- Jos minulla on käsimatkatavaroina vedettävä matkalaukku, on lähes pakkomielteisesti päästävä mahdollisimman nopeasti koneeseen, ettei matkustamon säilytystila lopu. Olin kerran viimeisten joukossa täydessä koneessa ja käsimatkatavarani piti tilan puutteen takia laittaa ruumaan. Panikoin kamerakalustoni puolesta ja purin lopulta lähes koko laukun sisällön syliini.
(Joillain lennoilla voin onneksi laittaa myös matkalaukun jalkatilaan jos se sinne mahtuu).

- Jos on kiire, valitsen turvatarkastusjonon missä on vähiten vanhuksia ja lapsiperheitä. Ei mitään henkilökohtaista vauvat ja vaarit, mutta jono, missä on eniten paljon lentävän näköisiä vikkeliä miehiä, menee nopeiten.

- Ennen turvatarkastusta on laukku oltava pakattuna niin, että saan tietokoneen, nesteet, takin ym nopeasti ja näppärästi oikeassa järjestyksessä laatikoihin läpivalaisuhihnalle. Joskus jopa kilpailen itseni kanssa siitä kuinka nopea olen ja olenko saanut pakattua niin vähän, että tarvitsen vain yhden laatikon! Kaksikin on jo hyvä suoritus.

- Jos matkustan vain käsimatkatavaroiden kanssa ja joudun pakkaamaan kaiken tarvitsemani kosmetiikan minigrip-pussiin, ängen sen täyteen mitä minimaalisimpia purnukoita. (Mitä keräilen suurella intohimolla). Tilaa säästyy myös, kun korvaan esim. Dödön ”kuivalla” stick-deodorantilla, sekä meikinpuhdistusaineen pesuliinoilla.

- Odotellessa koneen lähtöä työskentelen yleensä läppärilläni ja juuri ennen koneeseen nousua alan latailla sivulehtiin auki eri blogeja, uutisia ja nettiartikkeleja. Läppärin kansi vain kiinni ja uudestaan auki yläilmoissa. Vaikka nettiä ei olisikaan koneessa, pysyy sivulehtien artikkelit mitä todennäköisemmin vielä linjoilla. Sama ei tosin toimi yhtä hyvin puhelimella.

- Paras paikka siivota ja puhelimen kuvarulla on lentokoneessa. Yleensä jo nousun aikana on poistettu ne parisataa turhaa kissakuvaa ja järjestetty kaikenmaailman kenkä ja kirjahylly –kuvat omiin inspiraatio –kansioihin.

- Pitkillä lennoilla on pakko olla seuraavat mukana: silmälappu, korvatulpat, jättineule, lämpimät sukat, omat kuulokkeet, kasvosuihke, huulirasva, purkkaa, käsirasva ja pähkinöitä.

Onko teillä omia lentotottumuksia?

 

 

// - If I'm traveling with a cabin luggage I almost obsessively have to get as quickly as possible on the plane. I want there to be space for my bag. Once I had to put my luggage in the hold, and it made me panic. There were all my cameras and lenses.

- If I’m in a hurry, I choose a queue where is ”I travel a lot” -looking men. Baby’s and grandpas, no offense, but you are not always the fastest.

- Laptop, liquids etc have to be on top of my carry-on bag. I want to get them quickly at the security check box. Sometimes I even compete with myself on how fast I am and can I fit all my stuff in a one box.

-If I’m traveling only with hand luggage and I have to pack all my cosmetics to small Minigrip-bag, I save space with "dry" stick deodorant and make up cleansing wipes.

- While waiting for boarding, I am usually on my laptop and just before I get on the plane I download different blogs to tabs and leave them there. Even without wifi downloaded tabs most likely still remains.

- The best place to clean up my phone camera roll is in an airplane. Usually already during the take off I’ve been removed hundreds photos and arranged all those shoe, and cat photos to different folders.

- In a long haul flight my survival tools are: eye mask, ear plugs, big sweater, warm socks, my own headphones, face mist, lip balm, gum, cream and nuts.

Kommentit (11)

Vierailija

Työni vuoksi lennän monta kertaa kuussa js monesti yhtenä päivänä jo palaan Suomeen. Minulla on vessassa minigrip pussia vastaava läpinäkyvä muovipussukka, josta löytyy valmiina minikoossa mm seerumi,kasvovoide, meikinpuhdistusaine ja dödö. Ei tarvitse kuin nakkaa pussukka laukkuun ja menoksi!

Vierailija

Työni vuoksi lennän monta kertaa kuussa js monesti samana päivänä jo palaan Suomeen. Minulla on vessassa minigrip pussia vastaava läpinäkyvä muovipussukka, josta löytyy valmiina minikoossa mm seerumi,kasvovoide, meikinpuhdistusaine ja dödö. Ei tarvitse kuin nakkaa pussukka laukkuun ja menoksi! Samasta pussukasta löytyy muuten myös passi (minigripiin pakattuna) niin en enää ikinä lähde vahingossakaan ilman passia kentälle (testattu on).

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Minullakin on valmiiksi minigrip pussissa kaikki :D haha, vaikka ei koskaan mitään äkkilähtöjä tulekaan. Hyvä idea muuten säilyttää passi samassa paikassa! :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ne on sellaisia virkistäviä ja kosteuttavia vesisuihkeita :D Aika paljon löytyy erilaisia versioita. Itse tykkään sellaisesta ruusuvesisuihkeesta, mitä voi suihkutella pitkin päivää ja vaikka meikinkin päälle :) Tosi kätevä matkaversiona lentokoneessa jos naamaa alkaa kiristää yläilmojen kuiva ilma :)

Elina H

Tuosta sivujen auki jattamisesta lapparilla tuli mieleen etta oletko kuullut Pocket-nimisesta appista? Siihen voi juurikin tallentaa off-line tilaan artikkeleita sun muuta netista joita voi sitten lukea vaikka lentokoneessa. Toimii seka lapparilla etta puhelimessa. Mulla lentosukat on ihan must! Taalta Australiasta lentaa aina jonnekin kauas kuitenkin niin sukat on pakko olla tai jalat paisuu kivasti.  

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram