Sain teiltä paljon snäppejä koskien mystoryssa  jokin aika sitten vilahtavaa lempipuuhaani – kenkien pesua.

Oikeastihan välttelen tätä puuhaa kuin orava ihmisiä. Tekisi mieli olla pesemättä kokonaan, mutta valkoisia tennareita ei puussakaan kasva. Lopputulos on myös aina niin palkitseva, että pitäisi miltei kesyttää se orava ja tehdä tästä kuukausittainen tapa.

 

Valkoiset kangastennarit

Harja + valkaiseva pesuaine (tai kloriitti) + viileä vesi + kynsilakanpoistoaine

Otan nauhat pois ja laitan ne pesupussissa pyykkikoneeseen.
Kastan harjan pesuveteen ja alan harjata kenkää kauttaaltaan.

Huuhtelen kengät viileällä puhtaalla vedellä ja viimeistelen kumiosat vanulapulla ja kynsilakanpoistoaineella. Annan kengän kuivua huoneenlämmössä yön yli.

En koskaan pese valkoisia kangaskenkiä pesukoneessa, nimittäin ne lähes poikkeuksetta muuttuvat reunoista keltaisiksi.

 

Valkoiset nahkatennarit

Harja +  kenkienpesugeeli + viileä vesi + pyyhe + kynsilakanpoistoaine

Nauhat pois ja pesukoneeseen.
Puristan suoraan harjaan kenkienpesugeeliä, kostutan sitä hieman veteen ja alan aika voimakkaalla kädellä hinkata kenkää kauttaaltaan. Pyyhin kengät veteen kastetulla liinalla (en siis kastele kenkää missään vaiheessa kokonaan), ja viimeistelen vaikeimmat kohdat taas kynsilakanpoistoaineella.

 

Ostin kuvissa näkyvän setin Din Sko/Nilson kenkäkaupan tiskiltä. Kätevä pussi, minkä mukana tuli harja, pesugeeli ja liina.

Toisinaan myös vaihdan kengännauhat suoraan uusiin. Uudet kengännauhat maksavat vain pari euroa ja näyttävät paljon raikkaimmilta kuin pestyt vanhat.

Kommentit (10)

Janski

Mä olen vähän hysteerinen mun valkoisten kenkien kanssa puhdistan mun nahkatennarit joka päivä niin lika ei pääse pinttymään eikä suurempia operaatioita tarvita esim juuri kuukausittain tarvita :D

Julia

Katselin sun kenkienpesu snäpejä ja toivoinkin että tulis kunnon postaus tästä! :) nyt sai hyvät ohjeet pesuun, joten kai se on pakko itsekin ryhdistäytyä tässä puuhassa :D

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Jee, oli niin kiva, että snäppiyleisö osasi tätä pyytää. En olisi muuten tajunnut luoda kokonaan omaa postausta tästä :)

Vierailija

Kannattaa kokeilla Lidlistä oranssissa suihkepullossa olevaa pesuainetta, se ei ole tarkoitettu kengille mutta on TOSI tehokasta eikä pilaa kangasta tai nahkaa!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram