Näin unta että minulla oli oma minikokkisarja Snapchatissa. Heilun siinä puhelin kädessä ja Snapchatin kummituslogon muotoinen kokinhattu päässä. Hellalla kiehui kesäkeittopullia. Vaikka kesäkeittopullat kuulostavat kamalilta, jäi idea kokkaussnäpeistä jotenkin mieleen.
On kiva miten paljon kyselyitä teiltä tulee snäpissä näkyvien ruokien resepteistä. Ehkä olisi ihan hauska kuvata useammin niitä kymmenen sekunnin klippejä eri valmistusvaiheista ja lopuksi sitten reseptikuva mistä halutessaan voisi ottaa screenshotteja.

Snapchat: juliatoivola - Ilman kummituskokkihattua.

 

Tässä viimeisin snäpissä näkynyt ruoka, mistä sain muutamia tiedusteluja. Kaikessa yksinkertaisuudessaan lihapullat. Omasta mielestäni tosin parhaat lihapullat mitä olen tehnyt.

 

Tomaattikastike
n. 200g tomaattisosetta
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
ripaus sokeria
1 rkl valkoviinietikkaa
2dl vettä
2 rkl hienonnettuja basilikan varsia
suolaa, pippuria

 

Kuutio sipuli ja murskaa valkosipulinkynsi. Pehmennä niitä öljyssä keskilämmöllä pannulla/kattilassa reilu 5min. (näin saat sipulista makeuden esiin). Kaada tomaattimurska sekaan ja lisää vesi, sokeri, mausteet sekä valkoviinietikka.

Silppua basilikan varret pieneksi silpuksi. (Varret tuovat kastikkeeseen paljon makua). Lisää silppu joukkoon, sekoita ja anna hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 30 min. Lisää tarvittaessa vettä jos kastikkeesta tulee liian paksua.

 

Lihapullat
n. 400g naudan jauhelihaa
1 kananmuna
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
3 rkl korppujauhoja
tilkka maitoa
kourallinen basilikanlehtiä
suolaa, pippuria
jauhelihamaustetta (jauhelihamauste on kaikkien jauheliharuokieni yllättävä ”salainen” ainesosa).
Halutessa hieman juustoraastetta

 

Hienonna sipulit ja paista kuten tomaattikastikkeessa.
Anna sipuleiden jäähtyä hetki.
Kaada korppujauhot kulhoon ja lorauta niiden päälle tilkka maitoa (niin että korppujauhot peittyvät). Anna turvota muutama minuutti, sekoita ja kaada varovasti ylimääräinen maito pois korppujauhoista.

Murenna korppujauhojen sekaan raaka jauheliha, paistetut sipulit, kananmuna, hienonnetut basilikan lehdet ja mausteet.
Sekoita käsin tasaiseksi massaksi ja muotoile siitä n. 10 samankokoista lihapullaa.

Paista lihapullia öljyssä kuumalla pannulla muutama minuutti niin että saat kaikki pinnat kauniin ruskeaksi, mutta sisus jää vielä raa’aksi.

Kaada hautunut tomaattikastike uunivuokaan ja nostele lihapullat päälle. Raasta halutessa hieman juustoraastetta lihapullien päälle.
Paista 200 asteisessa uunissa n.10 minuuttia. Tarkista kypsyys ja tarjoile pastan, tai muussin kanssa.

// Best meatballs

Tomato sauce
200g tomato paste
1 onion
1 clove of garlic
pinch of sugar
1 tablespoon white wine vinegar
2 dl water
2 tablespoons chopped basil stems
Salt and pepper

Cube the onion and crush the garlic clove. Soften them in oil over medium heat in a saucepan over 5min. (So yuy can get ​​that the sweetness out of the onion). Pour in tomato paste, mix and add water, sugar, spices and white wine vinegar.

Chop the stems of the basilica small pieces. (The stems will bring a lot of flavor to the sauce). Stir and let the sauce simmer over low heat for approx. 30 min. If necessary, add water if sauce becomes too thick.

meatballs
400g beef mince 
1 egg
1 onion
1 clove of garlic
3 tablespoons bread crumbs
a splash of milk
a handful of basil leaves
Salt and pepper
minced meat spice
grated cheese

Finely chop the onions and fry the same way as in tomato sauce. Let onions cool slightly.

Put the bread crumbs in a bowl and pour over little bit of milk (so that the breadcrumbs are covered). Let swell for a few minutes, stir gently and pour the extra milk from the bread crumbs out.
Mix by hand together raw minced meat, fried onions, egg, chopped basil leaves, bread crumbs. 
Shape 10 same size meatballs.

Fry meatballs with oil in a hot pan for a few minutes (so that meatballs get beautiful brown surface, but the inside remains raw).
Pour tomato sauce in an ovenproof dish and put meatballs there. Grate little bit cheese over the meatballs.

Bake in 200 degree oven for about 10-15 min. Serve with pasta, or mashed potatoes.

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram