Rakastan hyvää caesarsalaattia. Se pitää olla täyteläinen ja raikas samaan aikaan. Krutonkien pitää maistua muultakin kuin kuivalta leivältä ja mukana pitää ehdottomasti olla vuohenjuustoa!

Tällaisen annoksen perässä olenkin sitten juossut vaikka kuinka monessa ravintolassa, mutta vasta nyt ihan hiljattain tajunnut, ettei sen toteuttaminen kotikeittiössä nyt niin mahdotonta voi olla. Kunhan kastikkeen saa maistumaan oikealta niin ollaan jo voiton puolella.

Ja voitonhuudot kaikuikin keittiössä jo ensikokeilulla. Todella hyvä kotitekoinen caesarkastike tulee tällä hieman muunnellulla Ysibarin ohjeella.

 

Caesarkastike:
2,5 dl rypsiöljyä
1-2 anjovis(sardelli)fileetä
3 keltuaista
1 pieni valkosipulinkynsi
0,5 rkl dijonsinappia
0,5 tl worcestershirekastiketta
puolikkaan sitruunan raastettu kuori ja mehu
kourallinen parmesanraastetta
suolaa & mustapippuria

Laita kaikki muut ainekset kulhoon/blenderiin, paitsi öljy. Sekoita sauvasekoittimella/blenderillä ja lisää öljyä pikkuhiljaa hitaasti kaataen mukaan niin että kastikkeesta tulee hieman paksua.

Krutongit:
4-6 palaa vaaleaa leipää
1 valkosipulinkynsi
3 timjaminoksaa
5 rkl oliiviöljyä
suolaa & mustapippuria

Leikkaa leivistä reunat pois. Leikkaa leipä tasaisiksi kuutioiksi. Lisää kuumalle pannulle oliiviöljy ja hienonnettu valkosipuli. Kuullota valkosipulia hetki ja lisää leipäkuutiot, sekä timjaminoksat. Paista kunnes leipäkuutiot kullanruskeita. Nosta valmiit krutongit talouspaperin päälle hetkeksi jäähtymään.

 

Salaatti:
Ruukku romainesalaattia.
Laita salaatti kuivana isoon kulhoon ja lisää haluamasi verran caesarkastiketta. Pyöräytä niin että kastike tarttuu kaikkialle salaattiin. Lisää päälle krutonkeja, parmesanlastuja ja vuohenjuustoa. Ruokaisampaan versioon teen kanaa, tai katkarapuja.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram