Minulla on puhelimessa muistio nimeltä ”ruokaideat”.
Siellä on epämääräisiä muistiinpanoja erilaisista annoksista, mitä olen ehkä nähnyt telkkarissa, kuullut kehuttavan, tai maistanut ravintolassa.

Toissapäivänä Tampereella ravintola Hella & Huoneen pöydän äärellä huomasin kaivavani miltei jokaisen annoksen jälkeen puhelimen ja avaavani tuon muistion.

”Kokeile siika ja raparperi
tarkista mitä tää upea vaahto on
purjokeitto”.

 

Se kertoo ravintolasta paljon, jos innostun sen tarjoamista mauista muistiinpanoihin asti. Myös se, että kaavittiin jokainen lyhyen maistelumenun lautanen Kiran kanssa viimeistä kastikepisaraa myöten tyhjäksi. Sitä ei ole käynyt viime aikoina hirveän useasti, mutta Hella & Huone yllätti. Kaikki elementit olivat niin kohdillaan. Kuka edes saa purjovaahdon maistumaan niin taivaalliselta?

 

Päätin, että aina kun käyn Tampereella, käyn täällä. Kun käyn Kansalaistorin puistossa pidettävässä Taste of Helsingissä, käyn Hella & Huoneen pisteellä -  ja toivottavasti myös kaikilla muillakin ravintolapisteillä.

Mukana on tänä vuonna 10 ravintolaa, mm. Muru, Grön, Sinne, Toca ja Tallinan suosikkini Ö! Sekin kertoo vain yhdestä asiasta; kyse on maan päällisestä ruokataivaasta, missä suosikki fine dining ravintoloiden annoksia pääsee maistelemaan kätevästi samassa paikassa.

Vielä pitäisi malttaa kuola poskella valuen odottaa kaksi viikkoa. Taste of Helsinki 16.-19.6
(liput täältä).

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram