Tein maaliskuun Cosmopolitaniin kasvishampparin, mistä on tullut kivasti hyvää palautetta. Tämä on tehnyt minut mitä onnellisemmaksi amatöörikokiksi, joten jaetaan resepti täälläkin.

Kvinoa-tsatsiki kasvisburgeri

kasvispihvit:
2 dl valmista kvinoaa
1 dl murskattuja mustapapuja
1 raastettu porkkana
0,5 dl korppujauhoja
1 murskattu valkosipulinkynsi
kananmuna
kasvisliemikuutio
chilimaustetta, tai kastiketta

Lisäksi:
4 täysjyväsämpylää
tomaattia
rucolaa
tuoretta pinaattia

Kuumenna kattilassa kiehuvaksi 2 dl vettä ja 1 kasvisliemikuutio. Lisää joukkoon 1 dl huuhdeltua kvinoaa. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla n.15 min.
Laita valmis kvinoa sivuun ja anna jäähtyä kunnolla.

Riko valutettujen ja huuhdeltujen papujen rakenne kulhossa. Lisää raastettu porkkana, korppujauho, murskattu valkosipuli ja chilimauste. Sekoita ja lisää jäähtynyt kvinoa, sekä kananmuna.

Muovaile käsin 4 kasvispihviä ja paista niitä pannulla keskilämmöllä noin 5 minuuttia kummaltakin puolelta.

Marinoidut punasipulit:
1 iso punasipuli
3rkl oliiviöljyä
1 rkl sokeria
0,5 dl puna- tai valkoviinietikkaa
suolaa, pippuria

Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Asettele sipulit kulhoon. Sekoita reseptin muut ainekset ja kaada liemi sipulin päälle. Sekoita ja anna marinoitua vähintään 15minuuttia, mutta mielellään muutama tunti, tai yön yli.

Feta-tsatsikikastike:
200 g turkkilaista jogurttia
100 g fetaa
puolikas kurkku raastettuna
valkosipulinkynsi
suolaa, pippuria

Raasta puolikas kurkku ja valuta liika vesi raasteesta pois. Murskaa kulhossa feta ja lisää purkki turkkilaista jogurttia, sekä kurkkuraaste ja valkosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.

Palsternakkaranskikset:

3 palsternakkaa
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kuori ja viipaloi palsternakat sentin paksuisiksi suikaleiksi. Aseta palsternakat kulhoon mausteiden kanssa ja sekoita keskenään käsin. Paista palsternakkoja uunissa keskitasolla noin 25 minuuttia muutaman kerran käännellen. Lisää tarvittaessa suolaa.

Vinkki;

Ota hieman turkkilaista jogurttia sivuun. Sekoitan siihen maun mukaan chilikastiketta ja tee nopea dippi palsternakkaranskiksille.

// Quinoa-tzatziki veggie burger

burger patty:
2 dl Quinoa
1 cup crushed black beans
1 grated carrot
0.5 cups of bread crumbs
1 crushed clove of garlic
egg
vegetable stock cube
chili seasoning, orchili  sauce

Also:
4 whole-wheat bun
tomatoes
rucola
fresh spinach

Heat to boil 2 cups of water and 1 vegetable stock cube in a pan. Add rinsed 1 cup quinoa. Let steep over low heat under the lid for about 15 min. When quinoa is ready, allow it to cool completely.

Break beans in a bowl. Add the grated carrot, breadcrumbs, crushed garlic and chili seasoning. Stir and add the cooled quinoa, as well as an egg.

Fry 4 veggie patties in a pan over medium heat for about 5 minutes on each side.

Pickled red onions:
1 large red onion
3 tbsp olive oil
1 tablespoon sugar
0.5 cups of red or white wine vinegar
Salt and pepper

Peel red onion and cut it into thin rings. Stir all the ingredients and pour over the onions. Let it marinated for at least 15minutes, but preferably several hours,

Feta, tzatziki sauce:
Turkish yoghurt 200 g
100 g feta cheese
half a cucumber grated
clove of garlic
Salt and pepper

Grate half cucumber and drain extra water out. Crush feta in a bowl and add turkish yogurt, cucumber and garlic. Season with salt and pepper.

Parsnip fries:
3 parsnips
3 tablespoons olive oil
salt
pepper

Preheat the oven to 225 degrees. Peel and slice the parsnips into thick strips. Place the parsnips in a bowl with the spices and mix by hand. Put it in the oven about 25 minutes, turn a few times. Add salt if necessary.

Kommentit (6)

Q

Nam, vaikuttaapa herkulta! Söin vähän aikaa sitte ekaa kertaa kvinoa burgeria ravintolassa, mutta voishan tätä koittaa himassakin! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram