiin aina uudestaan :D tulee itelläkin flashbackit lapsuuteen, sillon mietti niin kummallisia juttuja! :D

Jessih

Ihania kuvia taas kerran! Ja voi miten ihanasti (ja tottakai hauskasti!) osaatkaan sanasi muotoilla. :) Blogiisi palaa aina uudelleen ja uudelleen lukemaan juurikin ihanan värikkäitä tekstejäsi. Kiitos siis, että kirjoitat! <3 (kylläpäs viljelin sanaa ihana...)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ihana sanan viljely on erittäin sallittua <3  Ja et ehkä tiedäkään kuinka ihanalle tuulelle tulin tästä. Kiito sinulle, että luet ja kommentoit myös :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram