” Aion kirjoittaa kokonaisen postauksen ikkunoiden pesusta”. 

Oli pakko selventää pesuämpärin stailaushommia, kun toinen katsoo vierestä ihan kuin muka ämpärin kuvaaminen järjestelmäkameralla olisi jotenkin outo asia.

Oudompi asia itselleni on se, että ikkunat on ollut yli vuoden pesemättä. Tai pidempäänkin. Ne oli oikeasti jo tosi likaiset kun muutin tänne.
Olin ennen hirmusiivooja. Oli varmaan viikkokalenteri säännöllistä viemärin puhdistusta varten ja toisinaan siirsin jopa hellan paikoiltaan, jotta sain ne kaikki murut sieltä ihan takaa imuroitua.

Tykkään toki edelleenkin järjestyksestä, mutta hellanurkat kyllä pysyy visusti keräilemässä murujaan ja mikä pahinta – ikkunoiden laiminlyönti on lähtenyt ihan lapsesta.

 

Ikkunalika on siis kummitellut päässä, varsinkin kevään tultua ja hiekkapölyjen laskeuduttua - ehkä myös ihan siitä syystä, etten näe kohta enää mitä siellä on takana. Näen vain likaisen ikkunan minkä olen peittänyt sälekaihtimilla ja täysin laiminlyönyt asuntoni potentiaalia olla valoisa ja upea.

Mutta ihan oikeasti ikkunanpesu ei ole koskaan tuntunut helpolta urakalta. Likavettä valuu pitkin karmeja, viiruja jää joka puolelle ja välillä pitää venyä ihan uskomattomiin asentoihin ylettyäkseen siihen vasempaan ylänurkkaan kunnolla.

Entäs ne välineet? Yritä mennä siivousosastolle päättämään tarvitsetko akkukäyttöistä vai nukkapesuria? Pitäisikö koko homma hoitaa höyrypesurilla, tai vaihtoehtoisesti luopua vain päivänvalosta ja tyytyä pimennysverhojen peittävään voimaan?

Tänä keväänä tapahtui jotain hyvin kummallista - ikkunanpesuvälineet tulivat minun luokseni! Kiitos Sinituote kun haluat ikkunani puhtaiksi. Jos ikkunanpesuvehkeet tuodaan oven taakse, ei ole kyllä enää mitään tekosyytä olla niitä pesemättä. Itse asiassa pitäisi laittaa hyvä kiertämään ja kipittää alakerran Pirjonkin ikkunat pesemään.

Ja siinähän se taas meni. Yllättävän kivuttomasti. Lunttasin varmuuden vuoksi pesuohjeet Sinin sivuilta (en ollut edes tajunnut, että suora auringonpaiste ikkunoihin ei ole pesun aikana hyvä asia. Se kuivattaa pesunesteen lasin pintaan, eikä lopputulos näytäkään puhtaalta). Sitten vaan musat soimaan ja huitelemaan ikkunat puhtaiksi. Kolmikulmainen tripla-ikkunanpesin tuntui myös oikeasti helpottavan paljon pesua kääntyvän varren ja kolmisivuisen muodon avuilla. Ei tarvinnut pestä liinaa yhtä useasti! Ja jos ei lasketa mukaan sitä, että minun oli todella vaikea saada ulommaisia umpeen muurautuneita ikkunoita auki, meni tämä homma lopulta ihan ennätysvauhtia.

Älkää laiminlyökö ikkunoita :)
 

 

Tuoteet saatu blogin kautta*

Kommentit (1)

Marialiia

Enpä ole ennen kuvien takia innostunut ikkunoiden pesusta, mutta saat senkin homman näyttämään kauniilta!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011