Kulhollinen lohduttavaa lohikeittoa. Vähän kuin kotoisat hyvästit ennen uusia seikkailuja ja makumaailmoja muilla mailla.
Sen annoksen söisin jos lähtisin pois suomesta pidemmälle matkalle. Lohikeiton lentokentän viihtyisässä Fly Inn ravintolassa.
Ehkä söisin vaikka lähtisin vain lyhyemmällekin matkalle. Kai söisin vaikka lentäisin vain Kajaaniin. Okei, söisin mieluiten nyt heti kotonakin.

Edellisessä lentokenttäpostauksessa kuljetin teidät tiivistetysti läpi yhdentoista eri Helsinki-Vantaan ravintolan, mutta halusin nostaa vielä yhden niistä erityisesti lähemmäs. Niin lähelle kuin mahdollista, eli tuoda tuon ravintolan keittiön teidän omaan kotiinne reseptin muodossa.
Tässä keitossa oli jotain todella tuhdin lohduttavaa ja ihanaa ekstramakua tuon tillivoin muodossa. Kiitos keittiölle reseptin jakamisesta.

 

Lohikeitto a´la Fly Inn Restaurant

Raaka-aineet (neljälle):

Meijerivoita 50g                                                               
Purjosipulia 100g                                                                
Kirkasta kalalientä 1L                                                    
Laakerinlehtiä 2 kpl                                                          
Kuutioitua kiinteää perunaa 400g                               
Kuohukermaa 4 dl                                                               
Kuutioitua tuoretta lohta 400g                                  
Tuoretta tilliä, merisuolaa, mauste- ja valkopippuria

 

Valmistus

1.       Kuullota purjo ja peruna voissa

2.       Lisää kalaliemi, kerma ja laakerinlehdet sekä pippurit

3.       Keittele hiljalleen kunnes peruna on kypsynyt

4.       Lisää lohikuutiot ja hauduta kypsäksi (älä anna kiehua)

5.       Lisää lopuksi silputtu tilli

6.       Tarkista maku ja lisää tarvittaessa  valkopippuria ja suola myllystä

 

Tillivoi

Voi 120 g
Tilli 10 g

Hieman sormisuolaa
Aja kaikki pikasekoittajassa hienoksi tahnaksi
Lisää keiton päälle.

 

 

Olen vähän sellainen lentokenttätarkkailija. Teen sitä huomaamattanikin. Arvailen käytöksen ja jopa ruokavalintojen perusteella minne ihmiset he saattaisivat olla matkalla.

Kaveriporukka jonka äänenvoimakkuus on kohonnut innostuksesta yleisen hälinän yläpuolelle. Kenessäkään ei näy mitään väsymyksen merkkejä, vaikka kello olisi kuusi aamulla. Maljan saa kohottaa aamupalana.  - Ehdottomasti loma. Ehkä jopa polttarimatka.

Perhe joka on saapunut ajoissa ja syö hyvin kentän ravintolassa. Kiitoradalta nousevia koneita osoittelevat lapset saavat herkutella. - Ehkä pitkään suunniteltu perheloma, missä jo lähtöpäivänä saa täysin rentoutua.

Pariskunta viinibaarissa? Salkkumies kahvilla? Yksinäinen nainen mietteliäänä viinilasillisella. Lemmenloma, bisnesmatka ja mysteeri?

Oli matkan syy mikä tahansa, sille pitää mielestäni kohottaa malja, kahvi tai vaikka mehu tuorepuristettuna. Aloittaa matka juuri niin kuin se pitääkin. Nauttimalla.

Siksi ajattelimmekin Finavian kanssa että olisi kiva muistaa teitä hieman lähtömaljan ja herkkujen muodossa.

 

KILPAILU

 

Kerro kommenttiboksissa mitä ravintolaa ravintolapostauksen listaltani haluaisit ehdottomasti kokeilla ja voit voittaa sinulle ja ystävillesi (4henkilöä) lahjakortin sisältäen  samppanjapullon ja Tastes of Helsinki Airpot -maistelulautaset Lentokentän Wine & view ravintolassa portilla 26.
(Wine & View on avoinna su- pe 5-23, la 5-20.30)

Lahjakortti voimassa 30.6.2017 asti // Osallistua voi vain 18-vuotta täyttäneet

Kilpailuaikaa 23.6 klo 21 asti

 

 

// Favorite airport dish recipe + competition

A bowl of comforting salmon soup, like a warm farewell before an adventure. This is the dish I would have before a long trip from home. The salmon soup at the Fly Inn restaurant.
In the last post I took you through eleven restaurants in the Helsinki Airport, but now I would like to focus on one of them in the form of a recipe.

Salmon soup à la Fly Inn Restaurant

(for four people):
Butter 50 g
Leek 100g
Clear fish broth 1 l
Bay leaves 2 pcs
Potatoes diced 400 g
Whipping cream 4dl
Fresh salmon diced 400g
Fresh dill, sea salt, black and white pepper

1. Saute the leek and potato in butter

2. Add fish broth, cream, bay leaves and peppercorns

3. Simmer until the potatos are cooked

4. Add the salmon cubes and simmer until done (do not let boil)

5. Add the chopped dill

6. Check the taste and add, if necessary, white pepper and salt

Dill butter
Butter 120g
Dill 10g
A pinch of salt

Blend all to fine paste
Add on top of the soup

 

I love watching people at the airport. Guessing the reason for traveling, watching how they act and what they eat.

A friend group is always surprisingly cheerful at early morning, a couple having a glass of wine before their romantic getaway and a family enjoying big dinner before a long flight.

Whether the reason is business, holiday or family vacation, raise your glass and take a moment before flight.

 

COMPETITION

 

Which restaurant from my favorite restaurant list would you love to visit? Leave a comment and win a gift voucher for you and your friends (4 in total). The voucher includes a bottle of champagne and the Tastes of Helsinki Airport- tasting plates at the Wine&view restaurant at gate 26.

 

Gift voucher is valid until 30.6.2017

Competition open untill 23.6

Age limit 18.

 

Photos: Janita Autio / Edit by me
In cooperation with Finavia*

 

 

Kommentit (71)

Laurap

Frsehly made! Yleensä lentokentällä on aina omat eväät, jotta saa syötyä terveellisesti ja oman ruokavalion mukaan (gluteeniton ja vegaani).

Marin silmin

Ehdottomasti testataan elokuussa kaveriporukalla tämä: 60° Bar & Brewery (portti 15)

En tiennyt edes sen olemassa olosta, joten juuri tuollaiselle kaveriporukan reissulle täydellinen valinta, kun reissussa on oluen ystäviä ja suunnataan Prahaan.

Yleensä tulee kentällä mentyä samantien loungeen, niin ei ole ravintolat tulleet niin tutuiksi.

Chenille

Kyllä tuo Two Tigers Sushi & Noodles kiinnostaisi eniten, miten multa on mennyt ohi että kentältä saa nykysin sushiakin!

innokas

Wow kaikki näytti ja kuulosti erittäin hyviltä! Luultavasti menisin Pier Zeroon (portti 28-29). Se näytti eniten minun silmääni miellyttävältä paikalta. Pitääpä siis suunnitella jo ruokapaikkakin etukäteen, kun syksyllä lähdemme reissuun😍 Mahtava tämmönen postaus, kun niin harvoin tulee päästyä reissuun tai Helsinki-Vantaa lentokentälle ylipäätänsä.

EmmaH

Kiva että näitä ravintoloita ja kuppiloita on esitelty näin, yleensä tulee mentyä samaan kahvilaan aina istumaan lasilliselle ja odottamaan lähtöä. Viimeksi kentällä käydessäni ja tämän postauksen perusteella haluaisin mennä ystäväporukkani kanssa testaamaan Wine&View ravintolan! Minusta on jotenkin kiva juhlistaa lomalle lähtöä ja tällainen paikka sopisi siihen erinomaisesti. :)

Vierailija

Two Tigers Sushi & Noodles . Elokuussa on jo reissu varattuna ja tämä ravintolapostauksesi antoi ihan uutta lisäintoa lentokentällä odotteluun :)

Jenniii

Two Tigers sushi & noodles lähtisi testaukseen! Heinäkuun lopussa lähdetään murun kanssa ekaa kertaa Nyciin ja koska lento on pitkä, niin eväiden täytyy olla sen mukaiset 😊

Janinaaa

Itse koittaisin Wine & View ;tä! Jos onnetar suosisi arvonnassa niin lahjoittaisin kortin kuitenkin äidilleni joka on elokuun alussa lähdössä maailmalle Helsinki-Vantaalta sillä itse asun ulkomailla ja harvoin tulee tällä kentällä vierailtua :)

Vierailija

Eniten kieleni vei Freshly Made, koska olen teen ystävä ja valmis kokeilemaan uutta! Lentokenttä postaukset ovat olleet hyödyllisiä ajatellen ensikuun matkaani Hawaii:lle. :)

Merja

Pier Zero olisi valintani. Osa paikoista olikin jo tuttuja, mutta tuolla en ole vielä käynyt. Vuohenjuustosalaatti, lasi viiniä, hienot maisemat kentälle ja lähdön kutkutteleva fiilis -aah, mikäs sen parempaa!

nq

Olearystä kokeilisin todennäköisesti ensimäisenä! Annoksen kuulostivat todella herkullisilta ja olisi ihana päästä testaamaan myös vegejuttuja, hyviä sellaisia kun on vielä melko vaikea löytää.

Viivi

Two Tigers Sushi & Noodles olisi ehdottomasti paikka jota haluaisin kokeilla! Rakastan sushia ja currykana mitä postauksessa esittelit kuulostaa todella hyvältä -pelkät kuvat saavat jo kuolan valumaan! 

.Kati.

O`Learys on sellainen paikka jota on kokeiltava. Vaikuttaa sopivan rennolta ja meksikolaisen ruuan ystävänä menukin houkuttelee

Tito

Itse kokeilisin ehdottomasti FLY INN restaurant & deli. Kalakeitto resepti kuulosti niin herkkuliselta että sitä on varmaan pakko päästä maistamaan seuraavalla kerralla kun on matkalle lähdössä!

Sande

Tosi kiva ajatus käydä tällä tavalla läpi Helsinki-Vantaan ruokatarjontaa! :) Jotenkin itse tulee aina käytyä samoissa paikoissa, eikä sitä ole edes tajunnut kuinka paljon hyviä vaihtoehtoja sitä löytyykään. Itse haluaisin ehdottomasti seuraavalla kerralla testata Pier Zeron, vaikutta todella kivalta paikalta ja ruoka herkullisen näköistä! 

NellaM

Pier Zeroa haluaisin kokeilla, mutta muutkin vaikuttivat mielenkiintoisilta. Asun lentokentän lähellä, joten harvemmin kentällä tulee syötyä ennen lähtöä, mutta miksei, varsinkin kun valikoimaa on noin paljon.

Vierailija

Two tigers sushi & noodles, kuulostaa ehdottamasti kokeilemisen arvoiselta mestalta safkata! Ja varmasti aion sinne mennäkin syömään, kun seuraava reissu koittaa. :-)

Vierailija

Bistrot Helsinki on ehdottomasti kokeiltava seuraavan kerran kun käyn kentällä. Monesti olen kulkenut siitä ohi ihaillen herkullisia annoksia mutta valitettavasti liian kiireessä.

Amanda

Sait kyllä ylipuhuttua edellissä postauksessa testaamaan sushia Two Tigers Sushi & Noodlesissa. Toisaalta tämä kalakeittokin sai veden kielelle! Jompaakumpaa siis mielellään testaisin.

Amanda

O'Learys ehdottomasti! Voisin luokitella itteni tämmöseksi sipsikaljavegaaniksi, jolle tollanen ruokapaikka ois aivan unelmien täyttymys. Lisäksi lomaan kuuluu ehdottomasti hampparit ja vapaa vaihde spirulinoista ja vihersmoothieista.

Lotte

Olen käynyt lähes kaikissa edellisen postauksen ravintoloissa, paitsi freshly madesta en ole ikinä mitään ostanut, vaikka päivittäin kävelen ohi siitä. Eli sen valitsisin :)

Tttiiiaa

Tää on paha, kun kaikki kuulostaa hyvältä! Ehkä valitsisin kuitenkin Fly in rentaurant & delin, koska en muista millon viimeks olisin saanut lohikeittoa.. Nam!!

Sinii

Apua niin monet vaikuttivat kuvaustesi perusteella niin maittavilta mestoilta:) Mutta pienen pohdinnan jälkeen valitsin Pier Zeron :)

Pia-Marika

Ihania ovat kaikki tyyni. Pier Zero valikoitui lopulta harkinnan päätteeksi paikaksi jossa olisi ihanaa ruokailla yhdessä koko perheen kanssa. Rakastan lentokenttiä ja sitä tunnetta että maailma on avoin ja kaikki on mahdollista, ikäänkuin olisi jossain mystisessä välitilassa. Minusta on kiva viettää aikaa lentokentällä ajan kanssa, tarkkailla ihmisiä ja rakentaa tarinoita.

MJ

Two Tigers Sushi & Noodles, ooh take away sushit <3 Voisin jo kuvitella nappaavani lennosta sushit messiin ja viilettäväni lennolle ... :)

Kerttu

Two Tigers Sushi & Noodles vaikuttaa ehdottomasti kokeilemisen arvoiselta! Lahjakortti taas tulisi täydelliseen saumaan, sillä elokuussa tiedossa on tyttöporukkamme kauan odotettu loma :)

Pamela

Pier Zero. Yritettiin mennä sinne viime kuussa syömään mutta eipä ollut ravintola auki vielä silloin. Ensi viikolla taas lentällä niin ehkä sitten pääsis testaamaan :).

Mira

Haluaisin kokeilla ehdottomasti Two Tigers Sushi & Noodles ravintolaa! Sushia ei voi koskaan syödä liikaa :)

Kikka16

Johan & Nyström (portti 13)
Usein on sen verran jännitystä ilmassa ettei varsinainen ruoka menisi alas - voileipä ja kahvi - varma valinta!

Kaisu

Ehdottomasti Pier Zero ! Olenkin juuri lähdössä ystävieni kanssa elokuussa reissuun, joten olisi mahtavaa päästä aloittamaan reissu pienellä luksusmeiningeillä! :-)

Emill

Johan & Nyström (portti 13) on minulle ainakin uusi tuttavuus. Mikään ei ole parempaa kuin aloittaa aikainen aamu laadukkaalla kahvilla joten tämä on ehdottomasti seuraava paikka listallani kun taas Helsinki-Vantaalta lennän! 

Sonja

Enpä ole tajunnut kuinka kattava valikoima helsinki-vantaalla onkaan! Autopilotilla yleensä haen ananas-mango smoothien, lehden ja kahvin ja kiidän portille odottamaan. Kiireetön illallinen Pier Zerossa ystävien kanssa olisi ihana tapa aloittaa loma!

Sini

Two tigers & sushi noodles menisi itselläni ehdottomasti kokeiluun! Rakastan hyvää sushia :)

SAMP

Sushilover täällä!! Eli siis Two Tigers menisi kokeiluun. Johan & Nyström sitten kahvien puolesta, mutta siellä olenkin jo käynyt!

Lena

Mikään ei voita hyvää kahvia, joten Johan & Nyström olisi valintani. Pier Zerosta sitten syömispuolta :)

Anskuuuu

 Kyllä mä varmaan suositusten perusteella tota FLY INN restaurant & deliä kokeilisin! :) Niin paljon hyvältä kuulostavia ravintoloita ja kahviloita, että täytyy ens kerralla mennä ehottomasti aikasin kentälle ja testata jotain uutta!

Vierailija

Tuo Two Tigers Sushi & Noodles täytyy ehdottomasti käydä kokeilemassa ensi kerralla, kuulosti herkulliselta.

vimmu

O'learys kuulostaa niiiin ihanalle!!!😍 hyvää maidotonta kasvisruokaa kun ei oo helppo löytää.... nyt sais hyvän syyn vihdoin varata sen matkan kavereitten kanssa, josta ollaan jo kauan jahkailtu!

Manaatti76

Wine & View haluaisin kokeilla. Olisi vähän erilainen 40v synttärijuhlistus tämä :)

Madde

Pier Zeroa olen jo pari kertaa katsellut sillä silmällä mutta syystä tai toisesta päädytty jonnekin muualle joten se olisi jo aika testata! Helsinki-Vantaalla alkaakin olla kaikki paikat jo melkoisen tuttuja, sen verran usein reissuille sieltä tulee lähdettyä. :)

Sonja

Johan & Nyström houkuttelee näin lukemisen perusteella eniten. Haluaisin kokeilla heidän take away salaattejaan. Ehkäpä ensi viikolla siellä poikkean ;)

Vierailija

Ah pullo ja maistelulautaset tyttöporukalla kuulostaa ihanalta. Valintani olisi wine&view <3

Namm

Tämä lentokenttäkampabjasi on ollut niin hyödyllinen, kiitos siitä! Haluaisin testata kehumiasi susheja two tigersista =)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram